Kiszemelt: Aaron Ramsey

ramsey_aaron_arsenal.jpgEgyre több hírforrás szerint a Juventus áll legközelebb Aaron James Ramsey leigazolásához. Ciro Venerato szerint már megszületett a megegyezés a Juve és a játékos között, aki 8 millió eurós éves bérezést kapna. Kérdéses, hogy megéri-e leigazolni a játékost ekkora fizetésért, hiszen kétséges, hogy egyáltalán megélne-e az olasz labdarúgásban. Többek között ezekre a kérdésekre is próbáljuk megkeresni a választ.


A Rambo becenévre hallgató játékos hazájában, Walesben kezdte pályafutását. A Cardiff csapatát szolgálta egészen 2008-ig, amikor is bejelentkezett érte az Arsenal, és leigazolta 6,4 millió euróért. Azóta sem volt komolyabb kitérője, a Nottingham Forest és a Cardiff csapatához került kölcsönbe, de csak rövidebb időre. 354 tétmeccsen húzhatta magára az Ágyúsok mezét, összesen 61 találatot szerzett és 63 gólpasszt osztott ki. A walesi válogatott egyik alapemberének számít, 58 mérkőzésen lépett pályára hazája színeiben, amint összesen 14 gólt szerzett.

Adatai:

  • Kor: 28 év
  • Nemzetiség: walesi
  • Magasság: 182 cm
  • Erősebb láb: Nincs különbség
  • Poszt: Középpályás
  • Értéke: 40 millió euró (Transfermarkt szerint)


Játékstílusa: Nagyon technikás játékosról beszélünk, aki egy nagyon jó támadó gépezet egyik fogaskereke. Kiválóan passzol, különösen jó érzéke van a szöktetésekhez, lapos passzokhoz és remekül lő. Meglehetősen gyors középpályás hírében áll, aki védekezésben is elég jónak mondható. Testalkatát tekintve atletikus, kellően erős. Szinte tapad hozzá a labda, remek labdakezelési technikával rendelkezik, és ami fontos, hogy  jól lát a pályán. Mondhatni szinte minden olyan erénye  megvan, amivel egy modern középpályásnak rendelkeznie kell.

Az Öreg Hölgyhöz méltó képességekkel rendelkezik tehát, de hiányérzetem is van vele kapcsolatban, mivel szerintem nem rendelkezik  olyan tulajdonságokkal, amivel kiemelkedne az átlagos játékosok közül. Félreértés ne essék, jó játékosnak tartom, de pont a plusz hiányzik belőle, hogy a posztja elitjébe tartozzon. Bőven lenne helye a Juventusban, mivel nagyon hiányzik egy olyan játékos, aki a középpályáról tud irányítani és kreativitást vinni a csapat játékába. Nem hinném, hogy gond lenne az, hogy hátára vegye a csapatot, ha a szükség úgy kívánja, mivel egy vezér típusú személyiség. Elég csak megemlíteni a 2016-os EB-t, amikor a walesi válogatottból emelkedett ki teljesítményével, és az elődöntőig vezette szeretett hazája gárdáját. Nem mellesleg nem csak csapata, hanem a torna egyik legjobb középpályása volt.

Eddig tartott Rambo "fényezése", most vegyük is sorra azokat a dolgokat, amikre negatívumként tekinthetünk. Először is kezdjük azzal, hogy egy brit játékosról van szó. Olaszország pedig nem az a terep, ami egy britnek ínyére lenne, de ezt elmondhatjuk szinte bármelyik Nagy-Britannián kívüli bajnokságról is. Teljesen más szintű bajnokság a Serie A, taktikailag sokkal fejlettebb, kevésbé tempós, és nem utolsósorban jóval védekezőbb felfogású. Nem tudom, hogyan ízlene Ramseynek az olasz foci, de meglátásom szerint itt a támadások rá épülnének a középpályán, így nem csak egy volna a sok kreatív játékos közül. Tökéletesen ki tudja szolgálni a gyors játékosokat, a rések között elgurítani a labdát, viszont Olaszországban nem sűrűn nyílnak ilyen kis folyosók. Ez is bizonyítja, hogy a talján védők munkája kiváló.

Amit megemlítenék még, hogy egy olyan játékost vettünk górcső alá, akinek nagyon hullámzó a teljesítménye. Tud a csapat legjobbja lenni, de olykor a legrosszabb is, és itt nem arról van szó, hogy bekerül egy rossz szériába, és pár meccs erejéig gyengén játszik. Hanem arról, hogy az egyik meccsen kiemelkedő játékot produkál, a következő összecsapáson pedig már csak minimálisan van a csapattársak hasznára. Azt se feledjük el, hogy igencsak sérülékeny, ami szintén elég komoly érvágás lehet, mert a Juventusnál elég komoly sérüléshullámok is elő tudnak fordulni.A transzfer pénzügyi része nem különösebben kritikus, mivel nem kell átigazolási összeget fizetni az Arsenalnak ha nyáron érkezik a középpályás. Valószínűleg 10 millió környéki ügynöki díjat kaphat Ramsey, mellé pedig magasabb fizetést.

A pletykaáradat elején még 10 milliós fizetésről volt szó, de legújabb beszámolók már alacsonyabb bérezésről írnak. A La Gazetta dello Sport szerint például 7,5 millió eurót keresne a játékos, ami még mindig egy kicsit magasabb az átlag bérezésekhez képest a Juventusnál. Például a klub gyémántja, Paulo Dybala kap majdnem ekkora összeget, pedig ő nagyobb minőséget, és marketing értéket képvisel. Nyilvánvalóan, Ramsey sem szívesen ad sokkal lejjebb az igényeiből, mivel Angliában is közel ekkora pénzt tehetett zsebre évente. 

Összegezve: én támogatnám az érkezését, de csak néhány feltétellel: Khedira távozik a csapattól, és a walesi kapja meg a fizetését egy kicsit megtoldva. Így bőven megérné,mert egy sokkal jobb játékos kapna helyet a csapatban, aki ugyan kicsit többet keres, de nem kell érte komolyabb összeget kiadni. Kezdőnek talán kevésnek érzem Rambót, de olyan kiegészítőnek bőven megfelel, aki szezononként legalább húsz meccset kap. Azt sejtem, hogy nem fog olyan nagyon jól játszani, mint az Ágyúsoknál, hiába van a legjobb korban.

Egy csupaszív játékos, kiváló mentalitással, megfelelő játéktudással. Jobban örülnék annak, ha még télen érkezne, mivel jelenleg elég vékony a középpálya, de valószínűleg leghamarabb csak nyáron fog Torinóba költözni. Bízom benne, hogy Paratici jól megtanulta Marottától, hogy milyen trükköket kell bevetni akkor, ha egy ingyen igazolható játékos a célpont.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr314523842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2018.12.31. 14:17:00

Én egyáltalán nem örülnék az érkezésének, persze nem fognak megkérdezni róla. Egy 28 éves, sérülékeny, hullámzó formát mutató brit játékosnak négy-öt éves szerződést kínálni, és a keret második legjobban fizetett játékosává tenni, pusztán azért, mert ingyen van, felelőtlen dolog. Emre Can érkezett hasonló kondíciókkal, csak alacsonyabb fizetéssel, de az ő leigazolásában volt logika. Ramsey-nek nyilvánvalóan sokat számít a hosszú távú szerződés, hiszen a hírek szerint a PSG magasabb fizetéssel csábítaná magához, viszont rövid távú, másfél éves kontraktust kínáltak neki, nem véletlenül. Bármennyit is fejlődtünk gazdaságilag, a gyengélkedőre igazolni egy játékost 7-8 millió eurós éves bérrel, értelmetlen húzás.

jeneiPALI 2018.12.31. 14:37:38

Khedira menne ö jönne akkor jó de még atélen nyáron mást kéne hozni bár az ingyen nagyszó , jó játékos valahogy atélen kéne még elhozni , khedirát odadni érte vagy mitom én hogy.:D

Rikoo 2018.12.31. 14:39:31

Ekkora fizetéssel nem 20 meccses kiegészítőnek érkezne ebben biztos vagyok. Egy 28 éves rutinosnak nevezhető játékos esetében ezt az opciót kizárnám.
Ha jönne akkor szerintem Khedira vagy Matuidi távozna, mert tuti érkezni fog még egy játékos nyáron a középpályára aki a támadásokat is tudja segíteni.

The king of alibis 2018.12.31. 14:55:28

Bexarok, ha a porcelánlábú idejön qrva magas fizetésért

JuventusFanatikus 2018.12.31. 16:15:19

@Rikoo: Nálam a középpálya így nézne ki normális esetben: Ramsey - Pjanić -Can. Én úgy kalkulálok, hogy lesz egy nagyobb név a kp.-ra, aki nagyjából ugyanolyan típusú, mondjuk Sergej. Ebben az esetben kevesebb lehetőség jutna a walesinek, mivel Can és Mira mellé kellene ember. Egyébként a Tuttosport már csak 6,5 milliós fizut pletykál.

Rikoo 2018.12.31. 17:59:41

@JuventusFanatikus: Engem speciel semmiről nem győzött meg Emre Can eddig.
Mondanám, hogy flop, de alig telt el pár hónap és nincs is túl nagy elvárás felé, mivel ingyen jött, így nem viszonyítjük őt az átigazolási összeghez.
Ramsey szerintem sokkal jobb képességű játékos.

JuventusFanatikus 2018.12.31. 18:18:45

@Rikoo: Nekem tetszik a játéka, sokkal nagyobb előrelépés az eddigiekhez képest. Védekezésben megbízható, smi a mezőnyt illeti, szerintem Allegri az ilyen típusú védekező embereket kedveli.Nálam hamarabb maradna kezdő Emre, mint Ramsey, de igazából úgy az igazi, ha egyszerre vannak a pályán, mivel két, különböző típusú játékosról van szó.

Il Principino 2018.12.31. 20:42:21

6,5m fizu évente ha ingyen jön akkor oké!Egyedül a sérülékenysége ami aggaszt...
Már idén januárban szükség lenne rá és Khedirát gyorsan elfelejteni!

2019.01.01. 08:48:26

@Rikoo: Ha az elmúlt hetek játékából indulunk ki, akkor én is így gondolnám. De mivel nem nagyon tudott huzamosan játszani, így én ezt nem akarnám most még kijelenteni. Adnék még folyamatosan esélyt neki, mert olyan védekező középpályás skillekkel is próbálkozik, amikkel a többiek nem nagyon (Khedira pl. soha). Szerintem jelenleg Cannak olyan, mintha szeptember vége-október közepe környékén járnánk.

2019.01.01. 10:06:17

"Meglehetősen gyors középpályás hírében áll..."

Ez nem tudom mennyire igaz az ő esetében, én inkább kifejezetten lassúnak szoktam látni. Talán a sérülékenysége mellett pont ezért nem ő kéne nekünk, lassú középpályásokból már így is el vagyunk látva.
Egyébként egyetértek a cikkben leírtakkal, ha Khedira helyett jön OK, de én már Matuidit se szívesen áldoznám be érte. Teljesen értelmetlen volt Marchisiot elküldeni, egy hasonló kvalitású és sérülékenységű játékost meg idehozni egy évvel később... Télen lenne értelme elhozni Ramseyt, mert már idén szenvedünk a kevés középpályás miatt, nyáron más típusú játékosokat kellene igazolni ide.
Egyébként jó játékos ő, csak így nekem mégjobban fáj Marchisio...

Rocky80 2019.01.01. 12:58:14

Visszatérő momentum ez a "Khedira helyére jönne". Miért is lenne így?
Angol játékost még valóban nem láttunk jól játszani olasz földön.

Rocky80 2019.01.01. 12:59:55

Egyébként ez az ingyen mindenki jó mentalitás még erősen Marottára hajaz.

alexGicamo 2019.01.02. 16:57:31

Az elemzés alapján kecsegtetőnek tűnik , de én semmiféleképoen nem igazolnék le egy sérülékeny játékost . Még akkor sem, ha esetleg a világ legjobbja lenne ... Ja, hogy az már nálunk játszik ? Nincs több kérdésem ! :-b

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása