Marotta ellenezte a Caldara-Bonucci cserét?

caldara_mattia_mezzel_bemutatas.jpgGiuseppe Marotta távozása meglepte a szurkolókat és a labdarúgás világát, nem meglepő hát, hogy az olasz sajtó azóta is lázasan próbálja kinyomozni, melyek lehettek azok az ügyek, amelyek megbontották az egyensúlyt az ügyvezető igazgató és Andrea Agnelli klubelnök között.

A Rai Sport most arról számol be, hogy az egyik ilyen, parázs belső vitákat kiváltó ügy Mattia Caldara értékesítése volt az AC Milannak, s Marotta ellenezte a klub döntését. Mint ismeretes, a tehetséges belső védő nyáron csatlakozott a Juventus keretéhez, s mindössze egy felkészülési mérkőzésen léphetett pályára a zebracsíkos mezben.

A Juventus végül mégis úgy döntött, hogy Caldarát átengedi az AC Milannak, s a megállapodás részeként közben Leonardo Bonucci, a torinói szurkolókat igencsak megosztó módon, egy év kitérő után visszatért a csapathoz, dacára annak, hogy Marotta hevesen ellenezte a lépést.

Számos hírforrás beszámolt arról is, hogy Marotta ellenezte azt a nagyszabású üzletet is, amely révén Cristiano Ronaldo szédületes anyagi ráfordítás fejében a Juventushoz igazolt, ráadásul mindez úgy valósult meg, hogy az ügy vezéráldozata a korábban pályafutása igazolásának nevezett Gonzalo Higuaín lett.

Az igazgatóságon belül feszülő ellentétek nyomán Giuseppe Marotta bejelentette, szerződése kitöltését követően távozik a Juventustól, s a sajtó közben már arról pletykál, hogy a szakember a Manchester Unitednél vagy az AC Milannál vállalhat munkát, ahová Antonio Conte is követheti.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1114276909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tomy81 2018.10.02. 14:14:24

Ezen nem csodálkozom, annyira nem vallott ez a lépés az eddigi mercato politikára, ahogyan Ronci leigazolása sem.
Ezért tényleg felesleges Marotta hogy Agnelli kitalál valamit, azért megkérdezi az átigazolásokért felelős igazgatót hogy jó ötlet e.Azt mondja nem,erre ő azt csinálja.

The king of alibis 2018.10.02. 14:39:56

Ha ez igaz, emelem kalapom.

jeneiPALI 2018.10.02. 14:47:11

Higany leigazolása élete egyik legroszabb döntése volt föleg hogy Cr menyiért jött és akát játékos ég és aföld,az eladása nagy veszteséggel járt.szerintem Marota jó volt de már ujjszelek járnak FJ

Tomy81 2018.10.02. 15:08:26

@jeneiPALI: Én inkább úgy fogalmaznék hogy az ő tudása elengedhetetlen volt a klub felemelkedéséhez.Költséghatékonyság/JátékosSkill arányban verhetetlen szeme volt szerintem.
Viszont a klub mostani helyén ahová került már nem biztos hogy továbbra is rá van szükségünk.

2018.10.02. 15:41:28

Teljesen logikusan hangzik a történet így. Korábban már tippeltünk is ezekre a dolgokra. Már Ronaldo leigazolásakor is szivárogtak ki pletykák komoly ellenvéleményekről.

János Aradi 2018.10.02. 16:21:53

Szerintem fájó de jó amit Agnelli csinál . Adott egy hatalmas múltú klub , és adott egy olyan jelenlegi politika ahol semmilyen csapatok lásd Psg, City, Chelsea stb csapatok meccénások segítségével meg tudják szerezni a top játékosokat , és folyamatosan harcban vannak a BL-ért, de legalább is sokáig jutnak illetve nyerik hazájuk bajnokságát.

Ha Agnelli nem lépi meg ezeket az elvek beli változásokat a Juventus pár éven belül egy Roma kaliberű csapattá zuhanna nemzetközi szinten. Sajnos pénz beszél . Ergo Agnelli most meg menti a Juve múltját és építi a jövőjét .

Azért hagyta figyelmen kívül Marottát A Ronaldo és Bonucci üzletet illetően mert ez volt a helyes . Tette amit tennie kellett . Marotta felfogása a top csapatok közt maradással nincs összhangban.

János Aradi 2018.10.02. 16:26:24

Nem beszélve az Olasz bajnokságról. Kb nélkülünk már lassan a Francia 1-el emlegetnék egy lapon.

Angelli és az ő Juvéja tartja életben az Olasz foci múltját, követőit kb.

Watakuki 2018.10.02. 17:01:15

Volt bárki, aki nem ellenezte ezt a cserét...?

Nem kezdett túl jól mondjuk eddig a srác a Milanban, meg is sérült szegény. Ki tudja, jövőre aprópénzért vásároljuk vissza... :-D

babo0410 2018.10.02. 17:39:53

Ha eddig jó volt Marotta, miért ne lehetne most is az? Ha van pénz, igazolta, hogy tud jól igazolni.
Viszont abban igaza van, hogy úgy ne igazoljunk giga sztárokat, hogy közben a legtehetségesebb fiatalokat, akik a jövő Juventusát kéne jelentsék, beáldozzuk. Akkor inkább nem kell Ronaldo féle megagigasztárokat igazolni.
És ha vele is csak a legjobb nyolcig jutunk a BL-ben? Vagy megint csúnyán megszívjuk a döntőben? Akkor is majd de jó igazolás lesz Ronaldo? Én örülök, hogy van egy olyan név a csapatban, aki termeli a bevételt. Csak azt ne úgy igazoljuk le, hogy közben a klub lelkét áldozzuk be.
Ha lesz sok pénz, de önazonosságunk, lelke a csapatnak nem, és semmivel se leszünk különbek egy Real, PSG, City féle bárkit kilóra megveszek csapatnál, akkor a csapat lényege fog elveszni. Ez már nem ugyanaz a csapat lesz. És ezt kéne megőrizni, és nem ilyen a drukkereket folyamatosan hülyének méző senkiket visszahozni, a fiatal tehetségeinket meg elpazarolni.
Én szoktam védeni a vezetőséget, de most nem tudom. És sajnos vagy nem, most megint Marottának kell igazat adjak. Remélem az idő nem őt fogja igazolni. Jó lenne, ha legalább mi megmaradnánk szerethető csapatnak, ahol nem kilóra adogatjuk a játékosokat, mint a lisztet a molnár.

babo0410 2018.10.02. 17:52:19

@János Aradi: Részben igazad van, csak az a nem mindegy, hogy hogyan épül a jövő. Hogy a jövőben még lesz Juve, vagy majd lesz egy klub, ami semmire nem fog emlékeztetni, és se íze, se bűze nem lesz. Lesz majd itt Ronaldo, meg később Mbape, meg mit tudom én kik, esetleg visszaszerezzük Pogbát, és majd de jó lesz, csak éppen a csapat lelke sehol nem lesz. Egy ilyen csapatnak tudnánk szorítani, ami semmivel sem lesz különb, mint a 2006-10 közötti inter? Én nem hiszem. Szerintem ott kiveszne valami az egészből, ha a klub tele lenne önmagukért küzdő gigasztárokkal, akik minden nap sztároltatják magukat a közösségi médiában, minden második gyerek Juve pizsiben aludna, és csak addig szurkolna a csapatnak, amíg a kedvence itt játszik.
Oké ha visszatérünk a legjobbak közé a top 3-ba, és minket fognak oda sorolni mondjuk a Bayern helyett, akkor ezek elkerülhetetlenek, lesz sok divat drukker, meg egy két csak magáért küzdő sztárunk, de mellé kellenek majd új Del Pierok, Nedvedek, Trezeguetek, Buffonok, stb.

kovta23 2018.10.02. 18:15:47

Ez azért sok tényezős dolog!
-Egyrészt szerettük Marottát a jó vételei miatt. Sok játékost ár alatt vagy épp ingyen szerzett meg.
-Aztán jöttek a kivásárlási áras üzletek Pjanic, Higuain(ezekhez úgye túl sok ész nem kell.
-Vagy épp az "ingyen" igazolások mint Can, aki annyira mégsem volt ingyen.
-De nekem az is rossz pont hogy hagytuk lejárni pl Asa szerződését aki azért egy 20-25 milliós játékos. Vagy előbb el kellett volna adni vagy hosszabítani.
-És ugye az összes ügylettnél enm lehet tudni hogy mihez mennyi köze van. Például Ő gyözött meg egy Pirlot, Barzagli, Pogbát hogy ide jöjjön vagy Agnelli. Nem látunk a háttérbe.
-Egy nagyon fontos dolog még hogy eladni viszont nagyon nem tudott. Igazából Pogesz eleadása az egyetlen a talán pozitív, de ha jól emlékszem ott is túl sokat szakított az ügynök.
Sok-sok áron alatt eladott játékos.. Vidal, Bonu, Pereyra, Asa...
Én részemről nem tudom megitélni milyen is volt Marotta. De azt tudom hogy a Juve sikeres volt és ez a lényeg!

giorgio007 2018.10.02. 21:21:40

@babo0410: A változás változással jár. Mondják a bölcsek :D Node, két út van: vagy beleállunk mi is kemémyen a játékba, és felnövünk a nagyok mellé - ami csak az Agnelli féle progresszív gondolkodással valósuljat meg -, vagy maradunk a régi elvelnél - amik szépek, de eljárt felettük az idő -, és mi leszünk Európa Udineseje :)

Roli984 2018.10.02. 21:27:02

Az egesz blog Marrottat szidta a nyaron a csere miatt, most meg megy a duma, hogy Agnellitől molyen jo lepes volt.
Másreszt meg Marotta emelte ki a szarbol a klubbot, mi az hogy nem tudta volna tovabb fejlesztwni. Ezt mibol gondoljatok? A fejlodes folyamatos volt.
Én inkabb attol tartok, hogy Agnelliek szarra koltekezik magukat es kipukkadunk mind az imter 2011ben.

Attilio79 2018.10.03. 13:22:27

@Roli984: Marrotta kiváló szakember és vélhetően fejleszthette volna a klubot is!
Ám a két előzőekben felmerült igazolással elképzelhető, hogy a BL cím a tét.
Az Internek nincs saját stadionja, óriási előnyünk van a többi csapathoz képest Itáliában, tehát ésszerű, hogy most költsön a klub hatalmas igazolásokra, mikor, ha nem most?
Egyben értek egyet Marrottával, kár volt Caldarát elherdálni pont egy Judás Bonucciért, aki még bomlasztotta is a csapatot.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása