Bemutatkozik: Stefano Sensi

sensi_stefano.jpgSorozatunk első olyan szereplője mutatkozik be, aki még sosem írt alá szerződést a Bianconerivel. De akkor miért foglalkozunk vele? Mert a Juventusnak van rá opciója és egy tehetséges olasz középpályásról van szó, aki nem mellesleg az egyik a Zebra talentumok közül. De lássuk, ki is ő?

Stefano még a Cesena akadémiáján kezdte meg pályafutását és 2012-ben már a Primavera-csapat tagja volt. 32 meccsen lépett pályára és 7 találatot szerzett.

A következõ szezonban, ami a 2013-2014-es volt, kölcsön került a San Marino Calcio nevű klubhoz. 2 szezont töltött ott, ahol 60 Serie C-ben vívott meccsen 10 gólt és 2 asszisztot jegyzett.

Ismét egy kiváló szezont futott és ez elég volt arra, hogy a nevelőklubja számítson rá a Serie B-ben. Vissza is került San Marino-i kalandjából és a Cesena szerelésében 33 mérkõzésen lépett pályára, amiken szerzett 4 gólt és kiosztott 5 gólpasszt.

Ebben az évadban mutatott félszezonos teljesítményére felemelte egész Olaszország a fejét, a Juventus is. Sokáig szóltak arról a hírek, hogy a torinói klub szerződteti, de mégsem így történt. A Sassuolo 5 millió euróért megvette Stefano játékjogát. Ebben a Juventus keze is benne van valamilyen módon és opciót szerzett rá az Öreg Hölgy. A Neroverdi télen igazolta le az olaszt, de még azt a szezont befejezhette az immáron ASD Romagna Centro Cesena névre keresztelt egyesületnél. Immáron harmadik szezonját kezdte meg Stefano Sensi, ez idõ alatt pedig 41 tétmérkőzés jutott neki, amiken 4 góllal és 2 gólpasszal segítette csapatát.

A válogatott színtéren három korosztályos csapatnál is megfordult. Az olasz U17-ben debütálhatott, majd az U20-as csapatnál 3-szor lépett pályára, míg az U21-be már behívták, de bemutatkoznia még nem sikerült.

Adatai:

  •  Kor: 23 év 
  • Magasság: 168 centiméter
  •  Nemzetiség: olasz
  •  Poszt: védekezõ középpályás – középpályás
  •  Erősebbik láb: jobb

Játékstílusa: Szerepköre regista. Nem is hasonlíthatják máshoz, mint ezen poszt koronázatlan királyához, Andrea Pirlóhoz. Még jobban erősíti a hasonlatokat, hogy kiváló szabadrúgás lövőnek is vallhatja magát az alacsony méretű középpályás. Kiválóan passzol, legyen szó rövid passzról, vagy ennek a hosszú változatáról. Nem sír nála a labda, jól kezeli, vezeti, lövi és meg is tartja. Nem mondhatjuk villámléptűnek, de posztjához képest gyors. Egyszerűen felboríthatatlan kicsi súlypontjának köszönhetően, ez is nagyban segíti abban, hogy megtartja a labdát. Viszont támadáskor, ha arról van szó, nem kell egy erős szélvihar sem, hogy elessen, jó pozíció esetén. Védekezés minden formáját jól műveli, harcias. Szögletfelelős a csapatában, de ha odakerül, a büntetőket is magabiztosan értékesíti. Gyengesége alacsony magassága miatt a fejpárbaj.

Ezen tulajdonságokat figyelembe véve, inkább nevezném a új Verrattinak, mintsem a Maestro utódját látnám benne. Inkább Verratti egy kis Pirlo beütéssel. De jobban örülnék, ha maradna Sensi, és a jövőben róla neveznék el a hasonló típusú ifjakat.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5114242119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3352) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9861) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4118) mercato (4125) nyilatkozat (7392) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása