Beharangozó: az Ajax elleni meccs

ajax_logo.jpgA Juventus kisebb előnyre tett szert Amszterdamban, de még mindig nem érezheti magát nyeregben, kedden meg kell mutatnia, hogy jobb csapat, mint az Ajax. Hazai pályán várja a Bianconeri a hollandokat, az összecsapás 21 órakor veszi kezdetét. A játékvezető a francia Clément Turpin lesz.

Az Ajax hétvégén nem pihentethetett, mivel harcban van a bajnoki címért. Szinte a legerősebb csapat játszott az Excelsior ellen, amely meccsnek 6-2-es győzelem lett a vége. Huntelaar mesterhármast szerzett, Tadić duplázott, míg Ziyech két gólpasszt osztott ki, hogy csak a legkiemelkedőbb teljesítményeket említsem.

Allegri mester nem számíthat Mattia Perin, Giorgio Chiellini, Martín Cáceres és Mario Mandžukić szolgálataira.

Erik ten Hag csupán Carel Eitingre és Nicolás Tagliaficóra nem számíthat.

  • varhato_kezdo.jpgVédelem: A lengyel helye a kapuban biztos, nagy szükség lehet még a bravúrjaira. A Bonucci-Rugani kettős jónak tűnt az amszterdami meccsen, számukra kedvező volt, hogy hátul helyezkedhettek és kisebb terület jutott a hollandoknak. Egyik olasz bekk sem különösebben gyors, ezért gondot okozhat, ha a Juve nagyon nyílt játékra készül. Alex Sandro biztos pont volt, remélhetőleg most is hasonló módon fog játszani. Cancelo gyengébb formában van, de még így is többet segíthet, mint De Sciglio, jobban örülnék, ha a portugál kapna lehetőséget.
  • Középpálya: Ha Can játszik, akkor sokkal inkább fel lehetne vállalni a támadójátékot, mert így lenne három védő hátul, ami biztonságot jelentene, kevésbé hordozna magában kockázatot egy Ajax kontra. Én Matuidi helyett inkább szavaznék bizalmat Bentancurnak, aki jó formát mutat, és a védekező képességei jól jöhetnek. Bízom benne, hogy Pjanić el tudta menteni az amszterdami játékát és hasonló módon fog teljesíteni, annyi kiegészítéssel, hogy pontosabb lesz a labdakihozatalokban. Jobbnak bizonyult az Ajax középpályája az első meccsen, remélhetőleg ez meg fog változni.
  • Támadósor: Dybala kezdetése arra a következtetésre ad ismét okot, hogy kissé meglepő módon támadóan szeretne fellépni Allegri együttese, és a Juventus szeretne lenni a labdatartó csapat ezen a mérkőzésen. Attól tartok, hogy az argentin el fog veszni a védők között a hamis kilences pozícióban, és így még Cristianónak sem igazán jut terület. Bernardeschi kihagyhatatlan darabja lett ennek a gárdának, szükség lesz a gyorsaságára.

A kezdőt látva inkább tartom reálisnak azt, hogy a Juve nem ül rá az eredményre, hanem tovább szeretné növelni az előnyt. Ez lehet egy jó út, legalábbis a szurkolók ennek jobban örülnének, mint izgulni azon, hogy vajon mikor csúszik be egy hiba a nagy védekezésbe. Persze, ez a felfogás is rejt magában hibalehetőségeket, például egy meg nem állított kontra formájában, de Cannal a fedélzeten kicsit nyugodtabbak lehetünk. Az első meccsen a német hiányában talán rossz döntés lett volna ezt a felfogást alkalmazni. Fontos szerepe lesz a középpályának, minden egyes holland ellentámadást meg kell akadályozni, lehetőséget pedig véletlenül sem szabad adni nekik egy eladott labdával. Le kell másolni az Atleti elleni visszavágót, annyi különbséggel, hogy nem muszáj lóhalálában támadni, mert most annyira nem sürgős. Egy izgalmas összecsapásra számítok, amelyen fog gól születni. Bízom a srácokban és a Misterben is, tovább kell jutni! Tippem: 2-1

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr514766156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2019.04.16. 09:28:20

Remélem hogy nem az x megtartása lesz a cél mert akkor végünk rá kéne löni nekik golt vagy gólokat , most hohy mandzu nem játszik azért sokkal gyorsabb csatár lesz elöl mint ö volt aki alig kapott labdát de ha kapott simán szerelték , Kean remélem megvillan mjajd ha beáll és ugy egy Cr rel elöl jobbak vagyunk mindenféleképpen náluk Forza Juve.

steven.h 2019.04.16. 11:21:19

Melyik csatorna fogja közvetíteni a meccset?

Watakuki 2019.04.16. 12:40:32

Nyerni kell, nincs mese. Várom a pluszt Berna - Ronaldo - Can hármastól, ahogy az Atleti ellen.

juve28adam 2019.04.16. 12:49:35

@Watakuki: Can végül kimaradt, nem?

Rikoo 2019.04.16. 12:58:23

@juve28adam: Még nem biztos. Elvileg kezdő lesz.

Cannavaro 2019.04.16. 19:56:09

Minden azon múlik, Allegri kinövesztette e már, azokat a golyókat, avagy sem! Ha játszunk, nyerünk, ha taktikázunk, tötyörészünk 70 percet, ki esünk! Forza Juve!

Cannavaro 2019.04.16. 19:57:56

Eredményeken, az M4 is oda van írva, mint közvetítő csatorna, a spíler mellé....

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása