Lippi: "A Manchester United győzelme vakszerencse volt"

lippi_marcello_gondolkodo.jpgA Juventus egykori mestere. Marcello Lippi úgy gondolja, a Manchester United torinói győzelme egyszerű vakszerencse volt, azonban a zebramezes csapatra nehéz mérkőzés vár az AC Milan elleni rangadón.

"Bármi megtörténhet egyetlen mérkőzésen. A Milan fejlődik, de nagy szükségünk van arra, hogy Higuaín ott legyen a támadósorukban, ezért nagyon bíznak benne, hogy időben felépül."" - mondta az AC Milan elleni vasárnapi rangadóról Lippi.

A zebramezesek egy agyonnyert mérkőzésen szenvedtek érthetetlen hazai vereséget a mindvégig teljesen passzív Manchester United elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

"Az a győzelem vakszerencse volt. A Manchester United 85 percig védekezett, négy gólt kaphatott volna, a Juve két kapufát is lőtt, majd végül egy szabadrúgással és lényegében egy öngóllal nyert. A Juve nagyon dühös lesz a szezonbeli első veresége miatt, különösképpen egy ilyen vereség után.

Massimiliano Allegri a világ legjobb edzőinek egyike. Nem egyszerű dolog annyit nyerni, amennyit neki sikerült, nem is említve, hogy kétszer bejutott a Bajnokok Ligája fináléjába. Ezt olyasvalakiként mondhatom, aki négyszer is döntőig jutott, de sajnos csak egyet nyert meg közülük.

Allegri jól olvassa a mérkőzéseket, s okosan cserél. Biztosítja, hogy mindenki fontosnak érezze magát, forgatja a keretet, mert egy igazán nagy klubnak húsz első csapatba való játékosa kell legyen.

Láthatják, hogyan fejlesztette és javította Rodrigo Bentancurt, megtanítva arra, hogy több szerepkört is képes legyen betölteni a középpályán.

Mindenki kedveli Rino Gattusót, de ő több, mint egy igazán kedves fickó. Az akarat ezen a szinten már nem elég. A csapatai szervezettek, próbálják játszatni a labdát. Már nyújtott kiváló teljesítményt a Juve ellen, s mindene megvan ahhoz, hogy jó edző legyen."

Vajon milyen tanácsokat lehetne adni Gattusónak Ronaldo semlegesítése ügyében?

"Az emberek arról beszélnek, hogy ketrecet kell állítani neki, meg kell duplázni vagy triplázni az emberfogást, de lehet akár három játékos körülötte, ha ezzel területet hagynak egy csapattársának.

Dolgoztam Zinédine Zidane-nal, aki a labdarúgás esszenciája volt, a valaha volt legnagyobb játékosom. Ronaldo egy góltermelő gépezet, s ettől végtére is még hatékonyabb. A Milan mindössze annyit tehet, hogy képességei legjavát nyújtja, szilárd és összpontosított marad, s bízik abban, hogy Suso vagy Higuaín betalál."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5714363485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Grinta 2018.11.10. 15:48:48

Azt az inkorrekt fajtáját,hát már Marcello Lippi sem sportember!?Gondolom nem is sportolt! : D
Ezen a ponton jönne azzal hogy..de hát Ő nem is volt a párharcban,vagy hogy kívülállóként mondhatja.Nincs köze a Mu-hoz,annál inkább a Juventus-hoz,így hát nem nagyon mondható kívülállónak.Vagy bármi mással-kifordulással-csak hogy egyenes az életben ne legyen

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása