Sarri: „A megfelelő szerkezetet és identitást keressük jelenleg”

sarri_maurizio_sajtotajekoztato_juve-stadionban.jpgMaurizio Sarri a Fiorentina elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón több témát is érintett, például együttérzéséről biztosította Emre Cant, illetve elmondta, hogy csapata továbbra is a megfelelő szerkezetet és identitást keresi, azonban eddig soha nem látott ilyen jól dolgozó csapatot.

„Nem volt egyszerű kívülről figyelni a dolgokat.” - mondta a mester a Fiorentina elleni idegenbeli meccset megelőző sajtótájékoztatón.

„Szeretnék köszönetet mondani az orvosoknak, akik kezeltek engem. Megértették velem, hogy kicsit vissza kell fognom magam. De nyugodt maradtam, mivel a munkatársaim nagyszerűen dolgoztak.

A Bajnokok Ligája keret meghatározása sem volt egyszerű vagy mennybe emelő érzés, de ezt is meg kellett tenni. Csalódott vagyok, mivel két nagyon fontos játékos nem vehet így részt a küzdelmekben. Ezek a nehézségek azonban egyúttal a keret rendkívüliségét is aláhúzzák.

Természetes, hogy egy ilyen döntés nyomán a játékos szenved, mivel ez komoly és radikális döntés, figyelembe kell vennünk az emocionális aspektust is a játékos részéről. Lehetőséget kell biztosítanunk neki, hogy elmondhassa, mi bántja. A megfelelő korban vagyok ahhoz, hogy megértsem a játékos reakcióját.

Jelenleg csak a bajnoksággal foglalkozok. A szombati bajnokira kell koncentrálnunk. Olyan fázisban vagyunk, amelyben a rotálás nem egyszerű, mivel még az identitásunkat és a megfelelő szerkezetet kutatjuk.

Számos játékosunk van, akik keveset játszottak az elmúlt hónapokban, így például Sami Khedira, Aaron Ramsey és Adrien Rabiot. De egy dolgot mindenképpen el kell mondanom: a karrierem során soha nem láttam csapatot ilyen jól dolgozni a válogatott szünet alatt.

Továbbá szerintem Rodrigo Bentancur is nagyon fontos játékossá válhat. Jelenleg az a célom, hogy Daniele Ruganit megfelelő állapotba hozzá, illetve elősegítsem Matthijs de Ligt minél gyorsabb alkalmazkodását az olasz futballhoz. Pár hónap alatt fontos előrelépéseket fog tenni.

Gonzalo Higuaín játszatása mellett az indokolta, amit az edzésen láttam tőle, és jól is teljesített a meccseinken.”

A hatvanéves mestert számos támadás érte a Napoli és a Chelsea csapatánál, mivel nem használta ki teljesen a keret adta lehetőségeket.

„Mindig azt mondtam, hogy a Juventus a legjobb csapat vállalati szempontból. Az elmúlt pár hónapban rájöttem, hogy a Juventus erőssége a szervezettségben, fejben, mentalitásban és a következő meccs megtervezésében rejlik.

Változtatnunk kell néhány dolgon arra vonatkozóan, ahogyan a meccsek adott pillanatait kezeljük, többet kell birtokolnunk a labdát, és nem várhatjuk az ellenfelet a tizenhatosunk sarkánál.

A Napoli csapatánál különbség volt azon 14-15 ember között, aki játéklehetőséghez jutott, és a többiek között. A Chelsea-nél azonban komolyan rotáltam, így 18 futballista felváltva jutott játéklehetőséghez. A Juve még nem áll teljesen készen, a célom, hogy legyen tíz játékosom, akik csereszabatosak.”

Maurizio Sarri kénytelen volt kihagyni az első két meccset, ezért a riporterek arról kérdezték, mi volt a véleménye a Napoli elleni meccsről.

„Egy szobába zárva néztem a Juventus-Napoli meccset. Emberileg sajnáltam Kalidou Koulibalyt, azonban úgy éreztem, hogy megérdemeltük a győzelmet, még ha az öngól szerencsétlen is volt az ellenfél vonatkozásában.”

A sajtótájékoztatón a mester beszélt Fior-drukker édesanyjáról is, aki nem volt túl boldog, amikor fia elvállalta a munkát a Juventusnál.

Az Artemio Franchi egy kőhajításnyira van a várostól, ahol az edző nevelkedett, az újságírók pedig arról kérdezték, hogyan fogadta az édesanyja a hírt a torinói szerepvállalásról.

„Fogalmazzunk úgy, hogy nem volt túlságosan boldog… A nagymamám 500 méterre lakott a stadiontól, ezért a családunk elhivatott Fiorentina-szurkolókból állt, rajtam kívül, mivel én a Napolinak szurkoltam.

Számos emlék köt ehhez a stadionhoz, de sajnos most csak a legutóbbira tudok gondolni, ahol elvesztettem a bajnoki címet. Ezt gyorsan felül kell írni valamilyen pozitív emlékkel.”

Maurizio Sarri Nápolyban született, ahol az édesapja dolgozott akkoriban, de visszaköltözött a család Toszkánába, amikor az edző még kisgyermek volt.

Az edző a Napoli és a Fiorentina közötti mérkőzésre utalt, amikor a déliek 2018-ban az Artemio Franchi gyepén 3-0 arányú vereséget szenvedtek, ezzel pedig a bajnoki címért folytatott versenyben is ledolgozhatatlan lépéshátrányba kerültek.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3815080854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trieszt120506 2019.09.14. 10:53:18

Gyakorlatilag anti-juve kötődésű.. Mindegy, a mai világban és futballban ez már benne van, nem hinném, hogy ne adná tudása maximumát. A bagóról meg jó lenne, ha lejönne végre, nincs túl jó bőrben, ahogy elnézem.

jeneiPALI 2019.09.14. 11:04:16

Conte a juvés multjával szarik rá csinálja adolgát amit egy edzönek kell ha már egyszer elválalta ,Sarri is ezt teszi ilyen világot élünk ,kinekdrukkolt stb már senkit nem zavar semmi nemszámit csak agyözelem Forza Juve.

Rikoo 2019.09.14. 11:20:30

Szégyen ez az egész mostani Juventus. Köszönjük Andrea ezt a zsoldos brigádot, nagy érzelmek dúlnak a klubnál.
Tiszteled a családi hagyományokat.

JuventusFanatikus 2019.09.14. 11:38:27

@Rikoo: Ha ezt Gianni és Umberto látná...

Kmarcika 2019.09.14. 11:52:06

Nemtudom gyerekek, de valahogy én Sarrit nagyon birom.
Érdekes nyikatkozatokat tesz, kerek perec kimondja a dolgokat,
Nem mondja, hogy gyerek koraban is juventusnak szurkolt stb....
Engem nem érdekel, hogy Napolinak szurkolt, ha itt a maximumot nyújtja.
Egyedül az Inter szurkolói viszonyt nem nézném jó szemmel.
(Napoli az enyhébb....)

Ez az ember történelmet fog írni ezzel a csalattal érzem a csontjaimban :)
Can meg januártól bl ben is fog játszani.
De ezek a megérzések csak megérzések.

Forza Sarri már bocsánat aki nem ért egyet :)

delpi0823 2019.09.14. 12:06:28

@Rikoo:Jobb lenne ha olaszokra epitene csak a csapatot?talan a csoportkort tulelnenk a blben........

venember83 2019.09.14. 12:07:52

@Kmarcika: többszörösen hátrányos helyzetű szegény, de eddig szimpatikus öregember. Meglátjuk, hogyan tudja csapattá gyúrni ezt az igencsak széles, sokszínű és egókban bővelkedő keretet.

Leram7 2019.09.14. 12:34:10

Sarrival kapcoslatban 2 kérdés van.

Az egyik, hogy Allegrihez fel tud e nőni a kiscsapatok elleni eredményességben. Allegri szinte minden kiscsapatot megvert, amíg a riválisok rendre buktak kötelező meccseket.

A másik, hogy képes e megszervezni a védekezést, mert a támadást biztosan jobbá teszi majd.

Én szurkolok neki!

MdewC 2019.09.14. 13:13:13

@Kmarcika: nagy +1

@Rikoo: @JuventusFanatikus: attól még mi vagyunk a Juventus, kőkemény munka és évek vannak mögöttünk. Lehet büszkének is lenni a csapatra. ;)

1-2 olasz szuper tehetség tényleg hiányzik, azt adom, sajna azok nincsenek. ;) Vagy 1-2 gyerek korom óta itt játszom figura, azt is adom, nem hiába írtuk pár évvel ezelőtt, hogy el vagyunk kényeztetve.

Viszont ez a “szarunk a tradíciókra” nagyon nem állja meg a helyét (nálam) inkább ilyen “nincs mibe másba belekötni” feelingem van ezzel kapcsolatban. Sry Srácok. :)

Tud vmit jól is csinálni a vezetőség? Vagy jobban? Csak kérdezem. :P ;)

gomorra21 2019.09.14. 13:19:34

@Kmarcika: én is így vagyok ezzel. Amúgy a legnagyobb kedvencem, Andrea Pirlo interista volt, egy másik nagy kedvencem, Roby Baggio meg Fior drukker. Én a profi labdarúgásban ezt nem gondolom túl. Sarri egyenessége nekem is nagyon tetszik, ebből a nyilatkozatból konkrétumokat lehet megtudni, főleg, mivel a bullshit király Allegri megszólalásaihoz vagyok szokva.

venember83 2019.09.14. 13:41:09

A tradíciók kapcsán különben azt tudom mondani, hogy ha azokhoz ragaszkodunk, akkor a Juve alapvetően scudetto-centrikus klub, amit jól mutat az, hogy a Milan BL tekintetében sikeresebb csapat, bajnoki címek tekintetében pedig a Juve viszi a pálmát. A legutóbbi BL-győztes olasz csapatok pedig igencsak tömve voltak légiósokkal. Mindezzel csak arra akarok utalni, hogy a BL-győzelem ilyen szinten is áldozatokkal jár. Ennyi scudetto után pedig nem lehet más a cél, mint a BL-siker és triplázás.

pedronegroo 2019.09.14. 14:14:45

Teljesen rendben van ha Sarri nem juventino, nem azért hoztuk hogy a csapatnak szurkoljon hanem hogy a játékosokat felkészítse. Amúgy nálam eddig Sarri eddig kellemes meglepetés ami a nyilatkozatait jelenti, eddig semmi bullshit, nem beszél mellé csak így tovább.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (323) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása