Agnelli: „CR7 az elmúlt évek munkájának a megkoronázása”

agnelli_andrea_beszed_1.jpgA Serie A tavaly év elején bevezette a VAR-rendszert, mostanra pedig többek között már a Bundesliga, a Ligue 1 és a La Liga is él a technikai vívmányok adta lehetőségekkel.

Mindazonáltal a jelenleg nincs standard eljárás a videofelvételek felhasználására, és a protokoll országról országra változik.

Olaszországban a meccset vezető bírót két VAR-asszisztens segíti, akiknek a feladata a bíró értesítése, amennyiben indokoltnak érzik egy incidens videofelvételének az ismételt megtekintését, viszont a két VAR-asszisztens döntést nem hozhat.

A világbajnokságon is ezt a módszert alkalmazta a FIFA, azonban az FA Kupában az asszisztens egyszerűen rászól a játékvezető fülére, hogy érvényes-e a gól vagy sem, a játékvezetőnek pedig nem kell ismét megtekintenie az eseményt.

„Ha az autópályán haladva tudom, hogy sebességmérő kamerák vannak elhelyezve, akkor ennek megfelelően vezetek.” - mondta a Trentói Sportfesztiválon részt vevő Andrea Agnelli, az Európai Klubok Szövetségének az elnöke.

„Azonban nekünk a szabályokat harmonizálnunk kell az európai országok között. Visszalépés nem történhet, azonban valamikor az IFAB (International Football Association Board) testületének döntést kell hoznia.”

A klubelnöknek természetesen elkerülhetetlen volt Cristiano Ronaldo leigazolásáról is szólni pár szót, és Andrea Agnelli nem is volt rest, és védelmébe vette a mostanában erőszakolási ügy kapcsán emlegetett világsztárt.

„Ez volt az első alkalom, hogy a klub két lelke egybeolvadt egy adott játékos megszerzésének a céljából. Sportügyi tekintetben komoly hozzáadott értékkel gazdagodott a klub, és a mindennapok edzésmunkája ezt megerősíti, ráadásul kereskedelmi tekintetben Cristiano Ronaldo világszintű figyelmet ad a Juventus számára.

A világ a gyerekek szuperhősöket akarnak látni, Cristiano Ronaldo pedig egyike ezen szuperhősöknek. Továbbá segíti az olasz futball helyzetét: neki köszönhetően javíthatunk a világszerte közvetített  olasz meccsek arányán és a közvetítési jogok tekintetében is előrelépést tehetünk.

Mindazonáltal a Juventus nem csak Cristiano Ronaldóból áll. Közösség vagyunk, CR7 pedig a cseresznye az elmúlt években türelemmel, intelligenciával és szakértelemmel felépített egységre.

A Juventus növekedését 2010-től máig kell kiértékelni. Ma könnyű azt mondani, hogy ezt a Juventus megengedheti magának, de nem feledkezhetünk meg arról, hogy mindez hol kezdődött.

Hogy futballoztam-e a múltban? Csak barátokkal. Játszottam a mi kis bajnokságunkban. Inkább harcos játékosnak mondanám magam. Kompenzálnom kellett a technikai hiányosságaimat.

Hogy ebben Chiellinihez hasonlítanék? Igen, bizonyos tekintetben. Olyan védő voltam, aki keményen játszott. Azt hiszem, hogy diákként még ki is állítottak egyszer!”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2314298755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása