Douglas Costa: „Mindent megteszek a bizonyításért”

douglas_costa_labdaval_tarsat_keres.jpgA Juventus szélsője, Douglas Costa elkötelezett az Öreg Hölggyel való folytatás és siker mellett, véleménye szerint pedig Maurizio Sarri tökéletes lehet számára.

A sérülések, néhány meccsre szóló eltiltás és a problémák miatt elkerülhetetlen formahanyatlás miatt a brazil futballista a tavaly igencsak felemás szezont futott, azonban a támadóbb felfogású új mester alatt kihozhatja magából a legjobbat.

„Nagyon ég bennem a tűz, hogy bizonyítsam a kvalitásaim, mivel nagyon sok sérülést szenvedtem a tavaly.” - mondta a játékos a Tutto Juve munkatársának.

„Biztos vagyok benne, hogy ez teljesen más szezon lesz számomra. Sokkal szigorúbb vagyok most magammal szemben úgy a pályán, mint azon kívül.

Rengeteget járok fizioterápiára, mivel mindig százszázalékos formát akarok nyújtani. Szerintem minden feltétel adott ahhoz, hogy a Juventus és én együtt sikeresek legyünk a jövőben.

Nagy hangsúlyt fektetek a támadásokra, Maurizio Sarri játékfelfogása tökéletes számomra. Az általa alkalmazott megközelítés extra ösztönzéssel szolgál az összes támadó számára, legyen szó Ronaldóról, Higuaínról vagy Dybaláról: sokat segít a jobb teljesítmény biztosításában az, hogy közelebb vagyunk a kapuhoz.

Cristiano és én barátok vagyunk, célom pedig az, hogy közel tudjak helyezkedni hozzá, hogy minél több labdával szolgálhassak neki, de nem csak neki, hanem Higuaínnak és a többieknek is. Együtt bármit elérhetünk, amit csak akarunk.”

A Juve kínos helyzetéről beszélt Maurizio Sarri az Atlético elleni meccs után, mivel a csapatnak több fontos játékostól kell elköszönnie még augusztus vége előtt a BL-keret 22 fős mérete miatt.

„Mindannyian kiváló futballisták vagyunk, akik bármelyik klubban megállnánk a helyünket. A Juventusnál nagyszerű igazgatók dolgoznak, akik folyamatosan a legjobbra törekednek a klub érdekében.

Fabio Paratici és Pavel Nedvěd dönt majd a maradók és a távozók kilétéről, és arról, hogy vajon a klubnál maradhat-e mindannyiunk. Bárhogy is legyen, mi játékosok nagyon jó kapcsolatot ápolunk egymással, és mindig az fog játszani, aki leginkább megérdemli.”

Maurizio Sarri futballstílusa nem új Douglas Costa számára, aki az olasz mester elképzeléseit Pep Guardiola megközelítéséhez hasonlította, melyeket megismerhetett a Bayern Münchennél töltött időszak alatt.

„Maurizio Sarri gyors játékot vár és nagyon feltolt letámadást. Massimiliano Allegrihez képest más stílust képvisel, hiszen utóbbi inkább mélyebbre vonta vissza a csapatot.

A Juventus arculata változóban van, és mi megteszünk mindent, amit kérnek tőlünk. Játszottam Pep Guardiola vezetése alatt a Bayern csapatában, amely rendkívül támadó felfogást alkalmazott.

Aztán dolgoztam Massimiliano Allegri iránymutatása alatt, aki sokkal defenzívebb futball híve volt, most pedig Maurizio Sarri játékstílusát fedezem fel. Minden, amit Massimiliano Allegri alatt tanultam, azt most újra kell kalibrálni Maurizio Sarri futballjához.

Maurizio Sarri és Pep Guardiola elképzelése hasonló, az alapja az ellenfélre kifejtett intenzív letámadás, miközben a védővonalat is magasra előretolja a csapat.

Pep Guardiola a gyors labdaérintéseket kedveli, ahogyan Maurizio Sarri is, bár az új edzőnk nagyobb hangsúlyt fektet a védekezési fázisra. Különböző edzőkről beszélünk, azonban viszonylag hasonló futballt részesít mindkettőjük előnyben.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2915006246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve28adam 2019.08.12. 15:14:27

Szintekkel fölötte van Bernardeschinek, Cuadradoról meg ne is beszéljünk...Felesleges ide Chiesa annyiért, ha szélsőt kell venni, az legyen olyan tudású, mint a brazil. Ha elkerülik a sérülések akkor kvázi személyében egy "új igazolásról" is beszélhetünk.

Számomra etalon(mégha a gólok eddig el is maradtak).

pedronegroo 2019.08.12. 15:28:00

Úgy érzem a brazil újjá fog születni Sarri kezei alatt és nagy erőssége lesz a csapatnak, a többi támadónkra is reméljük hasonló hatással lesz ezért is sajnálnám ha Dybala pont most menne el. Vagy ha a kis argentint eladjuk akkor a balra is egy hasonló kvalitású játékost hozzanak mint Costa, CR meg menjen csak középre ott lenne egyedül haszna, a balon csak fennakad rajta a sarriball.

JuventusFanatikus 2019.08.12. 15:54:12

Bízom benne, hogy összeszedi magát, már nyár elején elkezdett edzeni, ez mindenképp dicséretes. Én korántsem tartom akkora játékosnak, mint egyesek, de remélem idén jól fog játszani, mert a tavalyi produktuma nagyon nehezen értékelhető.

Rocky80 2019.08.12. 15:54:39

Ezt a Felixet a Benficától elhozhatnánk! Nagy tehetségnek tartják!
Ja, várj...

Rocky80 2019.08.12. 15:56:50

Bernát és Cuadot azért ne temessük... ;-)

Mindkettőnek ízleni fog ez a támadófoci.

Rocky80 2019.08.12. 15:59:53

Egyébként szerintem nálunk Chiesa is jó lenne.

JuventusFanatikus 2019.08.12. 16:01:08

@Rocky80: Bernát nem is szabadna. Talán neki ízlik majd leginkább a Sarriball, legalábbis úgy néz ki eddig az inter elleni meccs kivételével, hogy igencsak hasznos ebben a rendszerben, pedig Ő a felkészülések alatt gyenge szokott lenni, de a kezdetre összekapja magát, ez idén se lesz másképp.

The king of alibis 2019.08.12. 16:17:15

10 gól + 10 gólpassz a bajnokságban és a Bl-ben együtt. Ennyit várok Costától és Bernardeschitől

babo0410 2019.08.12. 16:42:42

@Rocky80: +1
Amúgy én nem hiszek Costa feltámadásában, mert ő már Allegri alatt is mindig kihozta magából a legjobbat. Nála azt látom gondnak a sok sérülés mellett, hogy nem elég eszes. Sajnos a legtöbbször nem tudja mit csináljon a kapu előtt. Mikor passzolnia kéne ellövi, mikor meg lőhetne, lepasszolja. Szerintem a támadók közül nem Dybalát kéne elengedni, hanem őt, Mandzut és talán Cuadradot. Mandzu túl van már élete legjobbján, Cuad és Costa meg túl buták. Cuadradot kedvelem, de sajna elengedném. Cuadradot meg nem sikerült még csak megkedvelnem sem. Számomra olyan semmilyen. Ha marad oké, de ha megy se fogok sírni.

rockitbaby 2019.08.12. 18:04:16

@JuventusFanatikus: Ha sikerülne összeszednie magát, a Costa-CR9-Berna sor talán a legerősebb lenne, amivel a csapat ki tudna állni.

JuventusFanatikus 2019.08.12. 19:22:46

@rockitbaby: Kár, hogy jelen állás szerint nem fog így kiállni a csatártrió, inkább legyen teljesen halott a jobb szél CR7-el.

rockitbaby 2019.08.12. 20:25:54

@JuventusFanatikus: Szerintem jobbra kár lenne mást tenni, mint kb az egyetlen játékosunkat, akire CR7 pozitív hatással volt.

JuventusFanatikus 2019.08.12. 20:52:39

@rockitbaby: Arról nem is beszélve, hogy Ő legalább veszélyt jelent az ellenfél kapujára. Lehet, hogy sok hibával játszik, de még így is sokkal hasznosabb és eredménycentrikusabb, mint a tavalyi Costa.

NagyonJuve 2019.08.12. 21:04:57

Ez lehet costa éve lesz. Úgy néz ki sarri is bízik costában, costa is másképp állt a dolgokhoz. Nagyon várom már a szezont. Tavaly is nagyon vártam roni miatt kiváncs voltam mi változik vele de hát semmi idén kicsit bizakodóbb vagyok.

Watakuki 2019.08.12. 21:08:25

@babo0410: csak egy kérdés: Costával elégedettek a szurkolók is, illetve az edzők is. Te mégis ellene vagy. Most akkor nem te vagy a (saját szavaiddal élve) az “önjelölt fotelszakértő”?

babo0410 2019.08.12. 22:18:02

@Watakuki: Mely szurkolók elégedettek? És melyik edző volt annyira megelégedve vele? A Bayernben csak csere volt, még Pep alatt is, két év után meg 40 millióért eladták nekünk. Aztán itt is csak csere volt, meg sokat sérült. Szerintem annyira nagyon nem volt vele egy edző sem elégedett. És én nem azt mondtam, hogy sz@r, csak azt, hogy nem értem ezt a nagy rajongást iránta, mert annyira nem mutatott hatalmasat. Sőt! Volt olyan helyzet nem egy, amikor a rossz döntése miatt nem lett gól. Nekem nincs bajom vele, maradhat cserének, de ha távozik se fogom a párnám nedvesre sírni.

babo0410 2019.08.12. 22:23:25

@Watakuki: Még annyi, hogy érdekes mód megfelelő ajánlat esetén Costa is mehet, nem ragaszkodik a klub hozzá, de még mindig itt van. Na most vagy nem volt ajánlat érte, vagy visszautasított mindenkit? Itt miért nem merül fel, hogy a kutyának nem kell? Talán Dybala maradhatna, ha Costáért bejelentkeznének egy normális ajánlattal. De ezek szerint a sokak által kritizált Dybala kelendőbb, mint Costa?

Nathas 2019.08.12. 22:33:13

@babo0410: hát igen, egy Costa - Chiesa csere meghozná a várva-várt áttörést :-D

@rockitbaby: +1

Nathas 2019.08.12. 22:37:00

@babo0410: minden balfaszt a védelmedbe veszel, de Costát mindenképpen el kell adni. Nem emlékszel 1-2 olyan meccsre, amikor rajta kívül nem volt említésre méltó teljesítmény a csapatban?

Nathas 2019.08.12. 22:43:58

@babo0410: Dybalának másfél éve nem volt egy jó meccse, de Costa eladásaárán hátha marad egy olyan formációban, ahol abszolút nincs posztja.

2019.08.12. 23:05:18

@babo0410: Már bocsi babo, minden tisztelet, de vannak nálad olyan témák, amik bekattannak és azokat ismételgeted hetekig. Ilyen volt anno Chiesa és Zaniolo megvétele, újabban meg az, hogy Ronaldo volt tavaly a legnagyobb bajunk és hogy Dybala nem mehet el, helyette adjuk el a fél támadósort. Nincs ezekkel semmi baj, nyugodtan véleménynyilváníthat itt mindenki, csak engem, és még néhányakat szerintem eléggé zavar, hogy ugyanazokat mondogatod unos-untalan, ha pedig valaki ellenkezik, azt fennhéjázó stílusban kiosztod. Nem bántani akarlak, ne értsd félre véletlenül se, csak kérlek gondolkodj el ezen. Béke.

Watakuki 2019.08.12. 23:22:18

@babo0410: olasz portálokon rendre szeretik Costát (Dybalát is). Aláírom, nem volt egyáltalán kiemelkedő az itt eltöltött 2 szezonja (talán 1 félévet leszámítva).

Én csupán a te érveléseidben kibukó inkonzesztiára keresném a választ. Dybala rosszul játszik évek óta, erre a válasz, hogy rossz helyen játszik, elnyomja őt Ronaldo (xd) stb. Ha Costa rosszul játszik az viszont egyértelműen hiányosságoknak a jelei. Vagy jelen esetben Khedirát imádják a szurkolók és az edzők (megjegyzem én egészen mást tapasztalok külföldi fórumokon, de ebbe nem kötnék bele) akkor minden negatív kritika felé irreleváns, de mindez Costa esetében nem így van.

A piaci keresetből megítélni játékosokat pedig szerintem teljesen fals. Mint azt egy korábbi kommentben egy másik cikknél leírta egy blogtárs, a kereslet rengeteg mindenből adódik össze. Érthető módon egy 29 éves brazilért nem fognak sorbanállni a klubok, hisz a jövőképe nem túl fényes (ismerve a brazilok gyors kiégését) azonban egy 25 éves argentínért lényegesen több ajánlat fog érkezni.
Na mondjuk nem mintha Dybaláért nagy lett volna a kapkodás. Az MU és a Tottenham vitte volna egyedül komolyabban, az egyik az EL ben vitézkedik, a másik pedig 0 kupás csapat. Ha ez alapján ítélnéd Dybalát, akkor az mit mutatna?

Vagy Chiesáért miért nem állnak sorban nem hogy a nagyobb európai klubok, de még az olasz nagycsapatok se? Akkor ez azt jelenti, hogy ő mégse jó?

Juvegaspy 2019.08.12. 23:34:39

@Watakuki: +1
Engem erdekelne hogy miket olvastal Khedirarol kulfoldi blogokon

babo0410 2019.08.13. 01:43:02

@Nathas: Nem mondtam, hogy el kell adni. Pont azt írom, ha kell mehet, de ha marad azzal se lesz semmi gondom. Nálam olyan semmilyen játékos. Pont azért, mert nem lenne rossz, ha a kapu előtt nem a rossz megoldást választaná sokszor.
@Watakuki: Évek óta rosszul játszik Dybala? Volt egy nem olyan jóra sikerült éve, meg egy gyenge fél szezonja. De igazán mikor is volt olyan hihetetlenül gyenge Dybala? A 2017-18-as szezont szokás pocséknak nevezni, miközben 22 gólt lőtt a bajnokságban.
2016-17-ben 11 bajnoki, 4 BL és 5 kupa gól. Nem tapasztaltam nála azt a hű de rossz szezonokat, maximum egyet, a múlt szezont, amikor a csapat 3/4-e rosszul teljesített, mert Allegri nem találta a tökéletes formációt, ahol mindenki a posztján játszhatna. De még így is 5 gólig jutott a BL-ben.
Khedirát nem tapasztaltam, hogy utálnák, de nem tudom, lehet más fórumokat olvasunk. Olyan nagy utálatot nem vettem észre, azért a többség nem utálja őt külföldön. De lehet minden negyedikre jut egy aki utálja, az már utálat. Akkora ellenszenvet, mint itt nem tapasztaltam.
De nem is a szurkolók a lényegesek, hanem az edzők. Tudom Allegri dugta Khedirát, vajon, ha marad, és Sarri játszatni fogja, annak mi lesz az oka? Nem ért hozzá ő sem, vagy ő is belezúg? Mert most azzal lehet magyarázni, hogy nem Sarri akarja, hanem nem kell senkinek, és biztos megint az újságok a hülyék.
Nem mondom, hogy Khedira maradjon, mert sokat sérült, és egyre kevesebb kockázatot vállal fel, szerintem is itt lenne az ideje elengedni, de ha Sarri másképpen látja, akkor maradjon, ő tudja.
Csak éppen nem értem, ha az edző, vagy a szakértők ellenkező véleményen vannak, mint a blog nagy többsége, akkor miért nem lehet azt mondani, hogy tévedtem, Nem biztos, hogy olyan rossz, miért kell azonnal keresni az indokokat arra, hogy vajon miért nektek van igazatok? Mert most pont ez megy Khderia kapcsán. Az újságok hazudnak, és tutira nem kell a kutyának se Sami, mert az ugye nem lehet, hogy az edzőnek tetszik a játéka. De az érdekes, ha ő vagy Marchisio kimaradtak a kezdőből, a kp. mindig szét volt esve. Nem érdekes? Akkor mégse lehet olyan rossz, meg akkora alibi amit csinál.
Abban van igazság viszont, hogy Costát se utálják külföldi, sőt irányába is inkább pozitívak, de én azt tapasztalom, hogy ott is sokkal inkább Dybala az, akit megtartanának, ha már választani kell. Meg nem Costa az, akivel el lehet adni a mezeket. Én sokkal szívesebben engedném el Costát, mint Dybalát, de elsősorban Matuidi és Mandzu kéne távozzon, Khedira ha kell Sarrinak maradjon, Higu meg mindenáron maradni akar. Reméli Sarrinál bérelt helye lesz. Hátha újra feltámad.

2019.08.13. 07:09:48

Sosem leszünk olyanok,mint a Real,teljesen felesleges erőltetni ezt a 433-at. Costa és Berna kiváló szélsők szerintem,de ők szélsők,nem pedig támadók...

Il Principino 2019.08.13. 08:13:48

Hát apám kapd is össze magad,mert ilyen köpködések nem férnek már bele!
Tavalyi év legnagyobb csalódása volt,Khedirával együtt használhatatlanok voltak a sérülések miatt is..
Sarri focijába viszont illik Costa nagyon is,csak kerüljék el a sérülések!

rockitbaby 2019.08.13. 08:19:09

@JuventusFanatikus: A tavalyi Costa javarészt sérült volt. Ne ebből induljunk ki. Sokkal égetőbb lenne már végre eldönteni, mit is akarunk kezdeni CR7-tel. Ettől függ minden további lépés a mercato kapcsán. Csatárt akarunk belőle faragni? Akkor nem kell Icardi és a Mandzu-Hugi-PD10 trióból kettő felesleges. Szélső lenne? Akkor pedig lévén Sarri nem a rotálás híve, pont Costa lenne az áldozat, mert nem kell ennyi szélső. De egyelőre még nincs semmilyen, akár körvonalra emlékeztető valami Roncival kapcsolatban. Amíg ez nincs meg, a mercato további része sincs tisztázva.

JuventusFanatikus 2019.08.13. 09:02:59

@babo0410: "Khedirát nem tapasztaltam, hogy utálnák, de nem tudom, lehet más fórumokat olvasunk. Olyan nagy utálatot nem vettem észre, azért a többség nem utálja őt külföldön. De lehet minden negyedikre jut egy aki utálja, az már utálat. Akkora ellenszenvet, mint itt nem tapasztaltam. "

Mondjuk észre lehetett venni, mikor kifütyülik meccsen, vagy éppen a közösségi oldalán támadják.

Andras74 2019.08.13. 09:46:34

Akkor mutasd meg végre, "Öcsém"!

Il Principino 2019.08.13. 11:34:10

@JuventusFanatikus: Ezért csípem Babo kollégát,ő mindent máshogy,a nyilvánvalót meg nem látja néha :D

NagyonJuve 2019.08.13. 15:50:35

@rockitbaby: dybala meg costa távozik és jön neymar. Ennek kb 90% az esélye. :) amúgy nem tudom honnan jön az hogy sarri nem rotál. Azért mert a napoliban nem volt kiket betenni? A chelseben rendszeresen rotált. Megvolt a csapat magja de a hasonló kaliberű játékosokat renszeresen rotálta. Sérülés esetén meg nem lenne elég ez a mennyiségű szélső amivel rendelkezünk ha eladjuk costat.

gomorra21 2019.08.13. 17:11:37

@rockitbaby: ha CR nem csazárt játszik, hanem marad a bal szélen, jelen állás szerint akkor sem adhatunk el szélsőt.
Cuadrado amolyan mindenes a jobbon, mindenhez ért, de semmiben sem kiváló.
Berna és Costa a 2 szélsőnk, illetve Ronaldo. Szerintem, ha Cuadra inkább a szélső védőket gyarapítja (vele lesz meg a 4 fő), akkor a támadókhoz hamarabb kéne hozni még egyet, mint eladni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása