Bernardeschi: „Szórakoztatóbb futballt fogunk játszani”

bernardeschi_federico_valogatott_tizes.jpgFederico Bernardeschi az örmények elleni meccset követően elmondta, hogy jelenleg nincs a legjobb állapotban, ezzel tisztában van, a háttérbe szorulása a Juventusnál pedig nehézzé teheti a helyzetét a válogatottnál.

Olaszország 3-1-re legyőzte Örményországot, azonban a meccs nem az olasz parádéról szólt. A vendégek lőtték az első gólt, az egyenlítést követően számos gólszerzési lehetőség nyílt a házigazdák előtt, ám nagyobb vihart kavart Leonardo Bonucci színészkedése, amelynek nyomán az örmény válogatott a rendkívül feszült meccsen emberhátrányban játszott egy egész félidőt.

Az olasz válogatott azon így is csak nehezen tudta megnyerni a meccset, és 1-1-nél az örmények több veszélyes támadást tudtak vezetni.

„Roberto Mancini dühös volt, teljesen jogosan, és nem rejtette véka alá a dühét, mivel látta, hogy a csapat kínlódik.” - mondta a meccsen több helyzetet elpuskázó Federico Bernardeschi a Rai Sport munkatársának.

„Össze kell szednünk magunkat, és vissza kell térnünk a helyes útra. Nem tudtuk kivitelezni a tervünk az első félidőben, magasan le akartuk támadni az ellenfelet, és így akartuk megjátszani a labdát. Ha így játszottunk volna egy éve Örményországban, akkor nem tudom, hogyan végződött volna a meccs.

A győzelemnek köszönhetően nagy lépést tettünk a megfelelő irányba, így az edző és a stáb elismerést érdemel. Most már mindannyian elhihetjük, amit egy éve mondtak nekünk, hogy valóban a keret alapokról való újraépítése zajlik.”

Federico Bernardeschi természetesen a klubcsapatáról is beszélt a meccs után.

„Jelenleg nem vagyok a legjobb formában. Messze nem ideális, hogy csak nyolc percet játszhattam a bajnokságban idén, de ez is a játék része. A Juventus a világ első három klubjának az egyike jelenleg, ami azt jelenti, hogy komoly a verseny a helyekért az olasz bajnoknál.

Számos tehetséges játékos szorul a padra így. Ez gondot okozhat számomra a válogatott vonatkozásában, de még csak szeptember elejét írjuk, körülbelül hatvan meccsünk lesz idén, szóval meglesz a lehetőségem, és készen állok, amikor harcra hívnak.

Nagyon jó a kapcsolatom a mesterrel, aki szabadon dönthet annak alapján, amit a héten végzett edzéseken lát. Rengeteg tényezőt figyelembe kell venni, és nem csak a játékoson múlik, hogy mikor jut lehetőséghez a pályán.”

Emre Can rendkívül dühösen fogadta, hogy kimaradt a BL-keretből, és a hírek szerint természetesen Mario Mandžukić sem fogadta jól a mellőzését.

„A mester már az elejétől egyértelműen elmondta, hogy csalódott, amiért ebbe a helyzetbe kényszerítették, mivel nem egyszerű kihagyni ilyen sok győzelemmel rendelkező játékosokat, akik bármelyik nemzetközi klubnál a BL-keret részét képeznék.

Mindenki rendszeres játéklehetőséget szeretne, de minél több bajnok van a keretben, annál valószínűbb, hogy a szezonban trófeákat nyerhetünk, szóval nézőpont kérdése a dolog.

Úgy gondolom, hogy a Juventus ideális klub egy olyan edző számára, mint Maurizio Sarri, aki mániákusan figyel a részletekre. A nap minden egyes percében a futball köti le a gondolatait, és a Juventusnál jobb hely nincs is egy ilyen mentalitású mester számára.

Amit Massimiliano Allegri tett a Juventusért, az alapvető és fontos feladat volt, hiszen rengeteget nyert a csapattal, de mindegyik edző saját és eltérő ötletekkel rendelkezik. Szórakoztatóbb Juventust láthatunk majd, de emellett győztes is lesz a csapat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6415050994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csak Csucsu 2019.09.08. 11:56:46

Sok a beszéd s kevés a gól haverom. Díszolasz a csapatban.

JuventusFanatikus 2019.09.08. 12:10:03

"Ez gondot okozhat számomra a válogatott vonatkozásában, de még csak szeptember elejét írjuk, körülbelül hatvan meccsünk lesz idén, szóval meglesz a lehetőségem, és készen állok, amikor harcra hívnak."

Ez a beszéd!

"„A mester már az elejétől egyértelműen elmondta, hogy csalódott, amiért ebbe a helyzetbe kényszerítették, mivel nem egyszerű kihagyni ilyen sok győzelemmel rendelkező játékosokat, akik bármelyik nemzetközi klubnál a BL-keret részét képeznék."

Picit keménynek tűnik a "kényszerítették" szó, de kétségtelenül igaz.

FeriGjuve 2019.09.08. 12:20:25

Abban a nyolc percben viszont rettenetesen irritáló,alibi futbalt játszott.
Dobálta magát,reklamált és egy épkézláb megmozdulása sem volt.Tavaly az egyik kedvencem volt,remélem idén is összeszedi magát.

JuventusFanatikus 2019.09.08. 12:38:06

@FeriGjuve: Egy 1-0-ás eredménynél, az utolsó percekben általában ez a teendő:)

Rocky80 2019.09.08. 13:18:10

Ez hogy lehet hogy nincs a legjobb állapotban szezonkezdetre? Sérült volt?

pedronegroo 2019.09.08. 15:00:18

@Rocky80: Nincs formában, ez nem azt jelenti hogy fizikailag rossz állapotban van hanem csak nem megy neki, bár utoljára a Fiorban ment neki tehát igazából ez a juvés formája szóval nincs gond :) olasz középszar padra cserének tökéletes, ugyanúgy mint Rugani.

venember83 2019.09.08. 15:59:21

@Rocky80: nincs játékban, úgy érti. Nem sikerült elég specifikusan fogalmaznom ezek szerint.

FeriGjuve 2019.09.08. 20:12:41

@JuventusFanatikus: Csak nem egy Juventus játèkosnak,a Parma ellen. :)

2019.09.08. 21:53:12

Sokkal többet látunk bele,mint ami...díszolasz...se gólok,se gólpasszok,se kulcsmomentumok...állítólag,ha egy az egyben elfogadtuk volna,jöhetett volna Rakitic...mi még pénzt is kértünk...világ ostobái,Barcelonába meg kb annyit játszott volna,mint Boateng.

alexGicamo 2019.09.09. 03:34:40

Úgy gondolom, nagyon korrekt mindkét edző irányában .

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása