Cristiano Ronaldo: „A United semmit nem tett a győzelemért”

cristiano_ronaldo_mu_ellen_bl.jpgCristiano Ronaldo szerint a Manchester United semmit nem tett a tegnapi meccs megnyeréséért, míg a Juventus három vagy négy alkalommal is lezárhatta volna a meccset.

„A Bajnokok Ligája különleges sorozat, ahol nyerésre állhat egy csapat, de nem nyugodhat meg, mert bármi történhet.” - mondta CR7 a Sky Sport Italia munkatársának.

„A meccset 90 percen át domináltuk, rengeteg lehetőségünk volt, három vagy négy alkalommal is lezárhattuk volna a találkozót, de inkább megnyugodtunk, aztán érkezett a büntetés.

A Manchester United semmit nem tett a győzelemért. Még szerencséről sem lehet beszélni, mert az embernek meg kell dolgoznia a szerencséjéért, és ebben az esetben mi egyszerűen megajándékoztuk őket.

Most viszont fel kell emelnünk a fejünk, mivel nagyon jól játszottunk, és továbbra is vezetjük a csoport.”

A Viasport Football is megszólaltatta a portugál futballistát, nekik pedig a kapáslövéséről beszélt.

„Az öltözőben láttam a visszajátszást. Nem éreztem adott pillanatban, hogy fantasztikus gólt szereztem volna, de jól sikerült elmozogni, és erősen meglőttem a labdát.

Örülök a gólnak, de kicsit csalódott vagyok, mivel meg kellett volna nyernünk ezt a meccset három vagy négy góllal. A Manchester nem sokat tett, két lehetőségük volt rögzített helyzetekből. Tisztában vagyok azzal, hogy az angol csapatok nagy hangsúlyt helyeznek a rögzített helyzetekre.

Tanulni fogunk a hibáinkból, és még mindig vezetjük a csoportot, szóval minden rendben.”

A portugál klasszist arról kérdezték, véleménye szerint milyen esély mutatkozik a Juventus előtt arra, hogy a végsőkig meneteljen a BL-ben.

„Túl korai még, lépésről lépésre kell haladnunk. Vezetjük a csoportot, jó csapat vagyunk, de távol még a döntő. Ezek az emberek, a klub munkatársai a BL-győzelemről álmodnak, de lépésről lépésre kell haladnunk. Jó csapatunk van, jó edzőnk, és jó szurkolóink, szóval haladjunk lépésről lépésre!”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3014359383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.11.08. 10:54:56

Akkor mi lett volna, ha tesz is? :-D Jajj, Roni...vissza kell térni az alázatos munkához csapatszinten is, és minél kevesebbet könnyelműsködni a pályán és ilyeneket mondogatni, hogy "minden rendben". Helyette gólokat kell szerezni. Ha ez van mondogatva, ugyanúgy görcsössé válhat a társaság, ha látják, hogy nem igaz. De ha elhiszik úgy, hogy nem igaz, az még rosszabb.

Alex8610 2018.11.08. 10:55:31

Nem beszélt mellé az biztos.Ennyi.F*sza nyilatkozat.

Jamal Jamal 2018.11.08. 11:07:37

@Dr. Grant: Amúgy alapvetően igaza van, mert addig nem kell ríni amíg 2 pont az előny. Van még két meccs van és abból mindkettő papíron ultralágy lesz.
A könnyelműsködés kapcsán nem Ronaldo-t kell hibáztatni, ott van arra Khedira, Cuadrado, Pjanic.
Nálam viszont a gól ellenére Bentancur volt a meccs embere, nagyon sokat dolgozott, rettenetesen sokat fejlődött ez a srác!

Apuleius 2018.11.08. 11:21:47

@Jamal Jamal: Bentancur játéka és teljesítménye tényleg a meccs egyik legnagyobb pozitívuma volt.

2018.11.08. 11:35:39

@Jamal Jamal: Én Ronaldot hibáztatom általában a legkevésbé. Nem volt ez tegnap sem másképp. Meggyőzött a hozzáállásával, mióta itt van. Viszont nem szerencsés, ha egy küzdelmet elbukó sportoló/csapat kifogásokat keres és magyarázkodik. Nevetségessé teszi magát és a csapatot. Nevetségesen hangzik, ha még úgy is kikapunk, hogy az ellenfél nem csinált semmit. Ezért nem kell magunkat dicsérgetni és az ellenfelet leminősíteni. Bentancur esetében egyetértek, ezért lett volna jó, ha az előző évben/években több lehetőséget kap, még többet edződhetett volna. A könnyelműsködésben pedig természetesen főképp a csapatot, abban is az általad említett játékosokat értettem, ezért írtam, hogy csapatszinten. Egy játékos/edző a csapat nevében is nyilatkozik. Sőt főleg abban.

Alex8610 2018.11.08. 11:49:19

@Dr. Grant: Ezt most kicsit tulreagalod szerintem.Semmi mást nem mondott,csak amit mindenki látott aki nézte a meccset. Allegri is ezt nyilatkozta csak nyilván ő úgy ahogy szokta.Olyan uriemberesen:) Egy játékos lehet szókimondóbb de Ronaldo sem lépett át egy határt.

Apuleius 2018.11.08. 11:58:25

@Dr. Grant: Egyetértek Alex8610 kollégával, én is úgy érzem, hogy ezt most túlreagálod. Ronaldo a nyilatkozatban nem keres kifogásokat, nem magyarázkodik, nem teszi nevetségessé sem magát, sem a csapatot. A szokásos bullshit nélkül elmondja azt, amit mindannyian láttunk, s nekem ez inkább egyfajta önkritikának, mint az ellenfél öncélú becsmérlésének jött le. Teljesen rendben van ez a nyilatkozat szerintem.

2018.11.08. 16:57:30

@Alex8610: @Apuleius: Maga ez a technika, ami a sportban nem szokás. Inkorrekt. Soha nem sportoltatok semmit?

2018.11.08. 17:05:10

@Alex8610: @Apuleius: Én magas szinten nem sportoltam, csak egy keveset alacsonyabb szinten. De nincs olyan, hogy az ember inősítgeti az ellenfelet, meg így nyerhettünk, úgy nyerhettünk volna. :-D Gratulálni kell, nyertek, legközelebb jobbak leszünk, ennyi? Nincs mérce, ez a 2 dolog nem megengedett, nem korrekt a sportban. Ez tény, nem reakció kérdése.

2018.11.08. 17:05:50

"minősíti utólag" akart lenni. :-(

Alex8610 2018.11.08. 17:13:35

@Dr. Grant:Nem tudom hogy jön ide hogy sportoltam e vagy sem vagy miből feltetelezed hogy nem. Amúgy világ életemben mindig sportoltam ahogy jelenleg is de Ronaldot azért ne hasonlítsuk már hozzánk.Ő szerintem van olyan szinten hogy elmondhatja a véleményét.Mast nem tudok írni ezzel kapcsolatban.Megegyszer, szerintem nem nyilatkozott semmi olyat amit ne lehetett volna.

Alex8610 2018.11.08. 17:16:36

@Dr. Grant: Értem amit írsz és lehet jogosnak mondani csak akkor nagyon sok sportolóra rá lehetne ezt húzni hogy inkorrekten nyilatkozik Sőt...

2018.11.08. 17:19:40

@Alex8610: Csak az általad leírtakból jön le, hogy nem sportoltál. Úgy jön ide, hogy ha sportoltál, akkor ezt a szituációt értened kellene. Ha Te játszol egy tenisz (vagy bármilyen) meccset @Apuleius: kolléga ellen és ő nyer, akkor nem mondhatod Neki (vagy a háta mögött), hogy Te jobb voltál ám, ő nem csinált semmit, nyerhettél is volna, de ő nyert érdemtelenül. És ez ugye fordítva is igaz. A sportban ez nem szokás. 3. személy/kívülálló/szurkoló megteheti. De ha sportolsz, akkor Ti nem gratulálni szoktatok az ellenfélnek? Hanem elmondjátok meccs után, hogy mennyire gyenge volt és Nektek kellett volna nyerni? Csodálnám.

2018.11.08. 17:22:11

@Alex8610: Az utóbbi kommentedre: igen. Sajnos igen. Vannak inkorrekt sportolók is. Ennyitől Ronaldo még nem lesz az, de mindenesetre most kicsit meggondolatlanul nyilatkozott. Nyilván a csalódottság miatt.

Apuleius 2018.11.08. 18:02:53

@Dr. Grant: Nem igazán értem, hogy jön ide, hogy valaha sportoltam-e (egyébként igen, igaz, nem magas szinten, s nem focit), szerintem ez indifferens (annak ellenére, hogy értem a gondolatmenetedet). Nagyon szép és lovagias képed van a sportról, s igen, szerintem is fontos egy bizonyos szellemiség, azonban továbbra is tartom Ronaldo nem mondott semmi olyat,ami összeegyeztethetetlen ezzel a szellemiséggel. A szellemiség tény, egy bizonyos nyilatkozat értékelése nem az.

A labdarúgás egyébként sajnos nem úri sport, s azért ne csináljunk úgy, mintha a sport még mindig a lordok házának keretei között élne. Egyetértek az elvekkel, amikről beszélsz, de a gyakorlat azért más. Egyébként csak ismételni tudom magamat, szerintem kicsit túlreagálod Ronaldo nyilatkozatát. Én nem érzek benne semmi bántót, egyszerűen csak a valóságról beszél, bullshit és udvariassági körök nélkül.

Rikoo 2018.11.08. 18:06:15

@Dr. Grant: Ez labdarúgás, teljesen korrekt nyilatkozat ez. Nem is értem miért kell ezt megkérdőjelezni, közelében nincs ahhoz képest amin vitázni lehetne.

Grinta 2018.11.08. 18:12:44

Forgatja tovább,vagy kiseggel?Meglátjuk
Ronaldo egyenes volt,és őszinte.

Alex8610 2018.11.08. 18:36:58

@Dr. Grant: Szerintem azért a foci más mint az egyéni sport.Azert az másképp hatna ha pl kiemelt volna valakit az ellenfelek közül de így ilyen formában nem hinném hogy inkorrekt volt.11evig versenyszeruen üztem kuzdosportot /kickbox/ riporternek nem nyilatkoztam de bármi volt a küzdelem után gratuláltunk egymásnak a többit meg megbeszéltem az edzőmmel.Tudom mit jelent az ellenfél tisztelete.De enis úgy látom ahogy @Apuleius ez a realitás de az elv amit leirtal tök érthető és emberileg mindenkepp pozitív megnyilvanulas és gondolat tőled de ebben az estében szerintem is kissé tulreagaltad.

2018.11.08. 18:56:49

@Apuleius: Nagyon kedves a lovagias hasonlatod :-) de szerintem a sport, az sport. Megköveteli a kölcsönös minimális korrektséget az ellenfelek részéről egymás iránt. Ez a "túlreagáltad" kifejezés itt irreleváns. Olyasmi témát vesz elő, ami nem a sportba való. A teniszes példát alapul véve, Te sem vennéd jó néven, ha győzelem után az ellenfél elminősítene. A lordok háza a végletes, nem ez. :-)

2018.11.08. 18:59:37

@Alex8610: Látod ez az. Nyíltan Te sem csináltad. De még a sajtóban sem. Sőt eszedbe sem jutott, hogy elővedd a témát bármilyen enyhe formában. Erről van szó. Az megint más, hogy az edzővel kibeszéltétek, meg persze az is, ha itt a blogon kibeszéljük. Az teljesen oké. Mint ahogy az öltözőben is oké.

2018.11.08. 19:02:38

Milyen kis parázs vita lett belőle. :-D Nem gondoltam, hogy a "sportban korrekten illik nyilatkozni" ilyen megosztó téma. Látom, a korrekt vitapartnerek mellett az elmeroggyant is megjelent. :-D Az értelmesebbek legalább magukban szórakoznak. :-)

2018.11.08. 19:04:31

@Alex8610: Amúgy abban egyetértek messzemenőkig, hogy a foci más sport, mint az egyéni, de abban nem hiszek, hogy a korrektségnek ott ne kellene megjelenni ilyen formában, hogy egymást ne minősítsék. Ez akkor már inkább a bokszban szokás meccs előtt, nem?

2018.11.08. 19:07:00

@Rikoo: Természetesen Te is a korrekt vitapartnerek közé tartozol, így nem hagyom figyelmen kívül a kommentedet. De nem akarom ismételgetni magam nagyon. Kölcsönös tisztelet. Ez a sport egyik alapköve. A teniszes hasonlatot elolvastad Te is, ugye?

Apuleius 2018.11.08. 19:14:26

@Dr. Grant: Irreleváns, hogy irreveláns-e a "túlreagáltad" kifejezés. Szerintem teljesen értelmetlenül elviszed egyre inkább elméleti irányokba ezt az eszmecserét, miközben itt egy konkrét nyilatkozatról kellene beszélni. A sport szellemiségével kapcsolatosan szerintem nincs miről beszélni, mert nyilván alap dolog az ellenfél tisztelete, s ebben szerintem nincs is vita. Az égvilágon senki sem vonta kétségbe ezeket az alapelveket, illetve azok jelentőségét. Összefoglalom újra röviden: senki sem vonta kétségbe, hogy fontos a sport szellemisége, egyszerűen az van, hogy itt néhányan úgy véljük, Ronaldo semmi olyat nem mondott, ami összeférhetetlen lenne ezzel a szellemiséggel. Szó nem volt itt az ellenfél becsmérléséről. Részemről leírtam, amit akartam, s nem igazán szeretném a végtelenségig ragozni ezt az egészet. Te így látod, én úgy, nincs ezzel semmi gond. Uff.

2018.11.08. 19:28:51

@Apuleius: Nincs az "Uff"-al nekem gondom. :-) Csak azt bátorkodnám megjegyezni, hogy az elméletet csak a gyakorlat általatok való "nem értése" miatt hoztam elő és nem mindentől függetlenül. Nem akartam elveket boncolgatni. :-) Távol áll tőlem az ilyen "bölcsész" jellegű (nem kritika), gyakorlattól független gondolkodás. Egyébként oké, Max ilyen szempontból sokkal drasztikusabb volt, Ronaldo csak a témát "kapta elő" és azt sem igazán szabadna. Bár Mourinho után...-nyilván Max is ezért fakadt ki...

2018.11.08. 19:30:35

@Apuleius: Bár az "Összefoglalom újra röviden" egyik kicsit indokolatlanul leereszkedő, de nem sértődöm meg rajta.

Apuleius 2018.11.08. 19:40:37

@Dr. Grant: Akkor egy kis utóirat az uff utánra :-) Ezt most rosszul érezted, semmiféle leereszkedés nem volt részemről az "összefoglalom újra röviden" szófordulatban (habár értem a felvetést, mert az ilyesmit valóban szokták így is használni). Tényleg és valóban csak a véleményem összefoglalása akart lenni, mert úgy éreztem, hogy kezdünk eléggé elbeszélni egymás mellett, s szerettem volna rövidre zárni az egészet. Nem gondolom, hogy olyan ember lennél, akihez le kellene ereszkedni, egymással teljesen egyenrangú emberekként folytattunk és szoktunk folytatni vitát-eszmecserét. Ha nem így gondolnám, nem szánnék rendszeresen időt és energiát arra, hogy Veled eszmecserét folytassak. Tényleg sajnálom, ha ezt a szófordulatot félreértetted. Nem állt szándékomban ilyesmi.

Alex8610 2018.11.08. 19:46:11

@Dr. Grant: Ha felretesszuk ezt a maximális respekt dolgot... Azert azt is vedd figyelembe hogy Ronaldo amellett hogy ember egy fanatikus aki mindig minden körülmények között győzni akar.Egy vérbeli sportoló.Gondolj bele ilyen mentalitással mit erezhetett mikor egy agyonnyert meccsen meg pontot sem sikerült szerezni és lefujas után egyből nyilatkoznia kell úgy hogy lehetőleg azért vissazfogja az érzéseit és korrekt értékelést adjon. Volt egy ilyen felfogású edzotarsam akire meg az órán is rá kellett szólni hogy ez egy tréning mert amint elkezdtunk küzdeni atkapcsolt benne a versenymod pedig amúgy egy galamblelku vegtelenul jó ember volt de egy vérbeli nagybetűs sportoló is.

2018.11.08. 20:03:45

@Apuleius: Megtisztelsz. :-) Zavart kicsit ugyan a kifejezés (emiatt tettem szóvá kicsit kicsinyes módon), de én Tőled most nem vettem leereszkedésnek, mert reméltem, hogy nem annak szántad. Ezért írtam, hogy nem sértődöm meg rajta, még ha el is felejtettem odaírni a "kifejezés" szót a leereszkedő után.
Amúgy persze, sok minden alakulhat(na) félreérthetően ilyen vitákban, beszélgetésekben, ez már csak ilyen. Szerintem sincs semmi gond azzal, ha nem mindig értünk egyet. Furcsa is lenne, ha nem így lenne. Viták se lennének. Van olyan is, hogy egy korrekt vita során nem közelednek az álláspontok, szerintem ezzel sincs semmi gond, ilyenkor szoktál Te pl. "egymás mellett elbeszélésre" hivatkozni. (Nehogy véletlenül kritikának, vagy kekeckedésnek vedd, nem annak szántam)

2018.11.08. 20:12:39

@Alex8610: Igen. És 1-2 árnyalatnyival jobb is, mint amikor a kapufa mellett dühöngött Madridban, mert a csapattársa talált be és nem ő. :-D Fejlődőképes. Jobb is nem az ellenfélről beszélni, amikor az ember indulatos egy elvesztett meccs után. Mou sajnos átírta a szabályokat, de szerintem ne menjünk utána. Egyébként ez a fékevesztett győzni akarás, amit említettél alapvetően jó dolog, előrevisz, ha tudja kezelni valaki. A korral jön...

Apuleius 2018.11.08. 20:21:32

@Dr. Grant: Érdekes ez az egész, nagyon sokat tanultam az évek során a blogon folytatott vitákból. Nagyon sokszor megesett, hogy félreértettem a másik szófordulatait, a mögöttes szándékokat, s olyan támadásokat olvastam ki, amelyek valójában nem voltak ott. Sokszor volt, hogy emiatt kicsinyes és indokolatlan személyeskedésekbe bocsátkoztam, amire az ember nyilván nem igazán büszke. Gondolok itt pont az ilyen esetekre, hogy a másik vajon lekicsinylően használ-e egy kifejezést, vagy sem. Te szerencsére bölcsebb voltál, mint én korábban :-)
Mostanra megtanultam azt is, kik azok, akikkel értelmesen lehet (értelmesen tudok) vitatkozni, s szórványos kivételektől eltekintve, csak velük kezdek ilyesmibe. Ezt most nem valamiféle felsőbbrendűséggel írom, egyszerűen csak bizonyos emberekkel az ember megtalálja a hangot és a kommunikációs csatornát, másokkal nem.
Egyébként mikor az "elbeszélünk egymás mellett" szöveget előhúzom, többnyire akkor sem arra utalok, hogy "na, Te hülye, képtelen vagy megérteni", egyszerűen csak vannak olyan pontok egy vitában, amikor egyértelművé válik, hogy nincs közeledés az álláspontok között, vagy annyira más oldalát ragadják meg a felek egy kérdésnek, hogy tényleg csak hosszadalmas fejtegetéssel lehetne folytatni, s maga a vitás kérdés elég ritkán érdemel ennyit.

2018.11.08. 20:37:48

@Apuleius: "na, Te hülye, képtelen vagy megérteni" - :-DDD Eszembe nem jutott volna. Ezért írtam, hogy van olyan, hogy "nem közelednek az álláspontok".
Jelen esetben lehet, hogy bölcs voltam, de én sem itt kezdtem, messze vagyok a tévedhetetlentől. Még mindig. :-D A viccet félretéve nyilván előfordulhat bárkivel, hogy félreért valamit. Meg mindenkinek lehet rosszabb napja is.
Persze, hogy nem felsőbbrendűség ez. Az, hogy van-e értelme valaminek, vagy nincs, az sima logika. (Én sem hiszem, hogy ez bármiféle lenézés lenne, mert témától is nagyban függ) A betartása meg a fegyelmezettségnek egy fajtája. Te abban egész biztosan fegyelmezettebb vagy, hogy kivel szabad leállni vitatkozni. ;-)

babo0410 2018.11.08. 21:13:40

Ronaldo! Ronaldo! Rendben van, a United nem tett semmit, de te? Tanulnál már meg kapura lőni! 8 kapura lövésből nem tudtál gólt szerezni, csak a 64. percben, mikor már minimum 4-0-ra kellett volna menni. Én azért többet vártam tőled is, ahogy a többiektől is. Sajnos megint a védelmek megbontásával voltak gondjaink, meg hátul bénázott a védelem. A Valencia ellen többet kell beleadni.
Érdekes, hogy még így is dominéáltunk a meccsen, habár nagyobb koncentrációval lehetett volna a fölényünk olyan nagy is, mint az odavágón.

Juveteam 2018.11.09. 00:48:56

"a united semmit nem tett a győzelemért" persze semmit csak 1-el több gólt szereztek mint mi!
Arról ne is beszéljünk,hogy 3-1 is lehetett volna az MU-nak!!
Matuidi,Khedira,De Sciglio rajtuk ment el a meccs.
Meg Allegrinek ezek a f@sz cseréi:
Barzagli-mia f@sznak hoz be egy 40 éves védőt a meccs végén??
Mandzukicot miért nem cserélte be a 2.félidőre??
Cancelo miért nem kezdett??
Mit keres Cuadrado a csatár poszton?

del pipi 2018.11.09. 07:05:33

@Dr. Grant: Én viszont nagyon nagyon fegyelmezetlen vagyok én kiállok bármikor bárkivel...mert rossz vagyok ....nagyon.....nagyon rossz!

del pipi 2018.11.09. 07:08:28

@babo0410: de az az egy nem volt csúnya!

del pipi 2018.11.09. 07:19:33

egyébként csak így mellékesen mindenki hibásokat keres de a helyzet úgy áll hogy a csapat nem volt rossz sőt kifejezetten jó akciók voltak , ami aggasztó az hogy ilyen kerettel borzasztó kevés gólt rúgunk , tehát minimum meccsenkénti 3 gólt kell rúgni és talán kettőnél többet nem kapunk, elvileg miénk a legjobb védelem akartam volt mondani a 86.-dik percig amikor matuidi borzasztó okosan akart szerelni, ha az nincs akkor második gól sincs sanszuk sincs csak hát a sok ha...

del pipi 2018.11.09. 07:24:36

bocs még valami nem akarom a Ronit védeni de arról érdemtelenül sok szó nem esik hogy a parádés gól mellet azért elvileg három gól passzt adott.

Juveing 2018.11.09. 08:37:02

Na itt már mindenki elmondott mindent, illetve sokkal többet is mint amit bele lehet látni ebbe az interjúba :-)
Szerintem teljesen korrekt és objektív nyilatkozat ez Ronaldotól.
Azt mondja, hogy tanulunk a hibáinkból és haladunk lépésről lépésre. Mi ezzel a baj?
Önmagához képest visszafogott is a srác :-)
A MU impotens és defenzív játékára nézve meg még dícséret is azt mondani, hogy nem sokat tettek a győzelemért.

del pipi 2018.11.09. 13:27:15

@Juveing: arra akartam hajazni hogy még a döntetlen is nagyon hízelgő lett volna a MU-ra nézve ezt nem ők nyerték meg hanem a JUVE veszítette el! Annyi történik hogy tovább jutnak azt már ki is estek!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása