Sarri: „Sokkal többre vagyunk képesek”

sarri_maurizio_meccs_kozben_kozelrol.jpgAz Inter elleni milánói 2-1 után a Juventus mestere viszonylag elégedetten beszélt a meccs után a sajtó képviselőinek.

„A vezetés átvétele a tabellán jelenleg igencsak keveset jelent. A legfontosabb dolog ma este a jó játék volt, volt tartásunk és eltökéltségünk egy olyan csapat ellen, amelyik eddig az összes bajnoki meccsét megnyerte.” - értékelt a mester a Sky Sport Italia munkatársának.

„Jól kezdtünk, és megfelelő hozzáállást tanúsítottunk egy tüzes atmoszférában, ez pedig jó jel.”

A győztes gólt Gonzalo Higuaín szerezte, miután a csapat 24-szer passzolt, a mester filozófiájának megfelelően.

„Egy minőségi csapat képes erre. Amikor folyik a labda egyik játékostól a másikig, ennek közvetlen folyományaként gól és gólszerzési lehetőség fog kialakulni.

Úgy gondolom, hogy ez a csapat már fontos lépéseket tett meg a passzolás tekintetében. Még dolgoznunk kell a mérkőzés dominálásának a tekintetében, a területek felügyeletében, jobban és többet kell letámadnunk, el kell vennünk az ellenféltől mindenféle támadási lehetőséget, hogy aztán a teljes időnket az ellenfél térfelén tölthessük.

Ez a csapat a sokkal mélyebb védekezéshez szokott hozzá, de alkalmazkodnak a játékosok, és határozott előrelépéseket látok ebben a tekintetben. Úgy érzem, hogy még rengeteget tudunk javulni. Ez fokozatos folyamat, a csapat erős egyéniségekkel rendelkezik, és a keret is rendkívül mély. Ez azt jelenti, hogy akkor is tudjuk hozni az eredményt, ha nem játszunk 100%-osan.”

Maurizio Sarri a szezont 4-3-3-mal kezdte, amelyet már a Napoli és a Chelsea csapatánál is sokszor használt, de az Inter ellen már 4-3-1-2-re váltott, amely az Empolinál használt rendszerhez hasonlított.

„Az emberek talán butának hittek… Pedig csak figyelniük kellett volna. Egy adott rendszerrel kezdtem az Empolinál, aztán teljesen átalakítottam. A Napolihoz kerülve egy bizonyos rendszert alkalmaztam, de azt három éven át átalakítottam. A Chelsea-nél hasonlóval próbálkoztam, de lényegében teljesen más értelmezése volt a rendszernek. A taktikát a játékosok jellemzőihez kell alakítani.”

A pályán egyszerre fent volt Gonzalo Higuaín, Paulo Dybala és Cristiano Ronaldo, de ez csak kilenc percig tartott a San Siro gyepén.

„Az adott pillanatban domináltuk a meccset, és nem lett volna igazságos, ha nem nyerünk, véleményem szerint, ezért egy rövid időre kipróbáltuk ezt az opciót. Mindazonáltal a partvonalról mintha azt éreztem volna, hogy a meccs iránya mintha megfordulna, ezért ismét változtattam.”

Matthijs de Ligt számára ismét egy nehezebb meccs volt a vasárnapi, kezezése nyomán egyenlíthetett az Inter tizenegyesből.

„Matthijs de Ligt még nem beszéli elég jól az olaszt, de nagyon gyorsan alkalmazkodik a futballunkhoz, a védekezési módunkhoz, és rendkívüli potenciállal rendelkezik, de még mindig alkalmazkodnia kell bizonyos tekintetben, és ez nehézségeket eredményez.

Giorgio Chiellini sérülése miatt meg kellett sürgetnünk a srác mély vízbe dobását, és valószínűleg számára jobb lett volna egy fokozatosabb folyamat alkalmazása.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7615202300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mahiro 2019.10.07. 09:26:12

Nem volt ez rossz Mr. Bagó, nálam már van két piros pontod (Napoli, Inter). Sőt három, mert a hullarablók legyőzése kettőt ér idegenben :D.

Remélem a csapat tovább fejlődik és egy korrekt szezont zárhatunk majd a nyár folyamán.

cd1 2019.10.07. 09:44:22

Nem lett volna igazsagos ha nem nyerunk. Vegre szep jatekot mutattunk. De ligt nekem egyenlore csalodas. Sokszor vakon van szegeny es tok bizonytalan. Nem beszelve a felesleges kezezesrol.

Pavel1988 2019.10.07. 09:53:14

Nagyon tetszik, hogy 4 belső kp-val játszunk. Ronaldo így is ki tud húzódni a szélre baloldalon, Cuadrado és Sandro is felér a támadásokkal. A középeső középpályásaink rendre jobban passzolnak, így sokkal biztosabban jár a labda.
Ugyanakkor várom már, hogy Matuidinek meg legyen a helyettese, nagyon kilóg ilyen tekintetben.

Egy aggályom van, ez pont a Sarri által kiemelt letámadások. Erre egyik csatárunk sem képes, nagyon kéne a csapatba egy elől sokat futó és terhelhető center.
Az én álmom ide Firmino lenne, talán Werner lenne még alkalmas erre ilyen szinten.

mpite 2019.10.07. 10:07:36

@Pavel1988: Szerintem pont hogy jól működtek a letámadások, a második félidőben különösen. Sensinek alapból sem volt jó meccse, de kiválásával mégis kb szétesett az Inter középpályája, hiába védekezőbb felfogású játékos Vecino, nem tudtak támadásokat építeni, csak előrebombázták a labdát a védők. Ha eljutottak a kapunkig, az csak egyéni hiba miatt volt (pl Cuadrado eladott labdája), szóval szerintem a taktika működött.

Cuadrado szélsővédőként engem kicsit Cancelora emlékeztet, ugyanolyan támadó szellemű, ellenben gyorsabb és még a védekezést is többnyire jól megoldja. Matuidit tényleg borzalom nézni, minden labdaérintése fizikai fájdalmat okoz számomra, kb mintha mindig majdnem elesne a saját lábában. Ettől függetlenül fontos játékos Sarri csapatában, a labdaszerzésekben és szerelésekben tegnap pl a legjobb volt a Juventusnál.

Juvegaspy 2019.10.07. 10:49:32

Jo meccset hoztunk le sztem is. Remekul nyult bele Sarri foleg Can eseteben. Nem tudtam mire velni a cseret aztan bejott de hat van h nem egyrogora jar az agyunk az edzovel ezert is jobb h tnap Sarri volt a palya szelen s nem en :)

Pavel1988 2019.10.07. 10:56:26

@mpite: Én inkább az ellenfél kapuja előtti letámadásokra gondolok, nem ezen a meccsen voltak a legnagyobb gondok. A csatáraink nem képesek labdaszerzésre, ez az egy aggályom van.

Rikoo 2019.10.07. 10:57:25

Nagyon örülök a győzelemnek. Én még mindig kivárok Sarri megítélésével kapcsolatban, de a nagy meccseken nyújtott teljesítménnyel már + pontokat ért el nálam.

JuventusFanatikus 2019.10.07. 10:59:44

@Pavel1988: Az utóbbi időben nem is igazán próbálkozott a Juventus komoly letámadással, talán a Napoli ellen láthattunk kemény presszinget.

JuventusFanatikus 2019.10.07. 11:00:05

Ezen a meccsen kívül, természetesen.

Trieszt120506 2019.10.07. 11:05:17

Elég tökösen játszik De Ligt, rengeteget lép ki, keresi a párharcokat. Nyilván benne van a hiba, főleg ennyi idősen. Szerintem jó lesz ő, nagyon is!

Juventino86 2019.10.07. 12:20:10

De Ligt a hibája ellenére szerintem nem volt rossz. Egy ilyen kezezés sajnos benne van :( Dybala végre kezdi azt hozni, amit régebben. Maximálisan elégedettek lehetünk a tegnapi játékával. Sarri cseréi nagyon bejöttek. Tetszik még az is, hogy nem ragadt meg a mester a 4-3-3-nál. Képes volt átállni 4-3-1-2-re, és ez a felállás nagyon fekszik Dybalának. Szerintem Ronaldo is ebben a rendszerben él igazán, jól is játszott tegnap, sajnos a kapufánál nem volt szerencséje.
Végre dominálni tudjuk a rangadókat. Sarri munkáját korai lenne még megítélni, de jelenleg úgy tűnik, jó az irány.

delpi0823 2019.10.07. 12:38:50

@Juventino86: Igen,jonak tunik ez a rendszer,csak nem tudom Costat hova lehetne beilleszteni az a baj.

gomorra21 2019.10.07. 13:38:29

@delpi0823: azt a klinikai esetet jobb lenne elfelejteni. Semmi értelme az ilyen játékosnak, tavaly is végig sérült van, idén is bekezdett. Amúgy tud ő is csatárok mögött játszani.

JuventusFanatikus 2019.10.07. 13:48:50

@gomorra21: Erről lenne szó, arról nem is beszélve, hogy annak kell örülni, hogy jó eséllyel sikerült helyet találni egy Costától komolyabb játékerőt képviselő Dybalának, aki így tud Ronaldóval együtt játszani.

delpi0823 2019.10.07. 18:05:08

@gomorra21: Csak ott annyira nem jon ki a gyorsasaga sztem,de vegul is tenyleg mindegy ha 2meccset jatszik utana meg 5ot serult abban igazad van.

2019.10.07. 18:18:38

Na,ez már nekem is jobban tetszett,bármennyire is meglepő. Jól játszottunk,végre sikerült 20 percnél többet kapnunk a Sarriballból. Jó volt az ellenfél is,megérdemlik a tiszteletet. Khedira és Matuidi játéka továbbra is kurvára zavar,legalább annyira,mint őket a labda. A támadórészleg Bernardeschit kivéve nagyon ütős volt,CR,Dybala és Higuain is jól teljesített. Dybalától még azért többet várok,sokat alibizik,de látszik,hogy okosan próbálja felépíteni a játékát,többet küldhetne és kevesebbet fetrenghetne,viszont megmutatta most is,hogy miért ő a kedvencem a Juvéban. Berna nagyon idegenül mozog lassan minden poszton,az ő fejlődése látványosan megrekedt. CR parádés volt,gólt,gólokat érdemelt volna! A védelem többnyire önmagát hozta nehéz helyzetbe,kicsit zavarodottak voltak,nemtudom miért. A labdajáratás tetszett,nem lassítottuk hosszú perceken át a játékot,ahogy szoktuk,direkt futballt próbáltunk többnyire játszani és most pontosak is voltunk! A középpályán viszont változtatni kell,egyszerűen ezekkel a játékosokkal nem lehet uralni egy középpályát,Pjanic még oké,habár nem kéne visszavont irányítót fociznia,de oké,legyen...menjen akkor be mellé Bentancur és Berna,próbálja meg tényleg oda beépíteni Sarri,csak ez a két félnótás menjen már a fenébe...

rabsic02 2019.10.07. 18:59:04

@fire06: Engem Matuidi labdaérzéketlensége zavar a legjobban ebben a játékrendszerben.
Khedira, Can és Matuidi ellenféltől függően használható, ami jó is, meg nem is. Berna nálam egyelőre még nem Juve szintű kp.

del pipi 2019.10.07. 19:44:34

@fire06: Na megnyugodtam ideértél! És még pozitív is! Bontom a pezsiboromat!

del pipi 2019.10.08. 05:07:05

@fire06: Én se tartottalak negatívnak hozzáállású embernek, csak az első 6 fordulóig az volt az érzésem hogy te nem tudsz várni, vagy nem érsz rá, én pedig azt mondom hogy a csapatnak és az új játékrendszernek kell egy félév. Képzeld ha összeáll? A stílusom pedig viccesen nyers old school pesti focista. :)

del pipi 2019.10.08. 16:27:29

@fire06: Azzal nem árulok el nagy műhely titkot hogy én is vágyom a jó futballt és a tavalyit kösz nem többé! Sarri idáig azért csinálja jól mert lassan építkezik ami játékban meccsről meccsre látható, és közben két X kivételével behúzta a többit, amitől én féltem hogy nem fog leváltani a 4-3-3-ról, de ez is kellemes meglepetés számomra. Szerintem sok örömünk lesz az elkövetkező két szezonban. Forza Juve!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása