Allegri: „Minden évben a távozásomról ír a sajtó”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato.jpgMassimiliano Allegri szerint nincs gond a motivációjával a hatodik Juve-szezonja előtt, Aaron Ramsey szerződtetésével pedig véleménye szerint nagyszerű játékos csatlakozik a kerethez.

„A jövőt illető kérdésre a válasz egyszerű. Le kell ülnöm még Agnelli elnök úrral, hogy meghatározzuk a terveinket, beszéljük meg az elmúlt szezont, azokat a dolgokat, amik jól sikerültek, és azokat, amik kevésbé jól. Illetve beszélnünk kell a következő szezonról is.

Meglátom, hogyan tudjuk javítani a keretet, hova szeretnénk eljutni, és hogy milyen ötletei vannak az elnök úrnak.

Ami a többi dolgot illeti, minden a megszokott mederben zajlik: a reggel találkoztunk az elnök úrral, illetve a minap is. Amikor itt van az elnök úr, akkor mindig találkozunk, de először majd az elnök úrnak kell felhívnia, hogy szóljon, aztán leülünk egyeztetni.

Hibás dolog az utódom kilétéről beszélni a sajtóban. Minden évben távoznom kell, aztán mégis itt vagyok már öt éve. A jó dolog az aktuális szezonban az, hogy van egy hónapunk terveket szőni.

Majd elmondom az elnök úrnak, hogy nekem milyen ötleteim vannak. Egyelőre az a tervem, hogy meghallgatom, mit szeretne az elnök úr, és hogy mit szeretne a klub elérni. Azt követően, ahogy minden egyes évben, a dolgok majd a megfelelő mederben fognak zajlani.

A Juventusnak minden egyes évben elérhető közelségbe kell kerülnie a bajnoki cím, az Olasz Kupa, a Szuperkupa és a Bajnokok Ligája győzelem viszonylatában. Semmi nem változott. Normális dolog, hogy minden évben megnézzük, hogy mit értünk el.

Én rendelkezek a megfelelő motivációval. Ha úgy döntöttem, hogy maradok, és ismét újrakezdem a munkát a Juventusszal a hatodik szezonban, ez azért van, mert megvan bennem a szükséges motiváció. Ha kérdéseim lennének valamilyen technikai vonatkozásban, akkor nem kezdenék egy új szezonba.”

A bianconero csapat a városi derbin lép pályára pénteken, míg a Juventus már bezsebelte a bajnoki címet, a Torino BL-helyért küzd.

„Daniele Rugani nem szerepel a keretben, mivel az Inter ellen kisebb gyulladással küzdött. Martín Cáceres visszatért, és Andrea Barzagli is jobban van, de ő pihenni fog. Majd meglátjuk, hogy a Roma ellen képes lesz-e játszani. Holnap Giorgio Chiellini és Leonardo Bonucci kap lehetőséget.

Carlo Pinsoglio bizonyosan védeni fog egy meccsen. Megérdemli, mert referenciapontot jelent az öltözőben, és igazán fontos játékossá lett.

Ami Moise Keant illeti, vagy minden támadót bevetek az elejétől, vagy valaki majd a padról fog beállni. Fontos városi derbit játszunk pénteken, a Toro csak egy meccset veszített el 17 legutóbbi látogatásából. Remélhetőleg holnap ez a statisztika kettőre vált. Walter Mazzarri nagyszerű munkát végez, a Torino BL-helyért küzd, és holnap úgy kell játszanunk, ahogy az Inter ellen futballoztunk a második félidőben.

Nagyon jó edzésmunkát végeztünk ezen a héten: minden normálisan folyt, de kicsit másfajta higgadtsággal. Biztos vagyok benne, hogy holnap jó meccsünk lesz.

A meccs jól meghatározott jellemvonásokkal fog rendelkezni. Az ellenfél nagyszerű célért küzdhet, hosszú idő után jutottak el eddig, és a Bajnokok Ligájáért játszhat. Jó meccset kell játszanunk, és szilárd csapatként kell viselkednünk, az ellenfél fizikailag kiemelkedő jellemzőkkel bír.”

Végül Aaron Ramsey kapcsán kérdezték a mestert, aki nyáron érkezik a Juventushoz, és sérülés miatt már nem lép pályára az Arsenal mezében.

„Minőségi játékos, aki képes gólokat szerezni, és jól tudja időzíteni a ritmusváltásokat. Nagyon jó igazolás számunkra.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1314800042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2019.05.02. 20:29:32

Allegri: „Minden évben a távozásomról ír a sajtó”

Mekkora troll :D + hozzá ez vigyori kép haláli :D

venember83 2019.05.02. 20:49:26

@Il Principino: az, elég ördögi a vigyor. Ördögibbet hirtelen nem találtam, ami jobban illett volna a trollkodásához.

The king of alibis 2019.05.02. 21:16:34

Pedig elhúzhatnál a 3,14csába

Tony. 2019.05.02. 22:06:48

Én nem tudom Allegri, Dybalaval, Bernardeschivel, Douglas Costaval, Mandzukiccal, és egy Cristiano Ronaldoval, a világ legjobb támadójával, nem tudom hány 100 milliós támadósorral, tele kreatív játékossal ennyit kihozni... ezt a focit ezekkel a játékosokkal... ami ráadásul márcsak a Scudettora elég... Én türelmes vagyok, mert tényleg minden idényben van mit ünnepelni, de kvára szükség lenne egy rohadt nagy szemlélet látásra, mert ez így akkor is fos. Persze eredmény, eredmény, de a Scudetto egyre kevésbé az, és ezzel a kerettel ez játék pedig bűn.

juve28adam 2019.05.02. 23:16:39

Ha Agnelli úgy dönt maradhatsz akkor kezdhetnél valamit magaddal meg a stáboddal ,mert már a tököm tele ezzel a sok sérülttel.

del pipi 2019.05.03. 07:50:42

Megint ökölbe szorult a talpam vazze!

juve1982 2019.05.03. 09:45:32

Nem akarom elhinni, hogy az esetek nagy részében Nedvedék élvezik, amit látnak... vagy az nem számít???

Döbbenet...

Én már ott tartok, hogy pár vereség is beleférne, ha látnám "megdögleni" a csapatot a pályán...

(Mellesleg... tanárként hadd mondjam... ha a gyerekek motiválatlanok egy órán, az vastagon... mondom VASTAGON a tanár hibája... ugye értitek, mire gondolok)

triplat 2019.05.03. 10:17:16

Én általában védem maxot de a bl kiesés 95%-ban az ő hibálya volt. nem sikerült tanulnia az első Ajax meccsből. Talán kéne neki is egy kis szabadság. Hogy ezt a 4-3-3 minek erőlteti nem is értem.

steven.h 2019.05.03. 10:28:38

@juve1982: Ha tanulás nélkül is simán 5-s dolgozatot írnak, hülyék lennének megizzadni még pluszba, hogyan motiválod így őket? Jelenleg a Juventusnál ez van, motiváció nélkül, 20%-ot kiadva magukból 20 pontot vertek a második helyezettre, ami azt eredményezte, hogy a BL-ben besültünk, mert hiába próbáltak volna felpörögni, az hogy elbagatellizálták a bajnokságot kiütközött ott, hogy az alapozás alatt felszedett erőnlét odalett és semmi versenyhezetbe nem kényszerített minket senki és semmi tempóra.

2019.05.03. 11:14:24

Talán nem ok nélkül beszélnek Maxikám a távozásodról...semmi élvezet nincs a csapat játékában, Serie A-ban az ellenfeleink botlanak és egymást picsázzák el, erre hivatkozni már lassan unalmas. A BL-ben volt kb 2-3 élvezhető meccsünk, leadtunk egy MU ellen megnyert meccset, Atletico első meccsén fingunk nem volt mit akarunk, Ajax ellen oda vissza nem láttam mit akartunk.
Rúgtak már ki kevesebbért is edzőt, az egyetlen szerencséje h nagyon jobb alternatíva nincs nála a piacon ismét.

juve1982 2019.05.03. 12:49:32

@steven.h: "Ha tanulás nélkül is simán 5-s dolgozatot írnak, hülyék lennének megizzadni még pluszba, hogyan motiválod így őket?"
Mindig van "motiválni-való" még az jeles tanulón is... pl... egy 100 pontos dogába teszek 150 megszerezhető pontot, és máris van motiváció... vagy ki indulhat egy városi-megyei-országos versenyen... sorolhatnám...
a lényeg, én vagyok a " motivátor" és nem várom, hogy aki akar, az érdeklődjön...
Tehát, ha egy mindenkori (pl.) Sandronak nem esik jó játszani, az a mindenkori edző sara... szerintem ennyi...
Maxi nem tud motiválni (sőt nekem úgy tűnik néha, hogy nem is akar) Ez a "nézhetetlenség" fő oka, nem a taktika, nem a játékosok minősége...
Az Ajax játékosai ennyivel jobban, mint a mieink... áh, dehogy... csak motiváltak... és nem úgy születtek... valaki beléjük táplálta a sikeréhséget... kinézitek abból az Ajax edzőből, hogy azt mondja: Nem kell mindig mindent megnyerni...

del pipi 2019.05.03. 12:54:49

@juve1982: Köszi! De tanárként te ezt el tudod jobban magyarázni? Úgy hogy a Babo is megértse meg az összes Allegri fan akik szerint nincs jobb opció.

del pipi 2019.05.03. 13:03:31

@juve1982: Amúgy ez nem is motiválatlanság, mert ki mondja hogy a Juve jákosai nem akarták megnyerni a BL-t? Ezek a játékosok erősen formán kívül, ötlettelenül, és még egy nagy gond , kondíció nélkül futballoznak.

steven.h 2019.05.03. 14:43:32

@juve1982: Az okfejtésed egészen addig jó, hogy hogy plusz dolgot implementálsz a dolgozatba, de egy edző ezt nem tudja megtenni, a BL-ben kellően motiváltak voltak, a kiesésünk változatlanul tartom hogy emiatt következett be:
"mert hiába próbáltak volna felpörögni, az hogy elbagatellizálták a bajnokságot kiütközött ott, hogy az alapozás alatt felszedett erőnlét odalett és semmi versenyhezetbe nem kényszerített minket senki és semmi tempóra."

BL-ben játszol egy évben nagyjából 12 meccset a döntőig, míg a bajnokságban 38-at. Az év eleji, meg közbeni alapozást nem a BL meccseken fogod megtartani, hanem a 38 bajnoki alatt. De ha a 38 bajnokin az ellenfelek nagyjából 20%-os erőfeszítésre kényszerítenek és még ugyanúgy meglesz az 5-s (Scudetto), sőt jövőre ugyanúgy indulhatsz a nemzetközi versenyen (BL), úgy nehéz felpörögni, mert mindent kimaxolsz a játékosainkra meg alapból jellemző az olasz mentalitás (annyit adnak ki amennyi feltétlenül szükséges), ez Conte idejében se volt másképp, csak ott még izzadni kellett, hogy eredmény legyen. Nincs a jelenlegi Serie A-nak sebessége és ez kihat a BL-re. Ha megnézzük a 4 csapatból 3 olyan bajnokságból jön ahol még vért kell izzadnia, meg van a Barca aki csak Messinek köszönheti kb hogy itt van.

Allegri 2015 óta nem lett rosszabb edző, az meg hogy mondjuk hogy nem tudja hogyan kell alapozni egészen nevetséges felvetés egyesektől, akkor 2015-ben és 2017-ben sem jutottunk volna döntőbe a BL-ben.

steven.h 2019.05.03. 14:44:57

@juve1982: Az utolsó mondatodra meg annyit, hogy nehogy azt hidd, hogy Allegri a játékosoknak ezt mondja, de te mint pedagógus mondjuk igazán tudhatnád, hogy van hogy le kell venni a tehert, ez ennek szólt semmi másnak

GGábr81 2019.05.03. 19:32:25

Egyszer majd csak bejön nekik.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása