Allegri: „Mostantól komoly teljesítményt kell nyújtanunk”

allegri_massimiliano_kupadonto_sajtotajekoztato.jpgMassimiliano Allegri szerint a szezon igazándiból most kezdődik a Juventus számára, januárban a Bologna elleni első meccsel a Juventus bekapcsolódik az Olasz Kupába.

A Juventus kilencpontos előnnyel vághat neki a szezon második felének, illetve a BL-ben is sikerült megnyerni az csoportküzdelmek szakaszát, most pedig a Bologna lesz az ellenfél, míg szerdán az Olasz Szuperkupán az AC Milan ellen lép pályára az Öreg Hölgy.

„Az Olasz Kupa megnyerése a célkitűzéseink egyike, ahogyan a Supercoppa is.” - mondta Massimiliano Allegri a meccset megelőző sajtótájékoztatón.

„Egyetlen meccsen dől el a további menetelésünk, nincs lehetőségünk a javításra, és várhatóan a Bolognak is a legjobbját kívánja majd nyújtani. Szombattól június elsejéig a szezonunk sikerességéért küzdünk, ezért komoly teljesítményre lesz szükségünk.

Kiváló teljesítményre számítok Paulo Dybalától, amilyen eddig is nyújtott. Nagyon hasznos eleme a játékunk összefűzésének. Moise Kean és Leonardo Spinazzola is játszhat akár a kezdetektől. Valaki játszani fog már az első félidőtől, azonban a cserék is fontosak lesznek, és reméljük, hogy sikerül kiharcolni a győzelmet 90 perc alatt.

A jobb oldalon Mattia De Sciglio fog játszani. João Cancelo? Ő a Szuperkupán fog visszatérni. Leonardo Bonucci a csapatban lesz, Miralem Pjanić kapcsán még nem döntöttem. Mario Mandžukić? Ahogy ő fogalmazna, »no good«. Nincs olyan állapotban, hogy játszhasson.

A rasszista megnyilvánulások? A szokásos dolgokat elmondták az illetékesek, hogy betömjék az elégedetlenkedők száját, azonban megvannak a szükséges berendezéseink ahhoz, hogy elkapjuk a nem megfelelő viselkedésű egyéneket.

Ha nem tévedek, és nem vezet mellékvágányra a memóriám, az illető egyént, aki Raheem Sterlingnek egy banánt dobott, kitiltották a stadionokból.

Az olasz hatóságok félnek a fontos intézkedések meghozásától, mivel ezek népszerűtlen döntések. Én azonban nem vagyok politikus, és nem is szeretnék ilyen pályára lépni.

Ami a Szuperkupa helyszínét illeti, a liga képviselői megkötöttek egy adott szerződést, ezért adott helyszínen kell játszanunk. A nők is megtekinthetik a helyszínen a mérkőzést, ez is egy apró lépés a megfelelő irányba, és szerintem így már adott egy pozitív hatása a meccsünknek.

Továbbá úgy tudom, hogy Olaszországot gazdasági kötelékek is összefűzik Szaúd-Arábiával. Nekünk azt mondták, hogy ott kell játszanunk, ezért ezt is fogjuk tenni.

Cristiano Ronaldo címlapos ügye az én szempontomból magánügy, én csak a futballról szeretnék beszélni az ő vonatkozásában. Számomra nyugodtnak tűnt, jól edzett, illetve kipihenve tért vissza.

Szüksége volt a pihenésre négy havi szüntelen futballt követően. Nem szeretnék magánügyekbe beavatkozni, Cristiano nyugodtnak és higgadtnak tűnt, minden egyéb tekintetben nem én vagyok az illetékes személy, aki válaszokkal szolgálhatna.”

A számos kényes témát követően a mestert megkérdezték a januári átigazolási időszakról és az esetleges játékosmozgásokról.

„Jelenleg nincs szükségünk senkire a középpályán. Nagyon jól megvagyunk így ezzel a kerettel. Szombaton újraindul a szezonunk. Az első mérkőzést mindig nehéznek kell tekinteni, ellenkező esetben fennáll annak a lehetősége, hogy gyorsan gólt kapunk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7714556952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2019.01.12. 09:57:28

Kp vékony ezt te is tudod csak nemmered mondani?

Jamal Jamal 2019.01.12. 11:34:47

@jeneiPALI: De ha nyerünk/továbbjutunk azt elfogadod ugye?
Ésazutánésazutánis...

Nyilván nem is mondaná, alap nála hogy nem sért meg és köt bele emberekbe nyilvánosan, érzésem szerint a háttérben sem.
Folytonosan dícséri a játékosokat és ez hatalmas mentális erőt ad a csapatnak.
Nálam emberileg Allegri nagyon-nagyon korrekt edző és egyenlőre nekem ez számít igazán.

venember83 2019.01.12. 13:09:13

@jeneiPALI: nem túl jó üzenet a keret felé, ha kritizál. Ettől függetlenül még próbálhatnak erősíteni a háttérben. Komoly erősítés/váltás azonban csak nyárra várható.

Zsolt16 2019.01.12. 15:06:34

Hátha láthatjuk Keant is végre a pályán, akár kezdőként is.

Dante01 2019.01.12. 16:13:20

Soha nem fogja mondani, hogy kell neki ember. De ha ezt is gondolja akkor nagy a baj.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1848) bajnokság (3350) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (891) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9845) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2417) meccsek (4116) mercato (4118) nyilatkozat (7378) Olasz Kupa (314) összefoglaló (403) pletyka (4148) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (285) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása