Pjanić: „Allegri sokat viccelődött”

pjanic_miralem_portre_1.jpgMiralem Pjanić a minap a Vanity Fair munkatársával beszélt a Juventus egykori edzőjével, Massimiliano Allegrivel ápolt kapcsolatról, de a középpályás beszélt Daniele De Rossi, Francesco Totti és Radja Nainggolan kellemetlen helyzetéről is.

„Nagyszerű kapcsolatom van Massimiliano Allegrivel, és gyakran beszélünk egymással. Jelenleg csak elmélkedik a következő lépéséről, de amint döntött, szerintem gond nélkül talál magának egy jelentős klubot.

Természetesen párszor volt összetűzésünk, de ez teljesen természetes. Ő olyan ember, aki megmondja neked közvetlenül, amit gondol, ahogyan én is.

Azonban leginkább sokat viccelődik, és mondott már olyat, hogy amikor elhagytam a Roma csapatát, akkor öt méternél hosszabb passzra nem voltam képes, és hogy miatta lettem nagyszerű játékos.

De aztán saját magát minden idők legjobb olasz középpályásának tünteti fel, akkor meg elkap a nevetés.”

Miralem Pjanić az AS Roma elhagyása után a siker útjára lépett a Juventusnál, azonban több egykori csapattársáról nem mondható el ugyanez, hiszen Radja Nainggolan az Internél töltött egy év után most már a Cagliarihoz került, miközben Daniele De Rossit a klub elengedte szerződéshosszabbítás nélkül, Francesco Totti pedig saját maga döntött a távozásról, mivel nem értett egyet a vezetőség módszereivel.

„Nem tudom megmagyarázni, hogyan bánhattak így Daniele De Rossival és Francesco Tottival. Mindkettőjükkel beszéltem, és ők is nehezen tudnak bármilyen magyarázattal szolgálni.

Francesco Totti ki akart mászni egy számára nem előnyös helyzetből, mivel nem tudott azonosulni azzal, ahogyan a klubot vezetik, elégedetlen volt a szerepével, és úgy érezte, hogy ő többet tudna segíteni. De nyilvánvaló, hogy fájnak neki a történtek.

Az viszont teljes talány, hogy mi történt Daniele De Rossi esetében. Amikor az ember azt látja, hogy a Roma legjobb játékosai távoznak, évről évre, akkor elkerülhetetlen, hogy felmerüljenek bizonyos kérdések. És végül oda kerül az ember, hogy elege lesz.

Sajnálom Radja Nainggolant, mivel tudom, hogy nagyszerű srác és kiváló játékos. Olykor persze hibázik, mivel túl közvetlen és nyitott. Intelligensebben és diszkrétebben kellene kezelnie bizonyos helyzeteket.

Az egész életében és karrierjében ilyen volt, szóval lehet, hogy ő így tudja a legjobbat kihozni magából Remélem, hogy túl tud jutni ezen a nehéz helyzeten hamarosan.”

Miralem Pjanić édesapja az egykori Jugoszláviából menekült el a háború elől Luxemburgba, és ebben az országban nőtt fel a fia.

„Az apám futballistaként járta az országot a meccsekre, és mindenkinél hamarabb tudatosult benne, hogy mi fog történni, mivel látta, hogy barátokból ellenségek lesznek, és nyilvánvaló volt az etnikai alapú gyűlölködés a stadionokban és a falvakban. Két nejlonszatyorba összepakolta a dolgainkat, és távozott, hogy előkészüljön a családja érkezésére.

Amikor sikerült Boszniát kijuttatni az ország történelmében az első világbajnokságra, akkor sírtam a büszkeség és öröm miatt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3215008482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2019.08.14. 13:52:44

Teljesebb, jobb játékos lett Allegri alatt.

Valami mégis mintha hiányozna belőle. Valahogy többet várnék tőle, vagy lehetne karakteresebb.

Ha a világ legjobb kp-airól beszélgetnénk, nem jutna eszembe Pjanic.

rightinthenuts91 2019.08.14. 15:24:34

@Rocky80: Én úgy látom, hogy + kisebb cselezési képességekkel jobb lehetne. Így "csak úgy tud" pontosan, hasznosan passzolni, ha szinte üresen van.

Lanzafame 2019.08.14. 16:08:39

Jót tenne neki, ha versenyre lenne kényszerítve. Jövőre érdekes lesz, ha jön Eriksen

Nathas 2019.08.14. 23:37:07

@Rocky80: a Rómában betöltött pozíciója szerintem sokkal jobban feküdt neki. Én úgy látom, hogy Allegri (őt is) belekényszerítette egy olyan szerepkörbe, amiben mondjuk jó, de nem a sajátja.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása