Beharangozó: A Parma elleni meccs

parma_cimer.pngCsúfos vereséget szenvedett el a Juventus az Atalantától a Coppa Italia sorozatban, szombaton pedig a bajnokságban kell helyt állnia a Bianconerinek. Az ellenfél a Parma, a helyszín pedig az Allianz Stadium lesz. 20:30-kor kezdődik a mérkőzés, a játékvezető Piero Giacomelli lesz.

A parmai alakulatot nevezhetjük a Serie A egyik meglepetéscsapatának is, mivel a tizenkettedik helyet foglalja el a tabellán úgy, hogy nyolcszor nyert, négyszer játszott döntetlent, illetve kilenc vereséget gyűjtött. 28 pont már a zsebben van, úgyhogy biztosan nem esik vissza a gárda a Serie B-be.

A Juventus nem számíthat Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci és Juan Cuadrado szolgálataira.

A Parmánál csak Alberto Grassi nincs játékra alkalmas állapotban.

Általam felállított kezdő:

4-2-3-1: Perin - João Cancelo, Rugani, Cáceres, Alex Sandro - Bentancur, Pjanić - Bernardeschi, Dybala, Ronaldo - Mandžukić

  • Védelem: Olyan nagy lehetőség nincs a válogatásra, mármint ami a középhátvédeket illeti. Cancelo nem érdemli meg azt, hogy kezdjen (nem mintha a többi játékos brillírozott volna az Atalanta ellen), de hatalmas szükség lesz az ő és Sandro gyorsaságára a széleken, mivel a Sonkásoknál van pár gyors léptű  támadó, és nem mellesleg egy kontrákra építő együttesről beszélünk. Nagyon megtépázott a Juve védelme, nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen produkcióval áll elő Rugani és társai. Egyelőre az olasz fiatallal kapcsolatban vannak kétségeim, mivel nagyon bizonytalan szokott lenni, nem hallgat az ösztöneire, nem tudja eldönteni, hogy mit is tegyen. Attól tartok, hogy Perinnek egyszer legalább ki kell majd szednie a hálóból a labdát.
  • Középpálya: Valószínűleg Allegri is rájött, hogy a 4-3-3 ilyen formában életképtelen, ha viszont mégsem jött rá, és továbbra is erőlteti, akkor attól félek, hogy kicsit bajban lesz a Juve. Miralem játszatásának ezúttal szerintem kötelező érvényűnek kell lennie, a kérdés csak az, hogy ki lesz a párja, Matuidi, Can és Bentancur is jó döntés lenne a bosnyák mellé.
  • Támadók: Mario visszatérése nagyon fontos lenne, vele könnyebben megvalósítható la 4-2-3-1. Ronaldo a szélen jutna szerephez, az ellenfél valószínűleg amúgy is keményen fog védekezni, centerként elveszne a védők között. Bernardeschi kiküzdötte magát a hétköznapi meccsen, azon kevesek között volt, akin látszódott az elszántság. Dybala a pihentebb játékosok egyike, mivel Marco Landucci, a Juventus másodedzője érthetetlen módon elég hamar lekapta a pályáról.

Nagyon bízok abban, hogy komoly változásokat észlelhetünk majd, mert a szerdai produkció olyan gyenge volt, hogy arra szavak nincsenek. A Parma ellen lehet valamilyen szinten kísérletezni, de csak ésszel, mert nem egy gyenge ellenfél. Tippem: 2-1 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6414602632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.02.01. 21:41:49

"Valószínűleg Allegri is rájött, hogy a 4-3-3 ilyen formában életképtelen..."
Én is ebben reménykedek, ideje lenne ismét előhúznia valami újat Allegrinek, ahogy tette két éve a 4-2-3-1-el.
A legtöbb helyen Bernardeschit várják a középpálya bal oldalára (így ez egy 4-2-3-1 is lehet), én ezt már mindenféleképpen pozitívumként értékelném. Di Marzio szerint;

Probabile formazione Juventus (4-3-3): Perin; Alex Sandro, Rugani, Caceres, Spinazzola; Bentancur, Pjanic, Bernardeschi; Douglas Costa, Mandzukic, Ronaldo.

Ami érdekes, hogy szerinte Sandro lesz a jobbhátvéd és Spinazzola a bal, amin azért eléggé meglepődnék... De remélem Berna posztját legalább eltalálja. :)

del pipi 2019.02.01. 21:51:07

@Il Pjanista: Arról volt szó hogy Ronaldo pihen! Jár neki a pihi olyan zoral az utolsó öt meccsen hogy öröm nézni! Én Dybalát várom a kezdőbe , lássuk ha nem játszik a SZÖRNY akkor mire megy amúgy ez a felállás szuper támadónak ígérkezik még inkább a Cancellot játszatnám talán. és Mandzukic helyett a Kean-t.

Il Principino 2019.02.01. 22:14:09

Ronaldo elvileg pihenni fog,korábban azt mondta a mester!Atalanta/Parma elleni meccs vmelyikén..

2019.02.01. 23:01:55

A 4231 is megbukott már nálunk egyébként egyszer,habár én azt jó felállásnak gondoltam akkor is,nem volna rossz ötlet,de szerintem nem igazán ezen múlik,ebben az egy dologban mindig egyetértettem Allegrivel. Fontos része a focinak,az egyik legfontosabb,de közel sem a leg,az ugyanis a mentalitás. Mandzukic játéka nekem például egyetlen felállásból sem hiányzik,a mentalitása végett viszont abszolút. Az viszont,hogy Allegri ugyanezt a többieknek nem tudja átadni,az totális csőd,amíg focizni nem akarnak a játékosok,inkább sétálgatnak meg kocognak futás helyett,az vállalhatatlan kategória és így egyetlen felállás sem fog érdemi változást hozni. Ronaldo meg,mondhat bárki bármit,nem szélső,Douglas Costa és Berna viszont azok,CR egy gólgép,Costa és Berna,de Mandzukic sem azok. Dybalának és Ronaldonak semmi keresnivalója a védekezésben,nekik az ellenfél labdakihozatalát kéne zavarniuk. Pjanic nem védekező középpályás és nem hátravont irányító,ha hajlandó dolgozni a sebességén és Allegri hajlandó elengedni őt a pályán,akkor a világ egyik legjobb középsője lehetne. Khedira játszatása két középső esetén teljes öngyilkosság,őt egy esetleges formáció váltás esetén végleg el kéne felejteni. Can és Matudi jó labdaszerzők,Pjanic is sokat fejlődött ezen a téren,mostanra bőven feljebb lehetne engedni a bosnyákot,ahogy az egész csapatot is,tökéletesen meg lenne oldva a védekezés akkor is,ha feljebb csinálnánk,világklasszis játékosaink vannak.

JuventusFanatikus 2019.02.01. 23:28:23

@Il Pjanista: Agresti kezdője már kevésbé jó. Cancelo jobbon, Khedira Benta helyett...
Remélem Fede hoz egy kis változást.

2019.02.02. 07:09:03

@del pipi: @Il Principino: Valóban ezt mondta, ezt el is felejtettem. Úgy látszik, hogy az Atalanta elleni csúfság keresztül húzta a terveket, mert vaiószínű, hogy mégis kezdeni fog és inkább Dybala pihen.

del pipi 2019.02.02. 08:10:12

@Il Pjanista: Basszus ! Elfelejtettem hisz Roni dokkal jobban kente mint Dybcsi így már érthető. Azért nézzük majd meg, mindig van valami változás a kezdés elött.@JuventusFanatikus: Na azt azért ne! Nem vagyok akkora Khedira ellenes de sajnos ő is a trénerrel együtt a limitje végére ért ő már csak akkor lépjen pályára ha nincs senki más.

del pipi 2019.02.02. 08:13:38

@Il Pjanista: akartam volt mondani sokkal...nem azt akartam mondani hogy ő egy dokk munkás.

del pipi 2019.02.02. 08:27:42

@fire06: Sok igazságot tartalmaz amit írtál! De kezdem úgy érezni hogy Ronaldo leigazolása csak marketing és imázs szempontból volt jó. Pedig halál boldog voltam hogy jön! Ki az a hülye aki nem örült hogy a sorainkban tudhatjuk az egyik legnagyobbat? De annyira rá épül a játék , mindenkinek neki kell passzolnia, ha mindenki engem rúg torkon a labdával és én rúgom az összes tizit, akkor én is rúgok 14-15 gólt...és akkor még nem is beszéltünk arról hogy Allegri nem tud mit kezdeni ennyi jó játékossal. És majd ha ma játszik Roni nézd! nézzétek! Hogy lekapják a pályáról....remélem nem lesz igazam.

2019.02.02. 08:42:26

@del pipi: Nem volt jobb az tény, mindkettőre rá férne a padozás. De Roni még hullafáradtan, szar formában is sokkal inkább képes eldönteni egy meccset, mint Dybala. Vagy mint bárki más a csapatból.

del pipi 2019.02.02. 09:01:14

@Il Pjanista: Biztos? A tiziket a Dybala is berúgja! Nézd ma amit mondtam, fontos! Nem Ronaldo fóbiám van egyszerűen többet várok tőle. Dybala pedig sokkal jobb mint ahogy sokszor leírod , egyszerűen nem passzol neki sem Ronaldo mindent én akarok mániája és Allegri neki talált posztja. És még egy kérdés egy ilyen hullafáradt szar formában futballozó Ronaldo jelenti majd a különbséget bárhol is ha kis csapatok el tudják őt varázsolni a pályáról?

NagyonJuve 2019.02.02. 09:03:41

@del pipi: lehet van benne valami amit mondasz. Benzema is feltámadt ronaldo hiányában.

2019.02.02. 09:23:51

@del pipi: Igen, Ronaldo bármilyen formában, bármikor különbséget jelenthet, én elképzelni nem tudom, hogy Ő is hónapokig eltűnjön a pályáról, mint Dybala. Ő ezért világklasszis. Tény, hogy pihennie kéne, és Ő igazából a nagy meccsek embere (kis csapatok ellen nem is igazán megy neki a játék), de most ez a Parma elleni meccs is fontosabbá vált, mint azt várni lehetett, köszönhetően a Coppa kiesésnek.
Most játszania kell, ráférnek a gólok a csapatra és most kell igazán egy ilyen vezér elölre, mint Ő.

Egyébként a Realban is voltak gyengébb időszakai, nem kell kétségbe esni emiatt. Tulajdonképpen az Ő teljesítménye azzal esett vissza, hogy Pjanic és Mandzukic, a csapat két kulcsfontosságú játékosa kiesett és felborult az addig működő rendszer.

@NagyonJuve: Látszik is az idei teljesítményükön, hogy csak Benzema támadt fel, nem pedig Ronaldo. :)

del pipi 2019.02.02. 13:48:52

@Il Pjanista: Basszus hát hogy mondjam neked semmilyen különbséget nem jelent, és Ronaldoból napra kész vagyok mert a legjobb gyerekkori barátom Real fan és így ő nézi a Juvét én a Realt, mindig megbeszéljük mi történt a hétvégén. Pont ezért örültem hogy jön mert az utolsó két évében már sokkal inkább csapat játékos volt mint korábban. Én nem akarlak semmiről meggyőzni de higgy a szemednek nincs szükségünk behazudni dolgokat hiszen folyamatosan megtörténnek.

2019.02.02. 14:23:27

@del pipi: Nem jelent, persze. A Real is biztos azért ilyen jó idén Ronaldo nélkül. :) De én se akarlak meggyőzni, bízok benne, hogy majd meg fog Ő téged. De az eddigi 21 meccs / 15 gól az kb. olyan statisztika amit várni lehetett tőle a szezon előtt.
A lényeg pedig úgyis az lesz, amit az Atleti ellen látunk tőle, mert tulajdonképpen ez lesz az első olyan meccs amiért leigazoltuk őt.

del pipi 2019.02.02. 16:20:30

@Il Pjanista: Na látod ez is más kérdéseket vet fel, mert a Realból tényleg hiányzik és ezt nagyon benézték amikor eladták. Hát azok a fránya számok, a Grintának írtam pár hónapja hogy a számok természetesen nem hazudnak de nálam az a baj hogy szeretek a szememnek is hinni. Igazad van jön a Bl és ott elválik tud -e különbséget jelenteni, de azért én vártam hogy az Atalanta ellen is különbséget jelentsen. várom az estét remélem nem lesz igazam, de nézd amit mondtam a kevés mozgást és ha elindul sokszor zavaró mint hasznos, gyenge cselló gyenge lövések viszont nagyon jó szabik he-he. viccet félre ennyi elég Roniból jó párbeszéd volt , a többit meg majd az idő rendezi.

JuventusFanatikus 2019.02.02. 17:06:13

Agresti szerint De Sciglio-Spinazzola lesz a két szélsőhátvéd, Khedira helyett pedig Bentancur kezd.

Grinta 2019.02.02. 17:12:56

@del pipi: Ha már megszólítottál : ) Mondjuk az írás legkevésbé sem Neked szól,mert míg Te a jó focit kéred számod,mindezt normális kereteken belül,úgy hogy teljesen azonosulni tudsz a másik oldallal.Nagy dolog ez,és ezt fejlődésnek érzem Nálad.Csupa jóságból írtam!
Az a nehéz ebben a felgyorsult világban,hogy a helyén kezeljük a dolgokat.Sajnos odáig jutottunk,ha egy ki-ki meccsen kiesik egy csapat a Champions League-ből mondjuk a legjobb 16 között-legyen szó a Juventusról,Bayern Münchenről,Barcelonáról-akkor az a szezon kuka.Mi van??Dominálnak hazai porondon,és ha a történelmüket nézzük,fennállásuk mondjuk 100 esztendőjét átlagosan(kinek több,kinek kevesebb),azt egész nyugodtan le lehet osztani a Bl győzelmek számával,hát nem jön ötévente sem.Sehol.Nézzük már reálisan.
A pénzt nem most találták fel azért-a régi időket védendően-ezt tisztázzuk

alexGicamo 2019.02.02. 18:20:06

@Grinta: Jó gondolatmenet !
Nagyon el vannak szállva az emberek, túl magasak az elvárások !

JuventusFanatikus 2019.02.02. 18:55:15

Agresti legfrissebb beszámolója szerint ez lesz a kezdő, ezt szinte hivatalosnak is tekinthetjük:
Perin - Cancelo, Cáceres, Rugani, Spinazzola - Khedira, Pjanić, Matuidi - Costa, Mandžukić, Ronaldo

del pipi 2019.02.02. 20:07:46

@Grinta: Na látod! A héten pont ezt nem értette a DR Grant hogy ez a két dolog teljesen szimbiózisban tud élni hogy bár várom a jobb focit de az eredmények láttán sem vagyok boldogtalan. Én nem mondom azt az olasz kupára hogy bohóc kupa, az is kellet volna. És nem árulok el nagy titkot hogy a szerdai produkció után leültem mint az öreg malter. tudom hogy nem nekem szólt csak megnéztem a linket és jó volt látni közben azt a csapatot. Akkor nézzük Real-isan ezeknek jött hogy szomorodjon meg a nyakuk, már ha érted az ilyen kis szó játékokat? Amúgy Az írás többi tartalma: ez így van! Remélem látunk valami klasszat ma. FORZA JUVE!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása