A Juventus szorgalmazta Marotta távozását?

marotta_beppe_sajto_2.jpgA Napoli elleni győzelmet egy meglepő bejelentés követte, hiszen a Juventus ügyvezető igazgatója, Giuseppe Marotta közölte, nyolc esztendőt követően elhagyja a zebramezeseket, s az olasz sajtó értesülései szerint a döntést nem a szakember, sokkal inkább a klub hozta meg.

Marotta a sajtónak adott rövid nyilatkozatban szólt a fejleményekről, s amikor a Rai Sport az okokról faggatta, az igazgató csak annyit mondott:

"A klub úgy döntött, hogy a teljes újjáalakítás korszakába kezd. Nincsenek terveim a jövőt illetően, úgy hiszem, hogy befejezem." - adott új színárnyalatot a hírnek Marotta.

Az olasz sajtó erősödő találgatásai szerint a klub elnöke, Andrea Agnelli volt az, aki Marotta távozását szorgalmazta. A lehetséges okok egyike, hogy a Juventus nem szeretné elveszíteni a mindeddig Marotta jobbkezeként dolgozó Fabio Paraticit, akiért többek között a Manchester United és az AS Roma is bejelentkezett, s az ifjú szakember veszi majd át az így megürülő pozíciót.

Egy másik érdekes hipotézis szerint Agnelli már megegyezésre jutott Zinédine Zidane-nal, s a Real Madriddal zsinórban három Bajnokok Ligája-győzelmet bezsebelő francia lép Marotta helyére.

A torinói klub a közelmúltban jelentette be, hogy hét év után először, veszteséggel zárja a pénzügyi évet, s ez is ok lehet arra, hogy most olyan ügyvezető igazgatót keresnek, aki képes még nagyobb bevételeket termelni, még ha kevésbé járatos is a játékosok igazolásában. 

Az olasz sajtó különböző mondatmorzsákból próbálja összerakni a történetet, s a Corriere della Sera szerint Marotta így szólt a döntés okáról:

"Többé már nem vagyok összhangban Agnelli elnökkel. Csalódást keltő, de a döntés megszületett, most pedig nyilvánossá kell tenni, mert a nevem már nem szerepel a klub igazgatóinak listáján. A döntés a Juvénál, nem a FIAT-nál született. Adjanak nekem néhány napot, s eldöntöm, mihez kezdek."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1914271839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2018.09.30. 09:23:44

Ez kemény hát itt kb ajtót mutattak neki.Azert ennél többet érdemelt volna Agnelli elég hidegvérű egy üzletember. Pont az előző ehhez kapcsolódó cikkhez írtam hogy nyáron volt egy olyan pletyka hogy Zidane jön hozzánk de csak október-november környékén.Veletlen lenne?

kovta23 2018.09.30. 09:49:43

Azért nem kell már megint rossz színben beallîtani Agnelliéket. Nem tudjuk mi van a háttérben. Marietta is sejthette ezt hisz nem volt hosszabbítási tárgyalás ,lejár a szerződése és Paratici sem véletlenül volt itt. Arról nem beszélve hogy lehet hogy megkérdezték Marottát hány évben gondolkodik mielőtt befejezi és lehet hogy Agnelliék hosszú távra akarnak vkit és valószínű Paratici se akart még éveket várni a posztra.

DrzZ 2018.09.30. 10:19:29

kövezzetek meg én nem sajnálom....voltak jó dolgai de az összkép nálam nem volt szimpatikus...

Rocky80 2018.09.30. 10:38:23

Az általa képviselt stratégia, a lejárt szerződésű - "öreg" játékosok, a garasoskodás sokak szemét szúrta itt is, de nagyon magasra repített minket.

Emlékeztek, nemrég nyilatkozott Agnelli, hogy képesnek kell lennünk megvenni a fiatal Ronaldot. Nem lehet hogy ezek a homlokegyenest ellenkező elképzelések eredményezték ezt?

Még nem tudom mit gondoljak. Ezt csak az elkövetkező években tudjuk meg hogy jó döntés volt e.

Rocky80 2018.09.30. 10:41:13

Mindenesetre nagyon nagyon nagyon sokat köszönhetünk neki, nélküle nem tartanánk itt, ahol.
Csak két nevet mondok akik miatt örök hálám hogy láthattam őket Juve mezben: Tévez és Pirlo.

Alex8610 2018.09.30. 10:51:17

@Rocky80: Nálam Pirlo mellett Barzagli az öreg legnagyobb igazolasa ar/ertek aranyban

alexGicamo 2018.09.30. 10:52:19

@Rocky80: Egyetértek az utolsó mondatoddal. A döntéseinkről mindig az idő mondja meg, hogy jók voltak -e vagy sem ,hiszen előre nem tudhatjuk .
Ez most a változások ideje, úgy fest .

Marottának voltak kiváló igazolásai ,mint ahogyan rosszak is . Egy másik szakemberről szerintem, kb. ugyanezt lehetne elmondani ,csak van aki többet hibázik, van aki kevesebbet .

Nagyon váratlanul ért a hír .

Meg kell köszönni neki az eddigi munkásságát, azért a közelmúlt sikereiből ő is vastagon kivette a részét, tehát az érdemei elvitathatatlanok .
Sok sikert neki a jövőben !
Kíváncsian várom, kit választanak meg a helyére !

DelPiero2 2018.09.30. 11:12:35

Buffon is jöhetne a helyére, úgy tudom, könyvelési képesítése van.

m.martin91 2018.09.30. 11:37:49

Eléggé valószínű, hogy a Ronaldo-féle igazolás is benne van ebben, amit a pletykák szerint, éppen Marotta nem szorgalmazott. Úgy tűnik, ő nem támogatta az új irányt. Ezen kívül, szerintem egy fiatalítási folyamatnak is esett áldozatul, tekintve, hogy a vezetői székekben negyvenesek ülnek (Agnelli, Paratici, Nedved). A Juventus most már más irányvonalat fog képviselni, mint amit Marottával képviselt az elmúlt nyolc évben. Ő felépített valamit, amihez egy jó adag szerencse és edzők kellettek, de minden valószínűség szerint Agnelliék megítélése alapján a Juventus mostanra kinőtte Marottát.

Rikoo 2018.09.30. 11:48:38

A napokban az év igazgatójának választották és voltak olyan pletykák miszerint egy magas európai pozíciót tölthet majd be.

bianconeri83 2018.09.30. 12:37:54

Ha ez valóban Agnelli döntése, akkor igen komoly jövőt tervezhet, amennyiben kevésnek gondolta Marottát hozzá.

Rivendell 2018.09.30. 13:04:39

Fiatal ronaldora esély nincs,messze vagyunk mi meg gazdaságilag, hogy kg-ra megvegyunk egy klasszis tehetseget masok elől. Ehhez fixen BL gyozelem kene es zgy bevonzani az adott játékost,nem pedig a tőke altal.

2018.09.30. 13:05:57

Ugy gondolom h az egesz a Juventus logo es brand valtozasaval kezdodott. Onnantol Agnelli sztem arra torekszik h minel elobb magasabb bevetelt produkaljon a klub es jojjenek a szponzorok.
Ehhez ugye CR leigazolasa nagyon jo kezdes es Agnelli nem buta ember, pontosan ki lett ez szamolva dekara, hiszen ha barmi rosszul sul el a nyakara lepnek a vezetoi meetingeken.

Na most ha oszintek akarunk lenni, CR tipusu igazolasok abszolut nem Marotta stilusara valnak. Itt sztem atnyultak a feje folott es ez vezetett a szakitashoz. Nincs ebben semmi extra, vezetoseg mas iranyvonalat akar, Beppe nem tudott azonosulni ezzel.

Viszont vilagi baromsag lenne Zidanet kinevezni Beppe utodjanak. Nulla tapasztalattal rabizni az igazolasokat, mig Paratici megint vmi jobb keze lenne csak...

HiemannMoc 2018.09.30. 13:37:55

@Del Pybala: Barzagli, Pirlo, Tévez. Egyik sem mutatta jelét annak, hogy ilyen teljesítményre lesz majd képes.
Sikertelen igazolásoknál is rendkívül szerencsések voltunk. Akár Schick vagy legfőképp Iturbe mekkora flop lett.

(Mindkét listát lehetne még sorolni)

rockitbaby 2018.09.30. 14:34:34

@hellan: Marotta ha lehet hinni egy korábbi cikknek, csupán az átigazolások tárgyalási részéért volt felelős. Magát a játékost Paratici szemelte ki. Szerintem a legjobb döntés az lenne, ha Partici megkapná az egészet, max ha valakit nagyon akarnak az általános igazgatói székbe - Zidane -, akkor az mínusz ez a szerepkörrel írjon alá szerződést.

Sokat tett a sikereinkért, de azt se feledjük, hogy a garasoskodás miatt milyen játékosokról maradtunk le. Tudom, azok más pénzügyi időszakok voltak, de az általam folyamatosan felemlegetett ominózus Verratti 2 millión való elbukása akár kockáztatás, akár bármi alapon is történt, az a 2 millió akkor is bele kellett, hogy férjen volna a büdzsébe.

Én a magam részéről úgy vélem a Paratici-Marotta duó között 60-40%-ban oszlott meg a feladat egy játékos leigazolása kapcsán - Paratici felé billenve a mérleg nyelve -, de ettől még köszönet illeti meg!

Rikoo 2018.09.30. 15:00:01

@rockitbaby: Marotta pénzügyi szakember, teljesen más a feladatuk.

2018.09.30. 15:26:02

Di Marzio: Zidane nem fog csatlakozni a Juve vezetosegehez. Agnelli, Nedved es Paratici fogja iranyitani a dolgokat.
Marotta tavozasanak fo oka h sokkal konzervatikusabb elvek menten szerette volna csapat dolgait elkepzelni, szemben Agnelliek agressziv, lenduletesebb terveivel.

GGábr81 2018.09.30. 16:26:53

A kobra a kukázásban volt jó. Fillérekért, ingyen idehozott olyanokat, akik másod, harmad virágzásukat élték (Pirló,Tervez...), vagy fiatal, máshol nagy lehetőséget nem kapó focistákat (Koman, Pgba...). Ezekben Ász volt. Abban is, hogy vettünk olyan fiatalokat is akik végül soha nem lettek Juve játékosok, de valamennyi csurrant, cseppent az eladásból.
De a Higany, CR féle zsíros üzletek nem az Ő asztala.
Sokan szidták évekig, hogy a garasoskodása miatt végül maradt a ZS terv legtöbbször. Vagy, az eladott akár nem sikerült pótolni. Valamelyik csapatért mindig lyukas maradt. Most még mindenki megszeppent.

pedronegroo 2018.09.30. 19:03:32

Nem az a baj hogy megy, hanem ahogy megy. Hogy mi miért nem tudunk korrekten elválni "senkitől".... Nagyon sokat köszönhetünk Marotta-nak, jobb gazdasági szakembert nem hiszem hogy fogunk találni tőle. A cég új brandet épít ez idáig okés de idáig el is kellett jutni valahogy és ebben Marottanak kulcsszerepe volt! Szerintem úgy gusztustalan az egész ahogy van, persze szidtam én is Marottat de mint gazdasági vezetőt mindig elismertem nem beszélve arról hogy azon kevés Juve vezetők egyike aki nem keveredett semmilyen korrupt vagy simlis ügybe!

Del Pybala 2018.09.30. 20:21:25

@pedronegroo: Búcsúmeccset szeretnél neki?

pedronegroo 2018.09.30. 20:59:10

@Del Pybala: Egy pár soros búcsú valamelyik meccs előtt meg egy nagy taps szerintem a minimum és akkor legalább látszatra meg lennénk.

babo0410 2018.10.01. 02:16:17

@m.martin91: Hagyjuk már ezt a hülyeséget, hogy még mindig az edzőkre, meg a szerencsére fogjuk, hogy idáig jutottunk, nehogy el kelljen ismerni Marotta érdemeit.
Egyébként érdekes, hogy már kevesen vannak, de vannak akik még mindig szidják, mert nem hajlandóak beismerni, hogy csak ő igazolta a játékosokat, akikkel 7 bajnokságot, 4 kupát nyertünk, két BL döntőt játszottunk, és nagyon úgy fest meglesz a nyolcadik cím is, ha csak mi el nem csesszük.
A Másik véglet meg azoké, akik korábban azt várták rúgják már ki most, hogy lejár a szerződése, és távozik, már nem is olyan jó.
Én elfogadom a távozását, de remélem valami majd tudható lesz abból miért is van ez.
Habár félek az igazág nem fog kiderülni. De van egy olyan érzésem, hogy Marotta képviselte volna az igazi emberközeli futballt, amikor fiatal tehetségek érkeznek, vagy már bizonyított, de még nem klasszis játékosok, esetleg egy-egy tapasztaltabb futbalista, nem klasszisok marha nagy pénzekért, giga fizetésekért. Agnelliék meg Ronaldo leigazolásával inkább erre az útra szeretnének lépni.
Szerintem Marotta irány lassúbb út lett volna a csúcsra, de sokkal szerethetőbb csapatot eredményezett volna.
Azért nagyon remélem, hogy nem fogunk a Real, Barca, City, PSG négyes féle útra keveredni ezek után, és azért a szerethető csapat megmarad. Ja és jó lenne több tehetséges olasznak megadni a lehetőséget, hogy bizonyíthassanak nálunk is.

Rivendell 2018.10.01. 06:44:12

Érdekelne, hogy Bonu vusdzahozatalat o mennyire szorgalmazta

2018.10.01. 12:07:47

Remélem Agnelli tudja mit csinál,nem kedvelem Marottát,de lényeges dolog lesz az,hogy ki ül a helyére és mihez kezd majd a pozícióval,az idő eldönti majd!

steven.h 2018.10.01. 12:44:39

Nekem nem volt bajom Marottával, voltak döntései amivel nem tudtam egyetérteni, de az elmúlt évek eredményei őt is igazolják.

Kíváncsi lennék, hogy az agresszívabb politika vajon mire vonatkozhat, és csak remélni lehet hogy Agnelli pontosan tudja mit csinál

2018.10.01. 12:56:42

@babo0410: Nem értem mitől ne lenne szerethető a Real,Barca,Psg,City...a saját szurkolói épp ugyanúgy szeretik a saját csapatukat,mint mi a miénket,függetlenül attól,hogy neked szimpatikusak-e vagy sem!

babo0410 2018.10.01. 12:56:42

@Rivendell: Van egy olyan érzésem, hogy ő ezt nem igazán támogatta, ha igaz az, hogy CR7 leigazolását is ellenezte. Szerintem Se CR7 leigazolását, se az ezzel járó Higu eladást és Bonu Caldara cserét nem támogatta. És szerintem igaza is lett volna. Ronaldo ideigazolása nem baj, de ami ezzel járt, az már nem volt annyira jó.

steven.h 2018.10.01. 13:13:07

@babo0410: Jelenleg Caldara egy Milánba nem tud beférni, pedig Romagnoli sem egy nagy szám, Musacchiot meg inkább hagyjuk is. Bonucci hibázgat (mondjuk a Valencia ellen pl tanárian játszott), de azért tegyük hozzá hogy ő nagyon hiányzott onnan hátulról, főleg a passzolási skilljei miatt, szóval egyelőre inkább Marottának nincs igaza.

2018.10.01. 13:52:05

@steven.h: Azért a hétvégi meccsünkön is megvolt a "szinte szokásos" bonucci hiba, attól függetlenül, hogy talált egy gólt. És megint mindenkit hibáztatott mindenért, csak ő volt tökéletes. És ez még "csak" egy nápolyi elleni meccs volt. Van némi déjá vum.

steven.h 2018.10.01. 14:00:48

@Dr. Grant: igen, írtam hogy hibázgat, de azért ne vegyük el tőle a bologna elleni indítást pl. A mondandóm lényegén nem változtat, Caldara a Milanba nem tudja beverekedni magát, és a válogatottban mutatott játéka sem tűnt acélosnak.

Hozzátenném, hogy én is a maradása mellett kardoskodtam, és egyáltalán nem tetszett Bonucci visszahozatala, de úgy látszik megint a klubnál dolgozóknak lesz igaza, és nem nekem az egyszerű szurkolónak.

2018.10.01. 14:15:32

@steven.h: De bizony, hogy változtat. Mert ha bonucci - még ha újabb botrányt nem is csinál - betlizik a BL-ben, akkor Beppének volt igaza a bonucci-Caldara cserében.
Az indítgatás nem húzza ki a rossz védekezés pöcegödréből.
Mert a bajnokságot nélküle is illő behúzni. Az meg nem releváns, hogy Caldara padozik a Milanban, mert bonucci meg borzalmas teljesítményt nyújtott egész évben. Ha nincs a neve, lehet hogy padozott volna.

steven.h 2018.10.01. 14:21:29

@Dr. Grant: jelenleg a Bl-ben egy meccset játszottunk, amit hiba nélkül lehozott, szóval erre térjünk vissza majd a csoportmeccsek után, ott az egész csapatot koncentráltabbnak érzem. Az indítgatás valóban nem húzza ki abból, ha szarul védekezik, de Bonucci egy modern védő, aki lát a pályán és passzolni is tud és egy Juventus szintű csapatnak ilyen védőre is szüksége van, hogy meglegyen a kapocs a csapatrészek között.

2018.10.01. 14:29:11

@steven.h: Max classic: "Meglátjuk, mi fog történni." ;-)
Én nem ezen a véleményen vagyok, de meglátjuk. Még lehet igaz, ezt is majd csak az idő fogja eldönteni. De ha szüksége is van, akkor vajon a Juventusnak ilyen védőre van szüksége, vagy pont rá? Ebben a tekintetben viszont nincsenek kétségeim...

steven.h 2018.10.01. 14:52:06

@Dr. Grant: Ilyen védőre, az más kérdés, hogy talán az ő visszahozatala volt a leglogikusabb döntés és ő volt a legelérhetőbb is a Ronaldos bevásárlás után.

2018.10.01. 15:25:58

@steven.h: Lehet, hogy rossz döntés volt ("Töltött káposzta"), lehet, hogy nem. Arra tippelek, Marotta káposztának gondolta. Ugye nem lehet valamit cáfolni, ami még nem történt meg. Így a "mondandódnak" sem lehet még igazságtartalma, csak a jövőben igazolódhat/cáfolódhat. ;-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása