Pirlo: „Conte volt a legjobb edzőm”

pirlo_conte.JPGAndrea Pirlo szerint nem egyértelműen Maurizio Sarri a felelős a Chelsea csapatánál tapasztalható diszharmóniáért, az egykori középpályás inkább a klub egyéb részeiben látja az okokat.

„Valóban megkezdtem az edzői képzést.” - mondta az olasz válogatottal világbajnokságot, az AC Milan együttesével pedig például BL-győzelemig jutó futballista a Daily Mail munkatársának.

„Szeptemberben esedékes az utolsó licenc megszerzése, aztán talán jó ötlet számomra kipróbálni az edzői életet.

Maurizio Sarri nincs könnyű helyzetben. Időre van szükség ahhoz, hogy a játékosai hozzászokjanak az új rendszerhez. Én nagyon jó edzőnek tartom őt. A szurkolóknak nyugodtaknak kell lenniük.

Ha engem kérdeznem, a legjobb mester számomra Antonio Conte volt. A Chelsea-nél is jó munkát végzett, hiszen nyert bajnoki címet és FA-kupát is. Talán a tulajdonossal meggyűlt a baja, utána pedig szabadságra ment.

Ha megnézzük a klub történelmét az elmúlt tíz évre visszamenőleg, túlságosan gyakran váltogatták az edzőket. A problémát nem az edző jelenti, hanem inkább talán a klub.”

A mostanra negyvenéves visszavonult játékos elmondta, hogy több megkeresése volt, például a Chelsea és a Manchester City részéről, ő azonban inkább a Milan együttesénél maradt, aztán a Juventust választotta.

„Megvolt a lehetőségem, hogy a Premier League-be igazoljak, amikor Carlo Ancelotti vezette a Chelsea csapatát, illetve a Manchester City is érdeklődött, mielőtt a Juventushoz kerültem.

A Chelsea-nél úgy gondolták, hogy túl öreg vagyok, hiszen már 30 éves voltam! A másik alkalommal pedig inkább a Juventus ajánlatát fogadtam el.

Minden bizonnyal nagyszerű élmény lett volna, de nem bánom kicsit sem, hogy inkább Olaszországban maradtam.”

Az olasz ikon 2017-ben visszavonult a futballtól, ezért persze feltevődik a kérdés, hogy hiányzik-e neki a játék?

„Nem, jól vagyok. Amikor abbahagytam a futballt, az nagyszerű pillanat volt erre. Fáradt voltam, és sajgott már itt-ott, szóval jókor hagytam fel a futballal. Jelenleg nem hiányoznak a meccsek, jól érzem magam otthon.

Jelenleg egy televíziótársaságnál dolgozok, szakértő vagyok Serie A és Bajnokok Ligája meccseknél. Ez nem sok időt vesz el. Szeretek a családdal és a barátokkal lenni.”

Végül arról kérdezték Andrea Pirlót, hogy mi a véleménye Cristiano Ronaldo olaszországi kalandjáról, és hogy szerinte a portugál átigazol-e majd az MLS-be.

„Meglepett, hogy Olaszországba került, mert nagyon nehéz volt a Juventusnak megszereznie Cristiano Ronaldót, de ez fontos lépés volt a Serie A számára. A jelenlétével emeli a liga színvonalát, és a többi csapatot is segíti. Fontos ez az ország számára. Reméljük, hogy Cristiano Ronaldo csak a kezdet, és további nagy nevek fogják a példáját követni.

Az MLS kapcsán nem tudom, mit mondhatnék. Van még két vagy három éve a Juventusnál a szerződése értelmében, ezt követően persze az Egyesült Államokba szerződhet, de lehet, hogy másik országot választ.

Nekem örömömre szolgált, hogy az Egyesült Államokban futballozhattam. Fontos tapasztalat volt számomra és a családom számára. Sokszor kijártunk a városba, meglátogatottunk éttermeket barátokkal.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2014873324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2019.06.01. 18:14:30

Én is szeretném nagyon jónak tartani Sarrit, remélem nálunk meg tud győzni, ha ő ül a padunkra. Bízok benne és a vezetőségben, mást úgy se tehetek.
És abban is bízom, hogy nem fogja teljesen felforgatni a keretet, és egy teljesen új csapatot kérni.

venember83 2019.06.01. 19:24:41

@babo0410: teljesen új csapatot Allegri sem kapott (most), így szerintem kizárt, hogy Sarrinak ezt megadná a vezetőség.

alexGicamo 2019.06.02. 10:23:48

Ha a Maestro mondja, neki elhiszem ! Érdekes, hogy Contét nevezte meg a legjobb edzőjének ! Nem Carlettot vagy Maxit ...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása