Cuadrado: „Nem tekinthető kudarcnak az évünk”

cuadrado_juan_golunneples.jpgJuan Cuadrado szerint a Juventus szezonja nem lehet kudarcnak nevezni, mivel a csapat történelmet írt a sorozatban nyolcadik bajnoki cím elnyerésével.

A Juve idén a negyeddöntőben búcsúzott az Ajax elleni párharc nyomán a Bajnokok Ligájából, a kolumbiai szélső azonban a szezon jelentős részében nem volt bevethető sérülés miatt.

Mindazonáltal a szezon végére sikerült visszatérnie a csapatba, így a kerettel ünnepelhette a hazai pályán bebiztosított bajnoki címet.

„Amikor a meccseket néztem, és nem tudtam segíteni a csapattársaimnak, szomorúságot éreztem.” - mesélte a futballista a Sky Sport Italia munkatársának.

„Megkezdtem a munkát a visszatéréshez, és mostanra a dolgok egyszerűbbé váltak. A scudetto megnyerése rendkívüli dolog, soha nem egyszerű nyerni, de mi keményen megdolgoztunk ezért.

Egyesek szerint kudarcot vallottunk, de ez nem igaz. Rossz volt kiesni a Bajnokok Ligájából, de a sorozatban nyolcadik scudettóval történelmet írtunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6414797040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tomsz 2019.05.01. 11:41:35

De bizony az, Juan.. Természetesen szép a bajnoki cím és a szuperkupa a Milan ellen. De azt is gondolom, hogy előbbi annak köszönhető, hogy nincs ellenfél Olaszhonban. Ez a baj a Bajnokok Ligájában is, hogy nem készíti fel a bajnokság a csapat(ainkat) a nemzetközi kupákra. De a legrosszabb a meccseink játékképe.. Hogy volt olyan félidő, amikor kapuralövési próbálkozásunk sem volt. A két végletet is megéltük a szezonban, volt, amikor hihetetlen jó játékot játszunk, pl a BL-ben itthon a Young Boys illetve az ATM ellen, és a másik véglet az Ajax ellen, ahol nem érdemeltünk továbbjutást... Van hová fejlődni, de attól "tartok" te ennek már nem leszel a részese.. Viszont a legnagyobb problémát az okozza, hogy miként fogjuk az egyre korosodó keretünket fiatalítani! A következő 2-3 évben elköszönünk tőled, Khedirától, Matuiditől, Bonuccitól, Chiellinitől, Mandzukictól, Ronaldotól, Barzaglitól, , és véleményem szerint (nem kor alapján) Costától, és, ha Allegri marad, Dybalától is.. Ennyi frissítés ugyan nem fog egy mercato alatt végbemenni, kell majd legalább 2-3 nyár, de nagyon sok pénz és valamennyi teljesítményvesztéssel is számolni kell... De azért Forza Juventus...

ZED! 2019.05.01. 21:17:46

@tomsz: Amint látszik az idei BL szezonban is, hogy a legjobb 4 között 3 olyan csapat van, aki passzoló letámadó focit játszik (Barca Pool Ajax) de ide vehetném a Spurst is! Nekünk elsősorban azon kellene javítani, hogy valami játék képe legyen a pályán művelt tevékenységünknek!

Zsolt16 2019.05.01. 21:52:22

Nem teljes kudarc, de attól még kudarc.

delpi0823 2019.05.02. 08:49:16

@ZED!: Ne varj sok csodat a kovetkezo szezontol se.Jovore is ugyanezt a szart fogjuk nyomni Allegrivel meg majd hallgathatjuk a nyilatkozatait most ez volt sesult most az volt serult stb baromsagok.......

2019.05.03. 11:42:06

Maci farkát nem kudarc...örülök h a játékosok még mindig tudnak élvezkedni a 8. bajnoki címre...sokan elcserélnék ezt a BL címmel, vagy akár mindkettőt egyszerre nem lehetne pl?
Átverekedjük magunkat az Ajaxon, elődöntőben Tottenham jött volna, jó esélyünk lett volna BL döntőig menetelni idén. Helyette csoportkörben volt 2 elfogadható meccsünk (közte leadva egy nyert meccset a MU ellen), kieséses szakaszban Atleti elleni visszavágó volt az egyetlen, ahol hajtottunk, majd az Ajax úgy felhúzott minket amire gondolom h élmény volt nézni.
Jó lenne, ha vki kiállna végre a klubnál és nem csak a dolgok jó oldalát elemezné állandóan.

venember83 2019.05.03. 11:53:44

@hellan: Allegri sokszor elmondta, hogy pozitívan kell szemlélni a dolgokat! A negativizmusnak, ami adott esetben akár realizmus is lehet, semmi értelme! Nem olvastál elég edzői nyilatkozatot, úgy érzem.

Ui. Köszi, hogy leírtad mindezt. Minden szavával egyetértek. Sokan nem értik, de nem a BL-győzelem elmaradása a probléma elsősorban, hanem a borzasztóan lelketlen, elképzelés nélküli játék.

Plusz érdekes módon egy-egy kisebb csoda után mindig kipukkant a klub, és utána már nem tudott továbblépni a következő ellenfelen. A halott sonkák elleni magabiztos meccs után a Real lemosta a pályáról a Juventust, amikor sikerült továbbjutni a Real ellen, a Barcelona ellen a döntőben már nemigen tudott mit mutatni a Juve, de fordítva is: amikor csodálatos párharcban lemeccselte a Juve a Barcát, a Real ellen már képtelen volt bármit is tenni. Idén az Atléti elleni csodálatos fordítás után az Ajax mindkét meccsen lefutballozta a Juvét. Mintha évi pár jó meccsre lenne kalibrálva max. a csapat. Ami BL-hez nem elég. Scudettóhoz adott pénzügyi erőfölénnyel viszont simán. De ahhoz meg semmi szükség CR-re.

2019.05.03. 12:04:23

@venember83: Nagyon szívesen lennék én pozitív, de mire fel? Arra az évi 10%-os arányra, ahol elfogadhatóan játszottunk? Vagy a sok győzelemre, ahol van h az ellenfél lőtte lábon magát? :D
Ettől függetlenül optimistán tekintek a jövőre, hiszen mégis csak leakasztottunk egy CR-t a piacon tavaly, Cancelo igazolás is ült, Ramsey ingyen hozatala is tetszik + végre nem Beppe a mágus igazolások terén.
Eddigi hírek alapján (Di Marzio és Agresti csak, akiket figyelembe veszek) látszik h tudjuk merre vannak a gondok és ezeken a területeken mozgolódunk már. Persze nem nehéz tudni, ha az egyik belső védőd visszavonul míg egyik kölcsönben van csak. :D
Mondjuk nálam hatalmas negatívum Rugani hosszabbítás, mert a csávó egy petákot nem érdemel meg a több lóvéból, de ez én véleményem csak.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása