Allegri: „Jövőre nehezebb lesz”

allegri_massimiliano_edzesen.JPGMassimiliano Allegrire kényelmetlen feladat várt vasárnap este, mivel a Roma elleni kétgólos vereség után kellett értékelnie csapata teljesítményét, jövőjéről azonban nemigen kívánt konkrét válasszal szolgálni.

„Elég decens teljesítmény volt, de az első félidő három vagy négy óriási helyzete után ki kellett volna alakítanunk nyolc vagy kilenc egyértelmű helyzetet, ha figyelembe vesszük, mennyire domináltuk a meccset.” - mondta a mester a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„Ami az első gólt illeti, fel kellett volna szabadítanunk a kapunkat a labda nézőtérre való kivágásával, és így megúsztuk volna a gólt.

Az első gólt egy gyenge felszabadítás után kaptuk, míg a másodikat egy ellentámadás nyomán, amely saját térfelünkről indult.”

A mester és az elnök közötti egyeztetés témája ismét felmerült, mivel nyilvánvalóan a Juventus már inkább foglalkozik a jövő évvel, mint az ideivel.

„Ahogyan mindegyik évben, most is le fogunk ülni beszélgetni, hogy rámutassunk, milyen tekintetben lehet a keretet fejleszteni. Erős szezonunk volt, hiszen trófeákat nyertünk, azonban a Bajnokok Ligájában anomáliák voltak megfigyelhetők, a negyeddöntőt öt kulcsjátékos hiánya mellett értük el, és megfizettük ennek az árát.

Nem arról van szó, hogy akik helyettük játszottak, azok ne feleltek volna meg az elvárásoknak, de ugyanazokat a játékosokat kellett használnunk egymás után sokszor, így pedig idővel lefárasztottuk őket.

Ki fogjuk értékelni az idei évet és a jövőt, mivel nyolc év után, amelyből ötöt én álltam a csapat élén, a következő nehezebb lesz, kevesebb hibát engedhetünk meg majd magunknak, és egyre nehezebb lesz nyerni, beleértve a bajnokságot is.

Nagyon egyértelműeknek és pontosaknak kell lennünk az elemzést illetően, amilyenek minden évben voltunk. Ez soha nem jelentett gondot számomra.”

Szombaton a mester azt mondta, hogy már hat hónapja a jövőt tervezi.

„Egyértelmű ötletek voltak a fejemben a tennivalók tekintetében már október óta. Nem játszhatunk csak 12 játékossal, ezért sokoldalú játékosokkal és számos opcióval kell rendelkeznünk, mivel ezzel motiváljuk a keretet, és izgalmassá tesszük a játékot.

Kiemelkedő klubnál dolgozhatok, amely azzal a nagyszerű lehetőséggel ajándékozott meg, hogy a Juventust edzhetem, de új szezon kezdődik és tiszta fejjel kell gondolkodnunk. Félre kell tennünk a múltat, és csak arra koncentrálhatunk, hogy megfelelően kielemezzük, hogyan kezdhetünk egy új szezont a nulláról.

Természetes, hogy a csapat minden évben fejleszthető, azonban mindenekelőtt kiegyensúlyozottságra van szükség, és a klub nagyon jól teljesített ezen építési eljárás tekintetében.

Nem lehet, hogy a keretben két középcsatár legyen, illetve két olyan játékos, aki egyáltalán nem is középcsatár. Az AC Milannál három központi középpályásom volt, és mindenki azt hitte, hogy bolond vagyok.

Egyértelmű, hogy jövőre sokkal nehezebb kihívásokkal fogunk szembesülni úgy a Serie A-ban, mint Európában.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2214822974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

juve1982 2019.05.13. 09:34:55

"...motiváljuk a keretet, és izgalmassá tesszük a játékot..."
Te (Ti) motiválod a keretet, és izgalmassá teszed a játékot... Te!!!???
Besz@rás!!!

Mitya10 2019.05.13. 09:53:04

Abszolút biztos a maradásában ahogy elnézem. Már eleget szídtam őt nem írom le újra ugyanazokat csak annyit jegyeznék meg hogy nekem azért nagyon szimpatikus Marco Rossi szövetségi kapitány mert amikor szarul játszottunk v ha nem is de kikaptunk volt vér a pucájában azt mondani h a vereségért én felelek mert én állítom össze a csapatot az én dolgom motiválni őket de aki nem izzadja szét az agyát a mezért amit képvisel azt kibassza mint Jóskát havat lapátolni. Na Allegri barátom te még 1x sem ismerted el h tehetnél bármiről is csak azt h a bajnoki címekhez mennyi közöd volt ami pedig szar az a vezetőség + a játékosok hibái + a sérülések. Nálam lassan megvan a Special One után a Special Two...

venember83 2019.05.13. 09:56:06

@Mitya10: de, egyszer volt rá példa, hogy azt mondta, hogy az ő felelőssége is részben. Az utóbbi pár hétben nyilatkozta valamikor. Nem szokta gyakran kinyilatkoztatni, de volt már rá példa. Csak ennyit akartam mondani.

Milito20 2019.05.13. 09:57:57

Igy azert ertheto, hogy miert nezhetetlen a csapat jateka.... Ahelyett, hogy kitalalt volna valamit, mar a jovo evet tervezte... :D

Mitya10 2019.05.13. 10:03:24

@venember83: Meglehet h nem emlékszem az összes interjújára az 5 év alatt de annyira azért igen h 99%-ban magát nem vette elő kb soha vagy nagyon ritkán. Az elmúlt hetekben sem igazán ah te említetted de nyugodtan nézd vissza ha nem hiszel nekem.

rockitbaby 2019.05.13. 10:15:45

@Milito20: Nézd, a scudetto hetek óta zsebben, copa és bl nincs. Mégis mi a bánatért ne a következő szezonra gondolna. Ha marad, mit kellene javítani, ha megy, akkor hova.

Semmi nem maradt, amiért még küzdeni kellene ebben a szezonban. Ez van, ezt kell szeretni. A háralévő meccseink is ilyenek lesznek.

venember83 2019.05.13. 10:17:38

@Mitya10:

"Meg kell értenünk, hogy hol hibáztunk, dolgoznunk kell, és persze kicsit több szerencsére van szükségünk. Első alkalommal az ittlétem alatt, rossz formát mutattunk a negyeddöntőben. Egyértelmű, hogy ezért én is felelős vagyok."

juventuz.blog.hu/2019/04/26/allegri_kicsit_tobb_szerencse_is_kellene_a_bl-ben

Mitya10 2019.05.13. 10:31:34

@venember83: Nyertél bár ezt nehéz elhinni h komolyan is gondolja :D Így sem változtat ez az egész semmin én nem írok többet Allegris cikk alá csak fohászkodok h kirúgják és a helyettes beválljon.

Apuleius 2019.05.13. 10:42:55

@Mitya10: " Nyertél bár ezt nehéz elhinni h komolyan is gondolja :D Így sem változtat ez az egész semmin "

Mindent meg lehet magyarázni, ha valaki előítéletekkel, prekoncepciókkal építi újra a valóságot :-)

jeneiPALI 2019.05.13. 10:46:34

Hát kicsit nagyon kezd égö lenni már egész tavaszal csak magyarázkodnia kell a roszs játékért és az eredményekért, de saját felelöségét nem ismeri el, nyiltan na ezért nem tartozik ö a topp edzök sorába mások be ismerik igen hibáztam még szimpatikusabb is lenne számomra de igy már röhelyessé vált, megértem én hogy már kietunk mindenhonnan ami még célt adhatna de azért se válalta be a felelöséget nyiltan hogy sehol nemvagyunk már versenyben,tegnap látszott a második félidei játékunkba az hogy nem akrnkak ajátékosok focizni akeze alatt már , nemtudtak levenni egy labdát paszolni két méterre ilyen hibákat életbe nem láttam véteni oket , ha allegri marad valami csoda folytán jövöre már a scudetto se lesz biztos , mert Conte lenyomja ö motivált lesz majd mint az állat és megkapja az erösitéseket lehet aggógnia avigyorinak meg nekunk is, Pochettino gyere anyártol Ámen,Fino alla fine hol van már?

Milito20 2019.05.13. 10:54:05

@rockitbaby: Saját bevallása szerint október óta ötletel a következő szezonról, akkor azért még bőven lett volna cél, amiért megérte volna az adott szezonra fókuszálni, és nem a következőről merengeni...

rockitbaby 2019.05.13. 11:01:14

@Milito20: Nem októberről beszéltem, hanem a scudetzo matrmatikai megnyerése óta eltelt időszakról. És nézd, október, november idején a csapat szerintem a szezonban eddigi legjobb formáját mutatta. Azóta komoly visszaesés, de ettől még az nel fog megváltozni, hogy a bajnoki cím óta látványos kéziféket rántottunk. Addig még valahogy jöttekna nézhetetlen szűk győzelmek.

De mindettől függetlenül egy edző igenis gondoljon a jövőre, persze ne menjen a jelem rovására. Kőtve hiszem, hogy ne látta/ látná a keret jelenlegi problémáit, ezen pedig kell is agyalni.

Mitya10 2019.05.13. 11:01:37

@Apuleius: Ezt most rám vagy Allegrire értetted?

Apuleius 2019.05.13. 11:04:58

@Mitya10: Rád, s csak azzal viccelődtem, hogy a vitátokban kiderült, hogy rosszul emlékeztél, erre azért hozzátetted, hogy lehet, hogy tényleg ilyet mondott, de "nehéz elhinni h komolyan is gondolja". Ez vicces volt, de igazából nincs jelentősége.

Mitya10 2019.05.13. 11:12:28

@Apuleius: Persze h nehéz. Amennyiben a valósággal jössz akkor te is tudod h ilyen mondat kb hányszor hagyhatta el a száját tehát még ha tévedtem is nem igazán rugaszkodtam el a realitástól. Volt am 5 évem + rengeteg "szemkápráztató" meccse ehhez az "előítélethez". Persze biztos van még most is aki a maradását akarja. Lelke rajta.

Milito20 2019.05.13. 11:20:38

@rockitbaby: Novemberig valoban mondhatni, hogy jol jatszottunk, utana viszont kezdett szetesni a csapat... Amellett, hogy a jovore is kell gondolnia egy edzonek, ha latja, hogy valami nem mukodik a jelenben akkor azon valtoztatni kell. Iden Allegrinel semmi otleteles nem volt, a szandekot sem lattuk, hogy probal valtoztatni a meccsek kepen...

Apuleius 2019.05.13. 11:27:22

@Mitya10: Mindenki a saját belátása szerint képezi le és értelmezi a valóságot, s lelke rajta. Az előítéletek pedig mindig határozottnak vélt tapasztalatokra épülnek, indokoltnak és logikusnak vélt következtetések révén :-)

rockitbaby 2019.05.13. 11:35:49

@Milito20: Ez speciel nem igaz. Ugyanis CR7 csatárként kezdett, majd mikor nem ment, átraktuk szélre. 4-2-3-1-el kezdtünk, majd mikor látta, hogy a középpályán úgy mennek át, mint forró kés a vajon, lett 4-3-3. Valamint volt arra is példa, hogy 4-4-2-t játszatott a csapattal. Igenis reagált a felmerülő problémákra. Más kérdés, hogy talán nem a 4-3-3 lett volna a legjobb opció.

Annyiban különbözik ez a szezon a többitől, hogy most nem szerencsésen nyúlt bele szezon közben.

Milito20 2019.05.13. 11:50:55

@rockitbaby: Elnezest valoban pontatlanul fogalmaztam, a szezon elso harmadaban varialt, aztan beleszerelmesedett a 4-3-3ba es hiaba lett meccsrol meccsre egyre borzalmasabb a jatekunk, ragaszkodott hozza.. oke az eredmenyek rendben voltak, de voltak olyan felidok, hogy kapura se lottunk, nem latszott, hogy lenne barmi elkepzeles, begyakorolt figura tamadasepites soran, es pont azert duhit, hogy nem lattam a szandekot a valtoztatasra, mert en jo edzonek tartom Allegrit es nem ertem, hogy hova lett a kreativitas belole...

rockitbaby 2019.05.13. 12:25:43

@Milito20: Nem védeni akarom, de csak gondolj bele kicsit, mi történt a szezonban. Benatia nem volt hajlandó játszani - most azt ne nézzük, hogy miért, maradjon csak a tény-, Barzagli régi önmagához képest már csak árnyék, sajnos sokszor sérült is volt, Rugani nem igazán tudta még mindig megugrani azt a bizonyos lépcsőfokot, makd januérban jött a szintén sérülékeny Cáceres. A teljes szezon során szinte sose állt rendelkezésre három egészséges, legerősebb védő. Így nagyon három védős felállás nem jöhetett szóba.

A középpálya a nyáron a 4-2-3-1-hez lett igazítva mennyiségre, valamint ehhez párosult Khedira folyamatos sérülése. Volt csakorlatialg négy középpályása és pont. Rotálni nem igazán tudott közöttük.

Én személy szerint a 3-4-3-ra szavaztam volna a 4-3-3 helyett, de a védőmennyiség szinte mindig hiányzott. Persze utólag könnyű okoskodni, hogy mi lett volna, ha a újra BBC, csak Benatia-val, de sok értelme nincs.

Olvashattuk, hogy több beleszólást kért az igazolásokba, tehát azt nem túlzás kijelenteni, hogy azért annyira mégsem az ő szája íze szerint lett ez a keret kialakítva. Az idei szezon kudarcaiért szerintem egyszemélyi felelőssé nem lehet megtenni. Próbálkozott, de ebből a keretből, amit kapott, hogy tessék, hajrá, old meg; meggyőződésem, más edző sem tudott volna többet kihozni. Én személy szerint a vezetőséget teszem felelőssé ebben a kérdésben.

ZecH 2019.05.13. 13:43:48

@Mitya10: de de de.. kb egy honapja vagy hogy. en is elmekszem. valami "reszben az en hibam is" dumara... de amugy a lenyegen nem valtoztat. az onkritika nem az erossege...

sleepy8 2019.05.13. 13:44:44

5 év alatt 5 bajnoki cím, 4 kupa, 1 szuper kupa, 2 Bl-döntő, 72%-os győzelemi arány. Úgy hogy kb 0 beleszolasa van az igazolasokba.

Maradj velünk Mister!

venember83 2019.05.13. 14:46:24

@sleepy8: már sokszor elmondta, hogy marad. Innen már nem rajta múlik.

Rikoo 2019.05.13. 15:00:34

Úgy néz ki komoly ellentétek vannak a vezetőség körében is edzőügyben. Paratici és Nedved egyértelműen váltanának, Agnelli viszont nem lát olyan alternatívát aki előrelépés lenne. Ő és Elkann pedig határozottan elutasítják Contét, hiába próbálkozik Nedved. Paraticiék jelenleg Mihajlovicot és Inzaghit tudják felmutatni, mint jelölteket vagyis jelenleg nincs veszélyben Allegri állása Agnelli részéről.
Szerdán lesz a nagy találkozó, szóval akkor már okosabbak lehetünk.

Apuleius 2019.05.13. 15:08:10

@Rikoo: Atyaisten, ezek a nevek...

triplat 2019.05.13. 15:16:16

Hát én nem is tudom.
Nem hiszem, hogy találnánk Maxnál jobb és megfizethető edzőt. De Sajnos én is úgy látom, hogy neki sem ártana kicsit megújulnia. Ez egy nehéz kérdés.
Talán ha nem tűzzük ki a bl célt akkor ez egy elfogadható idény lehetett volna. De így egy kicsit savanyú a szöllő. Tények kedvéért azért a vezetőség sem igazolt (cr-n kívül) olyan húzó neveket. Lehet, hogy marotta ténykedésének most ittuk meg a levét.

venember83 2019.05.13. 15:41:29

@Rikoo: bárcsak okosabbak lennénk szerdán, de kétlem. Túl egyszerű és túl gyors lenne.

Isti Kis 2019.05.13. 16:59:06

"jövőre nehezebb lesz"............hát,ha te maradsz akkor tuti!!!!

Rikoo 2019.05.13. 17:07:16

@venember83: Hát akkor lesz a találkozó, szóval biztos lesznek nyilatkozatok is utána, hogy mi fog történni a jövőben. Allegrivel megy tovább a hajó vagy sem.

Csak Csucsu 2019.05.13. 17:17:44

Az a baj maxikám, hogy a pozicíod a klubban már sokkal fontosabb neked mint a csapat.
Miért is lesz nehezebb jövőre? Ezt mondjuk minden évben aztán a Serie A csak süllyed mert még a premier league kiesőjelöltjei is nagyobb költségvetésből gazdálkodnak.
Az, hogy sokoldalú egy játékos és hogy a játékosok összevisszarohangálnak ész nélkül szerintem nem ugyanaz. Mostantól mi lesz? Lesz 1 kapus meg 10 mezőnyjátékos? Vizet beszél és bort prédikál az ember. Nem akar ő itt már semmiféle BL t csak hagyják őt álmodozni a futball
Itt minden szuper Agnelli papa erősítés se kell mert kiváló a keret csak sok sérült volt...ne izgulj csak szép lassan szétbarmolom a játékosok karrierjét nyugalom....Akik azt hiszik jobbak nálam majd padoztatom olyan szuper a keret hogy a top4 alatt a b csapat is nyer

Grinta 2019.05.13. 20:26:09

Montella kellene ide,méghozzá statisztikai alapon.

JuventusFanatikus 2019.05.13. 20:35:16

@Grinta: Ugyan, neki milyen statisztikái vannak?:D

Grinta 2019.05.13. 20:50:17

@JuventusFanatikus: Statisztikai alapon mindenhol nem bukhat meg,egyszer beletalál.

JuventusFanatikus 2019.05.13. 21:04:25

@Grinta: Az már megvolt a Fiorentinánál.

Grinta 2019.05.13. 21:06:35

@JuventusFanatikus: Tele is van a trófeaterme nem?

JuventusFanatikus 2019.05.13. 21:10:47

@Grinta: Csak egy Supercoppa-trófea szerénykedik benne. Fú, kirázott a hideg, mikor elolvastam a Juventust és Montella nevét egy mondatban.:D

JuventusFanatikus 2019.05.13. 21:11:38

@Grinta: Supercoppa-trófea:D Egyszerűen csak Supercoppa, na.

Grinta 2019.05.13. 21:14:54

Egyébként is majd mindenki változást szeretne.Na az lenne,az biztos.Meg nem is lehet mindig nyerni.Kezdjük ezzel!Meglehet nézni például a Manchester Unitedet.hogy az Velünk nem történhet meg?Ők is azt hitték.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása