Allegri: „Szép meccs lesz, de a szerdai fontosabb számunkra”

allegri_massimiliano_sajto_7.jpg„Pénteken szép és fontos meccs vár ránk, hiszen a Derby d’Italiáról van szó.” - kezdte a mester a csütörtöki sajtótájékoztatót.

„A tabella állásától függetlenül érdekes futballeste lesz két olyan csapat között, amelyek az AC Milánnal együtt olasz futballtörténelmet írtak. Fontos meccs ez érzelmi, technikai és taktikai tekintetben, ezért a lehető legjobban kell készülnünk rá.

A meccs egy BL-mérkőzéshez hasonlítható abból a szempontból, hogy szinte előkészíti saját magát. Olyan csapattal nézünk szembe, amely sokat fejlődött önbizalom és eredmények tekintetében.

A Napolival együtt ők testesítik meg a Juventus legnagyobb riválisait, ennek ellenére nyugodtan kell folytatnunk a menetelésünk.

A Juve kivégezte volna a bajnokságot? A scudettót még meg kell nyerni, a szezon pedig még hosszú. Ilyen korán a bajnokságot még nem lehet megnyerni, túl sok mérkőzés és megszerezhető pont van még az asztalon. Még játszanunk kell a kihívóinkkal. Hogy a második helyért játszana mindenki más? Nem hinném, és szerintem Carlo Ancelotti jogosan állítja, hogy a Napoli jó esélyekkel rendelkezik.

Az Inter és a Young Boys elleni két meccs közül azt mondanám, hogy számunkra a szerdai a jelentősebb, mivel a csoportelsőségért játszunk. Egyelőre csak a következő lépéssel foglalkozunk, egészen december 29-ig mindenképpen. Kiegyensúlyozottságra van szükségünk, illetve javítani kell a teljesítményünkön.

A riválisokkal még összecsapunk, kétszer az Interrel, majd következik még egy meccs a Napoli ellen, ez kilenc pontot érhet, ami azt jelenti, hogy az előnyünk elolvadhat, ahogy persze nagyobbá is válhat. Még számos meccs van előttünk.

Emre Can a keretben lesz, talán még játszani is fog a meccsen. Rodrigo Bentancur állapotát ki kell értékelnem, mert hátfájdalmakat észlelt. Ha nem tud játszani, akkor talán Emre Can már az első perctől játéklehetőséget kaphat, vagy más alakzatban játszunk majd. Cancelo a bal oldalon? Meglátjuk, még egyáltalán nem biztos. Hátul amúgy mindenki rendben van Andrea Barzaglin kívül.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8314445766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

del pipi 2018.12.06. 18:25:07

nana! nananana! ezt tudják meg az itt irógataó fejuk! jaaajjj!

tomsz 2018.12.06. 18:41:33

Nana!! Ha van meccs, ami a legfontosabb egy bajnoki szezonban, az ez a meccs lesz.. Úgyhogy nem ellazázni srácok!! Nekem mind1, hogy ki játszik, csak nyerjünk...

Juvetto 2018.12.06. 21:40:15

Nyugi a tuti, Bicska Maxi csak full trollba' nyomja!

"A Young Boys elleni meccs fontosabb az inter elleninél..." - Hát ez a Maximus született mókamester, én mondom! :D

Drotkoszoru 2018.12.07. 16:12:08

Furán fog hangzani, de annyiból igaza van, hogy a BL-ben sorsdöntő lesz az utolsó forduló; ha hibázunk, utólag már nem lehet javítani, a csoportelsőség fontosságát pedig nem kell kihangsúlyoznom. Ezzel szemben a bajnokságban lesz még hátra 25 forduló, ha ne adj isten kikapnánk (nyilván nem fogunk), akkor is menni fogunk a Napoli ellen legalább 5, az Interrel szemben pedig 8 ponttal. Persze ettől még nagyobb presztízse van egy Inter-, mint egy Young Boys elleni találkozónak (ezt tudja Maxi is). Emellett 6 nap telt el a Fiorentina elleni meccsünk óta, a Young Boys-al pedig 5 nap múlva játszunk, így rá lehet pihenni/készülni mindkét találkozóra, a fáradtság nem lehet kifogás (főleg, hogy sok utazással sem jár a Torinó - Bern útvonal).

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása