Szczęsny: „A BL-ben nem engedhetünk ki”

szczesny_wojciech_kirugas_bl.jpgA Juventusra a következő pár napban két komoly mérkőzés vár, hiszen szombaton az AC Milan lesz az ellenfél Torinóban, míg szerdán az Ajax ellen kell megharcolnia a csapatnak a BL-ben való továbbjutásért.

„A Cagliari ellen fontos győzelmet arattunk, így nyugodtak maradhatunk az AC Milan elleni mérkőzés és a BL-meccs előtt, hiszen most már három meccs választ el a scudettótól.” - mondta a csapattársai által Tekként becézett hálóőr a Sky Sport számára, mielőtt az Empoli legyőzte volna a Napolit, így 18 pontosra növelve a piemontiak előnyét a tabellán.

„Nem volt egyszerű győzelem, de jól teljesítettünk, és ennek köszönhetően kívülről könnyűnek tűnt a meccs. A szardíniai csapat erőssége a beadásokban rejlett, de mi nyertük meg az összes párharcot. Tökéletes meccs volt számunkra, amellyel felkészültünk a ránk váró két nagyszerű mérkőzésre.”

Az AC Milan elleni idei első meccsen Wojciech Szczęsny kivédte az akkor még a rossonero csapatnál futballozó Gonzalo Higuaín büntetőjét, azonban a kapus elmondása szerint ebben próbált Cristiano Ronaldo is segíteni.

„Cristiano elmondta, hogyan védhetem Gonzalo Higuaín büntetőjét, azt tanácsolva, hogy induljak el hamarabb, mivel Pipita nem néz a kapusra a labda ellövése előtt. Ez igaz volt, mivel már eleve egész jól ismertem Gonzalo Higuaín szokásait, azonban örömömre szolgált, hogy Cristiano Ronaldo odajött, és próbált segíteni. Ezzel a lépéssel össze lehet zavarni a tizenegyes elvégzésére készülő ellenfelet.

A San Siróban játszott első meccsen az idei egyik legjobb teljesítményünket hoztuk, és ahhoz, hogy nyerhessünk a milánóiak ellen, mindig a legjobbunk szükséges. Minden esetben egy Juventus - Milan rangadóról van szó. Nagyszerű kihívás számunkra, és mindig jó dolog, ha egy győzelem előzi meg a BL-meccset. Alig várjuk, hogy pályára lépjünk, és nagyszerű meccset hozzunk.”

A szombati bajnoki után szerdán Amszterdamba látogat az Öreg Hölgy, az ellenfél pedig a Real Madridot látványos futballal kiejtő Ajax lesz.

„Azon a szinten kell teljesítenünk, amit az Atlético Madrid elleni visszavágón mutattunk, kicsit sem hagyhatjuk, hogy elterelődjön a figyelmünk. Mindig jobb már az első meccset megnyerni, aztán lezárni a továbbjutás kérdését a visszavágón. Reméljük, hogy tartani tudjuk a mutatott szintet minden következő BL-meccsen június elsejéig.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2314737817

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása