Allegri: „Öt győzelem választ el a bajnoki címvédéstől”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_13.jpgMassimiliano Allegri a Genoa elleni meccs előtt elmondta, hogy változások várhatók a csapatban, mivel egyes játékosok pihenőre szorulnak, így például Cristiano Ronaldo keretben sincs.

„Jelenleg mindennél inkább kiegyensúlyozottságra van szükségünk, bár olykor kilengünk egyszer egyik, máskor a másik irányba.

Kedden csodálatos teljesítménnyel a Juventus megfordította az első meccs eredményét, és a visszavágón 3-0-ra nyertünk.

Izgalmas este volt, és egyúttal jel is volt arra vonatkozóan, hogy nem vehetünk semmit biztosra. Most vissza kell térnünk a bajnoki pontvadászatba a céljaink megvalósítása érdekében.”

Cristiano Ronaldo kimaradt a Genoa elleni keretből, pihenőt kapott az Atlético Madrid ellen szerzett mesterhármas után, azonban egyre több helyen jelenik meg, hogy ünnepléséért az UEFA eltiltással jutalmazhatja.

„Kizártnak tartom. Szerintem mindenki a maga módján ünnepelt a pályán és a lelátón. Én nem láttam semmi rendkívülit, csupán ünneplés volt. Nem lesz semmiféle eltiltás.

Cristiano Ronaldo otthon pihenhet ezen a hétvégén, mivel rengeteg meccsen szerepelt, ráadásul jön a két meccs a válogatott kerettel, és kockázatos lett volna folyamatosan játszatni.

Öt győzelemre vagyunk a bajnoki cím bebiztosításától, mivel a Napoli elvileg még eljuthat 90 pontig. Torinóban a Genoa ellen döntetlent játszottunk, azonban most csak a következő meccsel foglalkozhatunk.”

A bianconero csapat az Ajax ellen harcolhatja ki a továbbjutást az elődöntőbe, ahol a Manchester City vagy a Tottenham Hotspur lehet az ellenfél.

„Tetszik ez az új rendszer, ahol kisorsolják az ágakat is, legalább hamar megtudjuk, mi vár ránk. Nincs értelme arról beszélni, hogy az Ajax könnyű ellenfél lenne a Juventus számára, hiszen kiejtették a Real Madridot, rengeteg tehetséges futballistával rendelkeznek, és különösen nehéz ellenfélnek tűnnek hazai pályán.

Más lesz, mint az Atlético elleni párharc, de óriási hiba lenne már most az elődöntőkön gondolkodni.”

A mester elmondta, hogy Juan Cuadrado, Andrea Barzagli, Sami Khedira továbbra is sérült, míg Douglas Costa esetén erőnléti kivizsgálásra van szükség, de vajon ugyanazt a rendszert fogja bevetni a mester vasárnap, mint az Atlético elleni visszavágón?

„Minden a játékosok jellemzőin múlik. Ugyanezt tettem Madridban is, annyi különbséggel, hogy a jobb oldalon De Sciglio volt, aki kevésbé támadó szellemű, mint Cancelo, illetve Paulo Dybala nem ugyanazokkal a jellemzőkkel rendelkezik, mint Federico Bernardeschi. A harmadik középpályás pedig Rodrigo Bentancur volt.

Csak a színészek változtak, az általános forgatókönyv ugyanaz volt. Egyszerűen rosszabbul sikerült a filmünk Madridban. Holnap talán pihenni fog Blaise Matuidi és Giorgio Chiellini. Annyit elmondhatok, hogy a kaput Mattia Perin fogja védeni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3614692600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztovicska 2019.03.16. 22:14:47

Pontosan ugyanannyi győzelem kellene a Bajnokok Ligájaában is!

del pipi 2019.03.17. 08:14:54

@Sztovicska: Halál egyszerű nem? 5-5 Győzelem aztán Buenos Aires!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása