A Dybala-Icardi biznisz még mindig terítéken van

dybala_paulo_icardival.jpgAmikor Beppe Marotta felvállalta az Inter átformálásának a feladatát, senkit nem lepett meg, hogy felröppentek pletykák olyan játékosok vonatkozásában, akik a szakember révén érkeztek a torinói klubhoz. Antonio Conte megnyerésével pedig a pletykák csak újabb erőre kaptak.

Jó példa erre a már tavasz óta terjengő, Paulo Dybalát és Mauro Icardit magában foglaló csereügylet, a napokban pedig ismét felmerült az ellentétes irányú játékosmozgás gondolata a La Gazzetta dello Sport hasábjain és a Sky Sport Italia számára tájékoztatással szolgáló Gianluca Di Marzio értesüléseiben.

Az utóbbi újságíró szerint bonyolult tárgyalásra lehet számítani az Inter és a Juventus között, de Beppe Marotta mindenképpen próbálkozik. A klubok között nincs megállapodás, de a tárgyalás zajlik, és ez azt mutatja, hogy a klubok próbálnak valamilyen megoldást keresni az átigazolási ügylet lebonyolítására.

A La Gazzetta dello Sport is megerősíti a fentieket, továbbá a napilap cikkében felmerült a többi csatár sorsa is, ha érkezne az argentin fenegyerek. Lényegében Cristiano Ronaldo természetesen maradna, azonban Mario Mandžukić és Moise Kean közül egyik játékos távozna.

Mindkét forrás az ügylet bonyolultságát emeli ki, ez mindenképpen közös pont az értesülések vonatkozásában, illetve azt is el lehet mondani, hogy a Juventus viszonylag ritkán megy bele ilyen csereügyletekbe, bár tavaly nyáron kénytelen volt ezt meglépni Cristiano Ronaldo érkezése nyomán, amikor Leonardo Bonucci érkezett a Juventushoz, míg Gonzalo Higuaín kölcsönben, Mattia Caldara pedig véglegesen.

Mauro Icardi helyzete szinte hétről hétre módosul Beppe Marotta érkezése óta, egyszer bizonyossá válik a távozása, míg a következő héten a játékos és/vagy felesége/ügynöke a maradásról nyilatkozik. Antonio Conte érkezése óta azonban viszonylagos csend honol az Internél a csatár kapcsán.

Ami Paulo Dybalát illeti, az olasz sajtó képviselői, illetve a szurkolók is úgy vélekednek, hogy ő egyike lehet azon játékosoknak, akiket Fabio Paratici feláldozhat, amennyiben komoly nevek szerződtetése a cél ezen a nyáron. A vezetőség a játékos megtartásának fontosságáról nyilatkozik, azonban az is bizonyos, hogy újabb padon töltött szezon után Paulo Dybala értéke sokat csökkenhetne következő nyárra.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr614874960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cd1 2019.06.02. 15:33:59

Hagyjuk mar ezt. Icardi egy egysiku csatar, Dybalat tobbre tartom megha iden nem is ment neki annyira. De nyilvan nem felejtett el focizni.

rockitbaby 2019.06.02. 15:37:06

@cd1: Amíg az új edző ki nem lesz nevezve, és el nem dönti, ki az, akivel akar, és ki az, akivel nem akar dolgozni, ilyeneket még csak figyelembe sem érdemes venni.

De ha ettől elvonatkoztatunk is, láthatjuk, hogy a közelmúlt eseményei tükrében, igen komolyan kétlem, hogy bárminemű játékosmozgás lesz a két klub között. Leginkább miattunk. Vagy ha lesz is, akkor komolyan túlárazva.

Andras74 2019.06.02. 16:21:09

Bárki is lesz az edző, nem látom, h egy ilyen csere miért lenne jó neki?
Dybala még feltámadhat, de Icardit nem akarom Juventus mezben látni!

MaRcika 2019.06.02. 18:44:02

Meg Diego Costa-t is ,,szivesebben" látnám mint Icardit...
Ritka ellenszenves játékos ügynökével együtt.
Costa legalább szimplán barom...

Grinta 2019.06.02. 20:40:43

Pedig ezek a hírmorzsák egyáltalán nem a véletlen művei : /

Il Principino 2019.06.02. 21:14:35

Most hogy Conte és Marotta is ott van bármi megeshet..De Paulo remélem marad!!!

Rivendell 2019.06.02. 22:53:18

Most nem azert 1 az 1-ben nevetseges csere lenne

babo0410 2019.06.03. 01:49:33

Dybalát nem akarom az interben látni. NEM SZABAD ELENGEDNI! Pláne nem elcserélni arra a hogyishívjákra. Az a vezetőség legnagyobb marhasága lenne.

Attilio79 2019.06.03. 05:56:50

Elvileg, ha tudják, hogy ki az új edző, akkor elkezdődhetett a kire számít-kire nem orosz rulett... :(
Remélem ez nem a leépülés kezdete.

Contelegend 2019.06.03. 12:47:50

Inter szurkolóként mondom, teljesen egyetértek azokkal akik szardarabnak látják Icardit, én sem vagyok másképp, kb egy 18 éves hülyegyerek értelmi/érzelmi/szellemi szintjén van.
Viszont azt nem értem , hogy lehet egy kétszeres gólkirályra azt mondani, hogy szar játékos. Tudom , hogy az Inter 1 csatáros játékának hozadéka is ez, azonban nem lehet elvitatni a képességeit.
Írjátok , hogy egysíkú.. miért is? Mert fejjel , bal-jobb lábbal kb minden szögből tud gólt szerezni? Direkt nem fogok összevágott youtube videókat idelinkelni. Persze nem feltétlenül a legújabb stílust követi a játéka, de szerintem nagy hasznára lenne a Juventusnak, és olyan támogatással amit a ti csapatotok tud adni neki, kb 40 gólt lőne a szezonban. ( Feltéve ha megtalálja a következő edző az összhangot Ronaldo és közte ) Ráadásul a csatárkérdés meglenne oldva sokáig + kétlem , hogy elkezdene balhézni ott, ahol ő is csak egy a sok jó játékos közül.
Dybalával összehasonlítani felesleges, mindkettő argentin pont. Ezen kívül olyan az egész, mintha 2 tök különböző stílusú , posztú játékost akarnánk összehasonlítani ugyanazon az elven. Bár Icardi több gólt lő, Dybala technikásabb, az egyik csatár a másik nagyon nem, bár tudom , hogy volt hogy azt játszott.
Mindenesetre ezzel a cserével mindkét csapat jól járna. A Juventus közreműködésének és Icardi szemétkedésének köszönhetően az ő ára kb a felére csökkent , Dybala pedig még 1 év padozzásal jelentősen leredukálja az árát. Ha Conte nem tart igényt Icardira, Dybala pedig nem szerepel a Juventus terveiben, miért is lenne ördögtől való gondolat egy játékoscsere? Persze valszeg az Internek Icardi + 30 milliót kéne fizetni minimum, de ismerve a 2 klub közti helyzetet , sok esélyt nem látok a cserére még. Alapból akkor létszámfeletti lesz nálatok Mandzukic , az ő helyét is megkéne találni stb..
Na mind1, szerintem mindenki jól járna, ha félreteszi az ellenszenvét.

Ádám.84 2019.06.03. 13:05:42

@Contelegend: kezdjük azzal, hogy Icardi ritka szar formában van, így egyáltalán nem biztos, hogy Torinóban 40 gólokat rúgna, és mindenki tudja, hogy az Inter szabadulni akar tőle, így az ára sokkal kevesebb, mint amit mondjuk egy éve kérhettek volna a milánóiak.
Ráadásul ott van a felesége is, én személy szerint elkerülném Icardit, balhézzon máshol. Jó úton van afelé, hogy leépítse a karrierjét.

Andras74 2019.06.03. 13:23:23

@Contelegend: Dybala +30 az másképp hangzik, de eddig csak 1:1-ről szóltak a hírek.
Megígérem, h a 40., egy szezonban rúgott gólja után nagyon fogom szeretni....

Contelegend 2019.06.03. 13:30:36

@Andras74: áhh, tuti , hogy ráfizetéssel lenne, 1-1-ben biztos nem lépik meg. Dybala marketing értéke is jóval nagyobb. Fifa borítókon szerepel stb..
Bár alapból ritkán látni játékos cserére példát, a tavalyi Bonus sztorin is meglepődtem.

del pipi 2019.06.03. 13:47:32

@Contelegend: @Andras74: @Ádám.84: Olyan dolgokról beszéltek ami egy kissé mission impossibile , mert szerintem Dybusz inkább elhagyja Italiát mint hogy az Interbe folytassa, különben is Madridban egy 12-est kapna kezdésként, hol ad ennyit az Inter? És nagyon csalódnék benne ha oda menne!

Contelegend 2019.06.03. 16:14:44

@del pipi: Conte 12m fizut kapott , a spanyol adótörvények meg azt hiszem kedvezőtlenebbek mint olaszban, erről Messi és Ronaldo tudna mesélni. Úgyhogy szerintem a pénzzel nem lenne gond.
Gondolod nem lenne vonzó neki az Interben egy vezér szerep úgy, hogy ott van Conte és Marotta is? Persze én is kihangsúlyoztam hogy elég lehetetlennek tűnik, de ha ennyire írják, még lehet is benne valami.

steven.h 2019.06.03. 16:21:37

@Contelegend: A jelenlegi Dybala mindenre alkalmas csak arra nem hogy vezér legyen, ha erre akar építeni az Inter akkor eléggé rá is fázhatnak, mondom ezt úgy hogy nekem nincs bajom a kis argentínnal. Plusz ő nem is ismeri Contét szóval nem hinném, hogy ez bárminemű faktor lenne, mivel soha nem volt játékosa, Marrottának meg nem sok köze van a kezdő 11 összeállításához.

Contelegend 2019.06.03. 16:28:30

@steven.h: Conte eredményei szerintem magukért beszélnek, azért jobb ajánlólevél mint Spalletti. Egy széthullott bajnokságban egy fos juventusból bajnokot csinált, ahogy a chelseavel is, igaz kezd öregedni a 3 védős rendszer amit kitalált, de szerintem döntő faktor lehet. Javíts ki ha tévedek , de Marotta hozta el Palermobol Dybalát. Valamint az Interben akkor is kitudna emelkedni ha csak a háromnegyedét hozza annak amit tud. Jelenleg a Juventusnak nem érdeke nem Ronaldo alá rendelni mindent, úgyhogy egy darabig neki lefőtt a kávé a Juvénál szerintem.

steven.h 2019.06.03. 16:34:16

@Contelegend: Neki inkább azért főtt le a kávé, mert nem hajlandó megküzdeni a helyéért és konkrétan a sértődött kisgyereket játszotta. Ha épp a jobb oldalon játszott az volt a baja, ha középen akkor az, hogy miért nem csatárt, mikor meg épp csatárt akkor meg a franc se tudja. Nincs meg benne a küzdeni akarás, ami lehet a gyorsan jött és ment hírnévnek is köszönhető (Dybala maszk majd Ronaldo árnyéka) és ez nem hinném, hogy egy profi játékosnál edzőfüggőnek kellene lennie, és pont emiatt gondolom azt, hogy Conténál is lefőne neki a kávé az első belesz*rás alkalmával.

Contelegend 2019.06.03. 16:35:57

@steven.h: Ez alapján nem tűnik kevésbé balhésnak mint Icardi, és most a magánéletet hagyjuk.

steven.h 2019.06.03. 16:40:33

@Contelegend: Úgy tűnik dél-amerikai vonás, nem hiába vannak itt a blogon többen akik inkább Bernardeschinek adnának több lehetőséget, még ha a hiányosságai látványosabbak is (bár Dybala lassúsága is elég látványos), vagy hoznának inkább olaszokat még ha a felhozatal annyira nem is jó.

.Bulldeo 2019.06.03. 18:14:14

@steven.h: Dybala szerintem szervezett csapatjátékot igénylő játékos, míg Allegri alatt az utóbbi időkben egyre inkább azoknak állt a zászló, akik a koncepció hiányában egyénieg képesek villogni. Ezért is tartja a blog egy jelentős része Costát fontosabb támadónak Dybalánál, mert Allegri focijában ez a szélen való tili-toli, aztán beívelés jelentette a támadójátékot, amihez Dybala nyilván nem sokat tudott hozzátenni.

Emlékszem, amikor leigazoltuk Pjanicot, és a nyári felkészülés alatt Dybala meg a bosnyák mesterien kényszerítzött az ellenfél tizenhatosánál. Azóta sem láttunk ilyet, mert Allegri ennél sokkal óvatosabb játékot játszatott.

del pipi 2019.06.03. 18:38:50

@Contelegend: Látod Juventino és Juventino között is van különbség, ezért is mondom ne hallgass @steven.h: -ra nem ért hozzá! :) Szóval az én állításom ahhoz közelít amit te mondasz. Tehát én azt állítom a Ronaldo bomba helyett én most már utólag azt mondom hogy Icardinak kellet volna jönni, és nem zuhan szét a csapat egység se Dybala meg az Icardi kb rúg egy 20-20 gólt, lehet még a Mister sem bukik bele. Túlzottan idegesít az hogy minden Ronaldora akar épülni, kíváncsi vagyok egy új edző hogy látja ezt a kérdést. Ettől függetlenül a Juvénál alap szabály hogy a játékosnak is van döntési joga hova akar menni, szerintem Dyba nem menne az Interbe.

del pipi 2019.06.03. 18:44:11

@.Bulldeo: Hát igen ! Szép lassan a Mister leépítette a kreatívkodást, mekkora butaság! Ezért is láthattuk az utóbbi időben a fazontalan, elképzeléstelen, sárkányos focit.

Contelegend 2019.06.03. 19:08:58

@del pipi: Hát nagyon megnéznék most egy aug.31-i keretet a top csapatoknál az biztos.

del pipi 2019.06.03. 19:19:13

@Contelegend: Hát én sem vagyok kevésbé kíváncsi, de a Juvénál még az edző kiléte sem biztos, és csak akkor tudjuk ki megy ki jön ha már egyeztettet az új Mister a vezetőséggel. Akik brutál durván fogják tolni a mercatot az a Real Madrid lesz, és ott még egy óriás bomba robban az biztos(Neymar,Mbappe)szerintem.

del pipi 2019.06.03. 19:26:07

@del pipi: Azt mondod hogy megnéznél egy aug 31-i keretet a top csapatoknál, akkor az Interét meg sem nézed? :)

Contelegend 2019.06.03. 21:11:48

@del pipi: oké ez magas labda volt :D

Contelegend 2019.06.03. 21:26:18

@del pipi: visszatérve ha bármi esély lenne florenzire , egy nem elhízott lukakura , egy gundoganra , meg kukaznank a real , barca , city , mu padjarol mellőzött de jó játékosokat nagyon tudnék örülni. Nálunk ezeket a játékosokat hozták szóba eddig többnyire. A posztok amiket be akarnak tömni világosak , a kérdés hogy lesz e költés . Eddig az ffp volt az oka a sporolasnak szóval már nincs kibúvó. Tudom égő hogy kínai a tulaj de abszolút fejlődünk gazdaságilag mióta átvették a csapatot valamint ígértek nekünk idenre egy minden eddiginél jobb mercatot. Szerencsétlen milanosoknal meg az van mint nálunk 5 éve . Az elliot csak szeretne a klubjukat továbbadni nagy haszonnal. Ők szerintem max 4. helyben bízhatnak ha igazak a hírek róluk és az invesztalasi lehetőségekről. Róma megint ujjaepul 20 évesekkel , ami nekem mindig szimpi volt , más kérdés hogy az örök város mindig örök második emiatt , bár még a dobogót elérhetik valami elképesztő makkal és egy két berobbanó tinivel. Napoli Ancelottival nem lesz rossz de nem tudom nekik mennyire terjednek ki a lehetőségeik. Viszont koulibalyt a legjobb hatvednek tartom jelenleg a ligában , mondom ezt úgy hogy a kezemet osszeteszem skriniarert és még chiellini képességei is megmaradtak bőven . Ott van Insigne is aki szerintem a legjobb olasz szelso , ugyanakkor lyukas a keret sok poszton a nagy eredményekhez. Szóval nem tudom .. remélem nektek nem lesz akkora a pénztárca a Ronaldo igazolás tükrében . Szerintem valakitől megkell valnotok a pjanic , sandro, dybala , costa sorból . Nem csak pénzügyi okok miatt. Viszont sandroert kétlem hogy bárki fizetne 45 nél többet , kicsit flegma lett . Costa is elbrazilosodott de egy newschool anzsimahacskala lehet lerakna erte egy nagyobb összeget, vagy a balek PSG. Ne értsd félre mindkettőnek örülnék Inter mezben jelenleg. Pjanicot tutira nem adnám el de neki van még értéke . Az a faszi egy oszlop , lehet van nála jobb a poszton de kétlem h az illető mozdítható. Minden csapatba kell egy ilyen playmaker. Dybalat nem kell magyarázni.

steven.h 2019.06.03. 22:27:05

@del pipi: hát bocs, de szerintem egy profi játékos ilyesmit nem engedhet meg magának mint Dybala Ronaldo ide vagy oda :) de mondhatnám Sandrot is vagy akár Icardit is

@.Bulldeo: nem tudok veled egyetérteni, nézd meg az első 3 év Allegri csapatait, egyáltalán nem Allegri volt a gyenge láncszem és nem ő miatta épült le a csapatjáték, hanem a koncepció nélküli igazolásoktól. Értem én, hogy kapott szélsőket a 4-2-3-1-hez, csak közbe szétvertük a védelmet, vagyis inkább nem gondoltunk arra hogy sem Chiello sem Barzagli nem lesz fiatalabb Benatia hullámzó, Rugani meg beszari ezért nem működhetett a 4-2-3-1. Nem mondom hogy Allegri jól nyúlt bele és a 4-3-3 volt a megoldás de ugyanúgy duplázott

del pipi 2019.06.04. 05:12:35

@Contelegend: Majd meglátjuk hogy lesz, remélem mindenki jól igazol az izgalom miatt.@steven.h: hehe hogy berágtál:) Szóval most teszek egy másik állítást figyelj: lehet hogy igazad van és amikor azt mondod nézd meg Allegri első három évét ( nálam még a tavalyi sem volt kritikus) tehát első 4 év, én azt mondom hogy Allegri a Ronaldos érkeztével bajba került, mert mindent Ronaldohoz kellet igazítania.

steven.h 2019.06.04. 08:01:53

@del pipi: Szerintem ebben már megegyeztünk, viszont ha az elmúlt 4 évben tudatosabb csapatépítés ment volna, pl a Pogba pénzt jobban költjük el, a védelembe érkezik utánpótlás stb akkor lehet nem lett volna szükség Ronaldora és most nem arról beszélgetnénk, hogy Allegri leépített mindenkit, miközben ez erős sarkítás.

Mondjuk ez így erős, mert feltételezés az egész, meg tudjuk jól hogy Agnelli fejéből pattant ki, hogy Ronaldo kell a BL-hez, de ha egy minimális koncepció lett volna az elmúlt évek igazolásaiban akkor már lenne mondjuk Chiellininek utódja, nem Khedira lenne a Vidal pótlék és nem Pjanic a regista. Egyedül Buffon visszavonulására voltunk időben felkészülve, közben a keret meg kiöregedett és kiégett.

gomorra21 2019.06.04. 19:48:33

@steven.h: én egy pillanatig nem írtam, hogy Allegri a kezdetektől gyenge láncszem volt. A 2. BL döntőig nagy fegyvere volt a csapatnak, ahogy a 2. BL döntőig Dybala is jól működött a csapatban.

Az, hogy a döntőben mentálisan összeomlott a csapat, és egymásnak estek, ami után a védelemből mind Bonuccit el kellett adni, mind Dani Alves távozott, azért nem függetleníteném Allegritől. Kemény edző mellett nem történhetett volna meg az a balhé. Szóval az, hogy a következő idényben gyengébb védelemmel indultunk, abban Allegri nyakig benne volt. El nem tudom képzelni, hogy a matracosoknál egy BL döntő szünetében ilyen történjen.

A középpályánál sem igazán érzem, hogy Allegritől függetlenek lettek volna a változtatások. Vidal helyett Khedira - ez mindig Marotta szemére van vetve. Közben Allegri az idei szezonig kb. minden meccsen játszatta Khedirát, ha lehetett - mintha csak ő kérte volna Samit. Én valószínűsítem is, hogy ő kérte. Pjanic a legjobb meccseit akkor játszotta, amikor Marchisio mellett játszott. Olyankor rendre feljebb lépett, és mutatott valamit abból a támadó potenciálból, ami benne van. De ez csak nagyon ritkán mutatkozhatott meg, mert alapból a bérletes Khedirának kellett Marchisio helyett játszania.

Allegrinél középen egyre inkább a kockázat kerülés vált meghatározóvá, és átálltunk egy angolos, beívelgetős focira. Annyira nem meglepő, hogy ebben a hadrendben Dybala súlytalanná vált.

steven.h 2019.06.05. 08:08:43

@gomorra21: Attól mert elzavartuk Bonuccit meg Alvest, ami szerintem a helyes döntés volt, és most is inkább a kerékkötőket zavartam volna el, és ez az érzés egyre csak erősödik bennem, mivel teljesen az az érzésem, hogy egyáltalán nem volt meg, hogy ki lesz az edző Allegri menesztése után, persze ha végül tényleg virítunk egy nagyot, akkor el lehet majd hallgattatni pár embert azzal hogy végig ez volt a terv, soha nem fog kiderülni, hogy a megjelent interjúk parasztvakítások vagy az igazság volt.

Visszatérve Bonucci Alves kettős elzavarására: attól mert elzavartuk őket még nem jelenti azt, hogy nem lehetne venni helyettük mondjuk olyan minőségű játékosokat akik tudják őket helyettesíteni, nyilván a jobbhátvéd kérdést lehet Allegrire fogni, mert DS oda érkezett (hozzátéve hogy védekezésben legalább hozott egy elfogadható szintet és mint tudjuk előtte a BL döntős csapatban is egy Barzagli játszott igazából jobbvédőt) de arra szerintem nincs mentség a vezetőség és Marotta részéről sem, hogy Bonuccit nem pótoltuk.

Középpálya: Ha megnézed az első év döntője után kik álltak rendelkezésre a középpályán, szerintem egyáltalán nem meglepő, hogy Khedira stabil kezdő volt. Nagyon rosszul kezdtük a szezont, az Allegri által előtte preferált 4-3-1-2-höz kapott egy Hernanes- Khedira duót Pirlo-Vidal helyett. nyilván egy-egyben ez nem igaz, mert Marchisio vette át Pirlo szerepét, Khedira kvázi Marchisioét és Vidalét Hernanes, nem is működött, inkább vissza is tért Allegri a 3-5-2-höz, ami hozta azt a bitang győzelmi sorozatot és Scudetto-kupa kettőst, plusz egy balszerencsés kiesést a Bayern ellen, pedig akkor az a Juve nagyon nagy sorozatban volt ott is kinézhetett volna sokkal több a BL-ben. Ha megnézed kik ültek a padon középpályások: Padoin, Sturaro, Hernanes, talán ez a veretes névsor volt rögtön lehet látni, hogy miért kezdett Khedira.

A következő évben meg eladtuk Pogbát és jött egy Bentancur-Pjanic kettős, ami nem hangzik rosszul, csak mellé Marchisio lesérült...Szóval nem hinném, hogy annyira Allegri-függő volt hogy Khedira játszik-e vagy sem...

Kockázat-kerülés meg nyilván azért került előtérbe, mert megvolt az eredménykényszer, de a keret lyukas volt és azt kellett alkalmazni ami a legkevésbé árt.

.Bulldeo 2019.06.05. 13:28:28

@steven.h: szerintem meg, ha egy edzőnek valóban szüksége van erősebb, keményebb, és technikásabb középpályára, akkor valamilyen úton módon elindul egy ilyen irányba. Kifelejtetted Leminát, akinek voltak remek meccsei, amíg Allegri párszor Khedira posztján játszatta. Nem volt ügyetlen, és tudott kemény lenni. Benne volt valami abból, amit hiányoltunk a középpályáról. De Allegri nem kísérletezett vele ezen a poszton, kb. akkor játszott, ha véletlenül Khedira kiesett, majd a vagány, de rutintalan gaboni gyereket elkezdte registaként (!!!) használni Max, amivel teljesen szétesett a srác. Sikerült megtalálni azt a posztot, ami magában hordozta Lemina bukását (pedig Conte remek harcost tudott volna faragni belőle). Allegrinek azon a poszton nem kellett harcos játékos; nem kellett Vidal. Nem az kellett neki, ami nekünk. Neki Khedira kellett oda. A visszatérő Marchisio nem kapta meg az esélyt, mert Allegrinek Khedira posztján közép hosszú távon nem kellett jobb, illetve más játékos, mint Khedira. Ha kellett volna, sokkal több próbálkozást látunk. Nem kellett.

Szerintem a kockázat kerülés, mint alapfilozófia, mint a stratégia legfontosabb eleme jó 2 éve tartott. 1 évig el lehet viselni, mert védhető, hogy valami történt év közben, amivel nem számoltunk. 2 év után már nagyon kérdéses, hogy vajon mitől fognak pozitív irányba változni a dolgok, és sokkal nagyobb súllyal vetődik fel, hogy az edző a része a válságnak, és nem az elszenvedője.
Ha az az edző döntése, hogy kiiktatja a kreativitást középről, és marad a primitív ívelgetés, akkor miért olyan meglepő, hogy a technikás Dybala teljesen kiesik a rendszerből? Vajon Dybala-e a tehetségtelen, mert egyáltalán nem találja a helyét abban a csapatban, ami a középpályán szerintünk is hihetetlenül, szürke, és ötlettelen? Továbbá van-e összefüggés, hogy Marchisioval és Pogbával Dybala ösztönösen jól tudott játszani, míg mostanra valami nagyon elcsúszott közte, és a középpálya között?
Én nem állítom, hogy elképzelhetetlen Dybala eladása, mert sajnos nagyon le lett építve, főként az önbizalma, és elképzelhető, hogy a Sarri féle 4-3-3ban ismét nem lesz posztja. Pjaniccsal ellentétben nem gondolom, hogy érinthetetlen, de sajnálnám, ha elmenne, mert nagyon nagy potenciál van/volt benne.

steven.h 2019.06.05. 14:02:03

@.Bulldeo: Leminát valóban kifelejtettem, de ő elég forrófejű játékos volt, a kezdetekben mindig benne volt a kiállítás, persze, ki lehetett volna belőle nevelni, de én még mindig azt mondom hogy eredménykényszerben, főleg úgy, hogy akkor kezdtük olyan hitványul a szezont mikor ő is érkezett nem merte meglépni Allegri amit azért meg lehet érteni. Pl össze lehet hasonlítani, hogy mondjuk Lemina és Bentancur "kezelése" közt mekkora különbség van, előbbinél kiesés közelében volt a klub, másiknál nem, több lehetőséget is kapott.

Igazából, ha azt nézzük, hogy kért egy minőségi trequartistát Allegri mondjuk és kapott egy Hernanest akkor onnantól kezdve azért az edző, nem is tudom hogy mondjam, a lényeg hogy inkább abból főzött ami már volt, és igazából az első 3 évében nem nyúlt mellé a csapat összetételével kapcsolatban, Khedira ide vagy oda, meg egyébként sem látunk bele hogy mi történik, csak esetleges pletykákra tudunk hagyatkozni (pl hogy Allegri mondjuk szerette volna N'zonzit a csapatba aki azért ütköző játékos, minőségét tekintve persze bele lehet kötni)

A visszatérő Marchisioról inkább ne beszéljünk, mert egy súlyos sérülésből jött vissza nem lehetett csak random bedobni a mélyvízbe, plusz én őt nagyon kedvelem mai napig, de be kell látni, hogy inkább Allegrinek volt igaza azzal, hogy nem játszatta annyit, jelenleg újra egy térdműtétből lábadozik, alig játszott a Zenitben, tehát nem tiszta hogy hogyan is kellett volna több lehetőséget kapnia.

1 évig valóban el lehet viselni, de mit teszel akkor, ha 1 év elteltével, mikor látszódik, hogy kell egy de lehet inkább két belső védő, a bal oldali védő 3 éve nem itt van fejben valamint a jobb oldalon is bajok vannak, akkor visszakapsz egy rottyon lévő Bonuccit, középpályára kapsz egy szem Can-t előre, ahova meg nem kellett volna igazolni kapsz egy Ronaldot akit mindenképp be kell építened, vagy elbuksz.

Én még mindig azt mondom, hogy ha Allegri utolsó 2 éves munkásságát összehasonlítod az első 3-mal akkor látszódik, hogy valahogy mindig kifoltozta a keret hiányosságait, utolsó két évben nem tudta, mert nem volt hozzá embere és ennek esett áldozatul Dybala is.

Aki szerintem azon a poszton is tudott volna villantani csak nem akart, de ebbe nem megyek bele, mert leírtam százszor.

.Bulldeo 2019.06.05. 16:02:37

@steven.h: "mit teszel akkor, ha 1 év elteltével, mikor látszódik, hogy kell egy de lehet inkább két belső védő, a bal oldali védő 3 éve nem itt van fejben valamint a jobb oldalon is bajok vannak, akkor visszakapsz egy rottyon lévő Bonuccit, középpályára kapsz egy szem Can-t előre, ahova meg nem kellett volna igazolni kapsz egy Ronaldot akit mindenképp be kell építened, vagy elbuksz."

Most említettél egy csomó olyan dolgot, amibe egy középszerű edző belebukik, egy korrekt edzőnek a felébe beletörik a bicskája , egy igazán jó edző pedig megoldja.

Allegri kialakította azt a képet, hogy az edző dolga hagyni a legjobb formában lévő játékosokat játszani, és kb. ennyi. De hát ez egy hülyeség. Conte Juventusa sosem nyert volna, ha Conte ennyit csinál, de Simeone Atletije sem, ha megelégszik ennyivel. (Nem azt állítom, hogy Conte jobb Alegrinél, én nagyon kedveltem Allegri első 3 évét.)

A Milanba távozása előtt Bonucci klasszis játékos volt, akinek persze voltak korlátjai. Ha most rottyon van, az edzői stábnak ki kell hozni belőle a maximumot. Ha Sandro fejben nincsen ott, az egy hatalmas mulasztás az edző részéről. Zidane-nak finoman szólva sem ültek úgy a cseréi, mint Maxnak, de nála elképzelhetetlen volt, hogy egy játékos 3 évig ne legyen ott fejben. Utóbbi legalább annyira fontos edzői munka, mint jól nyúlni a cserékhez. Ebben a csapatban kb. mindenki a szintje alatt játszik. Szczesny és Chiellini a két kivétel, meg talán Ronaldo, de rajtuk kívül mindenkinek fokozatosan romlik a teljesítménye.

Kicsit mellékes, de azzal sem értek egyet az idézett szövegből, hogy Ronaldot ne kellett volna igazolni. Remek ötlet volt, hogy ő legyen a legfőbb támadó, és ne Higuain, aki egy igazi, impotens lúzer nemzetközi viszonylatban, és attól mentsen meg az ég, hogy visszajöjjön.

steven.h 2019.06.05. 16:48:28

@.Bulldeo: Továbblőtt minket a Monaco ellen, valamint a Tottenham elleni mérkőzésen is kulcsszerepet vállalt.

Plusz láthatjuk, hogy Dybala és Ronaldo között semmi kémia nem alakult ki, azon kívül, hogy Ronaldo bedobott egy Dybala maszkot, plusz az is látható, hogy Ronaldo egyedül középen nem tud működni, kell mellé egy Benzema, ami Dybala soha nem lesz, de Higuain se nagyon. Lehet hogy jó hogy nem Higuainnak hívják a centert, de jobban jártunk volna ha nem is Ronaldonak hívják és inkább a középpályán futkározna mondjuk egy Eriksen.

3 éven keresztül megoldotta Allegri, tehát nem áll meg az, hogy ne lenne igazán jó edző. Alex Sandrot meg ki kellett volna tenni a keretből, de nem volt más, így muszáj játszatni, ezt meg ő is tudja....

.Bulldeo 2019.06.05. 17:20:53

@steven.h: jó esetben mindig 11 játékos van a pályán, és egy top csapatban nyilván egy szintet meg kell ütni. Természetesen voltak fontos góljai neki is, ahogy Khedirának is voltak nagyon jó húzásai. De mindketten a Juventusos pályafutásuk alatt már elindultak lefelé a lejtőn, és szerintem ez már nem is visszafordítható. Higuainnál jól mutatja ezt a Milannál, és a Chelseanél betöltött szerepe.
Plusz Higuain az igazi nagy csapatok ellen nemzetközi szinten valahogy mindig adós maradt a gólokkal.
Higuain top támadó volt, klasszis rúgó technikával rendelkezett, de ennyi. Ronaldoban sokkal több van. Az hogy nem alakul ki a kémia közte, meg Dybala között, az megint csak nem független az edzőtől. Dybala nem szélső. Ha majd jön pl. Sarri, és lesznek tudatos támadásaink begyakorolt figurákkal, akkor elválik, hogy Dybala lufi, vagy sem. Dybala kis területen klasszis módon tud passzolgatni, és ha jól adja a gép, nem kell veszélyesebb bal láb az övénél a tizenhatoson belül, de ha a cél a szélről beívelgetni Mandzukicra, meg a berohangáló Khedirára, akkor ez nyilván nem fog kijönni.

Allegri is csak ember. Addig jó volt a csapat, amíg mások hibáit foltozgatta, de most már az ő hibáit kellene kijavítani, arra meg nyilván nem ő a legalkalmasabb jelölt. (Végül: Alex Sandrot nem kitenni kellett volna, hanem motiválni.)

steven.h 2019.06.05. 19:27:12

@.Bulldeo: szerintem leginkább elengedni kellett volna mankeszterbe és harcoljon az EL helyért 15 milliós fizetéssel, nekünk meg kellett volna egy másik játékost venni.

Higuain valóban kiégett, ahogy Khedira is, de az elmúlt 5 évről beszelgetünk. Idén szerencsére Khedira is háttérbe szorult, nem csak a sérülései miatt.

Én a jelenlegi keretben sokkal nagyobb hiányosságok vannak, mint amekkora Allegrinek voltak, nem hiába szerette volna az egesz keretet átalakítani.

Dybalanak Sarrinál se fog ínyére lenni, hogy szélen játszon, plusz az se hogy kiszolgàlja Ronaldot, márpedig Sarrinak Ronaldo lesz az a Juvénál, mint Higuain a Napolinál. Egészen biztos vagyok benne, hogy nem szélsőt fog vele játszatni. És hirtelen jónéhány játékosunk se fog megtanulni hirtelen támadni (Matuidi, Bentancur, DS) plusz Chiellini se lesz labdabiztosabb, Dybala meg nem lesz gyorsabb

.Bulldeo 2019.06.05. 19:50:16

@steven.h: nem feltétlen gondolom, hogy hiba volt Higuian leigazolása, bár Marotta nagy túlzása az, hogy ez volt a legnagyobb üzlete. Ez inkább a kevésbé jó dealek közé tartozott. Én Higu kapcsán amiatt kezdtem írni, mert azt állítottad, hogy Ronaldo úgy érkezett, hogy nem volt rá szükség. Szerintem meg volt. Ő a top támadó, akinek nem remeg meg a lába a legnagyobb meccseken. Gonzalo kihagyott a Spurs ellen egy büntetőt; CR meg ezeket rendre beveri, mert iszonyat profi, de általában véve izzik körülötte a levegő, ha nagy meccsről van szó.
Ha Sarri jön, szerintem nagyon jó ötlet lenne Ronaldot centerként játszatni. Allegrinél centerként verekedned kell az előre ívelt labdákért, Sarrinál meg sokkal inkább megy az építkezés, és a csatárnak nagyon kell éreznie a leshatárt, és a védők mögé belőtt labdákat.
Dybala beépítése kérdéses; Mertensből Sarri kihozta a maximumot Higuain távozásakor, szóval én el tudom képzelni, hogy Sarri ki tudja okoskodni, hogy két gyors támadó mellett hogyan használjon egy technikás, de lassabb játékost.
De benne van a pakliban, hogy Dybala távozik, ez sem lenne katasztrófa.
Nem a Juventus van Dybaláért, hanem Dybala a Juventusért.

.Bulldeo 2019.06.05. 20:02:06

@steven.h: Még valami: szerintem ahogy Diawara meg Zelinski nagyon hasznosan tudott játszani a Napoliban, úgy pl. Bentancur nagyon jól beleillene egy Sarri féle rendszerbe. Alapvetően jól passzol a srác, van jelleme, küzdőszelleme. Nem egy Xavi féle zseni, akit felraksz a pályára, aztán várod, hogy mit fog mutatni, de Sarrinak pont az az erénye, hogy rendszerbe rakja a játékosokat. Matuidit a blog többsége elkergetné, szerintem nagyszerű csere lesz belőle.
Én Sarritól pont azt várom, hogy ha ő jön, lesznek majd formajavulások. A Hamsík, Jorginho, Allan, Diawara, Zelinski, Rog társaság a bajnokság legjobbjai voltak Sarri utolsó évében, miközben egyik sem egy top klasszis középpályás.

steven.h 2019.06.05. 22:54:45

@.Bulldeo: Nyilván ha leigazolod a világ legjobbját nem fanyalogni kellene, viszont gólszámban és játékképben csak visszafejlődés volt ami sajnos az ő hatása is. Nyilván idén sikerült ami tavaly nem, ez Ronaldo faktor, megfordítani egy bukott bl kört, de előrébb nem jutottunk.

Az utolsó mondatod pedig teljesen találó, ezt kellene Dybalának is felfognia

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása