Exkluzív Momo Sissoko interjú

sissoko_mohamed_aranymezben_golorom.jpgMinden bizonnyal már mindannyian nagyon izgultok az idei első Bajnokok Ligája-meccsünk miatt, addig is kikapcsolódásképpen fogadjátok a Tuttojuve által közölt Momo Sissoko exkluzív interjút sok szeretettel. 

Sissoko 4 évet töltött a Juventusnál, és bár kezdetben kifejezetten jól mozgott a Liverpooltól igazolt középpályás (személy szerint én nagyon is bíztam benne anno), de a gyakorlatilag állandósult sérülései miatt képtelen volt meghatározó szerepet betölteni a csapatnál. Először lábtörést szenvedett, majd különböző húzódások hátráltatták, az Achillesével is problémák akadtak, végül egy térdműtéten is átesett. Tehát közel sem mondható szerencsésnek a torinói karrierje, így végül a PSG igazolta le, de az állandó sérülésekből sosem tudott már teljesen felépülni a még mindig csak 33 éves játékos.  

Didier Deschamps, Marco Di Vaio mellett a "Polip" becenévre hallgató középpályás azon játékosok közé tartozik, akik pályafutásuk során játszottak mind a Juventusban, mind pedig a Valenciában, így mondhatni, jól ismeri mindkét csapatot.

Milyen előérzeted van a Valencia-Juventus mérkőzés előtt?

"Volt szerencsém megtekinteni a hétvégi Sassuolo elleni mérkőzést, és tetszett az, amit láttam. Allegri egyelőre még keresi a tökéletes formációt, amivel a csapat minden kupában eredményesen szerepelhet. Bizakodó vagyok a mai mérkőzést illetően, mert a Juventus egy kiváló csapat, és egy olyan játékos, mint Ronaldo egy ilyen meccsen a különbséget jelentheti a két csapat között. Szerintem ezen a meccsen könnyebb dolga lesz a portugálnak gólt szereznie, mint egy Serie A meccsen, de összességében úgy gondolom, hogy ő jól fog majd teljesíteni Olaszországban."

Mit gondolsz Douglas Costa hétvégén bemutatott produkciójáról? 

"Láttam amit csinált, minden bizonnyal ez nem túl jó reklám a labdarúgásnak, továbbá a fiatal nézőkre is rossz hatással lehet, akik látták az esetet. Jó lenne tudni, hogy mi váltotta ki nála ezt a viselkedést. De mindez már a múlté, szerintem nem lesz ennek komolyabb következménye."

Milyen mérkőzésre számítasz?

"Mindkét csapat nehéz meccs elé néz, de a Juventus komolyabb erőt képvisel, óriási tapasztalattal rendelkeznek, és szerintem győzni mennek Spanyolországba. Ugyanakkor a Valenciát nem szabad lebecsülni, minden bizonnyal megpróbálják majd megakadályozni a Juventus tervét, ráadásul övék a hazai pálya előnye is. Nyáron olyan játékosokat igazoltak, mint Batshuayi és Gameiro, akik komoly támadóerőt képviselnek."

Tehát a Juventus van előnyösebb helyzetben, de ki fog nyerni?

"Én azt mondom, hogy a Juventus, mert olyan jól fognak játszani, amilyen jól csak tudnak."

Hogyan emlékszel vissza a két csapatnál eltöltött évekre? 

"Még nagyon fiatal voltam, amikor a Valenciához érkeztem, és lehetőségem nyílt arra, hogy egészen fiatalon rengeteg mérkőzésen szerepelhessek az első csapatban, és elmondhattam magamról, hogy 23 évesen már spanyol bajnok, Európa Liga győztes és UEFA-Szuperkupa győztes voltam. Büszkén viseltem a Valencia mezét, örökké hálás leszek nekik. A Juventushoz már tapasztaltabb játékosként érkeztem. A Torinóban eltöltött évek szintén csodálatosak voltak, amit sosem felejtek el."

Mindenki Ronaldo góljaira vár, de te talán jobban drukkolsz barátodnak, Matuidinak. 

"Bármely játékos betalálhat ma, akár Matuidi, Dybala, Pjanić, vagy maga Ronaldo. Szerintem Allegri tisztában van Blaise képességeivel. Ő egy olyan játékos, aki rengeteget dolgozik, mindig jól helyezkedik, és kiveszi a részét a támadásokból is."

Cancelo számára szintén egy komoly erőpróbát jelenthet a mai mérkőzés, mivel volt csapat ellen léphet pályára.

"Kifejezetten tetszik az, amit Cancelo a pályán csinál. Amikor nála van a labda az olyan, mintha csak a barátaival játszana. Ő világklasszis játékossá fejlődhet néhány év múlva, olyan lehet, mint Daniel Alves."

Mit gondolsz Emre Canról és Paulo Dybaláról? 

"Dybala kiváló játékos, nekem tetszett a játéka a Sassuolo ellen, és minden bizonnyal jól fog teljesíteni a továbbiakban is. Can szintén remek játékos, aki lassan teljesen maga mögött hagyja a sérülését. Szerintem a Juventusnak éppen egy ilyen játékosra volt szüksége."

Szerinted a Juventus idén is megnyerheti a bajnokságot? 

"Igen, csak mutasd meg hol kell aláírnom, és azonnal írásba is adom, hogy a Juventus fogja megnyerni az olasz bajnokságot! És azt is elmondhatom, hogy a Bajnokok Ligájának is ők az egyik esélyesei."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5614249471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2018.09.19. 17:33:42

Mikor meglátom Matuidit a pályán ahogy játszik ahogy mozog olyan mintha Sissokot látnám :)

Rivendell 2018.09.19. 17:39:08

@Alex8610: csak ne látnám...valami borzalom mozgaskulturaja van,nem is ertem hogy lett focista,vicc hogy a 2014-es vb-n nem ilyen volt,Pogbat siman verte

alexGicamo 2018.09.24. 14:51:36

@Horváth Boldizsár Zalán: Úgy van !
Köszönjük a fordítást !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása