Sarri: „Az Inter szilárd csapat”

sarri_maurizio_mikrofonnal_sajtotajekoztaton.jpgMaurizio Sarri szerint a Juventusnak a minőségre kell koncentrálnia, nem pedig az eltökéltségre, és az Inter ellen a teljesítménnyel kell foglalkozniuk, nem pedig az eredménnyel, továbbá a mester szerint a meccs kimenetele egyáltalán nem számít a scudetto vonatkozásában.

Az Inter elleni sajtótájékoztatón az első kérdés az volt, hogyan tudja meggyőzni Paulo Dybalát és Gonzalo Higuaínt a részleges szerepvállalásról.

„Nem szükséges játékosokat meggyőznöm, az én feladatom a döntéshozás. Teljesen természetes, hogy a játékosok dühösek, ha nem kapnak játéklehetőséget, és ezt inkább pozitív reakciónak tekintem, mint negatívnak.

Az én feladatom a döntések meghozása. Nem foglalkozhatok azzal, hogy adott játékosok hogyan reagálnak. Az ingerültségük kikerülhet a címlapokra, de ezt az ambíció pozitív megnyilvánulásának tekintem.”

Az Inter eddig megnyerte mind a hat bajnoki mérkőzését, ezért a két csapatot mindössze két pont választja el egymástól.

„Egy erős csapat ellen lépünk pályára, amelyik jó formában is van, amint azt mutatták a Barcelona elleni kiváló teljesítménnyel. Nem mondhatjuk, hogy egyik vagy másik favorit lenne egyetlen meccsen, különösen mivel az Inter-Juve olyan esemény, amelynek mindenki szeretne részese lenni. Az egész világon követik az eseményt, és ezért csak pozitívumokat látok.

Erős csapat az ellenfél, amelyik nagyon szilárdan védekezik, és velük szemben veszélyes a meccs irányítása, mivel jók labda nélküli mozgásokban az ellentámadásoknál, illetve jól is védekeznek. Idén egy erős Intert láttam a pályán.”

A mestert természetesen összehasonlították Antonio Contével, aki megkezdte a Juve sikersorozatát, azonban Maurizio Sarri nem kívánt ilyen párhuzamokba belemenni.

„Antonio Conte a világ egyik legjobb edzője, ezt pedig több színtéren is bizonyította már. Ha a holnapi meccset egyesek egy Conte kontra Sarri párharcnak tekintik, azt nemigen tudom megérteni.

Véleményem szerint a bajnoki címért zajló versenyben ennek a meccsnek a jelentősége közelít a nullához. Túlságosan korai ez még, kis jelentőséggel bír, mivel még további 31 fordulót kell lejátszanunk.

A csapat egy fejlődési folyamatban van, fontosabb bizonyítanunk azt, hogy képesek vagyunk jól teljesíteni egy San Siróban, és hogy egy erős csapat mentalitásával rendelkezünk. Óriási hiba lenne azt gondolni, hogy a tabella sorsa már október elején eldőlne.

Változott pár játékos a keret vonatkozásában, a futballstílusunk, és egy olyan Interrel nézünk szembe, amelyik radikális javuláson ment át az elmúlt szezonokhoz képest.

Nekünk azt kell megcéloznunk, hogy a teljesítményünk szintjét emeljük, mivel így könnyebben tudunk jó eredményeket elérni. A teljesítménnyel kell foglalkoznunk, illetve hogy alkalmazkodjunk a különböző futballstílusokhoz. Nagyon várom már, hogy átélhessem ezt a párharcot. Rendkívül nyitott meccs lesz, amin bármilyen eredmény lehetséges.

Mindannyiunk ahhoz képest értékeljük ki a teljesítményt, hogy milyen futballt szeretnénk látni. Az a célunk, hogy a pályára kilépve a saját futballunkat mutassuk. Az emberek nagyon sokat beszélnek az akaratról, a határozottságról, a sikeréhségről, de ezek mindenképpen természetes tulajdonságai egy profinak. Inkább a minőségre és stílusra kívánok koncentrálni.

Meglátjuk, hogy képesek vagyunk-e alkalmazkodni az adott helyzetekhez és ellenfelekhez. Szeretek olyan csapatokat látni, amelyik nagyon precíz játékstílussal rendelkezik, ez pedig képes kiegyensúlyozott eredményt hozni a csapatnak.

Tudjuk, hogy egy edzőnek 100 különböző döntést kell meghoznia naponta, ezért elkerülhetetlen, hogy olykor hibázunk. A hibák számának minimális szinten tartása egy edző számára rendkívül fontos pozitívum.

A statisztikák szerint az Internek van a legerősebb védelme a Serie A-ban jelenleg, úgy az egyéni kvalitások miatt, de amiatt is, mert az egész csapat nagyon szilárd, és együttműködik a védekezés tekintetében. Az Inter nagyon szilárd csapat.

Meglátjuk, hogy melyik támadó van a legjobb formában, és hogy miképpen tudjuk a legjobban támadni az Intert, de semmiképp sem egyszerű a feladatuk.”

A mestert ezt követően arról kérdezték, hogy egy győzelem vagy vereség inkább pszichológiai hatással lenne az adott csapatra, vagy ez a hatás mindössze a pontok számára korlátozódna.

„Ha egy adott eredmény október elején pszichológiai károkat okoz, akkor ez azt jelenti, hogy nem állunk készen nagy sikerek elérésére.”

Federico Bernardeschi a Bayer Leverkusen ellen trequartistaként kezdett, de várhatóan ezen a poszton Aaron Ramsey fog játszani vasárnap este.

„Sajnos nemigen volt lehetőségem abban a szerepkörben játszatni Federico Bernardeschit, ami számára a leginkább megfelelő. Úgy gondolom, hogy a Bayer Leverkusen elleni feladatkör felelt meg neki leginkább, jól teljesített, és javulást mutatott edzésen is.

Hogy holnap játszik-e vagy sem, azt én inkább személyesen mondanám el neki, minthogy a médiából tudja meg. Ez a tisztelet olyan formája, amellyel az összes edző tartozik a játékosai felé.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3315200600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2019.10.05. 20:50:56

Nagyra értékelem az őszinte nyilatkozatait, s főleg a tiszteletről szóló gondolatmenete tetszik !
Csak a győzelem lesz elfogadható holnap !

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

GGábr81 2019.10.05. 21:48:45

Elírtátok a címet! Az inter SZAR csapat.
Szinte biztos, hogy nem szilárdat mondott, vagy csak nyelvbotlás volt.

GGábr81 2019.10.05. 21:50:58

@GGábr81: a nagybetűt pláne nem értem velük kapcsolatban.

Il Principino 2019.10.05. 22:24:31

Meglehetősen pesszimistán várom a holnapi meccset,lehet eljön az első vereség...Rossz előérzetem van!Mindenesetre remélem behúzzuk mint a Bayer ellen :)

Patricco 2019.10.05. 23:16:49

@Il Principino: szerintem nyerni fogunk, a Barca elleni vereség eléggé fajhatott nekik illetve Sarri most bizonyíthatja majd be hogy igenis O kellett a Juve kispadjara, ez lesz az első igazi megmérettetés hogy bebizonyitsa milyen edző is valójában....ha a srácok jó napot fognak ki akkor sikerülhet a gyozelem

Juvegaspy 2019.10.05. 23:32:51

Nekem mind1 hogy szep jatekkal vagy izombol legyurve oket csak húzzuk be

babo0410 2019.10.06. 01:39:17

@Il Principino: Ha kikapunk, ássuk el magunkat. Ez az internek, és Conte-nak akkora lökést adna, hogy csak leshetnénk mi van. És idén sajnos a bajnokság korábban erős csapatai is mélyen maguk alatt teljesítenek, ha mi nem verjük az intert, nem tudom ki fogja. Azaz hiába mondja bárki, hogy túl korai a meccs, nem dönt még semmiről, attól még ez nagyon is fontos meccs lesz. Hiszen vagy 5 pont hátrányba kerülünk, vagy egy pont előnybe. És idén az az 5 pont, az nagyon nehezen lesz behozható, hiszen Conte látványosan összekapta a milánóiakat.

Spider81 2019.10.06. 06:47:28

@Il Principino: Ugyanez,nincsenek jo eloerzetem a meccsel kapcsolatban. Szerintem a z inter jatekosai ugy fognak nekunk rontani mint akik vert ittak es az orosz pofozoverseny legjobbjai voltak!
El kell kerulnunk,hogy korai golt kapjunk es higgadtan kell jatszanunk...CR7 is remelem villant valamit holnap.
Italia ket legjobb vedelme lesz a palyan es erzesem szerint ez a meccs a kozepplayan fog eldolni...meg kell fogni Sensit!O aki probalja mozgatni a csapatot...es persze Martinezre is oda kell figyelni!
Ha kikapunk nagyon nehez helyzetbe kerulunk a bajnoksagba...
Forza Juve! Mutassuk meg ki is a madam a kupiba!

del pipi 2019.10.06. 08:55:50

Azt mondanám mint mindig, remélem jobbak leszünk és nyerünk , de a döntetlen egyáltalán nem katasztrófa. Két pont különbség rendben van. Biztos hajtani fognak de nekünk fittebbnek kell lennünk és fejben erősebbnek, mi nyertünk ők veszítettek, mi kedden játszottunk ők szerdán, mi otthon ők Barcelonában. Remélem ezek a kis apró dolgok segíteni tudnak.

del pipi 2019.10.06. 09:05:20

@babo0410: Nekem olyan érzésem van mintha a csapatnak neked kéne hogy megnyerje a meccset, mert ha nem nyerünk akkor el kell ásni magunkat. Miért? Még akkor is van 31 forduló hátra az borzasztó sok, ott még lesznek olyan forma ingadozások,sérülés hullámok hogy az csak na! Olvastam amit a dühöngőben írtál,veretlenül állunk miért akarnád Sarrit Pochettinora cserélni? Ő jobban öltözködik? Tavaly azt írtam neked mindig hogy milyen pozitív vagy de szó sincs róla. Te csak azokkal a dolgokkal, emberekkel kapcsolatban vagy pozitív amit te eldöntesz és egy halmazba zársz, akik kívül rekedtek azok pedig vesszenek. Szóval kár mindig megölni a bulit! Ja és tök szeretettel írtam most is! :)

FeriGjuve 2019.10.06. 09:28:02

@Il Principino: Szerintem rohadt jó meccs lesz,dehogy kapunk ki!
2-2 a tippem.

Zombijuve 2019.10.06. 09:40:02

Mindegy, hogy hogyan, de de nem szabad kikapnunk. Ma nem érdekel a szép a játék. Hosszú még a bajnokság bármi előfordulhat. Most valahogy az van bennem ,hogy nem érdekel a BL, idén is be kell húzni a bajnokságot ,megmutatni a dögevőknek milyen kevesek most is. Persze nem lenne rossz a két fülű sem.

alexGicamo 2019.10.06. 10:51:57

@del pipi: Az ördög a részletekben rejlik, úgyhogy biztosan !

del pipi 2019.10.06. 12:20:53

@alexGicamo: A többire meg ott van a mastercard! Ezt Babo is tudja! :)

babo0410 2019.10.06. 12:36:28

@del pipi: Én nem tartom akkora edzőnek Sarrit, és jelenleg azt gondolom, és sajnos láttam is a csapatain, hogy vannak meccsek, mikor képesek rengeteg gólt benyelni. Eddig nem is cáfolja meg a mutatott teljesítményünk azokat a kételyeimet, amik miatt félek kicsit Sarritól.
És nem nekem kell győzzön a csapat, hanem jelenleg nem látom a bajnokságban, ha csak nem jön egy hullámvölgy, egy rossz forma, hogy ki tudna igazán pontokat rabolni egy Conte által tüzelt intertől.
Még az ő játékuk sem az igazi, de azért küzdeni már nagyon megtanultak. Jelenleg a Milan, Roma, Fior, Samp, Lazio pokolian rossz formában van, és talán van egy Atalanta, akik képesek lehetnek pontokat rabolni. Ráadásul egy ellenünk aratott győzelem nagy lendületet is adhat nekik. És idén 5 pont különbséget, ami lesz a két csapat között, nehéz lesz behozni.
Emlékezzünk vissza mi is úgy kezdtünk Conte irányításával, hogy 0 vereségünk volt.
Tehát ha mi is nagy sorozatot mennénk, se vagyok benne biztos, hogy 5 pontos hátránnyal nem kullognánk-e jó sokáig az inter mögött.
Nekik is lesznek botlásaik biztosan, de nekünk is. Pláne, ha a "sarriball" nem áll össze hamarosan. Mert jelenleg még a csapat nem képes teljes meccs hosszában, csak kisebb szakaszokban játszani azt, amit Sarri szeretne.

babo0410 2019.10.06. 12:39:14

@del pipi: Ja és még annyi, hogy korábban ennyire massziv ellenfele a csapatnak nem volt, mint most az inter. Illetve két éve a Napoli, akkor is tartottam attól, hogy nem leszünk bajnokok, sokat bukdácsoltunk. Akkor is azt mondtam, hogy a Napoli ellen csak a győzelem elfogadható.

delpi0823 2019.10.06. 13:12:07

@babo0410: Emlekezz vissza te is mert az igaz hogy nem kaptunk ki egesz szezonba,de 15darab xunk volt es 84ponttal lettunk bajnokok.Jol nez ki ez az Inter most, de oltari nagy hulyeseg ilyeneket allitani hogy majd csak ellenunk meg az atalanta ellen buknak majd pontokat.

Grinta 2019.10.06. 13:56:40

@del pipi: Vannak akik a körön belül vannak,és vannak akik kívül.Átjárás nincs.

del pipi 2019.10.06. 16:56:11

@babo0410: Merőben másképp látjuk a történéseket, ezek szerint mégis csak én vagyok a pozitív pólus. Én látom a folyamatos fejlődést a csapaton, és tudod mit ha ma véletlen kikapnánk(mert mint mondtad az Inter idén stabil csapat) én akkor sem fogok majd károgni hogy látjátok megmondtam, mert az Inter ugyanúgy nem lesz hibátlan és akkor veszít majd pontot amikor senki sem számít rá. Még valami, nem gennyeskedni akarok, ma nézd meg a meccset telibe, és ne csak kutyafuttában, és úgy osztályozd! @Grinta: :)

gomorra21 2019.10.06. 17:43:02

@babo0410: lehet, hogy Sarri csapatai kapnak néha sok gólt, de akkor minek akarod elcserélni Pochettinora, aki most nyelt be hetet? Itt valami el van csúszva a gondolatmenetben, lássuk be. Arról nem beszélve, hogy megvolt az év, amikor Pochettinonak élnie kellett volna a nagy csapatok gyenge formájával, de helyette Ranieri (!!!) nyerte meg a PL-t, a Leichesterrel (!!!).
Sarri a Juventust nem tudta legyűrni, azért nem nyert bajnokságot a legerősebb évében, Pochettino meg a Leichestert. Van némi különbség.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása