A Juventus ismét visszahozná Cácerest

caceres_martin_lazio.jpgA Juventus ugyan Torinóban tartaná, egyre erősödnek a pletykák arról, hogy Medhi Benatia nem kívánja a szezon második felét is a kispadon tölteni, s amennyiben a marokkói válogatott végül valóban távozik, a klubnak védőt kell igazolnia a téli mercato idején.

A Sky Sport Italia értesülései szerint a Juventus mindenképpen egy rutinos játékossal pótolná Benatiát, s az ennek a feltételnek megfelelő egyik legfőbb jelölt Martín Cáceres lehet.

Az uruguayi védő már két időszakot is a Juventusnál töltött, előbb a 2009-10-es szezonban, majd két esztendővel később visszatért, s öt bajnoki címet is gyűjtött a zebracsíkos mezben.

A most 31 esztendős Cáceres pályafutását sérülések is hátráltatták, s soha sem sikerült rendszeres kezdővé válnia, távozása óta pedig megfordult a Southampton, a Hellas Verona, majd a Lazio kötelékében is.

Cáceres rutinnak bizonyosan nincsen híján, ráadásul olcsó megoldást is jelentene a Juventus számára, hiszen jelenlegi szerződése júniusban jár le a fővárosi egyesületnél.

Amennyiben az uruguayi végül mégsem tér vissza Torinóba, a Sky szerint a Zenit Szentpétervár veteránja, Branislav Ivanović, a Fenerbahçe csapatában szereplő Martin Škrtel, valamint a Parma kötelékébe tartozó Bruno Alves neve is ott szerepel a Juventus listáján.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1714587642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

steven.h 2019.01.25. 10:33:17

Cáceres nem tudom mennyire tudna 4 védős rendszerben belül játszani. Mondjuk nekem tök mindegy kijön (akkor már inkább Ivanovic) mert Barzagli ha felépül és egészséges akkor nagyjából 5. számú védő lenne az újonc, nagy valószínűséggel.

Gabueroo 2019.01.25. 10:46:21

Persze bruno alves majd helyettesit 1 benatiat xddddd

Benatia top vedo, a felsorolt tobbi nev meg kb fradiba ferne be.

Juventino86 2019.01.25. 11:09:13

Benatia egyértelműen jobb a felsorolt védőknél. Náluk szerintem még Rugani is többet hozzá tud tenni. Viszont ha Benatia ennyire menni akar, mivel nem alapember, el lehetne engedni. A pótlásra a felsoroltak közül még mindig Caceres lenne talán a legjobb megoldás. Ezt főleg azért gondolom így, mert ő már játszott nálunk. Így biztosan könnyebben tudna integrálódni a játékrendszerbe. Belső védőként a kisebb csapatok ellen szerintem el tudná látni a feladatát. Komoly meccsen meg nyilván a Chiellini-Bonucci páros kezdene.

venember83 2019.01.25. 11:11:38

@Gabueroo: top védő? Nem lennék ebben egyáltalán biztos, ezt mondatja velem a marokkói számtalan hibája, amit a múltban mutatott több fontos meccsen, plusz jelenleg csak a padot koptatja.

2019.01.25. 11:13:03

Lelép a harmadikszámú védő és igazolunk egy negyedik számút... Még ha Spinazzolát lecseréljük Darmianra, akkor elmondhatjuk, hogy a BL előtt szépen "megerősítettük" a védelmet.

kovta23 2019.01.25. 11:15:42

Nem értem miért megint rutinos védőt keresünk?! Van már elég. Miért nem lehet elhozni egy fiatal védőt? Meddig várunk még? Adjuk el Benatiat ha menni akar és vegyünk már egy 20 év körüli belső védőt! Itt az idő hogy fiatalkorúak! De Light, Upamaceno esetleg valaki olasz?

rockitbaby 2019.01.25. 11:17:22

@Gabueroo: Tekintve, hogy a Benatia helyét kell átvenni, ami kb a szezon eddigi szakaszá figyelembe véve max 2 meccs lesz, felesleges komolyabb nevekben gondolkozni. Fél évre 2 meccsre ezek egyelőre elegeknek kell, hogy legyenek.

Aztán majd nyáron lehet hozni komoly nevet.

juve28adam 2019.01.25. 11:36:35

Még mindig inkább Cáceres, mint a többi felsorolt név. Az indián már volt itt, mindenki szerette és fiatalabb is ,mint a többiek. Arra a pár meccsre amin egyébként Benatia játszana teljesen rendben van, csak a sérülések kerülnék el. Fiatalabbat majd hozunk a nyáron. Különben azt se feledjük ,hogy Cáceressel szélső védőt is tudunk játszani ,szóval akár még Darmiantól is megmenekülhetünk.

2019.01.25. 11:45:36

Zseniális lesz mikor Barzagli esetleg visszavonul nyáron és kellene 2 belső védőt hozni...ezeket nagyon frankón tudjuk megoldani.

pedronegroo 2019.01.25. 11:45:57

Elvileg nem játszana szinte semmit így felőlem jöhet mert mindig is bírtam az indiánt de ahogy a cikkben is írták évek óta visszatérően mindig küzd valami sérüléssel és hát Torinóban is többet volt a lábadozók között mint a keretben, így nézve még arra a pár meccsre pár percre amire kellene még lehet arra se jó sajnos mert teljesen megbízhatatlan az állapotát tekintve.

Pavel1988 2019.01.25. 11:46:05

Legrotaglie neve miért nem merült fel?

steven.h 2019.01.25. 12:41:07

@Pavel1988: Én őt kedveltem, kifejezetten felszívta magát Ranieri alatt és az egyik legjobbunk volt.

del pipi 2019.01.25. 13:16:53

@Pavel1988: mert túl fiatal! amúgy én is csipáztam.

Drotkoszoru 2019.01.25. 14:21:43

Az összes felsorolt játékos fényévekre van Benatiától. Gyakorlatilag mindegyik név idős, sérülékeny, leépült, illetve fénykorában is szerényebb képességekkel bírt, mint a marokkói. Ez Cáceresre hatványozottan igaz, és mindezt úgy mondom, hogy mindig is bírtam az indiánt. Semmi értelme nincs értékesíteni januárban Benatiát, ha csak ilyen pótlást tudunk biztosítani (a csapat megerősítése lenne a cél, nem a gyengítése). Szükség lesz a marokkóira tavasszal a 3 frontos küzdelemben (főleg, hogy Barzagli még hosszú hetekig sérült és ő már amúgy is csak vésztartalék ennyi idősen). Részemről egyébként simán kezdhetne Ruganival együtt a könnyebb (az összes alsóházi csapat elleni) bajnokikon. Kíváncsiságból ránéztem a whoscored osztályzataira, és ebben a szezonban az ő pontszáma a legmagasabb az összes középső védőnk közül (igaz csak 6 tétmeccsen játszott), illetve az előző szezonban is ő kapta a legjobb osztályzatokat. Nem állítom, hogy a whoscored mindenható és tévedhetetlen lenne, azt sem, hogy Medhi világklasszis védő lenne, vagy nálam alapembernek számítana egy erős Juvéban; de iszonyat alulértékelt itt a blogon és indokolatlanul sok kritikát kap, ami a legtöbb esetben nem is a teljesítményének szól, hanem csak egyszerűen a nem szimpatikus "pofájának". Nála jobb 3-4. számú belsővédőt nehezen tudnék elképzelni, a felsorolt nevekkel pótolni pedig kifejezetten nevetséges lenne.

Drotkoszoru 2019.01.25. 14:23:12

Annyi még kimaradt: nyáron természetesen felőlem is mehet Isten hírével, de addig semmiképp nem engedném el, játékosakarattól függetlenül.

JuventusFanatikus 2019.01.25. 14:55:13

Cáceres mellett csak az szól, hogy játszott már nálunk. Nem is igazi középhátvéd, nagyon sérülékeny, nem éppen a minta játékosok megtestesítője, nem tud egyik csapatnál se komoly tényező lenni. Ha öreg kell, akkor már inkább Ivanović.

MarekCsont 2019.01.25. 16:26:04

Veretes névsor, valamelyik jatekosmegfigyelo a Fifa19 helyett a Fifa09 bol valogat?

m.martin91 2019.01.25. 16:38:35

@JuventusFanatikus: Ez így igaz, ahogy leírtad. Ugyanakkor fentebb is felhívták rá a figyelmet, hogy Caceres szélen is bevethető, szóval ez is közrejátszhat a szerződtetésében. Továbbmegyek, ha a sérülések elkerülnének minket, szerintem többet játszana szélen, mint középen. Illetve ezzel a húzással Rugani tényleg előlépne első számú cserévé középen, sokak megelégedésére. Igazából a helyzet az, hogy Benatiától csak gyengébb játékost tudunk szerződtetni, ami kihatással lehet a tavaszunkra. Valószínűleg nyárra tartogatják az erőforrásokat, de el tudom képzelni, hogy a nagy nyári kiszemelttel kapcsolatban is pofára esés lesz a vége.

rockitbaby 2019.01.25. 16:44:44

@Drotkoszoru: Rugani lassan ott tart, hogy Bonucci helyett is kezdhetne, ha lenne töke a Misternek, de ez más kérdés.

A Benatia résszel egyetértek, a felsorolt nevek mind gyengébb játékerőt képviselnek, mint a Roma-s korszakban ténykedő Benatia. Ellenben a mostani már egy annál sokkal visszafogottabb taljesítmény a marokkóitól, így azért már másabb a leaányzó fekvése. Azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a vészmegoldás csak fél évre jönne. Télen, legfőképp tőlünk, többet nem szabad várni. Hogy őszinte legyek, szerintem a legjobban úgy járnánk, ha Ivanovic jönne, Benatia meg menne az Arsenal-ba, hogy Ramsey már most télen jöhessen. A védelem szerintem semmit nem gyengülne, cserébe a középpálya ellenben erősödne.

JuventusFanatikus 2019.01.25. 17:10:06

@m.martin91: Ivanović is tud a szélen játszani, ugyan az uruguayi szerintem már magasabb szintet képvisel ezen a poszton. Cáceres belső védőt szerintem csak három védős rendszerben tudna játszani, de olyan meg úgyse lesz. Kár, hogy Benatia játssza a hercegnőt, mert Ő tényleg egy nagyon jó képességű védő. De, ha Cáceres jön, akkor remélem, hogy megússzuk Darmiant.

alexGicamo 2019.01.25. 17:42:45

Na neki örülnék ! Anno nagyon kedveltem, sajnáltam, hogy eladtuk . Igaz, kissé sérülékeny volt ...
Bruno Alves ? Csak őt ne ! Úgy néz ki , mint egy köztörvényes bűnöző ! Röviden : rosszarcú . Gondolom, nem is egy nagy spíler, hiszen nem róla zengenek a hírek ... :-b

NagyonJuve 2019.01.25. 19:19:51

@Drotkoszoru: azért az kicsit erős, hogy a többiek fényévekkel voltak tőle. Pláne ivanovic. Az lehet hogy fényévekkel volt banatiatol de előrébb ,jobb játékos mint benatia. Mondjuk ha most kapnánk érte 20 misit akkor miért volna hülyeseg elpasszolni. Legalább rugani még többet tudna játszani.

Drotkoszoru 2019.01.25. 22:13:27

@rockitbaby: Jó pár kapott gólunkban benne volt Bonucci, az is tény, hogy a védekezésben vannak hiányosságai (mindig is voltak egyébként). Ennek ellenére Rugani közel sem tart még ott, hogy kiszorítsa Leót. Erre tökéletesen rávilágított az előző szezon ősze. Nyugodtan meg lehet nézni, hogy hány gólt kaptunk akkor (Rugóval és Bonu nélkül) és mennyit ebben a szezonban. Persze ez nem kizárólag Rugani hibája, nem akarnám az egészet a nyakába varrni, mert csapatjáték; ennek ellenére én még mindig nyugodtabb vagyok, ha "Júdás" kezd Chiellini mellett egy BL negyeddöntőben, és abszolút megértem Allegrit, hogy nem kockáztat ezen a téren (én se tenném, és nem azért, mert nincsenek tökeim :D ).

"Ellenben a mostani már egy annál sokkal visszafogottabb taljesítmény a marokkóitól, így azért már másabb a leaányzó fekvése."

Tény, hogy a Romában és az Udinesében jobban játszott, ennek ellenére még ez a "visszafogottabb" teljesítménye is rendben van szerintem, amit mi sem bizonyít jobban, mint a whoscored osztályzatai, ami alapján a mostani (igaz csak 6 tétmeccsen lépett pályára, de azokon szerintem jól játszott) és az előző szezonban is a legjobb középső védőnk volt (hozzáteszem: ez nem feltétlen az én véleményem, hanem egy statisztikai oldal úgy ahogy objektív értékelése). Ezt a teljesítményt JELENLEG egyik kiszemelt játékos sem tudná hozni, így Cáceres sem.

"Azt sem szabad elfelejteni, hogy ez a vészmegoldás csak fél évre jönne. Télen, legfőképp tőlünk, többet nem szabad várni."

Az a baj, hogy ez a "csak" fél év dönt kb. mindenről. Most kell BL-t nyerni, ebben a szezonban van talán a legnagyobb esélyünk rá. Azzal már sokra nem megyünk a mostani szezonban, hogy nyáron TALÁN majd érkezik egy minőségi belsővédő; ha mondjuk elbukjuk a BL elődöntőt, mert sérülés és/vagy eltiltás miatt hiányzik Chiellini és Bonucci, helyükre meg egy Cáceresnek kell beugrania Benatia helyett.. Igen is, kurva sok múlhat ezen is. Nem várok én igazából semmilyen erősítést télen, de akkor legalább ne gyengüljünk. Ha már "töknövesztés": a vezetőségnek kellene a sarkára állni és a marokkói képébe vágni, hogy nyárig nem mehetsz sehová, mert szükségünk van rád, nem mellesleg élő szerződésed van a csapattal (rohadt unalmas már ez a "játékos akarata" mindenek felett).

"Hogy őszinte legyek, szerintem a legjobban úgy járnánk, ha Ivanovic jönne, Benatia meg menne az Arsenal-ba, hogy Ramsey már most télen jöhessen. A védelem szerintem semmit nem gyengülne, cserébe a középpálya ellenben erősödne."

Ebbe még én is belemennék (már ha igaz egyáltalán, hogy az Arsenal elcserélné Medhire a walesit), mert akkor legalább a középpályánk erősödne. Az viszont, hogy a védelmünk ezzel semmit sem gyengülne, az nem igaz. Minden tiszteletem Ivanovicsé, de februárban 35 éves lesz. Nem véletlenül távozott a Chelsea-ből 1,5 éve, a jelenlegi Benatia szintjét semmiképp nem tudná már hozni.

@NagyonJuve: Azt írtam, hogy a felsorolt játékosok fényévekre vannak tőle. Jelen időben értettem, nem múltban. Az is igaz, hogy utána a "fénykorában is szerényebb képességekkel bírt" rész félreérthető volt, ami Ivanovics esetében valóban nem állja meg a helyét (zárójelbe akartam tenni, hogy kivéve a szerbet, de valami miatt lemaradt. Mea culpa). Ő valóban képviselt fénykorában akkora minőséget (még nagyobbat is), mint Benatia; de egyrészt már 35 éves lesz februárban. Másrészt: bár eredetileg ő középső védő, de a Chelsea-ben inkább jobb hátvédként volt szerintem világklasszis, nem belsővédőként (persze tudom, hogy Londonban is játszott középső védőt, ha a helyzet úgy kívánta meg, illetve a Zenitben is ott tolja mostanság).

"Mondjuk ha most kapnánk érte 20 misit akkor miért volna hülyeseg elpasszolni."

Az a baj, hogy nem fizetne érte senki 20 milliót. 10 millió €-ról szólnak a hírek.

NagyonJuve 2019.01.25. 22:56:38

@Drotkoszoru: nincs itt akkora para. Barza is itt van még plusz vészmegoldásként akár can is berakható ha már minden kötél szakad.

Drotkoszoru 2019.01.25. 23:07:06

@NagyonJuve: Egyik kedvenc játékosom Barzagli, de ő meg 38 éves lesz májusban. Minden elismerésem mellett: ő már lassú és körülményes ehhez a szinthez, öngyilkosság lenne bedobni egy sorsdöntő BL meccsen. Emellett iszonyat sérülékeny (jelenleg is sérült hónapok óta, a Gazzetta szerint 45 nap múlva térhet vissza legkorábban, de nem lepne meg, ha tavasszal még párszor lesérülne). Már ő sem képes pótolni Benatiát, Allegri is csak 4-5. számú vésztartalékként tekint rá. Can meg valóban bedobható belsővédőként, de nem mostanában játszott azon a poszton, nála sem lennék nyugodt egy kiélezett meccsen.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása