Piątek: „Remélem, elérhetem Lewandowski szintjét”

piatek_golorom.jpgKrzysztof Piątek idén már a szezon elején berobbant a köztudatba, és jelenleg is vezeti a góllövők listáját kilenc találattal, ezzel egy góllal megelőzi Ciro Immobilét és Cristiano Ronaldót.

A játékos nem titkolja, hogy nem kíván örökre a Genoa mezében játszani, nagyobb színpadra vágyik, és egyáltalán nem lenne meglepő, ha már nyáron klubot váltana. Eddig tizenhárom gólt jegyzett a Genoa mezében, és felkeltette a Napoli és a Juventus érdeklődését, ára kapcsán pedig már ötvenmillió eurót említenek a pletykalapok.

A Genoánál nemrégiben azonban edzőváltás történt, és mióta Ivan Jurić váltotta Davide Ballardinit, a huszonhárom éves lengyel számára elapadt a gólcsap.

„Ez csupán véletlen egybeesés.” - mondta a fiatal csatár a Corriere della Sera munkatársának.

„Nincs olyan, hogy egy játékos minden egyes meccsen gólt tudjon szerezni. Ráadásul a Genoa jelentős klub, de jelenleg nincs a legjobbak között Olaszországban. Sokkal könnyebb gólokat lőni a Real Madrid vagy a Juventus csapatában.

Soha nem számítottam arra, hogy én szerzem majd a legtöbb gólt Olaszországban, de még korai erről beszélni, és nem ülhetek a babérjaimon. Gólok kellenek, és megvan bennem az éhség a gólszerzésre, ráadásul általában a szezon végén szerzett gólok fontosabbak is.”

A lengyel csatár nem tagadja, hogy őt is váratlanul érte a siker, ahogy csapattársait is.

„Egyik csapattársam sem tudta, hogy ki vagyok, ha őszinték akarunk lenni, és reméltem is, hogy tiszta lappal indulhatok itt. Azt gondoltam, hogyha ők nem tudják, hogy az elmúlt szezonban 21 gólt szereztem, szinte az összes meccsen betaláltam, akkor talán az ellenfél védői sem lesznek ezzel tisztában. Tehát az ismeretlenség előny volt.

Beismerem, hogy én sem tudtam sokat a Genoa keretéről. Ezért az átigazolást követően beizzítottam a PlayStationt, és megkerestem őket a játékban.”

A csatár kiválóan kezdte a szezont, augusztusban a Lecce elleni Olasz Kupa-meccsen négy gólt szerzett például.

„Számomra csak egy megszokott nap volt. Nagyon egyszerűnek, természetesnek, teljesen normálisnak tűnt 38 perc alatt négy gólt szerezni. Nem gondolom, hogy jégember lennék személyiség tekintetében, egyszerűen csak nagyon nyugodt vagyok. A hét során szeretem felhasználni a szabadidőmet pihenésre, mivel profi játékosként tudom, hogy a pihenés is az edzés része a test számára.

Úgy érzem magam, mint Kolumbusz Kristóf. Ő is Genovából kezdte kalandját, és az ide érkező összes fiatal játékos ugyanarról álmodik, hogy majd innen továbbléphet egy nagyobb klubhoz. Ha így folytatom, képes lehetek eljutni egy európai top csapathoz.

Jelenleg nem közelítem meg, de egy nap szerintem el fogom érni Robert Lewandowski szintjét. A Serie A-ban alapvető fontosságú, hogy az ember nyugodt maradjon, és ne csak góllövésre használja azt. Helytelen, amikor öt szerzett gól után egyes játékosok már szinte futballistennek képzelik magukat. Ettől még ugyanúgy senki az ember, és nagyon hosszú út áll előtte.

A célom, hogy a Bajnokok Ligájában futballozhassak. A Genoa és Enrico Preziosi elnök úr megajándékozott ezzel a kiváló lehetőséggel, és én csak úgy tudom törleszteni a belém fektetett bizalmat és tőkét, hogy gólokat szerzek. Nem akarok senkinek sem csalódást okozni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3814377871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal Jamal 2018.11.17. 16:50:39

Ez alapján elég komolytalan:
„Számomra csak egy megszokott nap volt. Nagyon egyszerűnek, természetesnek, teljesen normálisnak tűnt 38 perc alatt négy gólt szerezni."

Ez pedig egy komoly gondolat:
"Helytelen, amikor öt szerzett gól után egyes játékosok már szinte futballistennek képzelik magukat. Ettől még ugyanúgy senki az ember, és nagyon hosszú út áll előtte."

A fene tudja. Ez a srác valóban meglepett mindenkit viszont a Juventus ellen nem tudott érvényesülni (nem hogy gólt lőni), ebből nekem az jön le hogy még érnie kell, nem is keveset.

venember83 2018.11.17. 16:54:39

@Jamal Jamal: nem láttam a meccset, de szerintem augusztusban a Lecce magasról tett az Olasz Kupára, ezért is volt egyszerűbb dolga Piąteknek.

2018.11.17. 16:56:48

Nem is csoda, ha egy Juventus kaliberű csapat ellen megremeg egy fiatal lába. Van még ideje érni, fejlődni, de úgy rémlik, hogy azért majdnem nyomott egy gólt ellenünk is a meccsen.

JuventusFanatikus 2018.11.17. 17:47:06

@Dr. Grant: Nem is kis gól lett volna az. Örülnék, ha visszatérne a jó útra, és termelné tovább a gólokat. Amit várni lehetett, bekövetkezett, Ballardini távozásával eltűnt az a Piatek, akiért sorba álltak a csapatok.

Jamal Jamal 2018.11.17. 19:27:16

@JuventusFanatikus: Ezt az olasz fociban soha nem értettem hogy egy klub a kinevezett edzőnek akit alkalmasnak talált a szezon kezdetekor miért rúg ki hirtelen, mert hullámvölgybe került???
Az is jól látszik Wenger mennyi ideig húzhatta, hiszen az a fiatal Arsenal soha nem volt esélyes a bajnoki címre.
Lopetegui is bukott pár meccset CR7 nélkül és mennie kellett...??

Mit nem tud az az edző amit a kinevezésekor még tudott???

Egyszerűen minden komolyabb klubvezető tisztában kell legyen azzal hogy mennyit ér a csapata a bajnokságban. Annál többet csak kivételes esetekben (ld. Ranieri Leicester City-je) tud produkálni, de ehhez kellenek a nagyok sorozatos botlásai.

De hogy egy Genoa ami sose volt bajnokesélyes mit akar kihozni???

A Palermo jut most hirtelen eszembe. Mint egy kupleráj ahova ki-bejárnak a hölgyek. Oboázni...

JuventusFanatikus 2018.11.17. 20:26:00

@Jamal Jamal: Ballardini esetében még hullámvölgy sem volt, kimagasló eredményt hozott. Preziosi gondolt egyet, és kivágta. Bolond az a csávó, ahogy az olasz fociban lévő elnökök jó része.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása