Beharangozó: Valencia elleni meccs

220px-valenciacf_svg.pngHosszú idő után rajtol újra Európa legrangosabb kupasorozata, a Bajnokok Ligája. Mint ismeretes, a Juventus a Manchester United, Valencia és Young Boys csapatával került egy kvartettbe. Először az olasz rekordbajnok a Valencia ellen lép pályára. A helyszín az Estadio Mestalla lesz, a sípmester pedig a német Felix Brych. Az összecsapás szerdán, szeptember 19.-én kerül megrendezésre, 21 órai kezdettel. A mérkőzést a Spíler 2 közvetíti.

Kicsit szerencsésnek is mondhatjuk ezt a párosítást, mivel normális esetben a Valencia igen kemény ellenfél tud lenni, most viszont elég gyengén kezdték meg a szezont. Mindösszesen a 17. helyen tanyáznak, 4 forduló után. Kemény kezdést tapasztalhattak meg a Denevérek, mivel a friss UEFA Szuperkupa győztes Atlético Madridot fogadták és egy 1-1- es döntetlent könyvelhettek el, ami jó eredménynek bizonyul. A következő forduló már kevésbé volt eredményes. Az Espanyol gárdájával csaptak össze és vereséget szenvedtek, 2-0 arányban. Az ezt követő meccs sem volt egy sikertörténet, a Levante ellen csupán egy döntetlenre futotta. Hiába volt emberhátrányba az ellenfél, 2-2-es végeredményre futotta csak. A válogatott szünet után sem fordult jobbra a valenciai csapat szerencséje, 0-0-ás meccset hoztak össze a Real Betis ellen. Összesen 3 pontot tudhat magáénak a spanyol együttes.

A mercato Valenciában is komolyra sikeredett és megfelelő erősítéseket vittek végbe a klub vezetői:

A védelem tengelyébe megszerezték a Lyon tehetséges játékosát, Mouctar Diakhabyt. Átigazolási összege 15 millió euróra rúgott. Végleg magához láncolta Jeison Murillót is a spanyol csapat. 12 millió euró ütötte az Inter markát. A jobbszélre Cristiano Piccini érkezett, akit a Sportingtól vásároltak meg 8 millióért.

Középpályára szintén véglegestették egy Inter játékos szerződését, jelen esetben Geoffrey Kondogbiaról van szó. Ő 25 millió euró ellenében marad Spanyolországban. Csatlakozott még Daniel Wass is a Denevérekhez. 6 millióért hagyta ott a Celta de Vigót.

A támadó szekcióban érezhetők igazán meg a komoly transzferek. A balszélre Gonçalo Guedes játékjogát véglegesítették, ami 40 millió eurót tesz a PSG-nek. Szintén ezen a poszton bevethető Denis Cheryshev kölcsön érkezett a Villarrealtól. Csatár poszton Kévin Gameiro bevethető, aki 16 millió ellenében hagyta el Madridot. Társa Michy Batshuayi is lehet, aki még csupán kölcsön erősíti a Los Che becenévre hallgató klubbot. Ezzel az üzlettel 3 milliót keresett a Chelsea.

Távozók terén kisebb nevek hagyták el a csapatot:

Egyik legnagyobb távozó Cancelo, akit a Juventus igazolt le 40,40 millió euróért. Szintén jobbhátvéd Martín Montoya a Brighton kegyeiért hagyta el hazáját. 7 milllió euróban fájt ez az angoloknak.

Középpályáról Nemanja Maksimović távozott a Getaféhoz, 5 millióért cserébe.

Szélsőket figyelembe véve komolyabb név, aki már nem tartozik a Denevérek kötelékébe, az Nani. Ő ingyen igazolt a Sportinghoz.

Csatárok közül Simone Zaza tért haza, hogy a Torinót erősítse. Kölcsön távozott, 2 millió eurós pénzösszegért. Luciano Vietto kölcsöne lejárt, és visszatért az Atleticóhoz. Bár, ott sem maradt, mivel a Fulhamhez igazolt.

Annyira nem mozgalmas mercato volt az övék, de mégis fontos nevek hangzottak el. Akiknek kérdéses volt a jövője a kölcsönszerződés miatt, őket leigazolták, komoly távozó pedig a tavalyi szezonhoz képest nem volt. Egyben tartották a csapat magját és sikerült még egy kicsit erre építeni is. Szép jövő előtt áll a Valencia.

Hiányzók Bianconero oldalról Andrea Barzagli sérülés miatt, Mattia De Sciglio kérdéses, mivel ő is kisebb problémákra panaszkodott a Sassuolo elleni összecsapás előtt, és Douglas Costa is kérdéses a pályán mutatott viselkedése miatt. A brazil gyorsaságához hasonlóan térek csak ki erre a témára. Én személy szerint nem adnék játéklehetőséget ezen a meccsen. Elutazni elutazhat, de kérje kölcsön Bonuccitól a kisszéket. Még friss a történet benne is, ami nem lenne jó hatással rá és lássa, hogy nem maradhat egy ilyen eset büntetlenül. A következő BL meccsen felőlem már bevethetjük, de a Valencia ellen nem adnék neki játéklehetőséget.

A spanyolok hiányzói valószínűleg Garay és Coquelin, sérülés miatt.

Vajon mi lenne a megfelelő ellenszer a Valencia ellen? Marcelino mester eddig a 4-4-2-es felállást favorizálta. Ennek tükrében én 4-2-3-1-et választanék. Egyenlő számú középpályássor, nem lenne szükség egy harmadik játékosra. Így állítanám fel a Bianconerit:

Szczęsny, – Cancelo – Bonucci – Chiellini- Alex Sandro, –Pjanić –Matuidi, – Bernardeschi – Dybala – Ronaldo, - Mandžukić

  • Szczęsny – Perin még nem kapott lehetőséget, az ő helye jelenleg nem kérdéses
  • Cancelo – Számára nagyon érzelemdús összecsapás lesz, nagyon szerette a Valenciát. Eddig remek a szezonja, nem hagynám ki. Nem kisebb feladata van, mint megállítani a VB-n bombaformába kerülő Denis Cheryshevet. Vélhetően Ő kap helyet a kezdőben, míg Guedes nem kezdett idén, Wass pedig nem számíthatna olyan nagy falatnak a portugál számára.
  • Bonucci – Chiellini – Nekik komoly feladat jutott, Rodrigo és valószínűleg Gameiro megállítása. Chielliniben nem kételkedem, Bonucciban kicsit igen. Esetleg még Santi Mina jöhet szóba, mint csatár, mivel eddig Batshuayi nem kapott helyet a kezdőben. Nem gondolom, hogy az edző pont most vetné be.
  • Alex Sandro – Jó sok meccs van már a lábában, reméljük nem fog látszódni rajta a fáradság bármilyen jele.
  • Matuidi – Ezen sokat gondolkoztam és az egyetlen játékos akiben nem vagyok biztos. Szívem szerint Emre Can kezdene, de őt a Mister nem hinném, hogy bedobná a mélyvízbe még. Így került a választás Matuidire, de bizonyára Khedira fog kezdeni.
  • Pjanić – Kezdése megkérdőjelezhetetlen.
  • Bernardeschi – Jó formában van, kiérdemli, hogy játszon.
  • Dybala – Lehetősége lesz visszanyerni régii formáját. Jobb időzítés nem is lehetne.
  • Ronaldo – Megtört a jég, beindul a gép, várjuk a gólokat.
  • Mandžukić – Helyén kezdhetne CR is, itt több hely juthatna számára, de Costa kihagyása miatt is szavaztam neki helyet a kezdőben. Meg azért jó szezonkezdésnek örülhet, egyébként is jár neki ez a meccs.

Támadásban én a bal oldalt preferálnám. Cristiano Ronaldo jobban megtudná törni Piccinit, mint Gayát bárki is. Az olasz eddig képes volt elég rossz teljesítményekre, ki kellene ezt használnunk. A középpályájukon a Kondogbia – Parejo duó stabil védekezésben, míg a miénk nem hinném, hogy acélos lesz. Támadásban kevésbé féltem a fiúkat, plusz pont, hogy a kapuban egy ismerős arc, Neto áll, aki hajlamos a hibázásra. Védekezéstől tartok, de nagyon, főleg a két csatártől. Azt érzem, hogy tőlük kapunk egy gólt. Tippelni kéne, akkor 3-1-et mondanék a javunkra. CR gólt érzem a levegőben, de bízok egy Dybala találatban is.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7214247083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rivendell 2018.09.18. 15:51:27

En tuti kezdetnem Costat,most kell a marketing,cr-nek a bl-ben is kell a gól

JuventusFanatikus 2018.09.18. 15:58:58

De Sciglio és Barzagli nincsenek a keretben, míg Dybala ott van.

Rivendell 2018.09.18. 16:03:57

@Rivendell: részemről nem pedagogia módszer, hogy lerakom a nezoo közé,mikor a bajnoksagban eleve kapni fog 4-5 mérkőzést, valszeg o azon típus aki nem kicsit orulne ha most azt latna mellette van a csapat

2018.09.18. 16:26:50

Na, kíváncsi leszek, milyen felfogású csapat lép pályára. Ronaldo biztos kezdeni fog, jó lenne, ha betalálna. Meg Dybala is, bár ő lehet, hogy a padon fog pókerezni.

2018.09.18. 16:27:48

@Rivendell: Igen, talán jobb lenne nem kihagyni, de nem azért, hogy örüljön, hanem hogy bizonyítsa, hogy megpusztul a pályán, csak hogy méltó legyen a mezre. Mivel közvetetten ártott a csapatnak/klubnak, nem közvetlenül, ez talán inkább pénzbüntetéses kategória, mintsem eltiltás, legalábbis a klub részéről. A csapat biztos, hogy mellette áll, de ez klub szintű döntés.
Lehet, hogy nem vetne jó fényt a Juventusra, ha nem kapna büntetést a klubtól, amolyan "szállj magadba!" büntetést.

Thuglife! 2018.09.18. 16:32:12

álljanak ki mellette,dicsérjék is meg hogy lejáratta a klubot!olyan állapotban van kb az első provokációra felülne villanna is a piros megint!

jeneiPALI 2018.09.18. 19:47:46

Costát nem lehet kihagyni mert ha ö nem játszik nincs támadó játékunk, a bl nem olasz bajnokság hogy rutinbol, valahogy lehozzuk , megtréfálhat a Valencia is minket mert nem egy gyenge csapatrol beszélünk , khedirát tuti nem kezdetném mondjuk én elfogult vagyok vele utálom sajnos!!

Tibi Sebestyén 2018.09.18. 20:06:57

A lényeg hogy Semmi Khedira kezdjen, és hozza a tőle megszokott semmi teljesítményt!

Juventino86 2018.09.18. 21:48:56

Khedira szerintem se kezdjen, de sajnos fog, én szinte biztos vagyok benne. Én amúgy 4-3-1-2-vel kezdenék, Bernardeschivel középen. Szczesny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Can, Pjanic, Matuidi - Bernardeschi - Ronaldo, Manzukic.

Juventino86 2018.09.18. 21:49:54

@Juventino86: Berna helyén esetleg Dybala.

Joseph Toser 2018.09.19. 02:29:46

Sziasztok!

Kapus - Cancelo,Bonu,Chiello,Sanyi - Can,Benta - Pjanic - Mandzsu - Berna - Roni .. ez is 4-2-3-1 csak nálam Pjanic játszana a 3ban középen.
Vagy ... Kapus - Cancelo,Bonu,Chiello,Sanyi - Can,Pjanic,Matu - Roni,Berna vagy Dybala - Mandzsu .. ez 4-3-2-1 ..

DE... a Mister... tuti tudja a tutit!!! :-)
Sajnos.. kapott gól nélkül nem ússzuk meg!

Forza JUVE!

2018.09.19. 07:42:34

@Juventino86: Nem tűnik rossznak. Egy próbát megérne.
Ha Dybala bevethető, én még egy mozgékonyabb csapatot látnék szívesen, főleg, hogy Allegri is az iramra panaszkodott. (Nem sokban különbözik az általad megadottól)
Ha nem lesz annyira betömörülő védelem, akkor szerintem Mandzu nagyon lassítani fog mindent.
4-1-3-2
Szczesny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Pjanic - Can, Bernardeschi, Matuidi - Ronaldo, Dybala
Vagy 4-2-3-1, de Costa nélkül, ráadásul Khedirával a szélsőkkel való játék sem igazán lehet nyerő.

pedronegroo 2018.09.19. 08:45:26

Ez a Valencia teljesen homály idén és nem hiszem hogy ma este egy csapásra összeállnának, így én szinte biztos vagyok benne hogy elhozzuk a 3 pontot. Ronci biztos motivált lesz mert Messike gurított egy hármast.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (198) Címkefelhő
süti beállítások módosítása