Allegri: „Jó futballt játszani a legegyszerűbb dolog a világon”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_10.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri a csapat teljesítményét illető felerősödött kritikus hangokra azzal válaszolt, hogy véleménye szerint a futball nem egyszerű videójáték.

Az Öreg Hölgy csapata az Olasz Kupából való kiesést követően, amelyet amúgy nagyon semmirekellő játékkal sikerült elérni, a bajnokságban az egyik idei meglepetéscsapattal, a visszatérő Parmával fog szembe nézni.

„Mario Mandžukić visszatért, a társa Cristiano Ronaldo, illetve a Paulo Dybala, Federico Bernardeschi és Douglas Costa hármasból lesz valaki.” - mondta a mester a pénteki sajtótájékoztatón.

„Nem tekintjük drámainak a helyzetet. Elveszítettünk egyetlen meccset, amelyen alaposan elvert minket az ellenfél. Az Atalanta és a Lazio ellen hajszálpontosan ugyanazt a teljesítményt nyújtottuk, de Rómában sikerült elkerülni, hogy 2-0-ra elhúzzon az ellenfél, míg Bergamóban másképp sültek el a dolgok.

Egy szezonban vannak időszakok, amikor hibázunk, és ezeket a pillanatokat teljes higgadtsággal kell kezelnünk.

Felmerült kritika a csapattal szemben, de ne feledjük, hogy jó néhány pontot gyűjtöttünk a szezonkezdet óta… Bocsánatot kérünk, amiért veszítettünk Bergamóban, nem kellett volna így záruljon a meccs, de már nyertünk egy trófeát idén, a Szuperkupát, és nem szeretnénk, ha további trófeák csúsznának ki a kezünkből.

A Juventus hét bajnoki címet nyert sorozatban, illetve két BL-döntőt játszhatott. Amikor ideértem, az emberek féltek attól, hogy a Malmö együttesét nem tudja legyőzni a Juve, de úgy gondoltam, hogy bejuthatunk a döntőbe, és hogy akár meg is nyerhetjük a Bajnokok Ligáját.

Az Atlético egy szinten van a Juventusszal, mivel ők is játszottak döntőket. Ha kiesünk, akkor elfogadjuk a kritikát.

Európában létezik 6-8 csapat, amely bejuthat az elődöntőbe, de négyen kiesnek. Sokszor hallom, hogy a Juventus már döntősnek tekinthető, és ha ez a helyzet, akkor azt hiszem, hogy értesítem is az UEFA képviselőjét, hogy egyből döntőzhessünk.

A futball nem videójáték. Meg kell próbálnunk nyerni, ahogyan az előző szezonokban, de a sikerhez szerencse és képességek is kellenek.

Nem arról van szó, hogy leigazoltuk Cristiano Ronaldót, és akkor már biztos a győzelem. A tisztelet is elengedhetetlen. Azért dolgozunk, hogy megnyerhessük a meccseket, de másik is így tesznek.

Ezért különleges dolog magasba emelni egy trófeát, és egyáltalán nem természetes dolog. Jó futballt játszani a legegyszerűbb dolog a világon. Viszont sokkal nehezebb úgy nyerni, hogy a csapat jó futballt játszik.

A bal szélen Leonardo Spinazzola és Alex Sandro érhető el. Federico Bernardeschi játszhat a középpálya bal oldalán, míg a jobb oldalon játszhat Sami Khedira vagy Rodrigo Bentancur.

Mattia Perin áll majd a kapuban, és egyesek pihenőt kapnak, szerencsére vannak friss játékosaink, és kihasználhatjuk ezt a lehetőséget.

Paulo Dybala nem vált láthatatlanná, sok meccs van a lábaiban, és Mario Mandžukić nélkül neki is kevesebb gólszerzési lehetősége adódik. Giorgio Chiellini sérülése nem komoly, két hét szükséges a felépüléséhez.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8414602842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NagyonJuve 2019.02.02. 09:08:44

Akkor játsz jó focit! Nem értem ha egyszerű akkor miért nem játszats!? Ez a kép sem az atalanta utáni meccsen készült.

del pipi 2019.02.02. 09:08:46

Na megjött ez a szuper nyilatkozat, tegnap már olvastam. akkor sokkal nehezebb ótvar focit csinálni? jól értem?

del pipi 2019.02.02. 09:10:16

@NagyonJuve: Nem! Ez Chievo elleni után!

venember83 2019.02.02. 09:28:40

@del pipi: nem, sokkal nehezebb jó focit játszani úgy, hogy nyer is a csapat. Ebben igaza van, nem sok meccsre emlékszem az utóbbi 1,5-2 évből, ahol jó focival nyert a Juve.

Cannavaro 2019.02.02. 09:41:30

"Jó futballt játszani a legegyszerűbb dolog a világon. Viszont sokkal nehezebb úgy nyerni, hogy a csapat jó futballt játszik."

Mármint neked nehéz!!!!
Ez be lett írva, az "aki szórakozni akar, menjen cirkuszba", és a "valaki mutassa meg, hogyan kell szép focit játszani, aranyköpések mellé! Hagy ne mondjam ki, mit tennék egy ilyen mondat után, amit egy JUVENTUS edző ki mer ejteni a száján........ De köze van a cipőmhöz, és a szájához!!!!

Il Principino 2019.02.02. 10:12:14

Inkább játszunk célfutballt,mint hogy szép játékkal kupák nélkül maradjunk!

Cannavaro 2019.02.02. 10:48:45

@Il Principino: A kettő nem zárja ki egymást!!!! Miért ne lehetne, szebb játékkal kupákat nyerni?? Sosem fogom megérteni! Abban az egyben, teljesen biztos vagyok, hogy ezzel a minőségű "célfutball" al, nem fogunk egy bizonyos kupát megnyerni, ami a legfőbb célkitűzés lenne! Ez a keret, már alkalmas lenne a játékra, ha valaki játszatni is tudná!

JuventusFanatikus 2019.02.02. 11:08:29

@Il Principino: Teljesen igaz! A is egy dolog, hogy kinek mi a szép játék. Nekem például a Roma elleni meccs nagyon tetszett, nekem az már szép játéknak számít. Nem baj, ha nem szemkápráztató a mérkőzés, csak ne legyen ötlettelen.

Gaben Smith 2019.02.02. 11:31:14

@Cannavaro: A BL bent kell a fantazia oda keves a celfutball

Thuglife! 2019.02.02. 12:14:25

dehát a keret alkalmas szép focira...csak az edző nem

delpi0823 2019.02.02. 12:19:29

@Il Principino:Te itt az eredmenyek alatt az olasz szuperkupat meg a bajnoksagot erted?A blt ilyen footballal a budos eletbe nem nyerjuk meg, az nem az olasz bajnoksag meg olasz kupa.......Az utobbi 20evben foss vedekezo footballt jatszo csapat talan az inter volt meg a chelsea aki tudott nyerni,de altalaban tamadofocit jatszo csapatok nyerik 95%ban.

delpi0823 2019.02.02. 12:22:38

Nem ugy volt hogy Ronaldo a 2meccs valamelyiken pihenni fog?

Cannavaro 2019.02.02. 13:12:07

@JuventusFanatikus: Én sem Tiki-takát akarok! A szezon első fele biztatóan indult, voltak hibák, de legalább látszott az akarás, és kevésen múltak a több gólos győzelmek! Nem kell esernyőcselre bicikli, de legalább legyenek pontos passzok, kreatív támadások, és KAPURA LÖVÉSEK... Ez ugye most a legaktuálisabb kritika, a többi mellett!
Nekem sincsenek az Olasz focira, nem jellemző elvárásaim, de volt egy Lippi féle juve, egy Conte alatt is tűzzel, és irammal játszó csapat, és Allegri alatt is többször előfordult már kreatív, mégis eredményes foci, de valamiért mindig visszatérünk a tötymörgésre, és gyáva, lélektelen játékhoz. Másfél év alatt 90% ban nézhetetlen tötymörgést kellett szenvednünk, aminek Allegri, és a Juve kapcsolatának egyértelmű kiégése az okozója! Ezt, szerintem csak egy békés elválás oldhatja meg, vagy Allegri gyökeres szemléletváltása, amire van 1% esély... Szerintem!

del pipi 2019.02.02. 13:30:49

@Il Principino: @dobor norbert: inkább játszunk szép célfutballt !

Grinta 2019.02.02. 13:48:11

www.youtube.com/watch?v=codkhf9T8OE
4.00-4.30ig
Aki érti érti,aki nem az hisztériázhat reálos módjára tovább.

Isti Kis 2019.02.02. 14:04:39

Amíg ez a majom lessz az edző,szép focit nem látunk!Costa a legjobb a csapatban,mégis csak nagyon keveset játszatja. Khedira,Bentancur,Matuidi nem érnek sz..t sem,magyar bajnoki szint. Jó lenne egy edző aki tudja a dolgát,Allegrit pedig minnél előbb lapátra kell tenni.Tudom sokan most azzal jönnek hogy mégis vannak eredmények,csak az a baj hogy nem focizunk szépen, sokszor csak a szerencsének köszönhetjük a győzelmet.Az pedig végképp idegesít hogy legtöbbször nem támadunk,hanem hátul passzolgatunk,amiből sokszor gólt is kapunk.Mintha nem tudnánk hogy mit kell a labdával csinálni.Ezt tanítja Allegri ? Másik edző kell,és egy pár játékostol meg kell szabadulni.

ZED! 2019.02.02. 14:23:55

Ezt tudod bmeg, vigyorogni fapofával...Legalább tudom, hogy jól gondoltam azt, hogy Te vagy a fék ebben a keretben!

del pipi 2019.02.02. 14:37:36

@Grinta: Na én értem.....vagy nem értem? Ami a video alatt futott na öregen az a Juve ellenállhatatlan volt ha nyertek ha nem , pedig csak focáztak!

Juvegaspy 2019.02.02. 14:38:36

@Isti Kis: @ZED!: amit ti es meg paran szeretnetek olyan csapat NEM letezik. Nem vagyok vak latni hogy az elmult meccseken szar a forma. De Allegri helyere nem tudom kit lehetne leultetni.
Zidane is szidtak eveken at a realosok egyebkent. Nekem pl Klopp szimpatikus de sztar csapattal meg nem ert el folyamatos sikereket. O is nyert 1 nemet bajnoksagot meg volt bl dontobe. Poolt szepen felepitette de meg Semmit nem ert el veluk X ev alatt.
Rajtam kivul mar sokan - meg Allegri is - mondta mar hogy ez Fifa. Ha ennyire idegesit a meccs jatszd le Xboxon es posztold facen h milyen ugyes vagy

Juvegaspy 2019.02.02. 14:39:42

@Juvegaspy: ez NEM fifa akartam volt mondani

Il Principino 2019.02.02. 16:01:02

A vb címet is a célfutball hozta meg a franciáknak,az Eb-t görögöknek,portugáloknak,de mondhatnám az inter vagy a Chelses bl címét is,míg az űrfutballt játszó Barca-Bayern-City-PSG az utóbbi években a bl hez még olyan közel sem került,mint mi :D vagy meghalhatunk a szépségben,mint a Wenger féle Arsenal...én pont leszarom milyen játékkal,csak jöjjenek a kupák..utána azért jönne a hiszti mert jól és szépen játszunk,de nem bővül a vitrin..Jelenleg aki szép focit játszik az barca-pool duo,de nem biztos hogy a bl címhez az elég,mivel az elmúlt szezonok az ellenkezőjét igazolták!

Thuglife! 2019.02.02. 16:18:51

a célfutball rajongóknak feltalálták a footgolfot :D ott nem lehet szépen vagy csúnyán nyerni...csak végigmész és kész.de amíg csak a szélsőhátvédeink értéke 60-60M az irányítónk 80m és van két 100M feletti játékos addig elvárás hogy szépen is játszanak.és itt nem arról van szó hogy haljunk meg a szépségbe...kapjatok már a célfutballos fejetekhez,arról beszélünk hogy eltelnek úgy félidők hogy nem lövünk kapura!

ZED! 2019.02.02. 16:27:20

@Juvegaspy: Az a baj, hogy ha fifazni van kedvem, akkor leülök a gép elé...de inkább nézem a szeretett csapatom szenvedését!

Tudod mit igazad van, maradjon minden így, aztán majd, ha a BL- ből is kicumiztatnak, akkor visszatérünk erre...

del pipi 2019.02.02. 16:32:53

@Il Principino: Pedig az egyik ott lesz a bl dömtőben idén....csak remélni tudom hogy ellenünk!

ZED! 2019.02.02. 16:34:40

@Il Principino: Célfutball???
Mit is jelent ez pontosan? Mi a célunk, az oké, hogy mi a futball, az nem az amit Allegri produkál... főleg úgy, hogy kapurarugás nélkül viszünk le félidőket--->nincs kapurarugás--->nincs gól--->nincs győzelem--->nem értük el a célunkat---> Miről beszélünk? Nálunk mi a célfutball?

Il Principino 2019.02.02. 16:43:21

@ZED!: @Thuglife!:

Szép játékkal is kicumizhatunk,ahogy évek óta a Barca :D
Napoli a legszebben játszó olasz csapat évek óta!És mire ment vele?A csoportkört hagyományosan nem élik túl...lófaszt sem nyertek vele!!!
Az Atleti mennyivel játszik szebben,sztem sehogy!Alkalmazkodik az ellenfélhez ahogy mi is tesszük és ők is vesztenek pontokat és kapnak ki..Az utolsó 2 meccs valóban hagyott maga után kívánni valót,sőt,de vhol mégis az eredmények magukért beszélnek!A bl-ben izgulnunk sem kellett a továbbjutást illetően,a bajnokságot sem tiki-takával vezetjük rekordpontszámmal!A bevált módszeren,ami évek óta sikeres miért kellene változtatni?Én is szeretnék szemkápráztató játékot és úgy nyerni,de a szép játék még nem garantálja a sikert!Kicsit leeresztett a szépen szálló lufink,de még nem pukkadt ki!Jött egy hullámvölgy,de nem a sorsdöntő pillanatban az lényeg.
Én kérek elnézést a csapat nevében mindenkitől,mert az 5. évben nem lesz olasz kupa győzelem,de abban biztosak lehettek hogy a bl-ben odateszik magukat a fiúk aztán majd kiderül mire lesz elég,mert egy rakás szerencse is kell mellé!

Il Principino 2019.02.02. 16:47:56

@del pipi: ne vegyél rá mérget!A Barca évek óta elvérzik már a 8 között,a pool épp hogy tovább ment a csoportból!Nekik is jöhet sérüléshullám,formaingadozás vagy épp a szerencse nem lesz velük :)Tény,hogy jó focit játszanak egészen addig amíg jön egy Atleti pl. :) A matracosok és a Juve az a 2 csapat,aki képes bárki ellen bármire sztem és ezt mindenki tudja,sztem sorsoláskor összetette mindenki a 2 kezét hogy egymást kapta ez a 2 csapat

Isti Kis 2019.02.02. 17:09:52

@Juvegaspy: szerintem ez nem az én feladatom,talán Zidane.

Juvegaspy 2019.02.02. 17:35:47

@Isti Kis: csak Allegrit annyira birod szapulni...direkt leirtam hogy Zidanet is szidtak a Realosok a szar jatek miatt erre beirod a nevet. Remenykedtem hogy frocsogesed utan vmi uj meglepot irsz hat nem jott be. Nyugodtan frocsogj tovabb...

Juvegaspy 2019.02.02. 17:37:13

@ZED!: Nagyon remelem hogy tevedsz a BL-t illetoen.

Juvegaspy 2019.02.02. 17:40:01

EZERT IROM MAR SOKADJARA HOGY AKIK ALLEGRIT ELKULDENEK NEVEZZEK MAR MEG AZT AZ EDZOT AKINEK 95%BAN A SZEP JATEK MELLE FOLYAMATOS GYOZELMEK KUPAK PAROSULNAK

ILYEN EDZO NINCS! S OLYAN CSAPAT SINCS AMIROL ALMODOZTOK

ZED! 2019.02.02. 17:40:24

@Juvegaspy: Remélem én is! Inkább én tévedjek, mint Allegri

Juvegaspy 2019.02.02. 17:46:58

@Isti Kis: egyebkent Zidane-t tudom en is elkepzelni Allegri utan, ami eleg sanszos hogy be fog kovetkezni az ideny vegeztevel, Ha BL-t nyerunk akkor azert ha nem nyejuk meg a nagyfulut akkor meg azert..igy vagy ugy de Allegri valszeg kiprobalja magat mashol. (A Squadra Azzurra elen remelem)

Thuglife! 2019.02.02. 18:27:33

Célfutball=megölni az ellenfél játékát,kevés helyzet maximális kihasználása,a lehető legkevesebb energiabefektetéssel(mert jön a köv. meccs).jelenleg ezt láthatjuk.
de a keret többre van predesztinálva.az nem lehet igaz hogy a mai fociban már csak így lehet nagy tornát nyerni.
Adott a keret hogy Allegri egy újitó legyen de csak ezt az eredménycentrikus biztonsági játékot látom.rekord pontszámot értünk el.ok. de allegri akkor se dob be fiatalokat ha 20 ponttal mennénk.képtelen felrázni egy csapatot,sem szezon közben se meccs közben,bealtatjuk saját magunkat.mindig azt olvasom hogy majd a BL-ben...,majd tavasszal..., majd jövőre....ez a bayern effektus csak ők legalább úgy esnek ki a bl-ből hogy a bundesligában szórakoztatnak...mi meg úgy hogy sehol.
többször elhangzott már hogy brandet építünk,fel akarunk zárkózni a barca real bayern hármashoz.de ilyen játékkal csak veszíthetünk szurkolókat...

Cannavaro 2019.02.02. 18:28:56

@Juvegaspy: Nem tudok olyat mondani, mert nem tudhatom, hogy ki lehetne az, akinek sikerülne ezt a keretet, jobb játékra bírni, DE HA NEM PRÓBÁLJUK KI, NEM IS FOGJUK TUDNI! Mikor Allegri ide jött, mi volt??? Takarodjon, kókler stb. És lám, azóta elért ezt-azt nemde? Mikor Conte idejött, egy középszerű fiatal edzőként, ki gondolt arra, hogy nyerni fogja a Scudetto-t???? Ha jól emlékszem SENKI! Nem feltétlenül, egy garantáltan szép játékot játszó, eredményes edzőt kell hozni, hanem elküldeni azt, akin látjuk, hogy elérte a korlátait, és esélyt adni valakinek, akiben benne lehet a TÖBB! Keret van hozzá, és jelenleg annyi kéne hogy motiválni, és támadást építeni tudjon az új edző, nem kell hogy azonnal Zidane, Lippi kvalitást ültessünk oda!

Cannavaro 2019.02.02. 18:42:24

Erre, egyébként gondolom meg vannak a megfelelő személyek, akik meglátták Conte, és Allegri zsenijét is.... Egyikről sem hittük volna innen, tehát nem tudhatod, hogy ki válna be!

Il Principino 2019.02.02. 19:25:50

@Cannavaro: van igazság abban amit írsz,de akár rosszul is elsülhet a dolog..lehet hasonló játék mellé hosszas eredménytelenség következne!Ez kétélű fegyver,ezért vagyok az mellett,hogy amíg eredmények vannak és Allegri nem kívánkozik el akkor jobb az állandóság!Ha viszont az eredmények,sikerek már nem jönnek akkor távozhat,de addig ne..A bl címre egyik edző se játékoskeret sem jelent garanciát sajnos..szerencse faktor nagyban befolyásoló tényező,nem beszélve a vakegér játékvezetőkről..

giorgio007 2019.02.02. 19:44:45

Éppen a Barka-Valencia meccset nézem, de félelmetes ezek mennyire nem értenek a focihoz. Hát szépen játszanak, pfejj.

del pipi 2019.02.02. 20:28:10

@Il Principino: Na hát én nem raktam össze a két kezem! Én felsírtam! A haverom azt mondja a Pool kiesik a Bayern ellen ,én azt mondtam hogy a Pool, deremélem neki lesz igaza. Barca? igen egyszer k...a jól játszanak aztán kiesnek a Roma ellen. Meglátjuk!

Cannavaro 2019.02.02. 20:34:16

@Il Principino: Abban is van igazság, hogy az eredmények miatt nehéz a váltás, minden oldalról, de nem bírok bele nyugodni, hogy nem tudok meccset nézni, mert unalmas, színvonaltalan, és idegesítő! Ma sem fogom magam kínozni, inkább megnézem a tippmix meccsem az NHL ben, és marad a Juve összefoglaló... De hát majd megszokom, aztán várom a csodát! Csak nem marad így örökké!

BigP86 2019.02.03. 00:26:41

@giorgio007: haha ez jo :) De ezt magyarazd a sok korlatolt gyökérnek akik a szart is mosolygós képpel zabálják itt a blogon.. :D

János Aradi 2019.02.03. 01:47:25

@Il Principino: azért az a Barcelona illetve Real osztálykülönbséggel vert minket amikor igazán ott volt a cél :DDD Sanszunk nem volt egyik döntőn sem.

Il Principino 2019.02.03. 14:06:14

@János Aradi: Az oké,de az útjukat általában "megkönnyítik"a döntőig :)
1 meccsen meg bármi lehet..

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása