Nedvěd: „Cristiano Ronaldo hozzánk akart csatlakozni”

nedved_pavel_unneples.jpgPavel Nedvěd egyértelműsítette a klub szándékait, amit mindenki sejtett Cristiano Ronaldo torinói átigazolását követően: a Juventus BL-győzelemre tör.

„Nagyon boldogok vagyunk, hogy csapatunkban tudhatunk ilyen világklasszis futballistát, mint Cristiano Ronaldo.” - mondta az Öreg Hölgy alelnöke a cseh idnes.cz munkatársának.

„Klubként léptünk egyet előre, és szeretnénk, ha mindez a Bajnokok Ligájában is tükröződne, a következő évekre pedig a BL-trófea begyűjtését tűztük ki célul.

Egyesek őrültségnek tarthatták az átigazolás gondolatát… Mi, a Juventus, azonban olyan helyzetbe kerültünk, amelyben nagyon nehéz a jelenlegi kezdőcsapatot továbbfejleszteni.

A sportigazgatónk megemlítette, hogy képesek lehetünk Cristiano Ronaldo játékjogának a megszerzésére. Tudtunk a kivásárlási záradékáról, amely értelmében már százmillió euróért megszerezhetővé vált, és így realisztikus célponttá lett számunkra. Nem volt más választásunk, az elnök úrhoz kellett fordulnunk, aki kiértékelte az ügyletet minden szempontból, és végül beleegyezését adta.

Ez volt a helyes döntés ahhoz, hogy a Juventus csatlakozzon oda, ahova tartozik. Meg akarjuk nyerni a Bajnokok Ligáját, és ezért jó döntés volt az ő megszerzése.”

Ezt követően arról kérdezték a cseh legendát, hogy mennyire volt nehéz meggyőzni a portugál klasszist a Torinóba szerződésről, azonban a klubvezető megerősítette, hogy lényegében CR7 saját maga ajánlkozott a váltásra.

„Minden sokkal egyszerűbbé vált, mivel csatlakozni akart hozzánk. Környezetváltozásra vágyott, és hogy elhagyja Madridot. A mi klubunkat választotta, és ez számunkra megtiszteltetés. Angliában és Spanyolországban is címeket nyert, és nagy örömünkre szolgálna, ha ezt meg tudná ismételni Olaszországban is. Mi mindent beleadunk a siker érdekében.

Amikor először felmerült az ötlet, egymásra néztünk, aztán az elnök úrra. Fabio Paratici talán arra várt, hogy az elnök úr őrültnek nevezzen minket.

Elmondtam Andrea Agnellinek, hogy ez helyes lépés, és hogy a csapatunk ezzel szintet lépne. Sorozatban hét bajnoki címet nyertünk. Akarjuk vagy sem, ezek után a motivációs szint csökken. Amikor lehetőség mutatkozik a változtatásra, meg kell lépni. Ez az időzítés tökéletes volt számunkra.”

Természetesen nem elkerülhető módon felmerült Cristiano Ronaldo kapuval szembeni eddig terméketlensége is.

„Ő minden tekintetben bámulatos futballista. Rendkívül keményen dolgozik saját fejlesztésén. Született vezér, akinek meg sem kell szólalnia, és a játékosok követik őt.

A fiataljaink vele edzhetnek, és így még jobbá válhatnak. Cristiano mindennapi srác, aki imád győzni, és mindenben a legjobb akar lenni.

Megkérdezte tőlem, hogy miképpen folynak a dolgok Olaszországban, és hogy mire számíthat nálunk. Itt sokkal nehezebb gólt szerezni, és szerintem erre már ő is rájött. Mindazonáltal csak idő kérdése, hogy belelendüljön a gólszerzésbe.

Öt aranylabdát nyert, azonban edzéseken olyan, mintha csak karrierje kezdetén lenne. Fantasztikus látni az edzésmunkáját, mindig módokat keres saját képességeinek a javítására. Nagyon pozitív a hozzáállása, különösen fiatal játékosok számára, akik példát láthatnak maguk előtt nap mint nap.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2514230921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matteo89 2018.09.09. 15:45:55

Még mindig hihetetlen számomra, hogy itt van.

Továbbá szerintem még nehéz felbecsülni azt, hogy mekkora lökést adhat a klubnak, a személyes véleményem az, hogy ha majd pár év múlva visszatekintünk erre az igazolásra, akkor majd azt mondjuk, hogy igen, itt kezdődött minden, ezzel az igazolással helyezte magát vissza a klub arra a szintre, ahová mindig is tartozott. Függetlenül attól, hogy vele sikerül-e végre megnyerni a BL-t, vagy sem, szerintem felbecsülhetetlen értéket képvisel ő most, még így karrierje vége felé is.

És ami még eszembe jutott, hogy annyit beszél mindenki a Juventus BL sikeréről, de nehogy visszafelé süljön el mindez, és a végén csúnya pofára esés legyen belőle. Gondolok itt egy nyolcaddöntő béli kiesésre. Azért az elég nagy kudarc lenne. Egy elődöntővel viszont már elégedett lennék, mert ott már tényleg bármi előfordulhat, persze végre nekünk is kijöhetne a lépés, és jó lenne már behúzni azt a fránya BL-t.

Jozef26 2018.09.09. 16:03:03

Ronaldo értéke a bl-ben fog jelentkezni igazán. Nem csak azért, mert bl specialista, hanem azért is mert lesz területe támadni. Persze nem ártana, ha addig rúgna pár gólt a bajnokságban is. :)

2018.09.09. 18:13:48

@Matteo89: "...ezzel az igazolással helyezte magát vissza a klub arra a szintre, ahová mindig is tartozott" - Ez pontosan így van. Megítélésben biztosan.

Rivendell 2018.09.09. 19:51:22

Csak nehogy a bl-ben is kapufa legyen

Tony. 2018.09.09. 21:57:36

A bajnokságot Giovincoval és Matrival is megnyertük, CR nyerje meg nekünk a BL-t, és keressen a klubnak egy halom pénzt, ez az ő küldetése.

cd1 2018.09.09. 22:35:28

Be fog indulni. Kis szerencsevel mar kb 3 golos lenne.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása