Trezeguet összegzése a Juventusról

trez_2.jpgDavid Trezeguet megjelent az új Juve Store-ban Romában ahol a Sky Sports munkatársának adott interjút az egykori Bianconero közönségkedvenc, aki kitért a nagyszerű szezonkezdetre, a játékosokra, és a Bajnokok Ligájára, valamint az Ultrák fontosságára.

„Eddig egy nagyon pozitív valóságot él meg a Juventus a három mérkőzésen aratott három győzelemmel.” - kezdte gondolatmenetét Trez.

„Ez azt mutatja, hogy a csapat megint nagyon jó, és komoly céljai vannak, amiket el is érhet, még ha ez most korai kijelentésnek is tűnik.

Háromból három győzelem, az már valamit mutat, különösképpen, hogy ezt csak a Juventusnak sikerült hoznia az egész ligában. Az edző nagyon jó munkát végez egy nagyon nagy csapatnál, amelyben mindenki játszani szeretne, és mindenki részese akar lenni a sikernek. Ha ennyi minőségi játékos áll egy tréner rendelkezésére, akkor nagyon nehéz jól dönteni, de mégis remekül állítja össze a csapatot hétről hétre.

Nagyon jó érzékkel rakja össze a kezdőt, mindig azokat választja, akiket kell az adott mérkőzésre. A célok nagyon világosak, és nem változtak, ahogy azt már megszokhattuk a Juventus történelmében. Ez soha nem volt másképp, a Juventusnak mindig a legmagasabb célokért kell küzdenie.

Tudjuk, hogy ez pozitív kezdet volt, néhány fontos új szereplővel, akik érkeztek a csapathoz. Most nyugodtnak kell maradni, illetve dolgozni kell tudván, hogy mi a cél. Mert a cél világos, amit az edző és a klub sem rejt véka alá, és most nagyon jó úton járunk ezeknek a céloknak az eléréséhez.

Folytatnunk kell ezt a munkát a megkezdett úton, és akkor a szezon végén learathatjuk a gyümölcsét.”

Ezt követően természetesen szóba került az Öreg Hölgy legkomolyabb nyári befektetésének aktuális helyzete is.

„Nincs tanácsom egy olyan labdarúgónak, mint Ronaldo. Egészen biztosan tisztában van vele, és nagyon jól tudja, hogy ez egy teljesen más bajnokság, mint amelyekben ez idáig szerepelt. Teljesen más mint az angol vagy a spanyol pontvadászat.

Tegyük hozzá, hogy az ő esetében itt most egy egészen rendkívüli játékosról beszélünk. A legfontosabb az, hogy meg tudja mutatni a minőségét, nagyon magasan képzett, és Ő is tudja, hogy előbb utóbb kinyílik az a gólzsák.

Egyelőre megpróbál alkalmazkodni az új közeghez, még a beintegrálódása folyamatban van, ezért sem utazott el a válogatotthoz, hogy minél előbb beilleszkedjen a Juve gépezetébe. Új barátok, új játékrendszer, új szokások, de ismétlem, ő egy rendkívüli játékos, olyan aki bizonyítja, hogy egy igazi profi, és úgy vélem hamarosan eljön az ő ideje, de nem könnyű a beilleszkedés Olaszországban.

Én azt hiszem, egy olyan dologról beszélünk, ami tényleg csak idő kérdése, és kulcsjátékossá fog válni, a nehezebb meccseken pedig a hátára fogja venni a Juventust. Tudom, hogy egy ilyen bajnok soha nem elégedett, és mindig azon munkálkodik, hogy még több gólt szerezzen. Ez a vágy hajtja őt is, és ezért keményen dolgozik.

Úgy gondolom, hogy a szezon ezen korai szakaszában egy kicsit azért már megismerte a társakat, az edzőt, és teljesen világos a számára, hogy mit vár tőle a mester. Ebben az időszakban most türelemre van szüksége a szurkolók felől, odateszi magát a kemény feladatok elé, és előbb-utóbb fel fog oldódni a jég, mert ő egyedi játékos.

Olyan játékosról beszélünk, aki évről-évre fontos címeket nyert, és rekordokat állított fel eddigi pályafutása során. Remélem, gyorsan be fog illeszkedni a gépezetbe. Ő egyébként azt mondta a társainak, hogy nem az a fontos, hogy ő maga gólt szerezzen, hanem az, hogy a Juventus nyerjen. Nagyon szerény fiút ismerhettem meg benne. A Juventus valóban nyer, és folyamatosan növekszik, valamint mostantól már Ronaldo is része ennek a folyamatnak.”

Ez után a bajnokságra terelődött a szó: „A Juventus fontos értékeket adott a játékosoknak, hogy elérhessék ezt a célt. Ez olyan cél, amelyet nem könnyű elérni, mert vannak olyan csapatok is, akiknek szintén ez a céljuk, és sokat befektettek ennek érdekében.

Viszont a Juventus folyamatosan növekszik, és évről-évre erősebb. Olyan, mintha egy lépéssel mindig a nagy csapatok előtt járnánk Olaszországban. Viszont nagyon fontos lenne, hogy ne csak a klub, a vezetők, a szakmai stáb és a játékosok húzzanak egy irányba, méghozzá a Scudetto megnyerése felé, hanem a Tábor, a szurkolók is.” - utalt ezzel az egykori csatár a szurkolói csoportok Villar Perosában és a Chievo ellen játszott meccsről való távolmaradásáról. A szurkolók a Lazio ellen már ott voltak, de nem volt szervezett szurkolás.

„A Juventusnak egységesnek kell lennie, és ennek az egységnek a szurkolói csoportok is szerves részét képezik. Tudom, hogy ez nehéz kérdés, de nincs értelme vitáknak vagy széthúzásoknak! A vezetőség a szurkolókért tesz mindent, ezeket a nyári erősítéseket is miattuk hajtották végre, hogy végre elhozzák nekik a várva várt trófeát. Ami csak velük együtt sikerülhet.

Végül pedig szó esett a nyári távozókról, Gigiről és Marciról. „Két játékos maradt, két nagyon fontos karakter a Juventuson belül. Mind Gigi, mind Claudio megmutatták értéküket a pályán és az öltözőben egyaránt. Az öltözőben nagyon fontos jegyeket hagytak maguk után, fontos jegyeket a jelenlegi csapat számára. Nagyon fontos irányelveket. Bár a pályán már nincs több lehetőségük arra, hogy vezessék a csapatot, hiszem, hogy karakterük az évek alatt az összes játékosra ráragadt, és át tudták a társaknak adni a Juventus szellemiségét.

Sajnos ilyen a labdarúgás, egyszer mindennek vége, de ők számomra két barát, és a legjobbakat kívánom nekik. A Juventus pedig, ahogy már mondtam, tovább fog növekedni, tudván, hogy ez a két ikon nagyon fontos karizmát hagyott maga utána klubon belül” - zárta nyilatkozatát Trezeguet

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3914224555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGábr81 2018.09.05. 21:19:41

Nagyon szerény fiú? Na még ezt nem hallottam Roniról.

venember83 2018.09.05. 22:17:37

@GGábr81: biztos Trez is sokat gondolkodhatott, hogy valami újat mondjon CR-ről. Ennyi sikerült.

Del Tomino 2018.09.06. 00:48:13

A vezetőség a szurkolókért tesz mindent?? Ejj, David, ezt Te magad sem hiszed el...
Többet kellene beszélgetned velük.
Bár, ha jobban belegondolok, mégis igazad van. A kínai szurkolókért.

alexGicamo 2018.09.06. 12:32:17

Imádom ezt az embert is ! Igazi legenda, jól beszél ! Főleg a GIGIRŐL és Marciról alkotott véleménye tetszik .

Jamal Jamal 2018.09.06. 21:41:34

Egy kis OFF:
Nincs olyan szó hogy "beintegrálódás".
Maga a szó is olyan hogy egyszer már benne van az "in" azaz "be",így ez akkor egy bebeintegrálódás???
A beilleszkedés jobb szó lenne helyette, de ha ragaszkodunk az eredeti kifejezéshez akkor csak simán "Ronaldo játékának integrálódása még folyamatban van..."
Köszi hogy elolvastátok. :)
Peace.

On:
Forza Juve per sempre!

2018.09.07. 06:41:28

@Jamal Jamal: Sok olyan szó van, ami régen nem volt és egy részét egy idő után hivatalossá is teszik. Én pl a "médiumok"-on fogom a fejem azóta is. Pl. a besírni, behányni is elég vicces. Gyakran lehetett korábban is hallani, főleg fővárosi környezetben :-) Bár az utóbbi 10 évben a "közösségi média" minden ilyet elterjesztett. A bevédeni, betámadni és társai már viccesnek sem nevezhető és komolyan használják. Mintha divat keletkezett volna abból, hogy minden elé odatesszük a "be" előtagot.
/ON

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása