Beharangozó: a Napoli elleni meccs

1200px-s_s_c_napoli_logo_svg.pngMár a második fordulóban igazi rangadóra készülhetünk, ugyanis az idén is trónfosztásra készülő Napoli Torinóba utazik, hogy megmérkőzzön a Bianconerivel. A mérkőzés szombaton kerül megrendezésre, Daniele Orsato 20:45-kor fogja engedélyezni a kezdőrúgást.

Tavaly nem tudta megszorongatni a Juventust a Partenopei, magabiztosan a második helyen végzett a déli együttes. Idén mondhatni jól rajtolt Ancelotti gárdája, a Fiorentinát sikerült legyőzni egy gólokban gazdag mérkőzésen, de az igazat megvallva a VAR igencsak az Azzurri mellett állt.

A védelmük közel sem egy életbiztosítás, megjegyzem, hogy várhatóan ez nem sokáig lesz így. Ugyanis a nyáron érkezett Kostas Manolas még nem épült be, ahogy Giovanni Di Lorenzo sem, pedig mindkettő remek játékos (különösen a görög), de az összeszokottság hiánya miatt a csapatuk két legrosszabbul teljesítő játékosa volt a Fiorentina elleni összecsapáson. 

Erősödött a dél-olasz együttes, megszerezték a rendkívül tehetséges Hirving Lozanót, aki már most segítségére lehet a Napolinak, míg a szintén komoly potenciállal rendelkező macedón középpályás, Eljif Elmas a jövő nagy játékosa lehet. Ahogy a fentebb már említettem, a védelem jobb szélére érkezett Giovanni Di Lorenzo az Empolitól, míg Rómából jött Kostas Manolas, akit állítólag a Juventus is üldözött még a mercato elején. 

Olyan játékos nem távozott, aki igazán komoly érvágást jelentene, Amadou Diawara a Manolas-biznisz keretein belül került a fővárosba, Raúl Albiol hosszú olaszországi évek után hazatérhetett, a Villarreal együttese vásárolta meg, míg Marko Rog a Cagliarinál van kölcsön. Adam Ounas is továbbállt, ő visszatért Franciaországba az újgazdag Nice együtteséhez, szintén csak kölcsön.

A Juventusnál nincs bevethető állapotban Marko Pjaca, Mattia Perin, Giorgio Chiellini és Aaron Ramsey.

A Napoli csupán Arkadiusz Milik szolgálataira nem számíthat, ugyanis Dries Mertenst végül nem tiltották el színészi alakítása miatt.

69519509_685500095195471_2174596505229328384_n.jpg

  • Védelem: Nehéz helyzetbe került Sarri mester, mert Chiellini nagyon súlyos sérülést szenvedett, ezért a trénernek fontos döntést kell hoznia. Bevetheti Ruganit, de ez az ötlet viccnek is rossz, bizalmat szavazhat de Ligtnek, aki életében egy Serie A meccsen sem vett még részt, vagy Demiralra számíthat kezdőként, aki ismeri a bajnokságot, de ő sincs még összeszokva a többi védőtárssal és a középpályával. Én személy szerint kockáztatnék, és a hollandra számítanék. Így, hogy a Capitano megsérült, Bonucci helye megkérdőjelezhetetlen, míg Alex Sandróé eddig is az volt. Kérdéses, hogy De Scigliót érdemes-e bevetni pont a Napoli ellen, mert Danilo még új fiú, ezért értelemszerűen még nem kéne mély vízbe dobni, de Cuadrado akár jó megoldás lehet. A kolumbiai van olyan gyors, hogy Insignével felvegye a harcot, fejpárbajokban pedig erősebb lenne a dél-amerikai, azonban könnyen megforgatná az alacsony növésű nápolyi, De Scigliót azért kicsit nehezebb feladat átverni. Talán az olasznak szavaznék bizalmat, már azért is, mert Juan még Sarri irányítása alatt nem igazán játszott jobbhátvédet. Ami a komplett védelmet illeti, nem szabad olyan hibákat megengedni, mint amit a Parma ellen követtek el  a srácok. A Napoli bizonyosan komoly letámadást fog alkalmazni, ami nagyon meg fogja nehezíteni a Juventus dolgát. Arról nem is beszélve, hogy ugyan nem nagy termetű Mertens, de komoly fejtörést okozhat a védők számára, és ez igaz a többi déli támadóra is. Abban biztos vagyok, hogy egyszer beveszik a Szczęsny kapuját.
  • Középpálya: Nagyon, de nagyon bízom abban, hogy nem fog Matuidi és Khedira is játszani. A Parma elleni mutatványuk felháborító volt, érthetetlen, hogy ott van padon Emre Can és Bentancur, erre a két rutinos futballista játszik, akik korántsem képesek már elfogadható teljesítményt nyújtani. Akár öngyilkosságnak is nevezhetném a két világbajnok kezdetését, mert így Miralem Pjanić teljesen magára lenne utalva a labda kihozásával, ha pedig ez a múlt hétvégén sem mindig ment neki, akkor vélhetően a Partenopei ellen még ennyire sem fog. Azt pedig meg sem említem, hogy ki fogja eljuttatni a csatárokhoz a játékszert, és ki fog védekezni, mert a bosnyák egyedül nem fogja bírni. Vélhetően így is Miralemnek kell fogni majd az ellenfél irányítóját, Fabián Ruízt. Én mindenképp Emre Cannak szavaznék bizalmat, és Adrien Rabiot-t is bevetném annak ellenére, hogy nemrég érkezett fél év játékmentes idő után, mert így is nagyobb hasznára tud lenni a csapatnak, mint Matuidi vagy Khedira.
  • Támadók: Teljesen rendben lenne ez a trió, Douglas Costa aránylag simán áttörné a jobb szélt, Higuaín legjobb tudása szerint kiszolgálná Ronaldót, míg CR-nek egy feladata lenne, a gólszerzés. Az elszomorít, hogy nem lesz a csapatnak bal széle, miközben még a Manolas-Di Lorenzo duó nincs összeszokva, azért könnyebben áttörhető lenne a Napoli azon oldala, ehelyett nem fog ott offenzíva menni, mert CR behúzódik középre. Könnyen megbukhat a CR-centrikus játék, mert elmenni két olyan védő mellett, mint Koulibaly és Manolas, nem teljesítmény. Ezért is nem nevezném a kezdőbe Dybalát Higuaín helyett, ugyanis a kis argentint kettétörnék a dél-olasz kemény legények, esélye nem lenne velük szemben hamis kilencesként, és számunkra egyelőre rejtély, hogy mennyire tudná támogatni az aranylabdás támadót. Higuaínnak mindig jól ment egykori együttese ellen, bízzunk benne, hogy ez most sem lesz másként.

Nehéz összecsapásra számítok, és még finoman fogalmaztam. Biztos vagyok benne, hogy sok gól fog születni, mert még egyik védelem sincs úgy összeállva, ahogy kéne, a támadósorok pedig mindkét félnél veretesek. A nápolyiak számára most különösen fontos a mérkőzés, mert meg akarják mutatni Sarri mesternek, hogy rossz döntést hozott, amikor a Juventust választotta. A bagós tréner hiánya most hatványozottan fog problémát jelenteni, de a legnagyobb gond, hogy a torinóiak játéka még nem állt össze. Sarri taktikájának a lényege, hogy a csapata domináljon, ráerőltetve az ellenfélre a saját akaratát, legyen komoly labdatartás, szép labdakihozatalok, ez pedig értelemszerűen még nem fog menni, Ancelottiék ellen pedig ez komoly probléma, ugyanis a déliek taktikája is nagyon hasonló, ők a saját stílusukban fognak játszani, így nagy valószínűséggel a Juventus lesz kénytelen védekezni, ami még nagyon nem megy a torinóiaknak. Nagyon tartok attól, hogy a Napoli letámadásai teljesen megbénítják a Juventus labdakihozatalát, és emellett még Cristiano Ronaldót is kikapcsolják, akire az összes offenzíva épül. Ha Ronaldót és Pjanićot kiveszik a játékból, akkor az egész Juve versenyképtelen, ezt pedig szerintem Ancelotti is nagyon jól tudja. Hosszú idő után azt érzem, hogy nem esélyesként vívja meg ezt a rangadót a Bianconeri, és bizony szégyenlem, de aláírnék egy döntetlent is. Természetesen a győzelem a cél, és bízom is a fiúkban, de ha a realitás beszél belőlem, akkor viszont erre nagyon sok esélyt sajnos nem látok. Gólzáporra számítok, nagy iramra, de ha fogadnom kellene, akkor egy döntetlent tennék meg. Tippem: 2-2

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7915032700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2019.08.31. 09:29:57

Kemény meccset várok,az a csapat nyer amelyik hiba nélkül hozza le a meccset!
Tippem 1-1 ,jó esetben 1-0 nekünk Higu,vagy Ronaldo góljával :)
Kezdőcsapat sztem ugyanaz lesz,de Ligt játszik Chiellini helyén.
Costa rendbe jött???

pedronegroo 2019.08.31. 09:48:29

@Il Principino: Costa az edzés videókon ott van, teljes értékű munkát végez én úgy gondolom nincs semmi komoly baja.

Jó a Napoli kezdője viszont a padról Ők már nem tudnak beküldeni senkit aki komolyan hozzá tudna tenni a játékhoz viszont a Juve padja erősebb mint a kezdője kis túlzással.

AgliOli 2019.08.31. 09:48:58

A jó isten óvjon meg minket a ma estétől... :D
DeLigt, Can és Higuain lehetnek a meccs hősei, remélem összeszedik magukat.
A jobbszél nagy talány, én azért döntenék Danilo mellett, mert őt egyáltalán nem tudják hova tenni (ahogy mi sem).
Kő kemény középpálya kell és nagy mák, 2 nápolyi kiállítás és pipa :D:D:D

rockitbaby 2019.08.31. 09:52:44

@Il Principino: Ez a meccs nem lesz döntetlen. Mindkét csapatnak sok bizonyítani valója van. A Napoli szeretné megmutatni, hogy mennyire jók Sarri nélkül is, mi meg pont azt akarjuk, hogy vele mennyire jók vagyunk. A védelmek még nem álltak össze, de ez a meccs tartalmaz annyi érzelmi töltetet mindkét fél részére, hogy ami még hiányzik mentálisan, azt szívből fogják pótolni.

Pörgős meccs lesz, de nem érzem, hogy gólzáporos. Benne van, hogy nekünk kell majd fordítani, mint tavaly is, mikor 3-1-re nyertünk, de nem gondolnám, hogy vereséggel kell elhagynunk a pályát majd.

Minden azon fog múlni, hogyan kezdjük a meccset. Addig kell megzavarni majd a nápolyikat, amíg még nincsenek fejben teljes egészében a pályán. Az első 15-20 perc kritikus lesz.

Del Butus 2019.08.31. 09:53:03

De Sciglio remélem a pálya közelében sem lesz

Rikoo 2019.08.31. 10:11:35

Mi a f@szom ez a kezdő?
Remélem nem így képzeli el Sarri a meccset.

Kukszi 2019.08.31. 10:16:07

Juve győzelmet várok, de a helyzeti előny attól függetlenül hogy otthon játszik a csapat szerintem a napolinal van, mert ők pontosan ismerik Sarri taktikájàt játékrendszerét. Ancelotti valószínűleg megpróbál erre építeni.
Ezért is lehetne jó ötlet meghúzni a vàratlant, egy Rabiot-Danilo kezdetésével.
2-1 győzelem a tippem!

tomsz 2019.08.31. 10:16:25

Jó a cikk! Mondjuk a véleményem néhány helyen eltér! Mivel úgyis vereség* lesz (bocsánat juventinók) a mai meccsen én Bonucci is hanyagolnám. Én bizony összeraknám a De Ligt-Demiral kettőst. A középpályát a Bentacur-Pjanic-Can trióval oldanám meg, mig elől lehetne a Costa-Higuaín-CR7. A kapuban ezúttal nem Szczesny kezdene, most, hogy nincs Giorgio, így Buffonnak kell a kapuban állnia, hogy legyen egy vezér a csapatban, akire a társak felnéznek. A védelem két szélén pedig Danilo és Alex Sandro megoldja a dolgot.

*Vereség: Azért gondolom annak, mert, ha logikusan végiggondolom a helyzetünket, akkor az a véleményem, hogy a Sarriball adaptációja nem ment végbe, a Parma ellen láthattunk már szép dolgokat, amelyek eddig nem jellemezték a játékunkat, viszont a második félidő 0 teljesítményét is látva mondom azt, amit, de ettől függetlenül bízom a srácokban, hogy rámcáfolnak majd. Forza Juventus

gomorra21 2019.08.31. 12:05:19

@tomsz: úgyis vereség lesz, ezért nem játszatnád Bonuccit? Ebben mi a logika?

Grinta 2019.08.31. 12:28:41

@Kukszi: Ezzel vitatkoznék kicsit.Nem gondolnám hogy komoly edző-Ancelotti az-abból építkezik hogy a csapata mennyire ismeri a 2 évvel ezelőtti edzőjét.Nonszensznek tartom,amit csak a szurkolók szeretnek kihegyezni.Nincs,nem lehet létjogosultsága.
Pláne egy olyan csapattal szemben,akiknek kialakult játékstílusuk van/volt (bármennyire is fujjolásnak van kitéve) szóval ezt elegyíteni Sarri gondolatvezetésével-hát senki nem tudhatja mi sül ki belőle.
Egy döntetlennel simán kiegyeznék így a bajnokság elején.1-1

tomsz 2019.08.31. 12:30:44

@gomorra21: Igaz, rosszul fogalmaztam meg. Egyszerűen csak meg szeretném nézni a 2 fiatalt együtt, a meccs kimeneteltől függetlenül

gomorra21 2019.08.31. 12:54:28

Ha másfél éve valaki azt mondja, hogy a 2019es szezonban a Napoli ellen Bonucci lesz a csapatkapitány, Higuain a csúcstámadó, és Martusciello fogja dirigálni a csapatot, kiröhögöm.

Bianconero 2019.08.31. 14:52:53

@gomorra21: szomorú, de frappáns helyzetkép!

Csoda lesz este, de nyerünk!

Nathas 2019.08.31. 16:57:32

A kezdő pedig nem hiszem, hogy az előző hetire épülne, nem lenne semmi értelme.

Sztovicska 2019.08.31. 17:37:29

Ez a Ramsey eddig hatalmas szerzeménynek tűnik :D :D :D

Grinta 2019.08.31. 17:46:48

@Bianconero: És még az is simán benne van.Villantózik egy egyéniségünk,és lehet győzelem is.Ez azért a Juventus!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása