HIVATALOS: Conte az Internél folytatja

conte_antonio_dogevoknel.jpgBorítékolható volt, de mára hivatalossá vált, hogy a Juventusszal zsinórban három bajnoki címet nyerő Antonio Conte váratlan, a zebramezes szurkolók számára nehezen értelmezhető és elfogadható döntést hozott, s a következő szezontól átveszi az Inter irányítását.

A milánói klub tegnap jelentette be, hogy megválik Luciano Spallettitől, így csak az volt a kérdés, hogy mikor jelentik be utódját, aki az egymással teljesen egybecsengő pletykák szerint nem lehetett más, mint Antonio Conte.

Az Inter végül kora reggelre időzítette a sokkoló közleményt, s a közösségi médián és hivatalos honlapján keresztül kürtölte világgá a szakember érkezését.

"Bizonyos vagyok abban, hogy Antonio Conte a legjobb edzők egyike." - nyilatkozta a valóban nemzetközivé vált Inter kínai elnöke, Steven Zhang.

"Biztos vagyok abban, hogy segít majd elérni a célunkat, s beteljesíti a feladatunkat, ami mindig is ugyanaz maradt, hogy ezt a klubot ismét a világ egyik legjobbjává tegyük."

Természetesen megszólalt Conte is, aki az alábbi szavakkal fejezte ki örömét és izgatottságát:

"Egy új fejezet kezdődik az életemben, nagyon izgatott vagyok. A munkámmal megpróbálom majd viszonozni a bizalmat, amelyet az elnök és az igazgatók tanúsítottak irántam. Azért választottam az Intert, amit a klub jelent, valamint a projekt nagyszerű alapja és ambiciózus volta miatt. Az Inter történelme miatt. Megdöbbentett a klub átláthatósága és a vágy, hogy az Intert visszajuttassák oda, ahova tartozik." - mondta Conte, s ezzel aligha növeli népszerűségét Torinóban.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4814871550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andras74 2019.05.31. 11:26:45

@pedronegroo: az afrika mégsem Milánó sötétebbik része!

pedronegroo 2019.05.31. 11:29:53

@Andras74: Mi vagyunk a sötétek ha lemegyünk erre a szintre!

2019.05.31. 11:36:57

Nem értem am a nagy kiakadást Conte kapcsán, ez manapság a pénzről szól. Az Inter megadta? Elfogadta, ennyi.

Andras74 2019.05.31. 11:48:48

Akár marad a csillag, akár nem, mától csak egy a többi dögevő között!

nutellás marhapörkölt tejjel 2019.05.31. 12:03:44

én örülök neki; egyrészt nem hozzánk jött vissza másrészt meg végre talán lesz egy kis izgalom a bajnokságban.

szerintem nevetséges ez a hiszti körülötte, engem buffon távozása sokkal inkább falhoz vágott minthogy conte edzőként hol tevékenykedik.

ismeri az olasz közeget, jó pénzt kap, vélhetően kicsit izomkodni akar agnelliékkel is a múltért, nem utolsó sorban ez egy nagy lehetőség neki, hogy hasonló "csodát" csináljon mint ahogy velünk tette. fórumharcosként könnyű elutasítani ilyen ajánlatot, a valóság azért máshogy működik.

Del Pybala 2019.05.31. 12:03:49

Felőlem maradhat a csillag. De akit ez nem dühít fel, az kétlem, hogy igazi Juventino lenne.

Rivendell 2019.05.31. 12:04:02

@Contelegend: nagyon remélem,hogy nem lesz Juvés Chiesa...vigyék csak,de jó drágán:-D

JuventusFanatikus 2019.05.31. 12:08:46

Antonio! Volt egy csapattársad, tudod, az akinek van egy aranylabdája és olyan szőke tincsei vannak. Na, Őt is hívta az inter, elkészítették számára szerződést, álma teljesülhetett volna, hogy BL győztes lesz. De hű maradt, nem először. Most ott ül a vezetőségi székben. Tanulhattál volna tőle egy kicsit..

Il Principino 2019.05.31. 13:01:16

Számomra érthetetlen,hogy valakinek is,aki Juventus drukkernek vallja magát nem bassza a csőrét picit sem???!!!
Ennyi erővel Buffon is beülhet a hiénák közé az is megbocsátható lenne?Nyilván ő nem tenné,ha már a Serie B-be is követte a Juvét..(személyes vélemény)
Conte is akkora Juve ikon(volt),mint Gigi vagy Alex és pont ezt egy olasznak tudnia kellene,hogy mi volt a 2 klub között 13 éve!!!
A Roma,Milan is szép feladat lett volna neki,de nem,neki a sintérek kellettek..
Mintha nem kereste volna már magát szarrá,amióta profi játékos/edző lett!Lett volna ajánlata akár más bajnokságokból is ebben biztos vagyok..
Az Intert elvből el kellett volna utasítania és pont.

Contelegend 2019.05.31. 13:46:58

@Il Principino: Szerintem az lett volna a legjobb, ha félreteszi a 21. századi profizmust azonnal, aláírja az Interes szerződését, és ma szépen sorban minden Interes stábtagot és játékost leköpköd mert mindegyik egy dögevő szar ember.
Basszus.. engedjük már el ezt a calciopolis bundás szart. Mindenki tudja , hogy mindenki csalt, volt aki jobban, volt aki kevésbé, mindenki megkapta érte a büntetését ami járt. Ne jöjjön senki azzal , hogy Moratti delegálta a a vizsgáló szakembereket meg bírókat meg hasonló faszságok mert ezen még az olaszok is röhögnek. Ilyen nincs :D ez minimum nevetséges és inkább nézzen mindenki szembe a ténnyel hogy igen, kurvára mindenki tud hibázni.
Ezek ellenére hatalmas dolog ahova a juventus a bunda után eljutott, és tényleg jár érte minden elismerés.
Nem véletlen , hogy az Inter azokra csap le akik sikerre vezették a juventust.
Abszolút visszatetsző természetesen , hogy ilyen múltal megy edzősködni az Interbe, de ennyire elvinni a dolgot már már személyeskedő hangnembe , szokásos felsőbbrendűséget okádó attitűddel szerintem felesleges, mert árt az egészségnek.

Andras74 2019.05.31. 13:49:07

@Il Principino: igen, én is pont arra a két csapatra gondoltam, esetleg még átvehette volna az Atalantát, ha beindult volna egy edző keringő, de még akár a Fiort is.

Az izék az egyetlen, megbocsájthatatlan kategória....szerintem. Nem hiszem el, hogy más csapatoknál ne keresett volt egy zsíros kenyérre valót....

Remélem, a sors megadja nekünk, hogy legyőzzük, sportszerű keretek között!

steven.h 2019.05.31. 14:01:05

@Contelegend: Te biztos hogy Juventus drukker vagy? Vagy szimplán idejöttél trollkodni? Mindenki nagyon jól tudja, hogy egyedül a Juventus lett büntetve a Calciopoli miatt, sem a Milan sem az inter nem szenvedett akkora veszteséget mint a Juve, sőt az sintert NEM BÜNTETTÉK, HANEM KAPOTT EGY BAJNOKI CÍMET!, és a fellebbezés alatt be is bizonyosodott , hogy igazságtalanul meszelték el a Juvét és csak az elévülés mentette meg a sz*rházi fekete-fehéreket, Morattit valamint a FIGC-et a totális csődtől a kártérítés összege miatt. Plusz aki azt mondja hogy a Juve a BUNDA után építette fel magát, az szintén eléggé sértés.
Plusz Moggit is nemhiába mentették fel ha jól tudom.

Illetve ha már ennyire nem vagy otthon a témában elolvashatnád az Calciopoliról szóló könyveket is például

steven.h 2019.05.31. 14:01:57

@steven.h: na már írni se tudok, nyilván fekete-kékeket akartam írni

Contelegend 2019.05.31. 14:14:47

@steven.h: Sosem állítottam , hogy juventus drukker vagyok, de nem is írtam semmi sértőt szerintem a juventusra , vagy bárkire itt. Kiemeltem alapból, hogy le a kalappal az előtt amilyen profin felépítette magát ÚJRA a juventus.
Na de kezdjük ott, hogy te csak egy olyan sztorit szajkózol ezzel az elévülés dologgal, amit egyébként Mártha Bence ollózott össze klubszimpátia, és számára kedvező nézetek alapján. Gondolod, egy ekkora horderejű dologban számítana bármit is az elévülés? Most komolyan.. mindenki tudja/tudta, hogy a juventusnak nem azzal volt a baja, hogy ők lebuktak, és meglettek büntetve, hanem , hogy más nem lett megbüntetve, holott ugyanúgy sáros volt. Tipikus "dögöljön meg a szomszéd tehene is " nézőpont.
"Bebizonyosodott , hogy igazságtalanul meszelték el a Juvét" -> erről bármi info? de ne egy blog cikkét, hanem valami hivatalos dokumentumot mutass ha már ennyire biztos vagy a dologban.
Ez álomvilág, a te történeted kb így kezdődik: "Egyszer volt hol nem volt, a juventus csalt, de kiderült hogy ártatlan , mégsem gyógyultak be a sebek"

Félreértés ne essék, nem kötekedni akarok de ez már a könyökén jön ki mindenkinek, nem kell mindent erre fogni. Ugyanúgy tudnék neked vagy ezer cikket mutatni Moggiról és az ő maffia kapcsolatairól ndraghetástól mindenestől. Vagy azzal mivan, hogy a juve úgy tudta maga mögött tartani eleinte a romát , majd a napolit, hogy a legjobbjaikat megvásárolták, ezzel gyengítve a legközvetlenebb riválist indirekt módon. ennyi erővel ez is gusztustalan húzás, de nem sír érte ennyire senki folyamat.

Annak viszont örülök, hogy legalább pár emberrel lehet beszélgetni értelmesen, megvitatni a következő bajnokság erőviszonyait, meg néhányan legalább örülnek , hogy LEHET lesz méltó kihívója a juventusnak.

Il Principino 2019.05.31. 14:17:15

@Contelegend: "mindenki megkapta érte a büntetését ami járt"
Ennek fussál neki még egyszer sztem..
Innentől kezdve nem tudlak komolyan venni már ne is haragudj..

Juventino86 2019.05.31. 14:31:20

Sajnos nem lep meg ez a hír. Conte nagyon balhés személyiség, lételeme a konflikuts. Simán benne volt, hogy aláír Milánó és a futballvilág szégyenéhez.
Tegyük fel, nekünk Sarri lesz az edzőnk. Azt gondolom, hogy ahhoz a támadófocihoz, amit Sarri erőltet, megvan a minőség a csapatunkban. És azzal szét fogjuk szedni az Intert is, hiába erősödnek Contével valamennyire.

Mitya10 2019.05.31. 14:32:26

@Contelegend: Règ olvastam ennyi baromsàgot xD Miutàn elvileg ugye nem is vagy Juve szurkolò ezzel a nickel tudok neked ajànlani 1 màsik csapat fòrumàt...

steven.h 2019.05.31. 14:33:27

@Contelegend: Abban mi szabálytalan, hogy ligán belül vásárol a Juve?

Mutass nyugodtan cikket, szerintem én pont ugyanennyit találnék Moggiról, és én nem Mártha Bence összevágott cikkei alapján írom azt amit, függetlenül attól, hogy egyébként amiket leír azok egyáltalán nem földtől elrugaszkodott dolgok és nem klubszimpátia alapján írja ezeket, attól függetlenül, hogy köztudott hogy Juventus szurkoló. Ahhoz hogy szubjektíven véleményt alkosson ott van a Juventus blog, minden egyéb más platformon, legyen az tv vagy "újságírás" nagyon is objektíven ítéli meg a dolgokat.

Ha mindenki megkapta a büntetést ami jár, akkor az inter miért egy bajnoki címet kapott? Vagy nekik az a büntetés? Nehogy azt mondd már, hogy ők ártatlanok voltak mint a ma született bárány. Senki sem mondja azt, hogy a Juve nem sáros, mindenki azt szajkózza, hogy semmivel sem tett többet mint az Inter vagy a Milán, mégis ki járta meg a Serie B-t? Kit neveznek azóta is bundásoknak és mondjuk ki kapott egy ajándék bajnoki címet, mert önerőből nem ment?

Apuleius 2019.05.31. 14:58:33

@Contelegend: Nem akarok belefolyni ebbe az egész diskurzusba a Calciopoli kapcsán, csak néhány apró észrevétel.

"Gondolod, egy ekkora horderejű dologban számítana bármit is az elévülés? "

Ha jól látom, nem csak Juventus-szurkoló nem vagy, de jogász sem. Erre törvények vannak, nem a bíró mérlegel, hogy, hú hát ez egy komoly ügy, hagyjuk ezt az elévülés dolgot.

"Most komolyan.. mindenki tudja/tudta, hogy a juventusnak nem azzal volt a baja, hogy ők lebuktak, és meglettek büntetve, hanem , hogy más nem lett megbüntetve, holott ugyanúgy sáros volt. Tipikus "dögöljön meg a szomszéd tehene is " nézőpont."

Ez így egy ordas nagy sarkítás, de egyébként, még ha így is lett volna, jogilag értelmezhetetlen, hogy ugyanazért az állítólagos bűncselekményért egyeseket elítélnek, másokat nem. Ennek abszolúte semmi köze a "dögöljön meg a szomszéd tehene is" nézőponthoz. Vagy mindenki bűnös, vagy senki sem (pontosan ezt mondta egyébként Moggi is az ügyről).

Juventino86 2019.05.31. 15:06:56

@Apuleius: Szerintem a kolléga csak trollkodni jött. Idegesít minket egy olyan helyzetben, ami amúgy is elég feszült, és bár a véleményét szofisztikáltan adja elő, megérdemelne egy bannolást. :D :D De ez csak az én véleményem.

Contelegend 2019.05.31. 15:22:38

@Apuleius: Rengeteget tettek a jogászok azért, hogy fürdessék az elmeszelt csapatokat, ez hellyel közzel sikerült is annak tükrében, hogy végül "állítólag" rengeteg csúszópénzzel lettek szájak betapasztva. Nem jogászként annyit tudok, hogy ugyanazokkal az információkkal rendelkezett a juventus a saját érdekei megóvásának az érdekében közvetlenül a calciopoli után is, mint sokkal később. Jelen helyzetben viszont érdemes volt megvárni az elévülési időt, hogy utána mosom kezeim alapon rálehessen fogni a tehetetlenséget. "Most már mindegy mit mondunk mert elévült a dolog, de legalább mondhatunk bármit, akár azt is, hogy ártatlanok voltunk és Moratti zsebből fizette a futballtörténelem legnagyobb botrányát " Persze ebből kisemberként semmi tudomásom, ugyanúgy könyvekre, cikkekre és pár hivatalos iratra támaszkodom amik kikerültek. Nyilván muszáj a köztudatba azt sarkallni , hogy ártatlanul ítélték el a csapatot, mert a 21. században PR szempontból enyhén nem előnyös a " bundás " jelző.
Egyébként biztos vagyok benne, hogy az Inter is manipulált meccset, csak közel sem olyan mértékben, ha nem tudták bizonyítani. Az , hogy ki mekkora mértékben, már más kérdés. Úgy godolom a büntetés aránya is ehhez idomult.

Contelegend 2019.05.31. 15:24:21

@Juventino86: nincsenek olyan kicsinyes céljaim, hogy idegesíteni járjak ide.. alapból nem is értem mitől vagy frusztrált.. nektek tök jó edzőtök lesz valszeg, még ha a legrosszabb opció is lesz a 3 szóba hozottból. ( klopp,pochettino,sarri) ebben a sorrendben.

Andras74 2019.05.31. 15:32:31

@Contelegend: remélem, a végén nem lóg majd a bilibe a kezem, hogy felébredjek, de talán van annyira jó ez a vezetőség, hogy azért engedte át Contét az izének, mert jobb opciónk van a padra!

Contelegend 2019.05.31. 15:35:12

@Andras74: Sarri szerintem remek edző, nem értem a lenézés-t egyesek részéről, viszont az igaz, hogy csak számára koherens játékosokkal tud valamit kezdeni, nehezebben igazodik a kerethez , mint mondjuk Allegri.
Arra rohadtul kíváncsi leszek, milyen ütemben áll át a juve az ő szisztémájára, feltéve persze ha itt köt ki.

Apuleius 2019.05.31. 15:39:26

@Contelegend: Amennyire én ismerem a történetet, azért nem egészen így történt. Volt egy normál körülmények között rendkívül kifogásolható gyakorlat, ami széles körben elterjedt volt az olasz labdarúgásban. Ezzel kapcsolatban a vizes lepedőt ráhúzták a Juventusra, amely így elvitte a balhét, bizonyos klubok (klub) pedig aránytalanul nagyot profitált az ügyből. nem csak az elfogult Juventus-szurkolók gondolják úgy, hogy nem volt ez a történet tiszta, s az Inter valóban kizárólag az elévülési idő lejárta miatt úszta meg.

"Jelen helyzetben viszont érdemes volt megvárni az elévülési időt, hogy utána mosom kezeim alapon rálehessen fogni a tehetetlenséget. "Most már mindegy mit mondunk mert elévült a dolog, de legalább mondhatunk bármit, akár azt is, hogy ártatlanok voltunk és Moratti zsebből fizette a futballtörténelem legnagyobb botrányát ""

Számomra ez teljesen életszerűtlen stratégia, őszintén szólva el nem tudom képzelni, hogy ez valóban így történjen.

"Egyébként biztos vagyok benne, hogy az Inter is manipulált meccset, csak közel sem olyan mértékben, ha nem tudták bizonyítani. "

Amennyire én tudom, egyetlen mérkőzés estében sem nyert bizonyítást, hogy a Juventus ténylegesen manipulálta volna a végeredményt. Mindamellett az elévülés miatt ejtett anyagokban (pl. hangfelvételek formájában) bizonyítást nyert, hogy az Inter pontosan ugyanannyira érintett volt. Ez az egész Calcipoli ügy roppant szerencsétlen megoldást hozott sajnos, láthatod, folyamatosan izzik a gyűlölet.

Conte döntése egyébként érthető, hogy ilyen viharokat kavar (mindkét oldalon), s szerintem nem volt egy túl okos húzás tőle. Mindettől függetlenül a Juventusnak is elemi érdeke, hogy az ellenfelek, s így az Inter is erősödjön.
Megkérdezhetem, hogy melyik csapatnak szurkolsz? Csak kíváncsiság, no offense.

Juventino86 2019.05.31. 15:40:28

@Contelegend: Frusztrált nem vagyok, miért is lennék? :D Ahogy fent írtam is, szerintem így sem kell félnünk az Intertől. Oké, tegyük fel azért jöttél ide nem Juve-drukkerként, hogy normális eszmecserét indíts el velünk. Rendben van, de tényleg erre van időd? :) De nem bántásból mondom, a Te dolgod.

pedronegroo 2019.05.31. 15:42:28

@Contelegend: Nyugi, itt nem mindenki elvakult Juventus szurkoló, én se! Ez a calciopoli rendre előkerül a blogon, ezzel kapcsolatban én is azon a véleményen vagyok hogy Moggi és bandája nyakig benne volt minden ügyeskedésben, le is buktak és ennyi. Az hogy más is csinálta azt én is pont leszarom attól mi nem leszünk jobbak. Az inter állitólagos szerepe ebben az egészben nekem nem több mint egy összeesküvés elmélet. Szumma-szumma én nem tudom megérteni azon szurkolókat akik a mi vezetőinket különbnek gondolják mint más vezetőket, főleg a a Moggi féle brigádot. Üzletemberek, milliárdosok, az egyik és a másik oldalon is, egy kutya mind, nem különb egyik se mint a másik ha pénzről, üzletről van szó hamar háttérbe kerülnek etikus, emberi vagy sportszakmai szempontok.
Ja és a nem vagy juventus szurkoló szöveget én is rendre megkapom de nem tudom ez mit jelent biztos akik ezt mondják van valami plecsnijük vagy egy official dokumentumok erről hogy Ők vagy hát ugye éjjelnappal juve pizsiben nyomják.

Andras74 2019.05.31. 15:49:54

@Contelegend: nem nézem le, és tisztelem Sarrit. Ettől még továbbra is úgy gondolom, h mast jobban szeretnék a Juve padjára.

Del Pybala 2019.05.31. 15:50:51

@pedronegroo: Lehet, hogy Juve drukker vagy, csak nem látszik.

del pipi 2019.05.31. 15:53:14

@pedronegroo: Nekem van plecsnim és pizsim is vazze! Úgyhogy mindenki le van tartoztatva!

pedronegroo 2019.05.31. 15:59:11

@Del Pybala: Vagy ugye nem minden az aminek látszik! :)

@del pipi: The winner is: del pipi! :)

Contelegend 2019.05.31. 16:28:27

@Apuleius: Az Internek, bár azthittem ez nyilvánvaló.A Contelegend nick a mai napon született mert kicsit rosszul esett a sok " férges , izés " jelző. Bár tudom, hogy ez teljesen természetes szurkolói körökben, a valódi célom tényleg az értelmes eszme/vélemény csere volt.
Pl a ti véleményetek érdekelt Conteval kapcsolatban, mire lehet képes az Inter padján, valóban akkora szintlépést jelenthet az ő személye néhány jobb igazolással , hogy meglehessen szorongatni ezt a Juventust Allegri lelépése után? stb stb . Abban biztos vagyok, hogy sokkal kiélezettebb lesz a bajnokság mint idén, bár a Roma, Milan szerintem kiszállt, a Napolinak meg költenie kell.

2019.05.31. 16:39:23

Most őszintén! Ki gondolta volna pár éve, h a kobra-konte páros ennél a tetves brigádnál fog dolgozni?
Mondjuk kobra nem hiányzik, kontét sem láttam volna szívesen viszont edzőként nálunk. De h ő is pont ehhez a csűrhéhez igazolt. Megbocsáthatatlan bűn!

Contelegend 2019.05.31. 16:42:35

@pedronegroo: Legalább te is megtisztelsz egy korrekt válasszal, és hidd el, biztos vagyok benne, hogy az általam leírtaktól függetlenül az Inter bizonyosan tett lépéseket , hogy a Juventusnak ne legyen jó annak idején. Meg volt a lehetőség , tehát léptek, ahogy fordítva is biztosan megtörtént volna. Ez a mai napig így megy, és az olasz foci főleg ilyen.. lépten nyomon kiakarják egymást gáncsolni a klubok egykis helyzeti előnyért. Hányszor láttunk már példát rá, hogy egy csapat csak azért szállt be egy játékos leigazolásáért folytatott harcba, hogy többet kelljen rá költeni az ellenfélnek stb stb.
Bár valahol benne van, hogy ezért is szeretjük az olasz bajnokságot nyilván.

Andras74 2019.05.31. 16:44:13

@Contelegend: nekem az az érzésem, hogy ami a cobrának és conténak működött (egy ideig) a Juvénál, az nem lesz működő képes az izénél....
Ahogy olvasom, nagy igazolások lesznek Milánó sötétebbik felében, tehát csapatot kell építeni - nem hurka Gyurkákból -, és eredmény kényszer lesz....

Tehát, már eleve oda az előny, ami Maxi távozása miatt lehetett volna. Még akkor is, ha Sarri lesz az edző.

Az elején biztos beindultok, aztán pár hónap alatt jön a szokásos visszaesés, és helyre áll a rend....

Ha Sarri a Rómához vagy a Milánhoz menne, akkor még Ők is veszélyesebbek lehetnének....

Andras74 2019.05.31. 16:45:24

@MGB75: én sem látnám szivesen egyiket sem. Kinőttük őket.
Bárhol máshol sok szerencsét kívánnék nekik. Sajnos, így nem megy.

Contelegend 2019.05.31. 16:59:36

@Andras74: Abban abszolút egyetértek, hogy az Internek van egy szokásos téli visszaesése, ami kurvára idegesítő, főleg , hogy utána tavasszal a Juve mindig rohadtul formába lendült.. idén ez maradt el abszolút, kivéve talán az Atleti elleni meccset, mondjuk ott döntő faktor volt egy bizonyos CR is.

m.martin91 2019.05.31. 17:08:09

Egy lépés, amivel semmissé teszed a múltadat. Antonio Conte életrajzi könyvének címe is lehetne.

Grinta 2019.05.31. 17:10:45

@Contelegend: Körülbelül három átigazolási szezon elteltével komoly kihívó lehet a zinter.Az nem sok,1,5 év.A csapatra visszatérve akit kedvelsz,a bajnoki tabella egésze mutatja meg azt igazából,mennyit is ér egy csapat.Felesleges ciklusokra bontani,mert csak álomba ringatásra jó.Az nem véletlen ha "szétesik" egy team fél távnál rendszeresen.Szerkezeti/vezetői szinten-a háttér! a gond a kék-feketéknél.Volt.Mert most már van Marotta,van egy kemény edző-ergo rend lesz-és ez meg fog látszódni a pályán is.

Contelegend 2019.05.31. 17:27:19

@Grinta: Hát idén leginkább ami hátráltatta a csapatot az az volt, hogy Spalletti stratégiája kimerült abban, hogy Icardi valahogy megoldja majd elől 1 villanásból.
Nos ez abban a pillanatban bukott meg ahogy Icardi kibaszta a hisztit egy újabb szerződésért a pénzéhes ringyójával, mi meg nem engedtünk neki. Kapitányiszalag le, gyerek out, majd Agnelli ha jól emlékszem rátett egy lapáttal , hogy "meglátjuk mi lesz nyáron Icardival" . Ugye az köztudott , hogy leakartátok igazolni tavaly nyár végén, ezt ő is lenyilatkozta, hogy olyan igazolást akart , ami felrázza a csapatot. Icardi személyében megtalálta , az Inter bele is ment volna, azonban Icardi nem akart akkor MÉG távozni. Aztán jött ugye a jobb lehetőség Ronaldoval.
Szóval nekünk valahol itt borult a bili, na meg az se tett jót , hogy csomó szar szerződést kellett kötni kölcsön + opciókkal az ffp miatt. Képzelheted mennyire lehet motivált egy játékos ha abban se biztos , hogy megveszik e az év végén. Szóval rengeteg ilyen szarakodás volt.. mondjuk amúgyse lett volna a keret többre képes mint egy stabilabb 3.-hely

m.martin91 2019.05.31. 17:38:11

@Contelegend: Icardi most sem akar távozni, vagy Wanda nem akar távozni Icardin keresztül, de ez részletkérdés. Gondolom, annyira ragaszkodnak a városhoz, hogy egyszerűen képtelenek elhagyni Milánót, mert őszintén szólva, én nem hiszem, hogy ez a lojalitás a klubnak szól. Wanda most is elmondta, hogy Icardi legalább egy évet még maradna az Internél. A sajtóhírek szerint azonban Conte nem tart rá igényt, és más játékossal (leginkább Lukakuról lehet hallani) pótolná az argentint. Feltételezem, hogy így próbálnak rá nyomást gyakorolni, hogy távozzon. A kérdés az, hogy összejön-e. Ő már nemkívánatos személy az Internél.

Joseph Toser 2019.05.31. 17:42:01

@Contelegend:
Szia!
Sajnálom, DE ,Juve szemmel nézve nem jó oldalon állsz a szurkolással és véleméynem rossz helyre jöttél! És csalódtam @pedronegroo kollégában is.... lehet, naív vagyok.. vagy nem figyelek,figyeltem eléggé... :-(((
Na... ellentétet félretéve.. Juve vs inter.. Conte és Kobra igenis erősítés a kék-feketéknek... Kobrának vannak jó meglátásai.. Conte meg jól össze fogja rakni a jelenlegi játékos állományt. illik is a személyiségéhez.
Az lesz a döntő, Juve vs inter( oda-vissza verni fogja a bajnokságban a Juve az inter-t) között, hogy a Juve kispadjára ki érkezik és milyen játékosok érkeznek és távoznak??? A bajnoki cím nem forog veszélyben.. Juve lesz a bajnok... Csak a kérdés.. mennyire erősődnek a riválisok????

Contelegend 2019.05.31. 17:45:48

@m.martin91: Jaja ezeket olvastam én is, de ugye 2 év van a szerződéséből a gyereknek , szóval ők meg ezzel akarnak nyomást gyakorolni , hogy elrabiotozza itt az időt..

Contelegend 2019.05.31. 17:48:25

az, hogy bajnok lesz e a Juve jövőre , szerintem sem kérdés egyelőre.. ahhoz valami brutál agyfasznak kell történnie a mercato alatt, vagy valamit nagyon elkell kúrnia sarrinak. Nagy bajban lesz az öreg, ha Roni nem akarja , hogy lecseréljék. :D

babo0410 2019.05.31. 18:07:32

@Matteo89: Van jobb érzés. Megnyerni a bajnokságot, miközben az inter meg kiesik. :D

Bianconero 2019.05.31. 18:21:08

örülök
ráfér az olasz focira
kell egy erős Inter
sok sikert neki

babo0410 2019.05.31. 18:31:04

Az ügyhöz csak annyit, hogy a Calciopoli ügyvédje interes volt. A lehalgatásokat Moartti papa telefonos cége végezte, és akárhányszor az interre terhelő bizonyítékokat akartak bemutatni, lejátszani, akkor az volt azonnal a reakció, hogy ez nem része a tárgyalásnak, most nem róluk van szó. Nem furcsa?
@pedronegroo: Mondjuk egy vérbeli, elkötelezett Juve drukker tollából azt olvasni, hogy az inter szerepe számára csak összeesküvés, elég meglepően hangzik.

alexGicamo 2019.05.31. 18:35:07

Már akkor nagyot csalódtam benne, amikor tőlünk lépett . Főleg ahogyan tette azt és persze utána az a bizonyos megjegyzés ...
Remélem, frankó edzőnk lesz, a vezetőink öszebarkácsolnak egy ütőképes keretet és lealázzuk őket ( is ) jövőre ! ;-)

alexGicamo 2019.05.31. 18:42:34

@pedronegroo: Hát, ha neked nincsenek elveid ...

alexGicamo 2019.05.31. 18:50:30

@hellan: Szerintem, arról lehet szó, hogy mindenképp vissza akart térni Olaszhonba, mi nem vállaltuk be őt, így hát nem mardt sok lehetősége ... Ez még nem jelenti azt, hogy megbocsátok neki ! Pedig imádtam az edzőnkként . :-)

del pipi 2019.05.31. 19:20:47

@alexGicamo: Persze! Az új nevem a pizsamás JUVE sheriff ! Ide járok a blog-ra cowboykodni!

Andras74 2019.05.31. 19:24:40

@Contelegend: ezért is kell CR7! Ahogy mondják, a gólt nem kell megmagyarázni!

Andras74 2019.05.31. 19:26:40

@Grinta: más csapatoknak is lesz az alatt 3 lehetőségük.

Apuleius 2019.05.31. 19:40:19

@Contelegend: Számomra nem volt teljesen egyértelmű, hogy az Internek szurkolsz, de egyébként nincs ezzel semmi baj. Szívesen látjuk a blogon a hozzád hasonló "ellenszurkolókat", akik értelmes eszmecseréket keresve látogatnak ide. Örülünk, hogy itt vagy.

Jó kérdés, erre szerintem mi, Juventus-szurkolók is kíváncsiak vagyunk. Conte a semmiből robbant be, öröm volt nézni a csapat szellemiségét, s azt, hogy váratlanul bajnoki címet nyertünk. A második és különösen a harmadik évében szerintem pont ugyanolyan nézhetetlen fos volt a játék, ami miatt sokan Allegrit ekézték mostanság. A Chelsea-vel újra bajnokságot tudott nyerni az első évben, így komoly esély van rá, hogy rövidebb távon lendületet adhat az Internek. Én magam nem tartom igazán nagy edzőnek, s nem hiszem, hogy hosszabb távon elég lesz ő ahhoz, hogy az Inter komoly tényezővé váljon Európában is.

pedronegroo 2019.05.31. 19:54:42

@alexGicamo: Aki kicsit is objektív az elvtelen is meg már nem is juve szurkoló mi?

alexGicamo 2019.05.31. 20:03:12

@pedronegroo: Én nem ezt írtam . De abból, amit írtál, nekem ez jött le . Lehet, hogy én értettem félre valamit . Vagy egyszerűen csak más a vérmérsékletünk . Nem piszkálni akartalak bocs !

del pipi 2019.05.31. 20:21:48

Micsodaaa? Inter szurkoló a blog-on? Le van tartóztatva! @pedronegroo: nincsenek elveid ? Le vagy tartóztatva!@alexGicamo: Macerálod a fekete petit? Le vagy tartóztatva !

pedronegroo 2019.05.31. 20:25:18

@alexGicamo: A calciopoli nekem olyan mint a politika nem tudok benne igazán állást foglalni mert nem látok a lapok mögé, a foci az másabb mert legalább a meccseket látom és abból sok mindent le lehet szűrni, természetesen nincs harag. :)

Grinta 2019.05.31. 22:08:16

@Andras74: Az odáig rendben van!Nézzük a többieket.Roma-Stagnálás Milan-project újrakezdés,immár hanyadszor is? Atalantát kivenném,azt gondolom kimaxolták magukat a harmadik hellyel Napoli pedig Carlo keze alatt erősebb lesz a következő idényben.
Marad tehát a zinter akik kapus poszton megvannak,belső védőben szintúgy,Asamoah stabilan lehozza az egyik szélét,többit majd pótolják.Conte elsősorban szellemiséget hoz,ami egy olyan játékosnak mint Radja,létfontosságú.Előrefele olyan játékosoknak is megfogja találni a kulcsát,mint Politano,Keita-akik semmivel nem gyengébbek mint példának okáért Matri,Vucinic.Nem kell oda olyan sok hogy igazán komoly tényezők legyenek a bajnokságban.A nagy csapatok Roma,Milan-ettől fényévekre van.És mint mondtam,Marotta-Conte odaviszi a rendszer szintűséget,amit a Juventusnál elsajátítottak.

JuventusFanatikus 2019.05.31. 23:30:43

@pedronegroo: "Ja és a nem vagy juventus szurkoló szöveget én is rendre megkapom"

Lehet, hogy rossz az emlékezetem, de régebben nem azt írtad, hogy nem tartod magad szurkolónak? Ez komoly kérdés, csak a tisztánlátás kedvéért:)

babo0410 2019.06.01. 02:15:17

@pedronegroo: Nem figyelted eléggé a calciopolit, meg a politikát se figyeled, ha egyik mögé se látsz/láttál be. Eléggé a szemünk előtt zajlottak/zajlanak a dolgok.
És ami érdekes volt az egész calciopoliban, hogy érdekes pont Moratti cége végezte a lehallgatásokat? Pont interes ügyvéd volt a vád oldalán? Nem akarták egyszer sem figyelembe venni az intert terhelő bizonyítékokat? De furcsa.
De azért az egész ügy kirobbanása mögött ott lehetett keményen a Milan is. Érdekes, hogy ők is csak annyi pontlevonást kaptak, hogy még pont BL résztvevők lehettek, és meg is nyerték. Miközben meg érdekesen Galliani volt a bíróküldésért felelős szerv feje. Őt először eltiltották hosszabb időre, amit aztán pár hónapra csökkentettek. Véletlen dolgok lennének?
Egyébként érdemes elolvasni Misur Tamás Az olasz futballbotrány krónikája című könyvet. Annak a végén ott vannak a lehallgatott beszélgetések, és rengeteg interes lehallgatás is ott van. Az inter is pont ugyanolyan keményen manipulált, befolyásolta a bírókat Fachetti révén, mint Moggi, csak ezt valahogy nem vették sose figyelembe a tárgyalás során. Érdekes dolgokat lehet megtudni a könyvből.
Többek között az is kiderül, hogy pont azért lett olyan a vége, amilyen, mert nagyon siettek. Egyrészt a VB is közbe szólt, másrészt meg le kellett adni a BL-ben induló csapatok listáját is. Az egészet elkapkodták.
És innen tudtam meg, hogy Galliani milyen szerepet töltött be a FIGC-nél.
Egyébként meg az egész rendszer úgy volt megalkotva, hogy simán lehetett csalni. Mostmár a bírókat nem kinevezik, hanem sorsolják a meccsekre, és nincs külön bíróküldő bizottság sem.

alexGicamo 2019.06.01. 08:42:31

@pedronegroo: Érdekes elmélet ! Bár eltérő a véleményünk a témában , tiszteletben tartom a tiédet . :-)

alexGicamo 2019.06.01. 08:43:27

@del pipi: Megnyugodtam . Legalább illusztris társaságban leszek ... :-D

Bagg10 2019.06.02. 01:27:22

Contéról annyit fűznék hozzá, hogy edzőként csalóka a karrierje...
Ha emlékeztek még egy Nevio Scala nevű edzőre, egy zseni volt az öreg, Ő találta ki azt a 3 belső védős rendszert a 90-es évek elején a Parmanál.
Mindenki elfeledte, de 2010-ben Walter Mazzari előszedte a Napolinál, félig szükségszerűségből.
Ezt másolta le azonnal 2011-ben a Lazio, Udinese és Conte a juventussal. Annyira váratlan volt és nehéz volt először ellene játszani, hogy a bajnokság végeredménye: 1. Juventus (Conte), 2. Milan (Allegri), 3. Udinese (Guidolin), 4. Lazio (E. Reja) és 5. Napoli (Mazzari)
Az első 5 helyezett csapatból 4 így játszott.
Később amikor a Juventus fejlődése megfeneklett és a csoportból nem tudtunk továbbjutni a BL-ben, azért volt jó döntés angliába menni, mert még egyszer ugyanazt eladhatta. Az angol bajnokság taktikailag messze elmarad az olasztól, a menedszereknek sokkal több ideig tart reagálni dolgokra, - első évben bajnoki cím. Második évben már 5. hely és 30 pontot kapott a bajnok Citytől...

Szerintem nincs semmi más adu a kezében. szakmailag szerintem Spaletti jobb, de ez csak az én magánvéleményem. Marrottával való hatalmas barátságnak köszönheti a szerződését, illetve annak, hogy így a szardarabok ha csak kis ideig is, de valakiknek képzelhetik magukat, odaszúrtak egyet a Juvénak :)
Nagyjából ennyi az örömük egész évben.

Calciopolihoz pár adalék:
2004-ben Fachetti volt az szardarabok elnöke. Lényegében lebukott, hogy a nevezéskor hamisított bankgaranciákat rakott le. Ez 2005-ben bukott ki. Lényegében ki kellett volna zárni a szardarabokat és Fachettit meghúrcolják. Viszont rákos volt már az öreg és pont Moggi volt az, aki kiállt mellette és eltusolták az ügyet, 20006-ban meg is halt.
(Egyetlen egy meccsről derült ki végülis hogy full bunda volt, ez a 2003-as Empoli-inter 3:4)
Végezetül a Juve kizárása előtti hónapban vette meg 1 millio dollárért a Serie B közvetítési jogait Moratti egyik média cége és adta el 2 hónappal később 20 millioért... szóval voltak ott undorító dolgok.

pott70 2019.06.02. 10:07:10

@Bagg10: Jó gondolatok,kössz!

Contelegend 2019.06.03. 12:33:44

@Bagg10: Érdekes meglátások a caliopolival kapcsolatban. Ez az egyoldalúság sajnos nagyon jellemző , főleg a Juventus szurkolókra, pedig kifejezetten azért jöttem erre a blogra, mert vannak értelmes fórumozók akikkel lehet vitatkozni.
Nem is igazán a szardarabozás az ami böki a szemem, inkább ez a sarkosság, amiben démonizálod az Intert, és kb szenté avatod a saját csapatod, közben még áldozati báránynak is beállítva.
Jajj már , ébredj fel , rossz úton jár aki álmokból épít várat és közben elfelejt élni.
Ezt a Harry Potterből loptam csak NEKED , ha már ennyire szereted a meséket.

del pipi 2019.06.03. 12:49:03

@Contelegend: Azt tudnod kell először is hogy egy csapat létezik a világon akit gyűlölök : ez pedig az Inter! Viszont én sem szeretem azt hogy vannak egyenlők és egyenlőbbek, tehát akkor mindenki benne volt nyakig és a vége úgy alakult hogy a Juve kapta a legnagyobb büntetést, van aki kapott egy kis kamu büntit, és az Inter volt aki nyertese volt az egész sztorinak. Ennél többet már ez az egész egy szót sem érdemel. Remélem jövőre lesz egy jó Inter és egy jó Juve, és egy férfias harcban nyer a Juve! (oda-vissza)

Contelegend 2019.06.03. 12:53:23

@babo0410: Amiket felsorolsz egyébként, bármi bírósági iratod van esetleg amit nyilvánosságra hoztak, vagy a birtokodba került? Vagy honnan vagy ezekben ennyire biztos? Megírták a lapok?

Ádám.84 2019.06.03. 13:07:54

@Contelegend: "azért jöttem erre a blogra". Na ezt rosszul tetted...

Contelegend 2019.06.03. 13:08:00

@del pipi: Tulajdonképpen mióta irogatok ide , ezt akarom kihozni én is, csak fel lett emlegetve a calciopoli amivel már a fasza kivan mindenkinek szerintem.
Szerintem a gyűlölet meglenne a Calciopoli nélkül, elég ha csak visszamegyünk az időben ilyen fura ítéletekhez, amiből nem egy jutott a Juvenak: www.youtube.com/watch?v=Hw4yEqB1x-Q

Ha megkérdezel valakit Olaszországban, hogy melyik az a csapat, calciopolitol függetlenül, akinek a javára a legtöbbet " tévedtek " , szerintem megfogsz lepődni. Nyilván ez szimpátia függő is, de szerintem nem véletlen , hogy így alakult. Én úgy vagyok ezzel, hogy kijárt akkor már a Juventusnak egy nagyobb pofon.

Na de hogy pontot tegyek az ügy végére, szíve joga mindenkinek azt gyűlölni amit akar, abszolút egyetértek veled abban, hogy legyen egy normális, balfaszkodástól mentes bajnokság, az Inter legalább egy kicsit nőljön fel a Juve szintjére ( nem hiszem , hogy ez az elkövetkező 2 éven belül megtörténik ) és legyen egy roppant izgalmas, kiélezett bajnokság. Mindenkinek erre van szüksége.. már sokszor rosszul voltam itt pár kommenttől mikor azt taglaltátok januárban , hogy megvan a bajnoki cím stb.. biztos hogy rendkívül unalmas nektek is így. Úgyhogy nem mondhatok mást, minthogy győzzön a jobbik.

Contelegend 2019.06.03. 13:10:13

@Ádám.84: Nem téged kerestelek ezt elhiheted, szerintem nincs kivetnivaló abban ha az ellenfeleddel akarsz beszélni, ráadásul a cikkek minősége , rendszeressége , köszönhetően a közreműködő , szimpatikusabb Juventus szurkolóknak köszönhetően elég profi.
Nekem ennyi elég.

Ádám.84 2019.06.03. 13:12:30

@Contelegend: nem gondolom, hogy pont egy Juve fórumot kéne telef.sni az okosságaiddal, főképpen amit a calciopoliról írogatsz...

Contelegend 2019.06.03. 13:17:51

@Ádám.84: értem én :D érzékeny téma. azért remélem aludni tudsz majd ma.

Ádám.84 2019.06.03. 13:33:18

@Contelegend: nyugodj meg, kiválóan fogok aludni. Én sem firtatom intererws fórumokon, hogy mi köze van az internek a 05/06-os idény scudettojához...

del pipi 2019.06.03. 13:34:08

@Contelegend: Nekem nincs kivetni valóm hogy ide írsz, ha már Madridista is ír ide mindegy, viszont az hogy a Juve már megérdemelt egy büntetést az azért nem tetszik mert az akkori Inter vezetés sem ált éppen úriemberekből és legalább akkora maffiozók voltak mint Moggi-ék. Még két meglátás természetesen megértem azt is ha valaki egy kicsit elfogultabb a saját csapatával( és most lehet hogy itt a blog-on megköveznek majd) talán még jó is hogy így történt, mert így megtudhattuk hogy az a csapat akinek szurkolunk milyen durva tartással rendelkezik, és láthattuk hogy kik voltak azok a játékosok akik ennek ellenére kitartottak a csapat mellet. Nekünk történetünk van!

del pipi 2019.06.03. 13:37:43

@Ádám.84: Az hogy akkor másodikok voltak! Kár volt a Juvénak is szélhámoskodnia (a vezetésnek)anélkül is megnyertük volna Scudettot!

Contelegend 2019.06.03. 13:37:45

@del pipi: Nem vitatom ezeket a gondolatokat sem. " láthattuk hogy kik voltak azok a játékosok akik ennek ellenére kitartottak a csapat mellet. Nekünk történetünk van! " pacsi

Ádám.84 2019.06.03. 13:52:10

@del pipi: érdekes módon a 04/05-ös idényt eredményeit törölték (egyébként jogosan, mivel kb. mindenki csalt, az inter is!), de 89' után nyilván kellett már egy scudetto az internek is (még ha lopva is), így a következő évit kiosztották nekik...
A csalás értelmetlenségével egyébként tökéletesen egyetértek, teljesen fölösleges volt, ráadásul hatalmas kárt okozott.

del pipi 2019.06.03. 17:27:37

@Ádám.84: Pontosan ezekre hajaztam én is, és már kár is ezen rágódni mert ez már csak történelem, minek mindig elő rángatni a sérelmeket. Inkább le kell mindenkit verni simába aztán nincsenek kérdések!

Ádám.84 2019.06.03. 19:18:36

@del pipi: nem rágódom rajta, nem is szoktam vele foglalkozni, csupán leírtam a véleményemet. A Juve mostani menetelése a válasz!!

Grinta 2019.06.03. 20:28:52

@Contelegend: Nem szívelem a zintert,de tök jó hogy itt vagy! : )

del pipi 2019.06.03. 20:32:25

@Ádám.84: Ezt általánosságban írtam, pontosan így igaz!

Contelegend 2019.06.03. 21:33:27

@Grinta: hát kösz, bár az ellenszenvet is megértem. Nem mosdatom magam , bár nincs agnellis darts tablam , elhiheted milyen érzéseim vannak a juve irányába. Viszont annak is örülnék ha az Inter drukkereket nem az ilyen Szőnyi és társai kaliberekkel azonosítanak. Vagy vennék egy kalap alá. De sajnos ők a leghangosabbak.

Grinta 2019.06.03. 21:49:51

@Contelegend: A sikerre ítéltségünk okán?Komolyan kérdezem,és szeretném ha őszintén válaszolnál,akkor is ha fáj ; )
Egyébként arra lennék kíváncsi mi az ami megfogott az interben?Én amit most most mondok-azt nem a calciopoli okán mondom-de akkora problémamágnes csapat mint az inter nem sok van.Mindig ügyeket kell megoldani,folyamatos belső feszültségekkel teli az öltöző-és ez messze nem csak most jellemzi a csapatot.Az "Olasztalanság" egy újabb mínusz pont,bár tisztában vagyok azzal mi a csapat jelentése.Morattiról nem is beszélve.Képes volt lehallgatni a saját csatárát.Adriano alkoholizmusa,karrierje szétmenetele-a játékos felelőssége is természetesen.Játékoskarrierek kiteljesedése máshol.Pirlo-Seedorf a szomszédban akkora sikereket ért el hogy csak na.Roberto Carlos első európai idénye.No offense,csak így hirtelen ami eszembe jutott.Nyilván minden csapatnál van olyan,hogy máshol bejön egy játékosnak a dolog.Vagy Gabigól : D ha ezt megmagyaráznád-csak a közelmúltból,már annak is örülnék.Joao Marioval karültve+Kondogbia=ez majd 100 millió euró elfolyása.

Contelegend 2019.06.03. 22:31:43

@Grinta: Lehet hosszú lesz , de akkor tessék a személyes véleményem:
Annak idején a kisgyerek, aki én volnék, futball identitás nélkül szemlélte édesapjával a mérkőzéseket, aki sosem szerette azokat a csapatokat akik fogalmazzunk úgy " mindig nyernek " . Tudod van sok ligában ez a nép csapata , gazdagok csapata, benfica-porto , hogy egyet említsek. Nyilván ez nem ilyen , de Olaszországban eredmények tükrében a Juventus elsőrangú nem lehet tagadni.
Aztán egy ilyen triviális dolog történt, hogy megtetszett a mez színe az Internél , (egyébként apám olaszoknál szurkolt az Internek , egyébként minden európai országban volt egy kedveltebb csapata.)
Jó érzés volt azt mondani, hogy igen, én ennek a csapatnak szurkolok. Tetszett nagyon Adriano játéka, és maga az olasz légkör, a meccsek hangulata. Na meg az is, hogy minden gyerek a későbbi környezetemben a Juventusnak vagy a Milannak szurkolt. Különcködni jó. Aztán kaptam Interes könyvet, mégjobban megtetszett a történelme, a nemzetköziség, hogy olaszországon belül ők is különcök , hogy olyan emberek alapították a klubot akik a fasiszta rendszer idején nem kívánatos személyek voltak. (Nem nem vagyok libsi) Egyre többet tudtam meg, magyar vonatkozásról, Weisz Árpádékról, Fachettiről, a catenacchios Interről. ( Akiknek a tagjai gyanúsan dopping ügyekbe keveredtek, majd furcsa mód túl nagy része halt meg annak a csapatnak rákban)
Nagy ár volt a győzelemért , ami tudjuk ugye?.. az egyetlen dolog ami számít. Én ezeket nem tagadom, ahogy az általad felsorolt dolgokat sem. Te olyan dolgokat emelsz ki amik csupa negativumokat taglalnak, nyilván Juventus drukkerként ezek maradnak meg benned és az Inter pozitiv oldalára nem vagy kíváncsi olyan mértékben, hogy meg is jegyezd ezeket a pillanatokat, tetteket.
De ott az átlag 50-60 ezer néző, bár a Juve stadionjának is köszönhető ez , a legtöbben az Inter hazai meccseire mentek el idén, eredményektől függetlenül. Én nyilván a Moratti érába születtem, aki annyira szerette az Intert, mintha a saját gyereke lenne. Az ő eszetlen költekezései is emiatt voltak, a költekezések következménye pedig az ffp-re való kényszerülés. Adrianot szintén a gyerekeként szerette, mindent megpróbált , hogy helyrehozza azt az űrt amit az apja elvesztése hagyott benne. Lehallgatások hát persze, oké, nem is egy ilyen fekete történet van a klub életében, de kiében nem? Nem akarok visszavágni, de sáros Moratti, sáros Moggi, sáros Agnelli, sárosak az olajosok, sáros az egész uefa , meg a katari vébé szervezők.. hiú ábránd azt gondolni, hogy fedhetetlen a klubod csupán azért mert szereted.
És minél több Inter meccset néztem, minél többször láttam az örömöt a játékosok arcán, a karakterekén mint Cambiasso, Zanetti, Stankovic, Materazzi annál jobban örültem én is. Mindennek a megkoronázása volt az amikor végre minden klappolt , és behúztuk a bl-t. Pityeregtem otthon mintha újra kisgyerek lennék..10 éve vártam rá, sosem gondoltam volna , hogy az életemben ez megtörténik. Ezek mégjobban erősítették bennem a szimpátiát. Aztán jött a mélybezuhanás. Szar volt látni, ahogy egyszerre égnek ki a sztárjaink, ahogy az anyagi helyzet az új , másoknak kedvező szabályok miatt megváltoznak, ahogy ti a mételyből kiemelkedtek és újraépítetek mindent saját stadionostól mindenestől. Thohir éra.. egymerő hányinger. Már gyerekként is feltűnt viszont, hogy a Juve javára nagyon sokat tévednek a bírók, táplálva az ellenszenvem. A sok közös derby is mélyítette ezt és a bajnoki versenyfutások amikből mi általában kiszálltunk ideje korán, de nem szegte a kedvem. Örültem , hogy nem kell egy olyan csapatban szurkolnom akire mindenki azt mondja , hogy csalók, már a calciopoli előtt.
Aztán megtörtént ugye a 2006os téma, ne menjünk bele tényleg, ki kinek tett be, ki mennyire volt felelős, ki volt bűnös és ki mégjobban.
Viszont azt tudtam, hogy nekem sem jó érzés, hogy így vagyunk bajnokok zsinórban, ezért örültem volna legalább egy átmeneti időszaknak , amikor a Juve és az Inter is egy szinten van. Most komolyan .. kit érdekel egy bajnoki harc a Milannal vagy a Romával, ha lehet a Juventussal is.
Mindenesetre a Juventusnak jó dolog , hogy a magját olaszok alkotják, stabilabb az identitása ezáltal a csapatnak, de ezt a spiritos felsőbbrendűséges dumát sosem fogom elfogadni. Nagyon ellenszenves és nagyképű számomra, na pl ez is táplálja az unszimpátiát.
Tömören ennyi :D
A 3 balfaszra válaszolva, a portugál és kdog a thohir éra gyermeke, a pali konkrétan azért vette a klubot hogy továbbadja , a szurkolók száját meg túlárazott barmokkal befogja egy időre. Holott kb egy stabil rendszer nem volt még, ami alapján igazolni kellett volna. Gabigol a kínaiak első "ajándéka" volt, az egyetlen amit eddig nagyon elrontottak. Az volt a kérdés G. Jesus-t , vagy G. Barbosát vegyük, mi a rosszabbikba nyúltunk bele, holott nem volt pénzügyileg számottevő a különbség. Hát nagy bukta lett belőle az biztos.
Elfogytak a karakterek,majd egyszer talán egy sör mellett megvitatjuk, vagy agyonverjük egymást

Grinta 2019.06.03. 22:37:33

@Contelegend: Szuper írás,áhítattal olvastam minden sorát-egy igazi szurkoló tollából!Köszönöm!!

Contelegend 2019.06.03. 22:48:45

@Grinta: hát nem gondoltam, hogy valaha ezeket leírom, főleg nem egy Juventus fórumon ( és most hangosan felröhögtem)

Contelegend 2019.06.03. 22:49:18

@Grinta: szóval kösz szintén :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9906) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása