Allegri: „Az erőnlét a legfőbb probléma”

allegri_massimiliano_mutogat_2.jpgMassimiliano Allegri nem tagadta, hogy a Juventus kissé másnapos volt a Bologna elleni meccsen, miután megütközött az Atlético Madriddal, és a mester szerint a csapat legnagyobb gondja az erőnlétben rejlik.

„Teljesen természetes, hogy a srácok másnaposak voltak egy olyan fontos meccs után, mint amelyet a Bajnokok Ligájában játszottunk.

Nagyon kevés lehetőséget engedélyeztünk a Bolognának a végső hárításig, amit Mattia Perin bemutatott, és amivel a kapufára tolta a labdát.” - értékelt a mester a Sky Sport Italia számára.

„Ez rendkívül fontos eredmény számunkra, mivel így a Napoli elleni meccs előtt legalább tizenhárom pontos előnnyel állunk a tabella tetején.

Reméljük, hogy néhány játékosunk visszatérhet, bár valószínűleg Douglas Costa az egyetlen, aki felépülhet. Örülünk, hogy a Napoli elleni meccs a következő, mivel ez fontos felmérő számunkra közel az Atlético elleni meccs előtt.”

A meccsen egy alternatív hadrendet láthatott a futballra éhes közönség, hiszen João Cancelo a támadó hármas részeként futballozott, míg Federico Bernardeschi a középpályán kapott helyet.

„Egy meccs eltérő a kezdő sípszónál, és teljesen más az utolsó húsz percben. Arra kértem João Cancelót, hogy húzza ki szélre a csapatot, és a szélen előre tud törni, és a lehető legjobban ki tudja használni a jellemzőit.”

A mestert arról kérdezték, hogy ezek a módosítások használhatók-e esetleg az Atlético elleni visszavágón.

„Meglátom, hogy érkezik-e valami isteni sugallat. Jobban teljesíthettünk volna a sorok közötti támadások tekintetében, de a Torinóba érkező csapat nagyon különböző lesz. Szerintem még fokozottabban törekednek majd a védekezésre, és még jobban be fognak zárkózni, szóval még precízebb passzjátékra lesz szükségünk.”

A Juve jó ideig lassúnak tűnt, azonban Massimiliano Allegri szerint ennek semmi köze nincs a januári szünethez.

„Miralem Pjanić köhögött, tüsszögött, és már egy hete lázas. A mai napon még azt is megkérdeztem tőle, hogy kap-e levegőt, amire azt mondta, hogy igen.

Giorgio Chiellini fél meccset játszott a Frosinone ellen a sérülése után, majd következett a madridi meccs. Az erőnléti szintek egyértelműen javulni fognak a következő pár hétben.

Azt mondtam, hogy szerencsések vagyunk, mivel nem mostanában találkozunk ismét az Atlétivel, mivel tudtam, hogy némely játékos nincs a legjobb állapotban, és hogy ezen tudunk segíteni.

Természetesen nem tudhatom, hogy mi fog történni, akár katasztrofális eredmény is születhet a visszavágón, de kétlem. Optimista vagyok, és remélem, hogy meg tudjuk fordítani ezt az eredményt.

Elmondtam a srácoknak, hogy minden nap kicsit tölteni kell a kulacsokat, és amikorra eljön március 12-e, elég tele lesz a kulacsunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5014651959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.02.24. 20:24:03

Asszem Sandronak is volt egy fontos blokkolása.

Génmanipuláltházikecske 2019.02.24. 20:25:23

Mind szép és jó. Bajok vannak az erőnléttel, a támadások befejezésével, helyzet teremtéssel, mentalitással, egy két játékos technikai hibákkal küszködik. Tudom a Mister próbálja nyugtatni a nagy kedélyüt, de a mai meccs után ez engem inkább elbizonytalanít.... Nem tom ti hogy vagytok vele?

giorgio007 2019.02.24. 20:27:04

'Nagyon kevés lehetőséget engedélyeztünk a Bolognának a végső hárításig...'. Ööö... azt hiszem a realitástól való elszakadás egyre nagyobb méreteket ölt.

Bianconero 2019.02.24. 20:27:40

Kifogás jellegű nyilatkozat. Egyébként sem értem, hogy lehet a szerdai öregfiús passzolgatásban elfáradni, előtte meg kb. 1 hónapig nem volt rangadó sem. Oké van pár sérült, de inkább a fejekben van a gond és a taktika is tré. Persze a kicsik ellen általában ilyen a játék, de ez a mai akkor is kiábrándító volt. Viszont a győzelem megvan, lehet pihenni Nápolyig.

venember83 2019.02.24. 20:48:04

Az Atléti elleni meccs után szerencsére már nem kell fáradniuk a srácoknak hétközi meccsekkel, és lesz elég kraft a bajnokságra koncentrálni. Heti egy meccs már menni fog, hisz a Bologna is milyen jó formát mutatott ma.

Sztovicska 2019.02.24. 20:57:44

Hát amennyi energiàt öltek a madrid elleni meccsbe nem tudom miben tudtak igy elfáradni. Inkább a semmittevésbe fáradtak bele. Ameddig visszafogja a csapatot ez is lesz

jeneiPALI 2019.02.24. 21:03:23

Magyarázkodás az megy inkább vallotta volna be hogy gyengék voltunk mint a babafos már megint, ha nincs perin óriási bravurja kinos x lehetett volna , ha az Atletico ellen kizugunk felálhatna magátol a padrol és jöhetne zizu akinek lenne még idelye akkor felkésziteni afiukat a jövö juvéját! nem nyeri meg a blt akkor megy kommentátor mondta akkor már most is csomagolhat mert esély arra nulla vagy is 1%, nemtudja motiválni a fiukat szerintem ö már!Forza Juve.

NagyonJuve 2019.02.24. 21:05:53

Előbb be kéne foltozni azt akulacsot aztán tölteni! Igy sosem lessz tele mert lyukas.

NagyonJuve 2019.02.24. 21:07:09

@giorgio007: ööö lehet baboo kolléga szemüvegén keresztül nézte. :) bocsi babo:)))

Grinta 2019.02.24. 21:31:25

Egy darab dolgunk nem működött az egész meccsen.Annak lehet csak örülni,hogy marad a pontelőny,nem kaptunk gólt.De ezen felül,hát,nyekergős nagyon.Szokásosnál is jobban,mert ennyi,és ilyen jellegű (technikai) hiba a passzjátékot tekintve azért nem szokott lenni.

west30 2019.02.24. 21:54:43

Nekem ebbol a nyilatkozatbol az jon le,hogy mar o is erzi meleg a pite.

Nathas 2019.02.24. 22:41:01

Azért egy dolgot nem lehet elvitatni: az erőnlét qrva nagy probléma.

JuventusFanatikus 2019.02.24. 22:47:20

"A mai napon még azt is megkérdeztem tőle, hogy kap-e levegőt, amire azt mondta, hogy igen."

Ez a Maxi megint nem bír magával...:)

2019.02.25. 01:38:45

Ha a Bl-kudarc utáni "bizonyítós" meccstől nem, akkor ettől a "kevés lehetőséget engedélyeztünk" mondástól már tényleg agyérgörcsöt kapok. Mik vagyunk mi? Valami gonosz, szadista pedellus?!?

FeriGjuve 2019.02.25. 07:35:59

Kezdem kiismerni Ballegrit.
Szerintem ez a taktikánk.
Minél kevesebb lehetőséget engedélyezzünk az ellenfélnek.
Nem baj ha nem rúgunk gólt,de legalább ők sem!

del pipi 2019.02.25. 07:39:11

@Grinta: Nézd én eléggé passz játék függő vagyok , és nézve az utolsó néhány meccset, ez a passz játék egyre jobban épül le. Na ezért nem mézek magyar focit mert agyérgörcsöt kapok, tegnap ez a veszély is fenn állt vagy kínosan nevettem a fájdalomtól.Tegnap ezen a meccsen nem csak a technikai hibák csúcsosodtak ki hanem az ötlettelenség, a görcsösség (a Bologna ellen),fáradtság, erőtlenség(ezt én sem tudom pontosan mitől, mert szét nem futottuk az ATM-OT)de ami a legjobban zavart az hogy a játékunk nyomokban lebecsülést is tartalmazott.

del pipi 2019.02.25. 07:44:20

@Dr. Grant: Ha csak a második félidőről beszélt akkor tényleg csak egy lövést engedélyeztünk, de az elsőben mennyit engedélyeztünk, kérdezzük meg Bonuccit akit úgy megforgattak hogy még most is szédül. Amúgy minimum 3-4 lövést ENGEDÉLYEZTÜNK! ÉS MAGUNKNAK MIÉRT NEM ENGEDÉLYEZTÜNK ?

Slevin8 2019.02.25. 08:12:54

Ja, mert amugy csak a BL-meccsek utan van ez a borzalom, amit latunk hetrol-hetre.
Egyebkent elkepeszto, hogy ezzel a hetek-honapok ota tarto nezhetetlen szarral is meg 13 ponttal vezetjuk a bajnoksagot.
De minden meccsen remegni kell, egy kiesojelolt ellen is, akik legalabb az ikszet megerdemeltek volna, mert legalabb akartak focizni, ellentetben velunk.

Az a szerencse, hogy a masik top 8-10 europai elbajnoksagban szereplo csapatnak nincs kettos-harmas-negyes terhelese, csak nekunk...
De nem baj, ket het mulva megszunik ez a gond is, es utana alomfoci lesz a bajnoksag vegeig.

del pipi 2019.02.25. 08:48:12

@Slevin8: Csak azért vezetünk 13-pontal mert a Napoli,az Inter, meg a Roma ENGEDÉLYEZTE NEKÜNK! Már olyan formában hogy tényleg a Juve veszítette a legkevesebb pontot de ezek a csapatok megteszik nekünk azt a szívességet hogy jó sok pontot veszítenek, tehát ENGEDÉLYEZIK a 8. scudettot.

Slevin8 2019.02.25. 09:20:13

@del pipi: Igen, en is igy ertettem, hogy ez leginkabb a rivalis csapatok kritikaja.
Nyilvan orulni fogok neki, ha bajnokok leszunkes netan valami csoda folytan tovabbjutunk az ATM ellen, de ami mostanaban van, az akkor is teljesen kilatastalan mar hetek-honapok ota.

Es nekem az nem eleg, hogy jo oke, megint nyertunk, mert ezzel a jatekkal nem erdemeljuk meg.
Ja, es nem azt akarom, hogy minden heten guritsunk otot, meg nyilvan vannak szarabb meccsek serulesek, formahanyatlas, balszerencse stb. miatt, de itt kb. semmi elkpezeles nincs,kimennek 11-en a palyara, aztan valahogy csak nyerunk 1-0ra,ez a taktika.

Aztan ne legyen igazam es jussunk tovabb az ATM ellen, de azt nem lehet letagadni, h itt most kurva nagy gondok vannak.

Cannavaro 2019.02.25. 09:32:04

Ha Agnelli nem vak, akkor minimum a szezon végén meneszti Maxit! Én már csak benne bízok! Ha olyan legendákat, mint ADP, és Gigi le tudott cserélni szemrebbenés nélkül, most is lehetne olyan határozott! Azokban az esetekben, nem értettem egyet a móddal, de most bármilyen módot el tudnék viselni, csak csapna már az asztalra!

Paris Hamilton 2019.02.25. 09:43:10

Reméljük hogy érkezni fog valamilyen Isteni sugallat amivel továbbjuthatunk...

2019.02.25. 10:09:25

@del pipi: Írásod végén ott a lényeg, amire céloztam. Mi lenne, ha mi is akarnánk néha valamit?!? Mert bosszantó, amikor nem mennek be a helyzetek, de az sokkal rosszabb, amikor értelmes helyzetekig sem nagyon jutunk el, mint pl az ATMA ellen.

2019.02.25. 10:19:36

@Grinta: Talán a 2 nappal ezelőtti statisztika témához tartozik, hogy hiába vagyunk furcsa mód "nagy előnyben" a bajnokságban és statisztikailag minden rekordot döntögetünk, az egyes meccseken belüli statisztika néha inkább közel áll a csúfoshoz. Fura páros, de igaz. Mert pár fordulóval ezelőtt olyan volt, hogy 1 db lövésünk nem volt az első félidőben (már nem emlékszem, melyik kis csapat ellen), de a szünetben mondták is a Juhárék, hogy ilyen 10 éve nem történt a Juventussal. Most meg, amikor bizonyítani kellett volna a csapatnak (ahogy Berna nyilatkozta), 9 lövése volt a Bolognának az első félidőben. Az idei legtöbb az ellenfelel közül. Allegri biztos erre görcsölt rá a 2. félidőben Még jó, hogy Perin kapufára tolta azt a jó lövést (utoljára ilyet Juventusostól nem is emlékszem, mikor láttam, talán amikor még Dybala is tényező lehetett), mert akkor most nem tudom miket nyilatkozgatnának. Mit bizonyítottak.

venember83 2019.02.25. 10:41:56

@FeriGjuve: pedig rengetegszer használja ezt a meccsen mutatott játék értékmérőjeként. Tudom, hogy unalmas, de olvass több Allegri-nyilatkozatot. :D

Spider81 2019.02.25. 10:45:10

@Dr. Grant: Az a Perin vedes nagyon kellett, de elotte a beivelesnel a "kedvenc" Rugani-m ismet elindult, hogy Chiellosan efelugorjon es a labda elfejelese mellett eltorolje a Bologna tamadojat...aztan persze megtorpant es visszahatralt...ismet beszart...katasztrofa az a gyerek es egyszeruen nem eltem,hogy miert van meg itt mikor 40 misiert vittek volna???Nincs ver a pucajaban!

del pipi 2019.02.25. 10:46:01

@Dr. Grant: @Grinta: csípem a számokat és mindig mondom a számok nem hazudnak... deee...sajnos amit látok azt valahogy a statisztikák nem mindig tudják legyőzni, így a szememnek jobban hiszek. pl: Ronaldo! ha megvizsgálnánk hogy hány kapura lövésből szerzett annyi gólt amit rúgott mindjárt felsírnánk hogy:tééényleeeg?@Slevin8: Adom! De én még bízok a csapatban! Forza Juve!

FeriGjuve 2019.02.25. 10:48:01

@venember83: Most hogy mondod,tényleg ezzel értékeli a meccseket. :)

2019.02.25. 11:56:47

@Spider81: Idén kezdett csak folyamatosan lehetőséget kapni. Anakinnek sem 1-2 hónap volt, amíg tökéletes tanítvány lett. :-P

2019.02.25. 12:03:07

@del pipi: Ez így is van. Fociban legalább annyira fontos "a játék képe". Magyarán amit említettél, hogy amit látunk a pályán. Sokszor csalókák lehetnek a számok a "jóság" szempontjából. Mint ahogy pl. Babo arra hivatkozott, hogy annyi lövésünk volt, mint az Athleticonak. De hol voltunk ahhoz, hogy ott számunkra valami előnyös helyzet alakuljon ki?

Bár - egy kis humort is belevéve - a "jóságot" nem gólokban mérik. :-DDD
www.youtube.com/watch?v=9zX2I9DVFIU

del pipi 2019.02.25. 12:36:19

@Dr. Grant: Igaz!Mmost engedélyezek magamnak egy délutáni műszakot!

JuventusFanatikus 2019.02.25. 13:23:18

@Dr. Grant: :D Jó szövege van ennek a Móka Mikinek. Tolja a szöveget, mint a lopott biciklit, a chipstől meg pörög, mint a ganészóró.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása