Szczęsny: „Alig várjuk a Napoli elleni meccset”

szczesny_wojciech_kirugas_bl.jpgWojciech Szczęsny a Napoli elleni meccs előtt a Juventus új mesterének, Maurizio Sarrinak a módszereiről beszélt, illetve viccelődött Matthijs de Ligt és Cristiano Ronaldo leigazolása kapcsán a csapat BL-álmairól.

„Nem gond, hogy azonnal a Napolival találkozunk, mivel amúgy is kétszer kell játszanunk mindenki ellen.” - mondta a kapus a Sky Sport Italia munkatársának.

„A Napoli számos gondot okozott nekünk az elmúlt években, de alig várjuk, hogy ismét szembenézhessünk velük.”

Maurizio Sarri most a Juventust erősíti, ám kérdés, hogy a csapat padján fog-e helyet foglalni a hétvégén.

„Régen figyeltem a Napoli nagyszerű játékát az ő vezetése alatt, most pedig nálunk dolgozik, és azt mondhatom, hogy keményen megdolgoztatja a játékosait, különösen ami a taktikát illeti.

Massimiliano Allegrivel összehasonlítva sokkal több labdás edzést tartunk, és másképp szervezzük meg a védekezést, magasabban támadjuk le az ellenfelet. Szombaton nehéz meccsre számítok, ezek a rangadók mindig kemény diót jelentenek, még ha sokszor sikerül is nyernünk. Reméljük, hogy ezen a hétvégén is örülhetünk majd ennek.

Kemény és nagyon kiegyenlített bajnokságra számítok, mivel az Inter, a Napoli, a Roma és a Lazio is komolyan megerősödött.”

A Juventusnál továbbra is kissé túl bő a keret, azonban nem lehet tudni, hogy ki távozik, ha távozik egyáltalán valaki még a nyáron.

„Gonzalo Higuaín kiváló formában van, és már a szezon előtti barátságos meccseken látszott, hogy ő a régi Pipita, nagyon feltüzelve játszik, és jó döntéseket hoz a pályán. Tudom, hogy idén sok gólt fog szerezni.

Paulo Dybala jól érzi magát, mindenki láthatta, milyen gólt szerzett a Triestina ellen. Mindenkinek meg kell harcolnia a helyéért a kezdőcsapatban, ezen a szinten ez a természetes.

Nagyszerű, hogy Gigi Buffon visszatért. A Románál a világ legjobb kapusa, Alisson Becker volt a diákom, most pedig a világ mindenkori legjobb kapusa a cserekapusom a Juventusnál. Sokat tanultam Gigitől és barátok vagyunk. Olyan lelkes, mint egy gyermek, és biztos vagyok benne, hogy sok lehetősége lesz pályára lépni idén.”

A Juventus sorozatban nyolc bajnoki címet nyert, de a BL-ben tavaly az Ajax állította meg az Öreg Hölgy menetelését, azelőtt pedig a Real Madrid.

„Matthijs de Ligt és Cristiano Ronaldo már nem ejthet ki minket, szóval javultak az esélyeink, nem? Viccet félretéve, erre nemigen gondolok. Jelenleg kizárólag a Napoli elleni meccsel foglalkozunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5915029228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve28adam 2019.08.29. 10:41:05

Lesz dolgod bőven!
Ha a Parma kontráit nem fogtuk meg igazán, akkor mi lesz a Nápollyal?
Nem mondom, hogy nem tartok a meccstől.

Leslie Matthias 2019.08.29. 10:45:59

@juve28adam: Nem kell tőlük berezelni.
Fio ellen is nyelték a gólokat.
Az a védelem se a legstabilabb.
Keményen bele kell állni, elfelejteni legalább Khedirát a Kp-ról.
Ennyi.

Rocky80 2019.08.29. 11:32:55

A világ egyik legjobb kapusává nőtte ki magát a tavalyi szezonban, a cseréje pedig Buffon. Kapusposzton a legerősebbek vagyunk a világon.

A régi Pipita egyszer-kétszer lőhetett is volna a Parma ellen hogy egyszerűbb legyen a meccs.

Én is tartok a Napoli meccstől, jobban összeálltak mint mi.

Pavel1988 2019.08.29. 11:37:07

Biztos gólzápor lesz, de én sem érzem a félelmet.
A védelmük botrányos volt. Koulibaly totál formán kívül, Manolas is csak szédelgett.
Elöl mondjuk nagyon pontosak voltak, én megfontolnám a 3 védős rendszert.

rockitbaby 2019.08.30. 10:38:54

@Pavel1988: Gólzáporra azért én nem számítanék, bár érdekes ezt a fogalmaat értelmezni. Mi számít gólzápornak. Én sokkal inkább egy kemény, brusztolós meccset várok. Minden valószínűség szerint fordítanunk kell majd.

A három védős felállás nem is lenne légből kapott dolog, és szerintem annak ellenére, hogy Sarri ne kifejezetten a híve ennek a taktikának, idővel rá fog kényszerülni, csakúgy, mint annó Conte. Ennyi kiváló védőt nem jegelhetsz a padon. Bár ugyebár ezt egy sérülés mindenképp felülírná.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása