Megvan a megegyezés a Juve és a Chelsea között?

higuain_gonzalo_ac_milan.jpgA Juventus és az AC Milan között szerdán megrendezendő Olasz Szuperkupa kissé felpörgette az eseményeket mercato fronton, hiszen az alkalom tökéletes a vezetők közötti egyeztetésre, miután Gonzalo Higuaín egyértelműen állást foglalt klubjával szemben a távozás ügyében.

Hétfő esti beszámolók szerint részben megoldás születhetett a hányattatott sorsú csatár tekintetében.

A SportItalia munkatársaként Alfredo Pedullà arról számolt be, hogy a Juventus és a Chelsea megállapodott egy 18 hónapra szóló kölcsönszerződés vonatkozásában, így Pipita visszakerülhet Maurizio Sarri irányítása alá, azonban a forrás összegek vonatkozásában nem tartalmaz információt.

A kölcsönszerződés tartalmazna egy kivásárlási opciót 2020-ra, azonban mivel Pipita torinói szerződése 2021 nyaráig érvényes, ez a megoldás a Juventus számára korántsem kockázatmentes, hiszen az egy évre szóló szerződéssel az Öreg Hölgy 2020 nyarán igencsak sarokba szorított helyzetben lenne.

Ugyanakkor a másfél évre szóló kölcsönszerződés révén a Chelsea idősödő játékosokat illető klubpolitikája rövidre lenne zárható: így a Chelsea gond nélkül ajánlhatna 2020 nyarán egyetlen évre szóló szerződést Pipitának, amint az megszokott a klubnál 30 feletti játékosok esetén.

Az átigazolás tető alá hozásához természetesen számos fél álláspontját kell figyelembe venni, például az AC Milan és a Juventus vezetőinek hozzá kell járulnia a kölcsönszerződés felbontásához, az AC Milan vezetőségének megfelelően pótolnia kell a távozó csatárt, miközben a BL-helyeket célozzák meg a szezon második felében, a Chelsea együttesének pedig valahogy meg kell szabadulnia Álvaro Moratától és főleg a csatár kiemelkedő bérterheitől.

Mindazonáltal, ha hihetünk Alfredo Pedullà értesüléseinek, az átigazolás egyik gátját már sikerült átugrania az illető feleknek.

A minap Fabrizio Romano és a calciomercato tálalásában pletykák röppentek fel arra vonatkozóan is, hogy végül miért döntött a távozás mellett Gonzalo Higuaín: a nyári klubváltáskor a milánói klub arról biztosította Pipitát, hogy az AC Milan a kölcsönszerződés végén élni fog a vásárlási opcióval, azonban novemberre/decemberre nyilvánvalóvá vált, hogy a rossonero együttes BL-szereplés nélkül pénzügyileg kiszolgáltatott helyzetbe kerül, így a kölcsönszerződés lejártakor valószínűleg kénytelen lesz visszaküldeni Pipitát a Juventushoz.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4014563142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barolo4 2019.01.15. 09:17:39

Egyrészről sajnálom Pipitát, másrészről viszont azt is látni kell, hogy ezek a srácok (főleg a csatárok) irtózatos pénzeket keresnek (még a mai elszállt árakhoz képest is) amiért a gyakorlatban azért sokszor nem dolgoznak meg (lásd Morata) és ezért szabadulni sem könnyű tölük.....szerintem ez a problémák fő forrása. Forza Juventus!

kovta23 2019.01.15. 09:26:59

Kövezzetek meg de én azért kíváncsi lettem volna Cr7-Higu-Dyabla hármasra. Főleg azért mert a két Argentín szeretett együtt játszani

rockitbaby 2019.01.15. 09:32:28

Azt, hogy ennek a kölcsönnek a végén nem fogja megvenni a Milan, sejteni lehetett már nyáron is. Akkor azonban inkább magam részéről afelé hajlottam, hogy nem akarják, és kevésbé a nem tudják irányába.

Az kellemes meglepetés, hogy nekünk sikerült az angolokkal megegyzezésre jutni, erre láttam a legkevesebb esélyt. Azonban a Milan az egész Higuain bizniszt arra alapozta, hogy cserébe ők megkapják Morata-t. Nem pedig a jelenlegi kölcsön felbontására. Mert ebbe meg a Milan nem fog belemenni, de legalábbis addig biztos nem, míg nem találnak "helyettest". Szóval ez az ügy lényegében egy szemernyit nem haladt előre, mivel a két fél közül még mindig csak az egyikkel jutottunk valamiféle egyezségre...

Adják ide Romagnoli-t Pipita-ért cserébe, aztán a továbbiakat meg rendezzék ők az angolokkal.

bianconeri83 2019.01.15. 09:49:21

Ha 1.5 évre kölcsön venné a Chelsea kötelező opció nélkül, akkor bajban leszünk jövő nyáron, mert 1 évvel a szerződés lejárata előtt eladni ennyi idősen, ilyen fizuval...
Szóval ez nem egy igazán jó opció a Juve számára, hacsak a 1.5 év alatt nem fizet annyit a Chelsea, mint amennyi lett volna a Milan-os opció (de nem hiszem).

venember83 2019.01.15. 09:58:19

@rockitbaby: ha a Milan nem fogadja el a feltételeket, fizessék csak nyárig az elégedetlen Pipita bérét, plusz a 9 millió eurós kölcsönvételi díjat. Az úgy nem működik, hogy a Juve próbálja a legjobbat kihozni Pipita számára, a Milan meg csak a saját érdekeit nézi, és közben tyúkszemeken táncol.

Knob 2019.01.15. 10:13:04

@kovta23: Őszintén szólva én is szívesen megnéztem volna. Nagyon tetszett a két argentin játéka, ahogyan érezték egymást és a helyzetek amiket kialakítottak a másiknak. Sajnos azt is látni kell, hogy Higuain nem Ronaldo miatt ment el, hanem Mandzukic miatt. Nagyon sajnálom, mert megfelelő társakkal (Ronaldo, Dybala, Pjanic) sokkal, de sokkal jobb csatár, mint a horvát. Persze lehet jönni Mandzukic góljaival, de véleményem szerint ennyi beívelt és tök véletlen elé pattant labdából, lehet, hogy én is szereztem volna ilyen nagyon komoly technikai tidást igénylő gólokat (lásd mikor a kapu előtt 5 méterre nem tudta kapu felé bólintani a labdát, hanem csak rá a védő hátára, akiről bepattant a labda a kapuba).

2019.01.15. 10:36:55

Érdekes egy helyzet. Nem tűnik rossz megoldásnak. Sőt, kimondottan jó ötlet a Chelsea fafejűségének a kikerülésére. Főleg, ha beletesznek egy kötelező opciót (bizonyos feltételek teljesülése esetén) a 1,5 év lejárta utánra, hogy azért mi sem csesszünk rá. A Chelsea csak működjön együtt, mert ez is már túl korrekt, amit így kapnak. A milan szintén, mert amit az elmúlt 2 évben kaptak tőlünk, az meg már bőven túl is megy a korrektség határán. Higu meg is illetné, ha rendeződne a helyzete. De ha ez sikerülne, akkor neki sem lenne már miért elégedetlennek lennie, vagy neheztelnie.

JuventusFanatikus 2019.01.15. 10:50:55

@rockitbaby: Higu helyettesének Piatek van kinézve, és egyre több hírforrás számol be erről.

Ha a kölcsön végén kötölező lesz az opció, és kapunk legalább annyit, mint a Milántól,akkor áldásom rá.

Il Principino 2019.01.15. 10:57:08

Azt nem értem,hogy a Milannak ez miért jó,ha Morata jön Higu helyére?A bérük hasonló,megvenni Higut sem tudják akkor Moratat sem valószínűleg!"Szaros" 36 misit kellene Higuért fizetniük,viszont Morata ismerve,hogy milyen gigászi összegért ment a londoniakhoz nem hinném hogy 45 alatt megszerezhető lenne..Holmi csodabogarakra viszont van pénz?Paqueta!?Higut max erre a szezonra szabad csak kölcsön adni(bárkinek aki állja a fizuját),nyáron pedig értékesíteni!Szar érzés lehet Gonzalonak,hogy mindenkinek csak terhet jelent :( Ha kölcsön adjuk a kékeknek 1,5 évre,akkor bizonyos feltételek teljesítése után kötelező legyen az az opció,nehogy megint kibabráljanak velünk!
Utána már nem sok pénzt látnánk belőle..

rockitbaby 2019.01.15. 11:01:30

@venember83: Ez tény, de ettől még a Milannak nem kell feltétlen keresni olyan megoldást, ami mindenkinek jó, lévén Gattuso elmondása szerint, ők szeretnék, ha maradna Pipita.

De persze, ez minden lenne, csak nem elegáns és méltó egy ilyen múltú klubhoz. Azonban azt látni kell, hogy a játékos akarata szent idők nálunk is véget értek. Mi nem jófejek vagyunk Higuainnal, csupán keressük azt a megoldást, amivel a lehető legjobban tudunk kiszállni ebből a bizniszből.

@JuventusFanatikus: Hát azért a jelenlegi egyik legfelkapottabb csatárt nehezen tudom elképzelni, hogy Milánó piros-fekete felébe költözik, ha olyan lehetősége is van, mint a RM. Még ha az nem is feltétlen tekinthető reálisnak. A Milan nem akkora előrelépés a Genoa-hoz képest, sőt...

Alex8610 2019.01.15. 12:13:12

@Knob: Jogos csak azis hozzá tartozik az igazsághoz hogy a horvátot elsősorban nem a goljaiert tartjuk

2019.01.15. 13:28:57

@Il Principino: Mert Higu nem akar náluk maradni. Úgy látszik nem csak Marottát érdekelte a játékos akarata.

Nathas 2019.01.15. 14:36:57

Hát Marotta legnagyobb igazolása elég fejfájást okoz Paraticiéknek, az biztos. Tegnap még abban bíztam, hogy Sarri nagyon akarja és a Chelsea megveszi neki, de ez a kölcsön... Adjanak érte fizetőeszközt, ha tényleg kell nekik. Nem gondolhatják komolyan, hogy egy 31 éves játékost 1,5 évre kölcsön adunk. Akkor inkább irány a Shanghai SIPG, ott is nyerhet valamit! :)

karesssz 2019.01.15. 15:14:01

az angolok adják ide Hazardot mi meg Higuaint és kész. ;)

JuventusFanatikus 2019.01.15. 17:47:23

@Nathas: "Hát Marotta legnagyobb igazolása elég fejfájást okoz Paraticiéknek, az biztos"

Igen, az öreg Beppe nagyon lazán oldotta meg ezt a transzfert. Elképzelem, ahogy Beppe az utolsó napján minden kis trükköt megtanít Paraticinek. A nagy beszélgetés közben érkezik a tanítványtól egy kényelmetlen kérdés:
- Na, de Beppe mester, mi lesz, ha a Milan nem igazolja le végleg Gonzalót? Mit kellene tennünk?
Erre Marotta:
www.youtube.com/watch?v=7uX7DWcPOCA

Il Principino 2019.01.15. 18:34:54

@JuventusFanatikus: :D oldjátok meg magatok,ha már idehoztátok Roncit,amikor elleneztem :D kb.

triplat 2019.01.16. 08:02:24

Hát kövezzetek meg de én a milános Suso-ra egy az egyben cserélném Pipitát.

Rivendell 2019.01.16. 10:21:08

@triplat: én is,ha nem lenne itt Costa és Berna. suso jó,csak néha túl önző,igaz ez Bernara is:-D

triplat 2019.01.16. 10:44:57

@Rivendell: Hát eladjuk a "futóbolondot"(Cuad) Pipita Suso csere. Pénz is lesz Suso is elférne már akkor. lehetne pénzt áldozni még valakire.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1848) bajnokság (3350) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (891) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9845) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2417) meccsek (4116) mercato (4118) nyilatkozat (7378) Olasz Kupa (314) összefoglaló (403) pletyka (4148) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (285) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása