Can: „A harcot a pályán folytatom”

can_emre_juve_bl-meccsen.jpgEmre Can a tegnapi kirohanása után rövid nyilatkozattal szolgált, amelyben lényegében visszakozott előző kijelentései kapcsán, és a pályán való harcra kötelezte magát.

A Juventus középpályása kisebb meglepetésre kimaradt a BL-keretből, miközben a nyáron az egyértelműen távozónak tekintett Sami Khedirát és Blaise Matuidit a klub jelölte a keretbe.

A német középpályás a válogatottnál értesült a történtekről, és arról beszélt, hogy a Juventus nem ezt ígérte neki, amikor egyeztetett a klubbal a jövőről még az átigazolási időszakban.

„Mindig hálás leszek a Juventusnak azért, amiért mellettem állt és támogatott érkezésem óta, különösen a betegségem ideje alatt.” - osztotta meg nyilatkozatát a twitter felületén.

„A Juventusszal és a csapattársakkal szembeni tiszteletem jeléül, miután a klub és a csapattársak sikere mindig elsődleges prioritást jelentett számomra, nem kívánom semmilyen egyéb nyilatkozattal szolgálni a történtekkel kapcsolatban, és a harcot a pályán folytatom.”

A huszonöt éves középpályás a német keret részét képezi, amely holnap Hollandia ellen lép pályára a hamburgi Volksparkstadionban.

A futballista ingyen érkezett a Liverpooltól tavaly nyáron, első szezonjában pedig összesen 37 meccsen lépett pályára a bianconero együttesben, négy góllal és egy gólpasszal segítve az Öreg Hölgyet a bajnoki címvédésben.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5115040546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.09.05. 10:35:11

Nyilván távozni fog,a szélmalomharcnak semmi értelme nem lenne...

rockitbaby 2019.09.05. 11:19:08

@fire06: Ettől tavaszra még nevezhető, és szerintem ebből a csoportból nélküle is tovább kell jutni, cserébe pihentebben tavasszal szükség lehet és lesz is rá.

Bianconero 2019.09.05. 11:24:57

Ilyen amatőr vezetőink vannak? Nem azért, mert Emrét kitették, hanem ahogy nem tudták ezt normálisan kezelni. Elküldeni nem tudtak hisztizőket nyáron, akit itt tartottak, azt meg így megalázzák. Ja és óriási pénzt bukunk a padon ücsörgőkön.

Nna, de ezek szerint Khedira sztárrá lépett elő. Hajrá neki! :-)

gomorra21 2019.09.05. 12:04:54

@rockitbaby: szerintem meg ez azt jelenti, hogy aki a BL keretben van, arra lesz építve a csapat játéka a bajnokságban is. Szóval ha minden középpályás bevethető lesz, Emre hátrébb sorolódik.

JuventusFanatikus 2019.09.05. 12:38:33

Pjanić és Matuidi a közösségi oldalukon elmondták Emrének, hogy nagyon szeretik, kiállnak mellette, ezt az üzenetet pedig rengeteg szívecskével spékelték meg.

rockitbaby 2019.09.05. 12:41:54

@gomorra21: Lichti is visszakerült BL keretbe és a T'ham ellen sokban kellett is a továbbjutáshoz. Van lehetőség bizonyítani az ellenkezőjét.

gomorra21 2019.09.05. 13:52:53

@rockitbaby: persze, van. Csak szerintem Sarrinál lesz 6 középpályás. Ha Can kimaradt a BL-ben, ő a 7.
Lichti pedig juventino volt, és abban az életkorban az a döntés őt csak motiválta, hogy jobb legyen. Benne van a pakliban, hogy Emrének ez csak a kedvét fogja elvenni. Amúgy is felesleges viszály. El kellett volna adni, úgy lenne a legegyszerűbb.

MdewC 2019.09.05. 14:11:35

@gomorra21: most már nem lehet eladni. Csak a bizonyítás maradt, vagy a téli mercato.

Kukszi 2019.09.05. 14:44:10

@JuventusFanatikus: itt a kérdés hogy viszont küld szivecskéket Can, pl Matuidi felé ...
Pjanicot nem lehet megkérdőjelezni BL-t illetően, de Matuidi már jóval kérdésesebb. Kiváncsi vagyok Can hanyadiknak gondolja magát a középpályások között?!

Grinta 2019.09.05. 15:01:15

@Kukszi: Azért az probléma,hogy egy több poszton bevethető,erős bérezésű(aláíráspénzzel számolva),kiváló korú,de inkább fiatal játékos ilyen helyzetbe kerül(t).
Őszintén?Nagyon nem is tudnék sorrendet felállítani közöttük.Pjanicot kivenném a kalapból,mert amit Ő tud,vagy játszatnak vele,azt jelenleg senki sem tudja.Rabiot-ban benne van a képesség,de nem tudhatjuk biztosan.Mindegyikük más tulajdonsággal rendelkezik,ami tök jó dolog-de sokan vannak.Mondjuk Én továbbra is azt mondom hogy a sérülések majd befolyásolják/rotálják ezt a keretet-de a CL-re nyilván ez nem lehet érvényes,a nevezett keretet figyelembe véve.
Sajnos valamilyen szinten hülyén van összerakva ez a keret,baloldali védőcsere nélkül,és centerben csak egy játékossal számolva-Higuaín-mert nyilván Ronaldo játszik majd éket,de ez messze nem optimális szerintem.
Cuadrado amolyan harmadik számú jobbhátvédnek való nevezése sem túl okos ötlet,de szükséges lehet,ha át kell vezényelni a jobboldali első,vagy második opciót abban az esetben,ha kiesik a balos1 Alex Sandro.Szóval ez sem okos dolog,mert ezek csak HA-ra vannak nevezve,konkrétan Cuadrado,aki lehet egy percet nem játszik majd előre fele,mert ott megvagyunk.

Kukszi 2019.09.05. 15:42:06

@Grinta: szépen összefoglaltad, egyetértek vele!
Igazából en azt akartam kifejteni hogy ő személyesen vajon mit érezhet.
De reálisan végig írtad tárgyilagosan.
A másik amit említettél, hogy vannak lyukas pozíciók a csapatban.
Középpályás többlet, de szélső védő hiànya, valamint befejező csatár (Mandzukicot én nem tartom annak).
Kean szerintem jó lett volna.
És igen ha valaki kiesik ezeken a posztokon sérülés miatt akkor bajban leszünk!
Visszatérve abszolúte egyetértek amit írtál.

JuventusFanatikus 2019.09.05. 16:06:27

@Kukszi: Emre Canról lehet tudni, hogy egy nagyon magabiztos srác, nagyon csúnyán mondva egoista. Biztos vagyok benne, hogy elképesztően rosszul esik neki, hogy nem fog a BL-ben játszani, mert szerintem eléggé magasra helyezi magát a rangsorban.

FeriGjuve 2019.09.05. 16:29:16

Biztos vagyok benne,hogy tavasszal játszani fog a BL-ben.

Grinta 2019.09.05. 17:45:05

@Kukszi: Nagyon nehéz volt most kialakítani a keretet.Mert vannak olyan játékosok akik ellen szólnak érvek,és mellettük is.Ezen a platformon,legtöbbször csupán (un)szimpátiában nyilvánul meg,és választódik ketté,de nagyon sok más szakmai! szempont is döntő,sőt lényeges.Olyan kérdéskörök mint életkor,szerződések időtartama,bérezés,vagy csak hogy most konkrét legyek:műtétből való visszaszoktatás a futballpályára,amivel nem engeded el egy játékos kezét(ebből akár kapcsolati tőke is gyümölcsözhet akár tíz év múltán is-amit képtelenség egyeseknek felfogni,vagy akár csak elképzelni is.Ez az emberi oldala a dolognak.Nyilván amit fentebb vázoltam elméleti dolog,felvetés,de hányszor halljuk egy interjú során,mélyebben,hogy bizonyos játékos kikérte xy régi játékos tanácsát,aki mondjuk történetesen a honfitársa-és ez is segítette a döntése meghozatalában,hogy Torinoban jó helye lesz.Khedira,aki most elvileg?kitudja,senki nyilván tán meg is győzte Sarrit hogy szükség van rá.Vagy a keretben tudni egy olyan játékost,Bentancur,aki teljesen biztonságban érezheti magát csupán azáltal (is) hogy az eladásából egyszerűen semmilyen esetben sem kapnánk annyit-50-50 Boca-hogy egyáltalán megérje ezen elgondolkozni.És ez csak két játékos.Vagy ott van Cuadrado,aki igazán sehol,semelyik poszton sincs otthon,mégis belehet dobni bármikor.Ha sebesség kell,akkor az is benne van,nyilván már nem annyira dinamikus mint régen,de megtudja azért rángatni a szélét ha kell.Odateheted jobbvédőnek is,3-5 meccs erejéig,akár pihentetésnek,rotációban megoldja ezt a posztot.Azért ez jóval bonyolultabb ám annál,mintsem hogy innen egyértelműen fekete-pirosozzunk.Megingathatatlanul.
A lehető legkönnyebb élből mondani hogy ki,vagy mi a hülye,hogy ezt vagy azt kellett volna kirakni a keretből-megjegyzem,normális klubnál,még véletlenül sem lehet szempont egy ilyen döntés meghozatala,mert annyira nem fair agreement-és itt most egyáltalán nem egy icardi esetről beszélek-de kitenni csak! azért egy játékost,mert nem cselekszik a fentről érkező nyomás(gyakorlás)ra-ami ellentétes lehet akár sajátjával is-nonszensznek tartom,hogy ilyenről ezen egyáltalán beszélni kell.Azért hál'Isten ez nem a magyarfodball,ahol ha nem hosszabbítasz,akkor lemehetsz az U19-be,adott esetben.Óriási károkat-hosszútávon!-okoz ez a fajta gondolkodásmód,nem véletlenül dívik Nálunk,akik úgy le vagyunk maradva ebben is,mint az állat.

Kukszi 2019.09.05. 19:47:56

@JuventusFanatikus:
Ez simán lehet! Senkinek nem esne jól egy ilyen döntés de ha még van benned egó akkor meg főleg...

FeriGjuve 2019.09.05. 19:57:20

@JuventusFanatikus: Lichtit is megviselte ez,aztán megemésztette,odatette magát és visszatért.Nem is akárhogyan.
Ez motiválhat is egy játékost,hogy csak azért is megmutatja!
Can is felszívja magát és tarolni fog a BL-ben!
....majd AZTÁN nyáron lelép. :DD

Kukszi 2019.09.05. 19:58:06

@Grinta: Es itt jön amit annak amit mondasz, hogy vajon mit ígért neki a főnökség? (Amit nem tartottak az ő àllitasa szerint).
Várom a folytatást, és bízom benne nem adja fel. Amint mondtad egyetértek hogy több poszton is bevethető lenne.

Grinta 2019.09.05. 20:36:48

@Kukszi: Érdekes felvetés,mert az élet hozhatja úgy-hozta is-hogy most meg egymásra mutogatnak.Jogosan.És úgy,hogy végül a kör bezárul,és vis maior helyzet alakul ki.Lévén az edző azt mondta hogy számít rá,mivel a felettese azt mondta hogy megkönnyíti a döntését azáltal,hogy távozik játékos a keretből.Tettek is erre kísérleteket,mégis mindenki maradt a seggén.Na ilyenkor mi van?Hát ez,a mostani szituáció.És hát mint látjuk van ilyen.És igaza van minden szereplőnek,ha megvizsgáljuk a történéseket.

Kukszi 2019.09.05. 20:44:56

@Grinta:
Benne van hogy lesz sértődés, nem csak nàla de a rendszeresen kimaradó középpályásoknàl. (Maradjunk meg ezeknél a jàtekosoknal).
Én is azt gondolom hogy mindenkinek a sajàt szemszögéből nézve megvan a maga igaza hogy miért maradjon a klubbnàl. (Nyílt verseny vajon mit fog hozni? Mert nagyjából ez van most).
Viszont nagyon szimpatikus pl. Khedira küzdeni akarása! (Nem a kedvencem több okból sem, de amit eddig nyújt az jóval felűlmulja a tavalyit). A helyzet kiahasználásától függően! Bár remelem ràjön hogy inkább adjon gólpasszt mint mellé rúgja az esetek nagy többségében :D

Cannavaro 2019.09.05. 20:57:19

Türelmesen várom, hogy a Rabiot, Pjanic, Ramsey trió kialakul a szezon során! Ez brutális lenne, és mindenhol versenyképes! Remélem Sarri nem "beSarri" mint az elődje, és nem akarja ezt a nevetséges kezdőt erőltetni!
Can bőven beférne ebbe rotálva, főleg a sérülékeny Ramsey-t, de kíváncsi leszek, hogy lesz e alkalma a bajnokságban be bizonyítani, hogy tavaszra nevezni kell!
Sajnos, az Olasz edző betegség Sarriban is benne van, hogy csak mert nyer a csapat, nem veszi észre a nyilvánvaló gyengébb pontokat, és esélyt se ad azoknak, akik előrébb vihetnék a csapatot, a jobb képességeikkel!
Sajnálom Cant, már csak azért is, mert bár nem igazán vagyok hívő, imádkoztam, hogy Khedira semmilyen formában ne kerüljön kezdő közelébe, és helyettese a hasonló külsejü Can lehetett volna, nagy eséllyel!

Grinta 2019.09.05. 21:05:06

@Cannavaro: Az Olasz edzőbetegség négy világbajnoki trófeát hozott.csakúgymondom

Nathas 2019.09.05. 22:11:38

@Grinta: és a szervezetlen brazil támadójáték mennyit hozott? Csak úgy kérdezem :-) no offense, csak egyszerűen ne ragadjunk már le a múltban.
Ez nem lehet érv, hogy anno hány vb-t nyertek az olaszok.

Nathas 2019.09.05. 22:15:07

A kifakadása jogos volt, nyilván szívből jött. A helyreigazítása egy profi esetében szükséges volt, remélem komolyan is gondolja.

Joseph Toser 2019.09.06. 04:02:43

@Nathas: Sziasztok!

Most az a kérdés vetődött fel,bennem, hogy az edzőnek van mégis szava? Mert eddig azt láttuk,olvastuk, hogy nem igazán érdekli a vezetőséget, hogy mit és kit kér az edző... DE most mégis Sarri jelezte, hogy nem számol Can-nal... mi is változott?????
Másik, hogy én is felháborodnék, ha kiraknának a keretből, hisz nem azért dolgoztam a felkészüléseken, hogy " nem kellek" legyen.... DE, ha kimaradok a keretből, az azt is mutathatja, hogy hiába dolgoztam, más jobban dolgozott.... Ezt el kell fogadni... És,igazából ígérhetek bármit a felkészülési időszak alatt, HA nem teljesítette a " feltételeket"... Gondoljatok a munkahelyre: jelentkezel a munkára. Felvesznek és ott vannak feltételek, HA nem teljesíted őket,akkor egy idő után lefokoznak vagy kitesznek. ITT,nincs és nem is volt sokkkk ideje a vezetőségnek a monitorozásra.. nyári felkészülés... akkor felmerül a kérdés.... Vajon CSAK ennyi van Can-ban vagy csak beleült a langyi vízbe,ígéretbe, és nem 110%-ot teljesített, hogy tényleg megérdemelje az ígéret betartást,hanem csak70%-ot... viszont valaki meg kicsivel is többet teljesített,máris bukta Can az ígéretet. Szóval.... kétélű a dolog... megegyeztek valamiben,(de miben is??? ) és valszeg azt Can nem teljesítette. Így érthető a kimaradása a BL keretből! DE. persze ez nem ilyen " fekete-fehér"ahogy én gondolom.... ez csak az én fantazmagóriám.... Nyilván nem akarom védeni a vezetőséget,meg senkit..... Nem állok egyik oldalra - játékos vagy vezetőség - csak igyekszem máshogy átgondolni, vagy valahogy más ,laikus szemmel gondolni.....

Grinta 2019.09.06. 06:53:33

@Nathas: Ötöt,de ez is bizonyítja hogy mindkettőnek! van létjogosultsága.De lehet érv,sőt ez lehet a leginkább..ugyanis ez az ami sikerre vezette Őket.Ezáltal hivatkozási alap.
Otthon mit kapnak a brazil kapitányok szerinted azért az európai! erőfociért,amit jelenleg is játszanak?
Ez fordítva is igaz lehet.

steven.h 2019.09.06. 08:05:27

@Joseph Toser: Azért az elég fura lenne, ha a vezetősége nevezné a játékosokat a BL-re és nem az edző. Sarri nyilatkozata az átigazolásokra vonatkozott, ez azért két külön dolog.

Cannavaro 2019.09.06. 17:00:48

@Grinta: Csak úgy mondom, egy szóval sem mondtam, hogy nem jó edzők, de nekik is meg vannak a betegségeik! ;)

Grinta 2019.09.06. 19:13:36

@Cannavaro: Ez igaz : )
Mindegyik edzőnek.Ami normális dolog.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása