Bernardeschi: „Ronaldo beárnyékolhat, de stimulálhat is”

bernardeschi_federico_fekete-feher_mezben_18-19.jpgFederico Bernardeschi nyilatkozott két héttel a Juve-Ajax mérkőzést követően, a La Gazzetta dello Sport újságírója számos témakört érintett az interjúban, például arról kérdezte a toszkán születésű, 25 éves futballistát, hogy vajon sikerült-e rájönni arra, mi történt az Ajax elleni meccsen, hogy alulmaradt az Öreg Hölgy?

„Létezik magyarázat, de ez maga a Bajnokok Ligája: a legjobb nyolc közé jutó összes csapatban megvan a potenciál a győzelemre.

Az Ajaxnál a játékosok fiatal koruk óta együtt játszanak, ami Olaszországban nem valósul meg: szóval lényegében bátrabbnak kell lennünk.

Hollandiában 16 évesen debütálnak a játékosok, itt 20 évesen, tehát már itt létezik egy 4 éves lemaradás. A Bajnokok Ligája szépsége azonban az, hogy jövőre kijavíthatjuk a csorbát: minden évet úgy kezdünk, hogy tudjuk, képesek lehetünk a győzelemre.”

Az Atlético ellen a Juventus a legjobb arcát mutatta, de mi történt a meccsek között: „Nem hiszem, hogy túl nagy teljesítménnyel szolgáltam volna túl korán vagy túl későn: szerintem volt egy nagyon jó meccsünk, aztán egy újabb jó meccs, amelyben mutatkoztak nehézségek. A meccsek nyomán pedig az Ajax érdemelte ki a továbbjutást.”

Cristiano Ronaldo érkezése nyilvánvalóan hatással volt a Juventusra, de milyen hatással volt a portugál támadó érkezése Federico Bernardeschire?

„Cristiano Ronaldo plusszal szolgált mindenki számára, aki kapcsolatba került vele: egy vérbeli bajnok az öltözőben, aki saját történetével és sikereivel gazdagítja a keretet. Már csak azzal, hogy láthatjuk őt edzeni, az ember elsajátíthat dolgokat. Cristiano Ronaldo beárnyékolhat játékosokat, de stimulusként is szolgálhat: én a második utat követtem, próbáltam csendben befogadni mindent, amit megtapasztaltam.”

A pályán a múltban csak támadóként játszottál, most pedig már szinte bárhol előfordulhatsz, de valami talán elveszett az átalakulásban?

„Nem, ellenkezőleg: nagyon boldog vagyok, mert teljesebb futballista lettem, még ha kevesebb gólt is szerzek már. Egy modern játékosnak az összes jellemzőt fejlesztenie kell, hogy jobbá válhasson. Az pedig nem korlátozás, ha egy játékos minél több szerepkörben bevethető, mivel ezzel további lehetőségeket biztosít az edző és a csapat számára. Mindazonáltal hatékonyabbnak kell lennem a kapu előtt: a Fiorentinánál csak elöl játszottam, itt azonban ez már nem lehetséges, és több energiabefektetést is igényel a játék.

A mester mondja sokszor, hogy sokat kóborolok, hibázok... Tisztában vagyok azzal, hogy mentálisan jobb teljesítménnyel kell szolgálnom, és tudom, hogy a kritikát az indokolja, hogy a mester nagyra értékel engem, és úgy véli, hogy többre vagyok képes.”

Ezt követően az újságíró az olasz válogatottra terelte a szót, ahol Federico Bernardeschi, Federico Chiesa, Nicolò Zaniolo, Moise Kean révén generációváltás történik.

„A győzelmet illető remény egyre erősebb, bízunk saját magunkban, illetve a környezet is bízik bennünk. Erős fiatalok vannak a keretben, és ha ezek a futballisták játszanak a csapataikban, az számunkra is egyszerűsíti a dolgokat.

Amikor Roberto Mancini először keretet hirdetett, sokan kritizálták őt, de helyes döntés volt ezekre a srácokra építeni. Megvan a tapasztalat is a keretben Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini, Salvatore Sirigu és az »idősebbek« révén, bár ezt csak idézőjelek között merem mondani, különben kapok a fejemre, így pedig kialakítható a megfelelő elegy.”

Pénteken lesz a derbi, de ez nem túl fontos a Juventus számára a bajnokság szempontjából, viszont a Torino az európai megmérettetés jogáért harcol.

„A derbi mindig fontos, és mi győzni szeretnénk. Nem lep meg engem, hogy a bikák ilyen magasra jutottak a tabellán, mindig megvolt bennük a kiemelkedő potenciál. Szeretném, ha Torino városát két klub képviselné Európában, ez nagyszerű dolog lenne.

A városban most kicsit más a hangulat, élvezem a pillanatokat, amikor a gránátvörös szurkolók leállítanak, hogy elmondják, nyerni fognak a pénteki derbin, ez egészséges verseny a klubok között. Egyebek mellett ez a párharc különleges pillanatban történik, hiszen közeledik a Superga tragédia évfordulója, illetve feszültség tapasztalható a szurkolótáborokban, viszont nagyon jó lenne, ha a stadionok végre pozitív példává emelkednének.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6414797076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hieronimus 2019.05.02. 08:59:08

Azt gondolom ez a labdarugó rátapintott a lényegre,és ezt nem Ronaldora hegyezném ki,mert ha valakinek is az jut eszébe hogy elnyomhatják,az véleményem szerint nem való a csapatba,és ez nem csak a Juventusra érvényes..
A csapatba kerülésért óriási a küzdelem mindenhol,és aki nem veszi fel a kesztyűt,duzzog,elnyomottnak érzi magát,sértődött az mentálisan gyenge..

Az ilyen játékosok soha nem lépik át önmaguk árnyékát,mert örökké keresik a hibát,hol az edzőben,a kapufában,csalásban..stb..stb..,pedíg elsősorban önmagukban van..
Ego nélkül ez,de semmilyen sport nem megy,mert vagy szimpatikus,vagy nem,de a valóság ez..
Nyílván sok múlik az edzőn is,mert neki figylmen kívül kell hagynia,hogy ki a szimpatikus /vagy nem// a csapat összeállításánál,és ha a játékos azt érzi,hogy mindent megtett és ennek ellenére nem játszik,akkor jöhet a váltás..

Önértékelés,önismeret,célok,alázat,munka,ezeknek az összetevőknek kell lenni egy labdarúgo elméjében,és nem mástól kérdezni,hogy ki vagyok én valójában,mert akkor véleményem szerint zsákutcában van..
A sport,de mondhatnám az életet is sokszor kegyetlen,és igazságtalan,de aki leül,és nem áll fel,az örök vesztes marad mindkét területen...

I love JU 2019.05.21. 15:44:55

Nagyon szimpatikus srác és nyilatkozat! Forza Juve per sempre!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása