Védő kerestetik

varane_raphael.jpgA Juventus vezetősége a nyáron mindenképpen meg szeretné erősíteni a védősort Medhi Benatia távozását követően.

Leonardo Bonucci és kiemelten Giorgio Chiellini érinthetetlen státuszra tett szert idén, hiszen erős és megbízható védőpárosként látták el feladatukat, de egyikük sem fiatalodik, ezért a klub új játékosokat keres a védelem tengelyébe. 

Úgy tűnik, hogy az új védőjátékosért a vezetőség komoly pénzt is hajlandó áldozni, és hónapok óta Matthijs de Ligt esetleges érkezéséről ír a sajtó, azonban a fiatal holland játékos a pletykák szerint inkább a Barcelonát preferálja.

Így Fabio Paratici inkább Madrid felé nézelődik, a célpont pedig Raphaël Varane lehet, a calciomercato beszámolója szerint a francia védőjátékos első számú opcióvá lépett elő a sportvezető kiválasztottjainak a listáján.

Az első kapcsolatfelvétel megtörtént, azonban a védőjátékos aláírásáért komoly harc várható, illetve a Real Madrid is csak nagyon magas, 80 millió euró fölötti összegért válna meg a huszonöt éves védőtől, ez pedig jelenleg komoly akadályként tornyosul a Juventus előtt.

Bár az Ajax felkapott védőjátékosa, Matthijs de Ligt távolodni látszik, a holland és olasz csapat párharca kapcsán a fiatal védő azonban elismerően nyilatkozott a Juventus védelmének két oszlopáról a Tuttosport számára.

„Nagyon tetszik Giorgio Chiellini játéka, ő nagyon erős, minden idők egyik legjobbjai közé sorolom őt. Természetesen Leonardo Bonuccit is nagyra tartom, mindketten Európa elitjébe tartoznak középhátvédek tekintetében. Egy hozzám hasonló fiatal számára mindketten követendő példaképet jelentenek. 

Hogy a Juventushoz kerülhetek-e? Előfordulhat, de más klubok is érdeklődnek. Majd a megfelelő időben eldől, jelenleg azonban az Ajaxra kell koncentrálnom, a többiről pedig majd az ügynököm, Mino Raiola foglalkozik.”

A védőjátékos 2021-ig érvényes szerződéssel rendelkezik, és várhatóan 70 millió eurónál magasabb áron értékesíti majd a játékjogát az Ajax a nyáron.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9314730819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2019.04.01. 11:11:27

De Ligt hibát követne el ha a Barcaba menne.A tovabbfejlődése szempontjából a Juve lenne neki az egyik legjobb választás.Olaszoknal amúgy is nagy kultúrája van a védekezésnek és itt a legjobbaktol tanulhatna.Spanyoloknal mit fejlodne? Pique tanitana majd? Jó helyen lenne nálunk aztan évek után ha elerte az elit szintet és menni akar mehet busás áron.De hát a disznosajt ügynöke jobban tudja mi jó neki a karrierje szempontjából.

2019.04.01. 11:48:09

@Alex8610: +1 De - ha igaz - nem csak a cocáról van szó, hanem ő is beléjük szerelmes. Bár ezt itt nem említette. Apropó, nem már meg kellett volna kötniük a szerződés a korábbi hírek szerint?

Mitya10 2019.04.01. 11:58:26

@Dr. Grant: Én arra gyanakszom h elöszőr szeretné személyesen megízlelni az Öreg hölgy simogatását mielött a Barcát választaná.

Rikoo 2019.04.01. 12:03:02

@Alex8610: Hát a Juventus nem nevelőklub, szóval ezt az elméletet inkább felejtsük el szerintem.
Jöjjön Varane és mindenki happy.

Alex8610 2019.04.01. 12:24:39

@Dr. Grant: Én egy áprilisi időpontra emlékszem 9-10-ig talán.
@Rikoo: Ez a srác szerintem hamar elerne egy olyan szintre amiből még a Juve is bőven profitalna meg gondolom nem 2-3 éves szerződést tolnank elé.Aztan hogy mi elengedjuk vagy milyen feltételekkel az már Agnelliek dolga.Meg ugye Raiolae.

Rikoo 2019.04.01. 12:34:31

@Alex8610: Szerintem jobb lenne egy olyan játékost leigazolni akivel hosszútávon lehet tervezni.
Ha a Barcelona álmai klubja akkor menjen oda. Egyébként is jobban illik oda a játékstílusa.
Labdával ügyes, védekezésben már kevésbé jó, főleg a helyezkedése elég rossz.
Nem tartom véletlennek, hogy elég sok gólt kap az a védelem ahol ő is játszik.(Ajax, Holland válogatott)
Sokat kell még fejlődnie és az lenne a vicc, ha egy játékos a Juventust választaná csak a fejlődés miatt.
A Juventus végállomás és nem ugródeszka.
Varane sokkal jobb opció, szerintem.

pedronegroo 2019.04.01. 12:41:27

Én azt olvastam Caldara-t hozzuk vissza a nyáron.

JuventusFanatikus 2019.04.01. 12:46:02

@Rikoo: + 1, De Ligt 70 millió, Varane meg 80? Ne vicceljünk, jóhogy a francia kell nekünk. Legjobb korban van, nem lutri, megjárta a "legmagasabb" szintet, innen nem hiszem, hogy egyhamar elvágyódna. Ha Varane tényleg távozni akar, nem kell kukacoskodni, rá kell csapni az asztalra.

JuventusFanatikus 2019.04.01. 12:46:50

@pedronegroo: De csak, ha Bonucci is megy vissza:D

Alex8610 2019.04.01. 13:03:44

@Rikoo: Szép szavak hogy a Juventust vegallomasnak kell tekinteni de ma már ez nem divat független a klubtol.Ilyen atigazolasi összegek es fizetések mellett még a tulajdonosok is elcsabulhatnak egy-egy nagyobb ajanlattol és akkor az ügynökökről még nem is beszéltünk akiknek túlságosan nagy lett a befolyása az utóbbi időben.Viszont az igaz hogy Varane már csak a kora miatt is biztosabb igazolásanak tűnik de az ő leigazolasara esélyt se látok.Aztan meglatjuk...
@JuventusFanatikus: Az mi lenne :D Bonu újra hazaterne :)

Il Principino 2019.04.01. 13:11:27

Szinte biztosra veszem,hogy a Barcában köt ki a srác!Jó kapcsolat a két klub között,támadó foci,holland vonal,Messi személye,szinte garancia van rá,hogy ott trófeákat nyer.Pique vagy Umtiti mellett bőven lesz játékperce is..Varane is maradni fog Madridban sztem,stabil kezdő,Zidane számít rá stb..Nekünk hátulra vmi "olcsó János" jut majd.Még a benficás srácon is meglepődnék,ha érkezne..Savic,Alderweireld stb. védő féle fog érkezni érzésem szerint.

Fabio83 2019.04.01. 13:29:28

Egyértelmű, hogy Varrane.

Spider81 2019.04.01. 13:47:36

@Il Principino: Alderweireld nem rossz opcio,de az olasz sajto Manolas-t is emliti...na vele nem mennek tul sokra!
Nalam meg mindig Romagnoli lenne a top 1 celpont a vedelembe es alliotlag 50 misi korul van az ara!

Rikoo 2019.04.01. 13:58:12

@Spider81: Manolast nem véletlenül emlegeti az olasz sajtó, mivel Sarrit szeretnék mindenképen a kispadra, Dzeko pedig szinte biztos távozónak tűnik, így kézenfekvő megoldás számukra Higuaín. Gyakorlatilag mind2 klub hajlani fog erre az üzletre, szinte biztos vagyok benne. Illetve abban is, hogy Zaniolot megpróbálja majd nyáron Paratici, Pellegrinit is emlegetik, de ő nem tűnik túl valószínűnek.
A védelem közepére Romero mellett nemzetközi szintű védőket emlegetnek a megbízható források, szóval ezen az egy poszton lehet jelenleg nagyot álmodni, mert a támadósort nem nagyon kell mozgatni, illetve a középpályára is maximum egy komolyabb érkező lesz.
Nem tűnik valószínűnek, hogy Manolas vagy Alderweireld megfelelő megoldásnak tűnik jelenleg Agnellinek és Paraticinek.
Ami Romagnolit illeti az én véleményem az, hogy egyértelműen egy közepes szinten játszó, az olaszok körében túlértékelt védőről van szó. Tökéletes helyen van Donnarummával együtt a közepes szintet képviselő Milanban. Évekkel van lemaradva a topszinttől, mivel nem játszik BL-ben.
Ami ezt a cikket illeti Varane tökéletesen beleillik az Agnelliék által megálmodott átigazolási politikába.

Spider81 2019.04.01. 14:15:04

@Rikoo: Romagnoli-val kapcsolatban nem ertek egyet veled...Rugani ugynaugy 24 eves es hol van O a milanos vedohoz kepest?Tovabba Romagnoliban meg boven van potencial es a Juveban szerintem kiteljesedhetne.
Romero tokos gyerek es en mindenkeppen hoznam,ha valakire sikerulne rasozni Rugani-t.
Kivancsian varom,hogy ki nekunk a nemzetkozi szintu vedo?Tovabba tenyleg hajlandoan vagyunk 60+ misit kiszorkulni egy ilyen vedore?
varane tokeletes megoldas lehetne,de O maradi fog a helyen...De Ligt ugye valoszinuleg Barca...akkor ki marad aki elerheto es nemzetkozi szinten is bizonyitott?
Kozepalyara varok meg egy jatekost,mivel Khedira es szerintem Matuidi is tavozni fog.
Csatarsorba mis fog erkezni valaki,mert szerintem Costa-n tuladunk es lehet jon helyette Chiesa...

Andras74 2019.04.01. 14:37:39

Egészséges?
A silányban nem sokat fejlődhetett szegény!

Rikoo 2019.04.01. 14:39:17

@Spider81: Romagnoli mit bizonyított eddig? Egy bőven gyengébb klubban játszik, mint Rugani.
Az olasz válogatottban elég nagy csalódás, a Milan pedig egy középszintű csapat jelenleg és még ott sem képes kiemelkedni, sőt inkább csak elvész a középszerűségben. 24 évesen már rég BL tapasztalattal kellene játszani, hogy tudjuk mit ér majd egy 200 percen eldőlő BL párharcban.
Matuidi egyébként valószínű hosszabbít majd Mandzukic után.
Most sok szerződés megváltozhat nyáron a klubnál. Valamiért Pjanicot pletykálják inkább a távozók közé. Az ő beáldozásával érkezhet valaki a középpályára.
Ami Romerot illeti, Rugani hosszabbításával gyakorlatilag eldőlt, hogy nem idén érkezik majd.
Varane esetében szerintem várjunk még, mert teljesen felforgatja majd Zidane és a vezetőség a Real Madridot és jelen állás szerint a játékos egyéni döntés miatt szeretne távozni.

Andras74 2019.04.01. 14:39:17

@Spider81: 50-ért tegnapra meg kell venni!

Andras74 2019.04.01. 14:44:09

@Rikoo: Azért megnézném Romagnolit Chiellini, Cancelo és Spinazzola mellett, a Lengyel előtt. Lehet, hogy sokat javulna a teljesítménye! :))

Rikoo 2019.04.01. 14:57:39

@Andras74: Egyébként ezt a Romagnoli témát már rég elfelejthetnénk, mert ő elkötelezte magát a jelenlegi klubja mellett, álmai csapatában van. Nem lehet mindenkit össze-vissza vásárolgatni.

Drotkoszoru 2019.04.01. 15:17:01

Szerintem Varane megszerzésére maximum akkor mutatkozott volna halvány esély, ha Zidane ült volna le Allegri helyett a kispadra. Ha a francia védő valóban távozni akart (ebben is kételkedek mondjuk) Madridból, akkor Zizou visszatérésével ezen álláspontja biztos megváltozott (vagy legalábbis nyárig tuti rábeszélik a maradásra). Úgy gondolom, hogy Varane maradni fog a Realnál, ez az egész ügy meg csak arról szól, hogy minél magasabb fizetést harcoljon ki magának a szerződéshosszabbítása során.

Rikoo 2019.04.01. 15:20:02

@Drotkoszoru: Érdekes, mert az egész ügy Zidane kinevezése után robbant a sajtóban és ezt csak tetézte a játékos nyilatkozata amivel gyakorlatilag helyet adott a pletykáknak.

Drotkoszoru 2019.04.01. 15:28:20

@Rikoo: Én már Zidane visszatérése előtt is olvastam erről a sajtóban.

Rikoo 2019.04.01. 15:36:59

@Drotkoszoru: A L'Equipe cikke, viszont Zidane kinevezése után, ha nem tévedek.
Egyébként mind1 is, majd kiderül mi lesz, De Ligtnél bőven jobb megoldásnak tartom jelenleg.

Drotkoszoru 2019.04.01. 15:38:28

@Rikoo: Mindenesetre nyáron meglátjuk. Természetesen örülnék én is Varane érkezésének, így remélem tévedek, de jelenleg még elég szkeptikus vagyok ezen pletykát illetően.

Barolo4 2019.04.01. 15:50:24

@Drotkoszoru: A fizetés emelés elősegítése is egy opció, de azért az se zárjuk ki, hogy valaki 8 év után környezetváltozásra vágyik. Én nagyon örülnék neki. Érdekes nyár lesz. Remélem a vezetőség komolyan gondolja a tovább lépés lehetőségét. Forza Juventus!

Grinta 2019.04.01. 18:09:40

De Ligt nem csak egyszerűen egy fiatal,nagyon tehetséges belső védő-ilyenből van pár minden generációban-olyat tud,amit nem lehet valakibe beletenni.Vezérbika

JuventusFanatikus 2019.04.01. 18:36:42

@Rikoo: A Romagnoli témához hozzátartozik, hogy Ő Lazio szurkoló, nem milanista. Attól, mert elkötelezett a Milan mellett, még nem nekik szurkol.Ez igaz Donnarummára is, aki a Napolival szimpatizál, amióta az eszét tudja. A Milan szurkoló Belotti meg pont nem ott játszik, ez igaz Chiesára is, de erre mérget nem vennék.:)

Rikoo 2019.04.01. 20:27:38

Jelen állás szerint a komplett spanyol sajtó úgy értesült, hogy Varane bejelentette távozási szándékát a Real Madridtól.
Koulibaly vagy Giménez lehet a helyettese.

Bianconero 2019.04.01. 21:17:19

Jó érzés, hogy versenybe lehet szállni a világ legjobb klubjainak játékosaiért is. Pár éve áprilisi tréfának tűnt volna elhozni valakit a Reálból vagy a Barcával versengeni egy tehetségért. Védő meg kell, sürgősen, több is, főleg középre. Bundesligából valaki?

JuventusFanatikus 2019.04.01. 21:45:52

@Rikoo: Csak legyen igaz, és ne tréfa.

Juvetto 2019.04.01. 23:40:28

@Rikoo: És már 100 millás árcédulát is rebesgetnek a francia védővel kapcsolatban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása