Beharangozó: az Ajax elleni meccs

ajax_logo.jpgNagy összecsapásra készül a Bianconeri, ugyanis az Ajaxot kell legyűrnie a továbbjutáshoz. Ugyan papíron talán egyszerű mérkőzésnek tűnhet, de a pályán fog eldőlni minden, és ez a sorozat a meglepetésekről és a szerencséről ismert. Mindkét együttes történelmi győzelmet aratott madridi ellenfele felett, úgyhogy egy igencsak érdekes párharc elé nézünk. A mérkőzés Amszterdamban, a Johann Cruijff Arenában fog megrendezésre kerülni, 21 órai kezdettel.  A mérkőzés sípmestere a spanyol Carlos Del Cerro Grande lesz, a televízióban a Spíler 2 csatornán tekinthetjük meg a meccset.

Az Ajax az első helyet foglalja el a holland bajnokság tabelláján. Mondhatni fej-fej mellett a PSV együttesével, mivel mindkét csapatnak 71 pontja van. A góltermelés jól megy a fővárosiaknak, kereken 100 találatot szereztek már, míg csak 26-ot kaptak.  A számok szerintem magukért beszélnek, elképesztő támadószekcióval rendelkeznek a hollandok, rendkívül támadó felfogásban játszanak, és amint lehetőségük nyílik rá, megpróbálják visszaszerezni a játékszert. Mint minden együttesnek, az Ajaxnak is megvan a gyengéje, ez pedig nem más, mint a védekezés és a tapasztalat hiánya.

A Juventus igencsak komoly hiányzókkal számolhat. A kapitány, Giorgio Chiellini megsérült, Emre Canhoz és Martín Cácereshez hasonlóan, ők a keretbe sincsenek nevezve.

A holland egyletnek egyetlen komoly hiányzója van, ő pedig Noussair Mazraoui, a csapat jobbhátvédje. Komoly fejfájást okozhat ten Haag mesternek a játékos eltiltása, mivel nincs hasonló minőségű pótlása arra a posztra. A marokkói mellett Carel Eiting sem lesz bevetésre alkalmas állapotban.

Romeo Agresti szerint így állítja fel Allgeri a csapatát.

  • 56472522_1770034319809050_3652862705926144000_n.jpgVédelem: A lengyel helye a kapuban megkérdőjelezhetetlen, a védősor felállítása pedig a lehetőségekhez képest jó. Én a két középhátvédtől nagyon tartok. Bonucci sokszor csinál óriási hibákat figyelmetlensége miatt, míg Rugani elképesztően bizonytalan. Nagy valószínűséggel egyik sem fogja hibátlanul lehozni ezt az összecsapást, egy gólt szerintem biztosan szerezni fog az ellenfél. Gyorsak, cselesek, kiszámíthatatlanok, a két olasz pedig ezekben nagyon gyenge. Könnyen meg lehet őket forgatni és lassúak is. A két szélső védő képes lehet levédekezni az ellenfelet, mindketten gyorsak, fel tudják venni a versenyt a hollandokkal. Chiellini hiánya óriási érvagás, talán más játékos nincs is olyan fontos, mint ő. Remélhetőleg valamilyen szinten tudja Rugani pótolni. Emre Can is nagyon jól jött volna Jolly Jokerként, a lényeg, hogy ne a zöldfülű olasz kezdjen, de bízzunk benne, hogy képes jó teljesítményre, és mindannyiunkra rácáfol. Pár évvel ezelőtt még örültünk volna, hogy nagy meccsen is lehetőséget kap, de mára már megtudtuk, hogy mire is képes, ez a teljesítmény meg nem éppen elég egy ilyen nagyságú együttes ellen, mint az Ajax.
  • Középpálya: Itt sincs olyan nagy lehetőség a válogatásra, a kérdés csak az, hogy Sami Khedira vagy Rodrigo Bentancur kezd. Erre a kérdésre szerintem egyöntetű a válasz, hogy az uruguayi, aki kezdi visszanyerni a formáját, míg a német hosszú kihagyás után alig-alig játszott. Az ellenfél középpályáján két nagyon tehetséges fiatal, Donny van de Beek és Frenkie de Jong szerepel, a tapasztalt Lasse Schönével karöltve. Labdabiztos, védekezésben aránylag jó középpálya, de a Juventusnak nem szabadna, hogy olyan nagy fejtörést okozzon átjutni rajtuk.
  • Támadósor: Az ellenfél védelme eléggé gyengécske, különösen a jobb szél sebezhető. Szervezetlennek tűnik az amszterdami fal, a gyors játékosokkal nem igazán tudnak mit kezdeni. A Juventus gyors játékosa valószínűleg Federico Bernardeschi lesz, akire ismét fontos szerep jut. Lesz területe bőven, szélen szerepelhet, elvárható lenne tőle az ismételten jó és hasznos játék. Ronaldo minden bizonnyal kezdeni fog, kérdés, hogy jó ötlet-e egyből a sérülése után. Ezt már Allegri látja, és Cristiano érzi, én pedig megbízok bennük. Mario kezdetése megkérdőjelezhetetlen. Csereként kellene ezúttal számolni Paulo Dybalával, mivel jobb ötlet, ha mozgékonyabb futballistákkal néznek szembe a holland védők, akik nehezebben lekövethetők. Douglas Costa csereként való beszállására számítok.

Az ellenfél ásza: Dušan Tadić

tadic_dusan_ajax.jpgAz Ajax több kulcsemberrel is rendelkezik, elég csak megemlíteni David Nerest, Hakim Ziyechet, Frenkie de Jongot vagy Matthijs de Ligtet, de mégis a szerb a legkiemelkedőbb. A Sofascore osztályzatai szerint a BL negyedik legjobb játékosa, akinek a neve mellett hat gól és három gólpassz szerepel. A támadósor bármelyik pontján bevethető, trequartistaként, secunda puntaként, szélsőként és hamis kilencesként is. Az utóbbi poszton játszik a klubjánál, hiába irányító az eredeti szerepköre. Hatalmas formában van, a bajnokságban húsz találat mellett tíz gólpasszal is büszkélkedhet. A Real Madrid elleni visszavágón pedig olyan teljesítményt tett le az asztalra, hogy nevét beírta a történelemkönyvekbe. Gólerős, jól szolgálja ki a társakat, rendkívül technikás, jól lő távolról is, kiválóan cselez, gyors, mentálisan rendkívül erős. Komoly gyengesége nincs, a fejpárbajokban különösen gyenge, mivel 181 centiméter nem éppen a legideálisabb arra, hogy a levegőben verhetetlen legyen. Ha fiatalabb lenne, valószínűleg már kapkodna érte fél Európa, de későn érő típusnak tűnik és eddig túlságosan alul volt értékelve.

Izgalmas összecsapásra számítok, amely gólokban gazdag lesz. Tartok a védelemtől, míg a támadókban bízok. Fura ezt leírni, mert fordítva szokott lenni általában. Érdemes lesz erőltetni a bal oldalt, ahol jóval sebezhetőbb a holland fal. Nagyon fontos lesz, hogy az olasz védelem megfelelően tömörüljön, ne találjanak az amszterdamiak rajta réseket, ahova befurakodhatnak. Nem szabad, hogy lendületből tudjanak valamit alkotni, mert akkor könnyen zavarba hozzák a torinóiakat. A középpályások szűrőmunkája fontos lesz, hogy megakasszák az esetleges kontrákat. Ésszerűbb lenne talán kontrákra építeni, persze nem úgy, hogy a Bianconeri hátát verdesse a háló. Az Ajax azon lesz, hogy minél hamarabb megszerezze a játékszert, erős letámadásra számítok, ami gondot okozhat az olaszoknak, nagyon labdabiztos emberek kellenek ehhez, ami torinói részről nem igazán adott, és az amszterdami védelem is inkább lendületből érkezve sebezhetőbb. Ha Allegri nyilatkozatára alapozunk, akkor valószínűbb, hogy a Juve szeretné többet birtokolni a labdát, és beszorítani a hazaiakat, ami szintén lehet egy jó megoldás, de a Mistert ismerve talán a kontrára építés a valószínűbb. Juventus győzelmet várok, mint szinte mindig. Nem szabad lenézni az ellenfelet, de szerintem nem nagy elvárás a Bianconeri diadal. Tippem: 2-1

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4214755433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rivendell 2019.04.10. 16:04:39

Na gyerunk skacok,legalabb dontetlent hozzunk le,hogy nekik kelljen idegenben tamadni

Alex8610 2019.04.10. 16:38:53

Nem lebecsulve az Ajaxot de győzelmet várok kötelezően.Ha úgy játszunk ahogy az a Juventustol és ettől a kerettol elvarhato akkor nem lehetnek nagyobb problémák.Nekunk kell kezdeményezni beszoritani őket és lassítani tordelni a játékukat.Csak a győzelem!!

Shyr Kahn 2019.04.10. 16:39:08

Köszi a posztot és a véleményt. A kovetkezo részt viszont vagy kivenném, vagy átírnám: "Pár évvel ezelőtt még örültünk volna, hogy nagy meccsen is lehetőséget kap, de mára már megtudtuk, hogy mire is képes, ez a teljesítmény meg nem éppen elég egy ilyen nagyságú együttes ellen, mint az Ajax." Ha ugyanis ez a véleményed Ruganiról, lelked rajta, de sztem vagyunk néhányan, akik mára még nem tudták meg mire is képes valójában (szóval a többes szám elso szemelyt en nem használnám) és évekkel korábban talán nem is tettem volna be én speciel, hiszen akkor volt egy fiatalabb es stabilabb BBC-nk. Mindenesetre amennyiben kezd ilyen mérkozéseken 4-5 alkalommal egymás után, akkor térjünk vissza erre a kérdésre szvsz. Én azt gondolom, hogy akár már most is megmutathatja, hogy sokkal több van benne valójában, mint gondolnád. A Milan ellen eleg jónak tunt a Bonucci - Rugani páros. Ebbol kiindulva én nem érzem akkora hátránynak Chiello hiányát, mint te.

venember83 2019.04.10. 17:10:24

@Shyr Kahn: minden bizonnyal legalább egy valaki egyetért a szerző véleményével, ami már indokolttá teszi a többes számot.

JuventusFanatikus 2019.04.10. 17:21:54

@Shyr Kahn: A többesszámban részben igazad van, de mivel ez eléggé objektív meglátás volt, mert sokan szerettük volna nagy meccsen látni, és az idei szezonja katasztrófális ezt inkább ilyen formában írtam le. Persze, vannak kivételek, akik máshogy gondolják, ez így van jól. Abban Te is egyet érthetsz, hogy az idei produkciója katasztrófális. A Bonucci-Rugani-Sandro trió nem győzött meg. Leo nagyot hibázott, Piatekkal meg nem igazán bírt Rugani. Szerintem egy védőnek a párharcainak több, mint felét ( ezúttal 8/4) meg kellene nyernie. Régi BBC jó volt, de Ők sem voltak mindig egészségesek. Például a Bayern ellen Chiellininek csak Rugani lett volna a helyettese, Allegri meg inkább más megoldást választott. Értem én, hogy bízol benne, de nem ad erre okot, hogy én is bízzak benne. Idén egyetlen kiemelkedő meccse sem volt, bizonyításra meg volt lehetősége. Chiellini hiánya hatalmas hátrány, még Bonucci sem üti meg a szintjét, nemhogy Rugani.

Grinta 2019.04.10. 17:27:38

Rugani egy gyíkfing.Sajnos vagy nem sajnos,de ez van : /
Ezen a szinten egy De Ligt mellé téve,sajnos világosan látszódni fog.Ha szerencsénk lesz,nem hibázik óriásit,vagy nem használják ki.Hogy nem vagyok pozitív az Ő esetében?Valóban.De mitől is lennék az?Mikor a csapat életében fontos meccs következik,konkurencia hadra fogható-soha nem kezdő.Ennek oka van.És az nem az életkora,hanem az hogy nem tud kiszorítani senkit a posztjáról.

frenky441 2019.04.10. 17:31:53

Jó ez a kezdő csak Allegrit ismerve szerintem nem Cancelo kezd hanem De Sciglio.
Talán még annyit változtatnék hogy Bentancur helyett talán Khedirának kellene kezdenie a tapasztalat miatt, de így se rossz, kár hogy Can sérült.

JuventusFanatikus 2019.04.10. 17:32:49

@frenky441: Agresti ismételten,a helyszínről megerősítette ezt a kezdőt, így már borítékolható az egész.

Grinta 2019.04.10. 17:34:48

@JuventusFanatikus: Semmilyen kifogás nem lehet akkor.Egy kivételével ez jelenleg a leütősebb kezdőnk.

Shyr Kahn 2019.04.10. 18:00:14

@venember83: A tobbes szam egyes szemely a mindenkori olvasot (es szurkolot) vonja be, azaz ez esetben inkabb erzem valosnak az egyes szamra valtast, hiszen - hacsak nem tenyekrol beszelunk - lehet mindig olyan olvaso (szurkolo), aki nem ert ezzel egyet. Nem feltetlenul nagy dolog ez, de a "Mi"-ben "en" is benne vagyok es nem erzem, hogy ez az en velemenyemet tukrozne. Akar lehet valtani arra, hogy a "tobbseg" szerint... rengeteg lehetoseg van. Meg mielott valaki felreertene: ez nem jelenti azt, hogy a poszt rossz, csak egy konstruktiv kritikat fogalmaztam meg, amivel talan jobba teheto.

Shyr Kahn 2019.04.10. 18:05:29

@JuventusFanatikus: Sztem a kulcskerdes nem az, hogy mikent teljesitett iden, hanem hogy mekkora az elvaras vele szemben. Nyilvanvaloan nem varom tole, hogy azt a szintet hozza, amit Bonucci, Barzagli, vagy Chiellini hozott evekkel ezelott, de azt mar igen, hogy egy nagy tettel jaro BL meccsen jol szerepeljen Bonucci parjakent. Meglatjuk mi lesz. A lenyeg, hogy en latom benne az "X"-t tovabbra is. Meg akkor is ha esetleg ma este nem jon neki ossze hibatlanul (lassuk be, hogy ez senkitol sem elvarhato).

Grinta 2019.04.10. 18:11:02

@Shyr Kahn: A karaktert nem látom benne.Ez a bajom vele.Egy Manolasra(példának okáért) simán elcserélném.Pedig szokott Ő is hibázni.De a mentalitása,vicsorgása,valami más.Neki jobban elhiszem na,hogy odalehet tenni bátran.

alexGicamo 2019.04.10. 18:29:09

Kedvelem Rugót, mert egy szimpatikus, jó gyerek, DE védőnek sajnos, gyenge .
Ettől függetlenül persze szurkolok neki, hogy bizonyítson, de valahogy nem várok csodát tőle .

Győznünk kell !

Hajrá, FIÚK ! Mindent bele !

JuventusFanatikus 2019.04.10. 18:35:19

@Shyr Kahn: Minden témában van aki nem ért egyet valamivel. Szerintem a Blog legalább 80 százaléka hasonlóan látja ezt a témát, mint én, ezért is mertem így fogalmazni.
Nem várom el azt, hogy Chiellini módjára játszon, de még Cáceres is lefocizza,ez a baj.
Mi az az X, amit benne látsz? Én csak azt látom, hogy fejpárbajban remek, de mi az, ami mellette szól szerinted, amiben azt látod, hogy kiemelkedő lehet.

2019.04.10. 18:37:57

Jajj anyám...most olvasom h Rugani kezd ma Bonucci mellett.

Bianconero 2019.04.10. 18:54:18

A csatársorról is essék szó: Roniban, Dybalában és Keanben is benne van a gól. Parázzon csak az Ajax. :-)
Valószínűleg jól bekezdenek, de vagy kitart a védelmünk, vagy bekapnak egy gólt és max fél órát adok, hogy elmenjen a kedvük kicsit.

Shyr Kahn 2019.04.10. 20:19:00

@JuventusFanatikus: Helyezkedese nagyon jo... a dontesekben kell javulnia, azaz eszrevennie mikor kell a masiknak besegiteni es hogyan kell jol osszejatszani. Szvsz ezek miatt lehet ugy latni, hogy lefele log ki. Ezt itt ugy mondjatok, hogy "nincs karaktere", vagy szimplan csak "gyenge" vedo. En inkabb azt mondom, hogy egy igen jo felepitesu srac, akinek kisujjaban van a jo helyekzkedes, az olasz vedelem, de egyedul az onbizalma miatt nem hozza ki magabol amit valojaban tud. A srac szemelyisege azt mondatja velem, hogy O hasonlo srac, mint en voltam, azaz ido kell neki, hogy felismerje az erejet es merjen lepni. En mondjuk 32-34 evesen kezdtem el arra a szintre jutni, hogy felismerjem nem vagyok rossz a szakmamban. Neki ezt joval elobb el kell ernie, raadasul egy joval magasabb szintu versenykozegben. Emlekszem Chiello-t 10 evvel ezelott hova kivantam az akkori teljesitmenye miatt. A favago stilusat pedig csak az utobbi evekben notte ki. Neki meg 7-8 ev kellett hozza, hogy ezt igazan elhagyja. Magyaran en ugy gondolom, hogy magasak az elvarasaitok. Sosem lattam meg olasz vedot, aki 26-27 eves kora elott kihozta volna magabol a maximumot (vagy akar csak megkozelitette volna).

JuventusFanatikus 2019.04.10. 20:44:27

@Shyr Kahn: Ez eddig két erény, ami szerintem kevés. Helyezkedni jól tud, ez igaz, de a döntésképtelenség egy óriási hibája. Ez nem olyan, mint Costa vagy Cuadrado esete, hogy rosszul dönt, lesz másik helyzet. Itt szükség van arra, hogy ösztönösen döntsön az illető, mert nagyobb a tét, sokba kerülhet egy hiba. Így pedig igaz rá, hogy gyenge védő.
Chiellinit továbbra sem tartom jó példának, mert Ő biztosan nem volt döntésképtelen. Ilyen típusú védőből, mint Rugani, nem sokat tudnék felsorolni, kapásból egyet sem.

Shyr Kahn 2019.04.10. 22:02:12

@JuventusFanatikus: Chiellini nem donteskeptelen volt, hanem szimplan rossz donteseket hozott (azaz belepett akkor is es olyan erovel, ami miatt sokan mondtuk ra, hogy favago), ami kartekony volt. Melyik a jobb? Egeszen odaig egyik sem jobb, vagy rosszabb, mint a masik, mig kepesek tanulni a hibakbol es tovabblepni. Szvsz osztonosen akkor tudsz donteni, ha mar sok szituacioban dontottel valahogyan es tanultal a hibadbol, majd osztonosen jon neked a jo dontes. Ergo, Ruganinal csak a rutin hianyzik a nagyobb meccsekrol es az, hogy osszeszokjon valakivel. Bar lehet meg nagy hibaja (ne legyen), de eddig az Ajax meccsen nekem meggyozo (jobban, mint Bonucci)...

2019.04.10. 23:05:57

@Shyr Kahn: Kivételesen itt én is azt mondom, mint amit Babo szokott. Divat "megtalálni" Ruganit. Tökéletes 3. vagy 4. számú belső védőnek szerintem, de ha jobban kijön a lépés, akkor többre is képes. Ma is stabil volt azért egy rohangáló-passzolgató Ajax ellen. Ha Chiello nem sérül meg, nyilván padozott volna. De hogy visszatérjek az elejéhez, kicsit ellentétes Mandzukiccal, akinek a mai teljesítményét látva olyan mintha 10 emberrel játszottunk volna.

JuventusFanatikus 2019.04.11. 10:36:59

@Dr. Grant: "De hogy visszatérjek az elejéhez, kicsit ellentétes Mandzukiccal, akinek a mai teljesítményét látva olyan mintha 10 emberrel játszottunk volna."

Ennek az eleje és a vége a múlthéten volt, de mivel semmi válasz nem érkezett, sőt, eltűntél, ezért a témát magam lezártam, kulcsot eldobtam. Örülök, hogy visszatértél, csak kár, hogy egyből célozgatással. #elfogult

2019.04.11. 11:01:01

@JuventusFanatikus: Sry, hirtelen sok munkafeladatom volt. Az életet is néha intézni kell. ;-)
Nincs okom magyarázkodni, mert előtte legalább 2 napon keresztül vitáztunk a témában (vagy több), nem érzem, hogy ne tettem volna eleget a vitapartnerségre való "felkérésnek".
Nem mintha számítana ez ebben az esetben, de lezárni amúgy sem lehet az ilyen vitát, ha egyáltalán nincs semmi egyetértés a témában.
Sajnos mostanában sem mindig lesz időm hosszas vitákra, de úgyis mindenki gondol egy játékosról, amit gondol, a véleménye úgysem fog változni.

De a témához: az aktuális teljesítményekre azért érdemes reflektálni. Ezt tettem én is most, nem lehet okod paranoiásnak lenni. Persze, hogy ezt írtam: "kicsit ellentétes Mandzukiccal, akinek a mai teljesítményét látva olyan mintha 10 emberrel játszottunk volna"
Bűnszar teljesítményt nyújtott a meccsen Mandzu - bár a nézőpontodat ismerve, lehet, hogy Te láttál tőle olyat, amit én nem. Míg Rugani stablian játszott. Igaz, hogy nem hiba nélkül, de egy teljesen alárendelt meccsen, nem tökéletes középpálya mellett kihúztuk a meccset egy döntetlennel, amiben elévülhetetlen érdemei voltak. Persze, hogy ezek után bosszantó Rugani "megbecsülése", aki hozzáteszem, nem is játszott volna, ha Chiello nem sérül le, mert jobb esetben is csak 3. számú játékos.

Génmanipuláltházikecske 2019.04.11. 14:05:33

@Dr. Grant: Nem értem miért lenne bosszantó. Az elmúlt idei teljesítményét nézve a kutya nem számított volna rá, hogy ilyet hozna le egy Ajax ellen.

2019.04.11. 14:28:15

@Génmanipuláltházikecske: Pont ezért. Kicsit rosszul van megítélve. Én pl. pont ezt vártam tőle. Én látom rajta, hogy stabil, megbízható teljesítményre képes (pedig csak 3. számú védő), csak a Montero-féle (vagy inkább Chiello-féle) állat védőjátékot nem szabad várni tőle. Nem ez a típus. Lehet, hogy azért veszik el sokszor, mert ezt erőltetné (vagy akarnák ráerőltetni), pedig ő egy "elegáns védő" típus.

Génmanipuláltházikecske 2019.04.11. 14:43:15

@Dr. Grant: Lehet hogy elegáns típusu védő de elegánsan szopta a harci..... Az elmúlt meccseken a beszari tötyörgésével, nem értem miből következteded te ki, hogy így fog játszani. Hamár kötekednem kéne azt mondom a tegnapi meccsre, hogy szerelésekben még mindig bizonytalan volt(igaz jobb hogy kétszer gondolja meg, mikor lép oda minthogy hamar döntsön,) Sz'al eltudnád mondani? :D

Shyr Kahn 2019.04.11. 16:09:43

@Génmanipuláltházikecske: Nem tudhatjuk mi tortenik, DE szvsz Rugani azert nem lep meg oda sokszor gyorsan, mert
1. osszeszokoban van a belso vedo parosaval
2. hianyzik nala a rutin a nagyobb meccsekrol...
Ha ez a ketto meg van, lehet majd csodalkozni. BTW lehet jot tenne neki, ha Chiello meg kicsit padon maradna. Sztem nagyon bele tudna razodni. Allegri sem feltetlenul dicserte es mondott kicsit hasonlot a hianyossagairol, mint en.

Génmanipuláltházikecske 2019.04.11. 17:19:59

@Shyr Kahn: Ideje lenne akkor már lassan 25 évesen beérnie.Nem feltétlen van gondom vele, tegnap klasszisan olvasta a játékot a közbe lépéseivel, viszont szerelésekben még mindig határozatlan, hiába a rutintalansága, egy belső védőnek sokkal magabiztosabnak kell lennie, viszont az összhangban túlzottan nagy hiányosságot én nem véltem felfedezni.

JuventusFanatikus 2019.04.11. 22:09:41

@Dr. Grant: Az értékelésem, ha nem bánod, akkor inkább nem írom le mégegyszer, majd az elemzésnél elolvasod, és reagálsz rá, ha szeretnél.
Valami végét keríthettünk volna annak a vitának, mert már mindennel lett foglalkozva, csak az elkezdett témával nem.
Nem vagyok üldözés mániás (legalábbis a hátam mögött álló ezt mondja:D), de ez nagyon célozgatás szagú volt, mert semmi nem indokolta, hogy belekeverj egy olyan játékost, akinek semmi köze Ruganihoz, ez max terelésre jó, és az ehhez kapcsolódó témának is megvan a helye, a "Az Ajax elleni meccs" Poszt alatt. Mindegy is, csak még vettem a fáradságot, hogy reagáljak, nem szeretném tovább húzni a dolgokat.

@Shyr Kahn: Ha nem haragszol meg, nem folytatom az eszmecserét, maximum majd az elemzés alatt. Nem mintha menekülnék (vitába sosem adom fel, vagyok olyan kemény fejű:D), és Rugani klasszis teljesítménye sem feltétlen változtat olyan nagyon sokat a dolgokon.

2019.04.12. 01:15:20

@Génmanipuláltházikecske: receptet nem tudok rá. :-P Sok apróbb dolog alapján volt ilyen érzésem. Abból indultam ki, hogy azért benne lehet ez is. Enélkül nehéz. ;-) Azt azért sejtettem, hogy Allegri biztosra szervezi a védekezést (annak minden előnyével és hátrányával együtt), ez Ruganinak kedvez, amíg egy rohangálós meccs kevésbé kedvezett volna neki. (Ahhoz vagányabb, keményebb védő kell.) Az elmúlt időszakban magához képest sokat játszott, ez is a siker lehetőségéhez tesz hozzá. Azt is vártam, hogy Sandro nem támad annyira ki, ez is kicsit neki segít. Meg 1-2 ilyen apró dolog még, amik most nem jutnak eszembe, de a magabiztosságát és a stabilitást növelik.
Egy szezonnak azért nem mennék neki jövőre sem úgy, hogy ő az egyik kezdő védő, de azért látom benne a stabil teljesítményt. Valószínűleg minél inkább megtalálja a játékát, meg lehetőséget is kap, annál inkább elő is jöhet. Világklasszist sosem fogok tőle várni, de ideális 3.-ik számú belső védőnek érzem. Lassan már nem is alapanyag. :-D

2019.04.12. 01:46:42

@JuventusFanatikus: Idő sajna pont nem volt rá, de nem is tudom, hogy egy parttalan vitának milyen végét szerettél volna. Bár ha említetted volna, hogy inkább erre lenne igényed, mint folytatni a végtelenségig, akkor részemről nem lett volna akadálya. De az időtényező miatt ez így is csak utólag lett volna így is megejthető.
Felesleges volt a gyanúsítgatás. Egy meccsen belüli teljesen logikus összehasonlítás volt részemről, aminek alapja, hogy teljesítményben pont fordított volt a helyzet azon a találkozón, mint amilyen a 2 játékos megítélése általában. Nem is értettem igazán az elképzelésed. Mire/kire? Rád, amikor ott sem vagy? Azért mert Mandzukicról vitáztunk korábban? Ennek aztán semmi értelme. Ugyan nem értettem egyet a véleményeddel Mandzukicról, de meghallgattam, mert az egy volt a sok Juve szurkolóé közül. Mindegyik ugyanannyira számít, akkor is ha nem is egyformák. Egyik sem jobban a másikénál.
És akármilyen is egy vita, akárhogy alakul, akár hajlanak a megegyezésre, akár parttalan és összekapnak rajta, attól én egy játékost ugyanúgy látom utána, mint előtte.

Génmanipuláltházikecske 2019.04.12. 13:16:43

@Dr. Grant: Allegri kénytelen volt a négyvédős rendszerrel elő állni, mert más lehetősége nem volt, így minden lapott feltett arra, hogy ők megoldják a feladatot, ami helyel közzel sikerült is(cancelot leszámítva), és jött az egy gól ami nem akkor érvágás számunkra(hozzá teszem, rugó erőteljesebben letámadhatta volna a labdást, de ez már az a helyzet, hogy mi így láttuk, ő meg úgy dolog), és egy minimális szerencse kellett, hogy ne kapjunk többet hála a Lengyel portásnak.
Ezek szerint akkor mégis bizonytalanabb vagy benne a kelleténél :D, de ha kiscsapatok ellen is alig tudott valamit produkálni, és az tizen-huszon valahány meccse eddig se növelte a magabiztosságát, főleg nem Genoa után. Így még mindig nem értem, hogy mi bizalom vezette rá arra Allegrit, hogy Rugani biztos ember lesz a feladatra?

2019.04.12. 14:44:55

@Génmanipuláltházikecske: Nézd, ha a fiatal Chiellonak, vagy Cannavaronak tartanám, akkor azért nem neveztem volna 3. számúnak a keretben. ;-) De ettől még szerintem lehet viszonylag jó, megbízható védő.
Allegri esetében meg szerintem annyin múlt a dolog, hogy nem volt más, aki bevethető. :-D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása