A Milan próbálkozott Milinković-Savić ügyében

milinkovic-savic_sergej_golorom.jpgA Corriere della Sera értesülései szerint az AC Milan a nyáron meglepő ajánlattal állt elő Sergej Milinković-Savić megszerzése érdekében, összesen 120 millió euróért vásárolta volna meg a futballista játékjogát, ám a Lazio nemet mondott az ajánlatra.

A nyáron sokan számítottak Sergej Milinković-Savić távozására, az érdeklődők között sok csapatot emlegettek, olaszt és külföldit egyaránt, friss információk szerint pedig augusztus 16-án késő este pedig az AC Milan is próbálkozott.

Az ajánlatra az AC Milan tulajdonosváltása után került sor, az Elliott Management pedig bizonyítani kívánta komolyságát, miután a kissé kiszolgáltatott Juventustól megszerezte Gonzalo Higuaínt.

A hírek szerint a milánói rossonero együttes 30 millió eurót ajánlott a futballista egyéves kölcsönvételéért, és opciót szeretett volna a futballista további 90 millió eurós év végi átigazolására.

Mindazonáltal a Lazio elnöke, Claudio Lotito ekkorra már elkötelezte magát Simone Inzaghival szemben, és ígéretet tett a szerb válogatott megtartására.

A Juventus is érdeklődött a szerb középpályásért, sőt, Giuseppe Marotta várható átnyergelésével az Interhez, a milánói nerazzurri is felkerült az érdeklődők listájára.

A külföldi klubok közül a Manchester United az egyik legesélyesebb a futballista megszerzésére, és a Premier League-ben az utóbbi években kissé vergődő klub valószínűleg képes is lenne a 120 millió eurós átigazolási díj kifizetésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6714390820

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Il Principino 2018.11.24. 15:33:22

Talán egyszerűbb lenne csóró Milánnak kölcsönvenni 3 évre+30 millás opciós jog a 4. szezon végére :D :D

babo0410 2018.11.24. 17:27:24

@Il Principino: Azért a Milan nem olyan csoró már. Az új tulajnak van pénze, csak idén nyáron még nem tudott költeni.
Másrészről meg nem értem ezt a Marotta érkezésével az inter is érdeklődő lehet dolgot. Most kell Spallettinek, az inter játékába beleillene, és eddig is érdeklődtek iránta, vagy Marotta eldöntötte mindenáron megveszi, mindegy hol lesz? És akkor eddig se Allegrinek kellett, hanem Marottának? Ezek szerint nem az edző akarata a lényeg? Marotta bizonyos lépései nekem tetszettek, de vannak érdekes dolgai az biztos. Pl, ha tényleg csak Marotta miatt veszi meg SMS-t az inter, akkor ez a Pérezes politikája is furcsa.

venember83 2018.11.24. 18:27:43

@babo0410: az újságok folyamatosan kombinálnak Marotta interes szálai miatt. Már szó volt Pogba interes szerződéséről is, a milánóiak Skriniar és Perisic játékjogát plusz pénzt adnának a francia világbajnokért, és persze a United simán belemenne, mert amúgy érdekli őket ez a két játékos (kb ez az érdeklődés lehet a pletyka alapja).

babo0410 2018.11.24. 20:03:11

@venember83: Mondjuk vicces is lenne, ha hírtelen tényleg azokat igazolná le az inter Marotta okán, akiket már itt is akart. :) Mondjuk azért annál okosabb Marotta, hogy a saját kedvenceit igazolja le. És szerintem ott is inkább a pénzügyi rész lesz az övé, és nem ő fog igazolni, ahogy azt hiszem itt is inkább a pénzügyi felelős volt.

Rivendell 2018.11.24. 22:13:38

@babo0410: iden se lesz több penzuk...nincs bl es lehet iden is bukjak

Nathas 2018.11.24. 23:18:28

@babo0410: "Ezek szerint nem az edző akarata a lényeg?" Eddig úgy gondoltad, hogy a vezetőség Allegri kéréseinek megfelelően igazolt?

babo0410 2018.11.25. 00:40:07

@Nathas: Én úgy gondolom, hogy azért Allegri jelölte meg mely posztokra szeretne játékosokat. És emlékezzünk azért a Real elleni BL döntős idény után, mikor Allegri kitalálta a 4-2-3-1-et, Marotta elég jól bevásárolt a felálláshoz. Aztán valahogy Allegri mégis elkezdett variálgatni, mert nem úgy sült el. Pedig akkor jött Douglas Costa és Bernardeschi többek között.

babo0410 2018.11.25. 00:42:31

@Rivendell: De mikor az új tulaj megvette a Milant volt vmi tőkeemelés. Persze a BL kell azért, meg a saját bevételek, de azért több pénzük lesz igazolni, mint idén volt.

Nathas 2018.11.25. 20:28:39

@babo0410: igen, Marotta bevásárolt neki, Max pedig azonnal váltott 4-3-3-ra (amit máig sem értek).

Drotkoszoru 2018.11.26. 15:07:21

@babo0410: Elég egyedi módon értelmezed az FFP-t, az Internél "valahogy" mindig szigorúbban, mint a Milannál. "De mikor az új tulaj megvette a Milant volt vmi tőkeemelés" Épp ez lenne (részben) az FFP lényege, hogy a gazdag tulaj ne tudja önteni eszetlenül a pénzt a csapatába, hanem a klub a saját bevételeiből gazdálkodjon. Vagy a Milan gazdag tulajdonosától szabályos a tőkeemelés, az Inter tulajdonosától meg nem? :D A Milan miből tudna jövőre több pénzből igazolni (főleg ha nem jutnak a BL-be)? 2017 nyarán elkúrtak bő 200 millió €-t az átigazolási piacon, ami miatt ki is akarta zárni őket az UEFA (meg is történt, csak a CAS felülbírálta). Mivel 3 évet néznek az FFP-nél, így még jövő nyáron is bőven mínuszban lesznek, semmivel sem lesz több pénzük igazolni, főleg hogy vagy 5 éve nem jártak a BL közelében sem.
@Nathas: Azért az a váltás nem azonnal történt. 4-2-3-1-el kezdtük el a szezont, csak Bonucci és Alves távozásával rengeteg gólt kaptunk, emiatt állt át (kényszerből) Allegri pár hónap után a 4-3-3-ra; ezzel stabilizálva a középpályát (ami az eredmények alapján sikerült is).

babo0410 2018.11.26. 20:28:32

@Drotkoszoru: Tőkeemelés úgy tudom lehetséges tulajváltásnál. És egyszeri tökeemelést nem tartok még rossznak. Pont az lenne egy klub tulajdonosváltásának a lényege, hogy a klub jobb helyzetbe kerüljön. Csak éppenséggel az internél pont úgy képzelik el a nagy bevételszerzést, hogy a tulajok megszponzorálnák magukat, saját pénzt nyomnának bele, meg mindenféle valós piac nélkül szórnák a pénzt. Azaz a bevételeik nem feltétlenül tükröznék ezt. Azaz az FFP ellen mennének. Már idén is szórni akarták a pénzt, csak az UEFA ezt nem hagyta. Tárgyaltak velük, hogy töröljék el a büntetésüket, de semmi alapja ennek nem volt.
És ez teljesen más, mint ikor valaki átvesz egy klubot, és akkor a klub anyagi helyzete is javul, a klub értéke emelkedik valamelyest. És szerintem a Milannak még manapság is nagyobb a presztizse, a neve, mint az internek. Csak a gond akkor van, ha nem jutnak be a BL-be. Mert akkor valóban a nyáron nem fognak tudni megfelelően költekezni. De szerintem, ha a Milan új tulaja ért hozzá, akkor ilyen 5 éves távlatban föl lehetne hozni őket kb. a mi szintünk környékére.
Ezzel szemben az internél már nem hajlandók újabb 5 évet várni, ők már holnap akarnak sikereket, és ezért már most kiszórnának egy valag pénzt. Folyamatosan azt olvasni velük kapcsolatban, hogy milyen nagy nevet szereznének meg, és persze neki milyen hatalmas fizetést kínálnának.
Viszont a Milan esetében semmi ilyesmire nem gondolnék, hanem arra utalok, hogy tudnának a tulaj váltás után érdemben erősíteni, és pár olyan játékost vásárolni, akik hozzásegítenék őket ahhoz, hogy kényelmesen odaérjenek a BL helyek valamelyikére, és ne az EL-ért kelljen küzdeniük. Szerintem a Milannak hasonló utat kéne, és lehetne bejárnia, amit mi is bejártunk, amíg eljutottunk idáig.

Drotkoszoru 2018.11.27. 19:38:09

@babo0410: Tényleg ne haragudj, de amiket itt leírtál azok a személyes vágyálmaid, ad hoc feltételezéseid, magad által elképzelt alternatív valóságod. Olyan dolgokra hivatkozol, amik még meg sem történtek és lehet (vagy inkább jó eséllyel) nem is fognak (tudod, azért mert a sajtó ír valamiről, még nem biztos, hogy meg is fog történni. Sőt: lehet meglepő lesz, de az ott megjelent hírek 90%-a ordas nagy hazugság). Figyelmen kívül hagysz minden konkrétumot, racionalitást. Nézzük a száraz tényeket: az Inter 11,8 millió €-s profittal zárta a nyári mercatót, a 2017-2018-as szezonban pedig 40,22 milliós mínusszal. A Milan 76,8 milliós deficitben van ebben a szezonban (Paquetá 35 millió €-s vételárát is beleszámítva, ugyanis ő már hivatalos, hogy januárban érkezik Milánóba) a piacon. A 2017-2018-as szezon mérlege pedig: -156,43 millió €. Tisztában vagyok vele, hogy a játékosvásárlások után hogyan könyvelik el költségként 1-1 játékos vételárát (nem egy összegben kerülnek be ezek az átigazolási díjak), ennek ellenére azért ezek a számok is jól mutatják, hogy melyik csapat is költekezett többet az elmúlt években, illetve melyiknek lesz nagyobb mozgástere jövő nyáron az FFP betartása mellett (segítek, nem az AC Milannak). Nem az számít, hogy te melyik csapatot tartod patinásabbnak (személy szerint én is a Milant), mert a valóság az, hogy az Internek nagyobb a bevétele, magasabb az átlag nézőszáma, erősebb a jelenlegi játékoskerete (555,1 vs 486 millió € a transfermarkt szerint pénzben kifejezve), BL-ben szerepelnek (valószínűleg tovább is jutnak a csoportjukból), jelenleg is BL helyen állnak a Serie A-ban, szemben a Milannal, amelyre jelen pillanatban is 6 pontot vernek. Emellett jobb edzővel rendelkeznek, a menedzsmentjük is kezd összeállni (főleg, ha Marottát megszerzik), lényegesen fényesebb jövőképet festenek jelenleg, mint a Milan, akármennyire is fáj ez neked. "Azaz az FFP ellen mennének. Már idén is szórni akarták a pénzt, csak az UEFA ezt nem hagyta. Tárgyaltak velük, hogy töröljék el a büntetésüket, de semmi alapja ennek nem volt." Másik tény: az Inter nem kapott semmiféle büntetést az UEFA-tól, maximum belengették nekik a színfalak mögött (amiről mi nem tudhatunk, max. újságírói pletykákra támaszkodhatunk); ellenben a Milant kizárták az európai kupaporondról a túlköltekezésük és az FFP megszegése miatt; és csak a Nemzetközi Sportdöntőbíróságnak köszönhetik, hogy végül indulhattak az EL-ben. Ezek után szerinted hogyan költhetne többet a Milan jövő nyáron (még ha esetleg el is érnék a BL helyet)? Abba már bele se megyek, hogy jövő nyáron kötelesek megvenni Kessiét 24 millió €-ért, illetve ha élnek Higuaín vételi opciójával (36 millió), akkor már 60 milliót el is költöttek. Elhiszem, hogy utálod az Intert (nyilván én is); de ez a fóbiád már annyira súlyos, hogy félresöpörsz minden tényt. Amit viszont nem értek: mi ez a nagy Milan "rajongás" nálad? Én azért emlékszem a 2006 előtti időkre is (sokan hajlamosak elfelejteni). Ne csináljunk már úgy mintha valami szimpatikus brigád lenne, kb. ugyanúgy utálnak minket, mint az Inter. Muntari meg nem adott gólja miatt 6 és fél éve vergődnek, minden egyes alkalmat megragadnak, hogy mocskoljanak, csalózzanak minket. Személy szerint a Calciopoli előtt jobban utáltam őket, mint az Intert (amibe közrejátszott, hogy az Inter nem volt igazából rivális, lévén hogy 1989-ben nyertek utoljára bajnokságot). Természetesen azóta ez már megváltozott, de nem kellene őket sem az egekig magasztalni. Az olasz foci szempontjából jó lenne egy erősebb Milan, de nagyon erősnek érzem nálad ezt a kontrasztot, ahogy a két milánói csapatot kezeled. A tőkeemeléssel kapcsolatban: valami nekem is rémlik, hogy bizonyos esetekben lehet tőkeemelést végrehajtani; de azt erősen kétlem, hogy erre akkor is van lehetőség, ha egy csapatnak évenként változik a tulajdonosa. Most érted, akkor ennyi erővel egymásnak passzolják a tulajdonosok, hogy minden évben bevásároljon az adott csapat. 3 pénzügyi évet néznek az FFP-nél legjobb tudomásom szerint, kizárt dolognak tartom, hogy a 2017 nyarán eltapsolt majd 200 millió € után (akkor valóban végrehajtottak egy jelentősebb tőkeemelést), engedné nekik az UEFA, hogy jövő nyáron is bevásároljanak (még ha közben tulajdonosváltás is történt). "Azért a Milan nem olyan csoró már. Az új tulajnak van pénze, csak idén nyáron még nem tudott költeni." Ezt is úgy írtad, mintha az Intert birtokló Suning csoport nem lenne ugyanúgy szarásig tele pénzzel? :D Hál istennek viszont nekik sincs lehetőségük annyi pénzt beletolni, amennyit szeretnének.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9906) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása