Allegri: "Egy olyan játékost, mint Khedira, nem érhet kritika"

allegri_massimiliano_potre.jpgA Juventusra szombat este papíron könnyűnek ígérkező összecsapás vár a Parma otthonában, azonban a zebramezesek mestere, Massimiliano Allegri óvatosságra intette csapatát.

"Ami a történelmet illeti, a Juve mindig megszenvedett a Parma otthonában." - kezdte Allegri a pénteki sajtótájékoztató alkalmával.

"Nem lesz sétagalopp, mert a bajnoki cím sorsa az ilyen mérkőzéseken dől el. Az első mini-ciklus a végéhez ér, azonban nyugodt válogatott szünetre vágyom, s ehhez meg akarom szerezni mind a három pontot.

Dybala keményen dolgozik, hogy javuljon a fizikai állapota, s a csapat többi tagjához hasonlóan, azt várom, hogy mindenki jobb formába kerüljön a válogatott szünet utánra. 

Cristiano érkezése ösztönző hatással volt mindenkire, nagy a verseny a keretben, s mindenki játszani akar. Ronaldo jól van, jó edzésmunkát végez, s tegnap érthető volt a csalódottsága, miután 15 gólt szerzett a Bajnokok Ligájában, s együtt győztek  Modrićcsal és a többi játékossal. Azonban ez a munkamorálját mutatja, azt ahogyan állandóan arra törekszik, hogy a legjobb legyen, ez pedig csak előny számunkra.

Az összes játékos jól van, s De Sciglio is bevetésre kész. Most azonban a játékosok fizikai állapotának javulnia kell, s jobban meg kell érteniük egymást, mert még csak a szezon elején járunk, holnap pedig egy fontos mérkőzést kell megnyernünk.

Egyelőre még döntenem kell, hogy Cuadrado vagy Cancelo játsszon a védelem jobb oldalán, de a hátső négyes többi tagjáról már döntöttem. Ronaldo játszik holnap, ahogyan Mandžukić is, de még el kell döntenem, hogy ki lesz a társuk a támadósorban.

Nem tudom, hogy két vagy három játékossal állunk-e ki a középpályán, s Emre Can és Khedira közül valaki ott lesz. Can jó teljesítményt nyújt, ez egy új bajnokság számára, amihez hozzá kell szoknia. Még nincs itt hosszú ideje, s szép lassan rá kell éreznie a dolgokra, hamarosan jobban megismeri az olasz labdarúgást. Egy olyan játékost, mint Sami Khedira nem érhet kritika. Ő azon kevés játékosok egyike, akiben minden eddigi edzője megbízott és pályára küldött. Egy világbajnok és egy győztes, a tények önmagukért beszélnek.

Amikor majd befejezem az edzői pályafutásomat, meg akarom tudni, mit jelent az, hogy jól játszani. Igazán nem tudom, s valaki, aki jobb nálam, egy nap majd magyarázattal szolgál számomra. Az rendben, hogy szórakoztató játékot nyújtani, de ez nem olyasvalami, ami a trófeák elhódításához szükséges.

Néha rossz játékkal is mérkőzéseket lehet nyerni, s így is trófeákat lehet nyerni, ez pedig rendben van. Amikor fiatal voltam, csodáltam a győztes edzőket, mint Capello és Lippi. Sacchi más felfogást alkalmazott. Végül csak a győztesekre emlékeznek. Szeretek nyerni, még akkor is, mikor a csapatom nem játszik jól."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4714214569

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The king of alibis 2018.08.31. 21:14:53

A címet elég volt elolvasni. :D

A folytatâst inkább kihagyom.

The king of alibis 2018.08.31. 21:16:38

De most tényleg. Allegri dugja Khedirát vagy fordítva?

Kaniel Outis 2018.08.31. 21:18:27

Szerintem meg csak kritika érheti.

juve28adam 2018.08.31. 21:21:19

Ez a Khedira itt fog visszavonulni bakker...

jeneiPALI 2018.08.31. 21:24:00

Khedira a szeretöje ez már biztos , ilyen játékosunk nemis volt meg nemislesz szerinte, hahahah ilyen alibista nem is volt.,kritika minden meccsen érheti mikor gólt lö akkoris mert utánna alibizik üget mint egy ló, 29 szar mecse van kb egy szezonba a bajnokságba, ha nem több de ö a numero unó, na jólvan estére gyomor ideg megvan, kebabos miatt...válogatottba se kell már többet az tuti a nyáron megmutatta mit tud hahahx.:D

jeneiPALI 2018.08.31. 21:25:17

Tény mikor egy szereléssel hoz le egy mecset , vagy egyelse,hm áááááááááááááá

Glivenko 2018.08.31. 21:38:26

Méghogy nem érheti kritika.
Értelmes ember nem gondolhat komolyan egy ilyen kijelentést, akármiről is van szó.
A "nem érheti kritika" olyan esetekben fordul elő, ahol nagyon is van alapja a kritikának, csak valakinek az az érdeke, hogy erről ne beszéljen senki. A mai politikai életben nem egy ilyen van, ha valaki figyeli a dolgokat, láthatja.
Allegri ezzel a kijelentéssel valójában tudatosan vagy nem tudatosan bevallja, hogy van alapja a dolognak, de Khdeirát védi. Hogy miért, az jó kérdés. Vagy a lelkét akarja megvédeni, vagy ez csak egy sablonszöveg.
Bár fura, talán Khedira az egyetlen, aki akármilyen nulla teljesítmény után sem padozik, ellenben bárki más igen, pl. Dybala, Cuadrado, Sandro, Matuidi, stb... akik sokkal fontosabb tényezők a csapatban, nem mellesleg kulcspillanatokban képesek villanni. Khedirától emlékszik valaki ilyenre? Én sem...

Juvegaspy 2018.08.31. 21:50:26

Nem szoktam se szidni se vedeni Khedirat mert szora sem erdemes a csavo. Nem ertem Allegrit. Lowot se..o is jatszatni fogja meg.
De figyeljetek meg hogy holnap is egyszer jo helyen fog nyaralni es golt lo.

Juvegaspy 2018.08.31. 21:51:09

@Juvegaspy: Bar a sky szerint Can kezd.
Legyen ugy

BigP86 2018.08.31. 22:04:13

Allegri kezdi elveszíteni a kapcsolatot a valósággal, az egója pedig egyre nagyobb. A nézhetetlen játékról és Khediráról is úgy nyilatkozik, mint aki a saját kis valóságában él, az objektivitást teljességgel nélkülözve. Kezd Mourinho feelingem lenni vele kapcsolatban.. (persze Max nem olyan suttyó mint a Portugál).

háromszavas 2018.08.31. 22:06:31

Allegri okosabb nálatok

Matteo89 2018.08.31. 22:07:19

Tuttojuven fent van egy hosszabb verziója a Khediras résznek:

"Egy olyan játékost, mint Khedira nem érheti kritika (még rímel is :D). Ő egy világbajnok focista, akire minden egyes edzője számított. Vagy az van, hogy egyik edzője sem ért a focihoz, vagy valami másról lehet szó. Mindig azt mondom, hogy sokan nézik a meccseket, de csak nagyon kevesen látják igazán, hogy mi történik a pályán. Nem érdemes vitázni egy olyan játékosról, mint Khedira. Bl győztes, világbajnok, játszott a Real Madridban, és pályafutása során kiváló játékosokkal játszhatott együtt. Igen, vannak olyan meccsek, amikor kevésbé játszik jól, más meccseken pedig jól teljesít, mint bármely más játékos. Nem lehet kritizálni olyasvalakit, mint Khedira."

Csak háromszor mondta el, hogy őt nem lehet kritizálni.

.Bulldeo 2018.08.31. 22:09:57

"Amikor majd befejezem az edzői pályafutásomat, meg akarom tudni, mit jelent az, hogy jól játszani."

Én azért örülnék, ha Juventus edzőként még leesne a tantusz.

Patricco 2018.08.31. 22:38:39

Allegri takarodj....leszarom milyen jo taktikus vagy de az h Dybalat meg Costat elherdalni hogy jatszhasson Mandzukic aztan Bentat meg Cant tonkretenni mert a szerelmednek kell jatszani! Biztos vagyok benne hogy holnap is egy hig fos jatekot fogunk latni a kiesojelolt ellen egy kuzdo Ronaldoval es egy alibizo Khediraval es Mandzukiccal.

GGábr81 2018.08.31. 22:48:12

Összegezve: Khedira és a szar játék is marad.

2018.08.31. 23:00:45

Elolvastam a címet, röhögtem egyet (kínomban) és annyi. Szóval amíg világ a világ, khebab kezdő lesz, akárkit is igazolunk oda. Remek. Khebabtól csakis kizárólag Allegri menesztésével fogunk megszabadulni.

Génmanipuláltházikecske 2018.08.31. 23:49:38

Ez már a kiskedvenc ügy. Más értelmes magyarázat nincs.

b.tom 2018.09.01. 00:16:17

Khedira vicc...de én azt nem értem, h miért adtuk el higut, ha klasszik középcsatárral játszunk? Mandzu kezd...remek, ezek szerint dybala padozik!

Alex8610 2018.09.01. 06:29:13

Azért valami csak van ha ennyit kell magyarázkodnia Khedira és a mutatott játékunk kapcsán.Teljesen mindegy mit gondol ha ezt a semmit fogjuk tolni amit tavaly akkor azért felesleges volt elhozni CRt és megvenni Costat. Ilyen jatekosokkal elvarhato lenne a gyors és helyenként látványos játék ami nem megy a a stabilitás rovására.Engem innentől nem érdekel a dolog de ha az idei szezon is
olyan lesz mint az előző akkor év végén elkene gondolkodni egy edzővaltason mert ez a keret többre hivatott mint amit az első 2 meccsen láttunk.

GGábr81 2018.09.01. 07:06:07

@The king of alibis: az előző poszt alatt kérdeztem, hogy szurkolsz -e a csapat BL sikeréért. Nos nem is ez volt a helyes kérdés, hanem, hogy örülnék-e neki. Mert megmondom őszintén, hogy én azt látom, hogy nyerhetnénk akár szép játékkal is, de az szentségtörés lenne Allegri szemében. Én nem a legőszintébben fogok örülni az harmincakarhanyadik bajnoki címének, ha marad Khedira érinthetetlen és a nézhetetlen antifoci.(ez nem az olasz foci, nem ez a Juve stílus)
Ha a BL miatt be kell áldozni a bajnokságot legyen, legyünk harmadikok, de akkor a kieső jelölteknek gurítsunk ötöket.
Inkább néznék szépjátékot Marcival és kiesnék a 8 között, mint nézzem a fost Khedirával és triplázunk (nem fogunk).
Persze szurkolunk, de a hiányérzet megvan.

2018.09.01. 07:23:34

Ez a szegény ember ez kezd becsavarodni. Most már állandóan ezt a Khedirás dolgot fogja ismételgetni. Elég lett volna egyszer is. Akit akkor nem győzött meg azt később sem fogja.
És ez bullshit ez mi??!?!

"Amikor majd befejezem az edzői pályafutásomat, meg akarom tudni, mit jelent az, hogy jól játszani. Igazán nem tudom, s valaki, aki jobb nálam, egy nap majd magyarázattal szolgál számomra. Az rendben, hogy szórakoztató játékot nyújtani, de ez nem olyasvalami, ami a trófeák elhódításához szükséges. Néha rossz játékkal is mérkőzéseket lehet nyerni, s így is trófeákat lehet nyerni, ez pedig rendben van. Amikor fiatal voltam, csodáltam a győztes edzőket, mint Capello és Lippi."

Ember! Lippi és Capello egy lap alatt?!?!?!?!? Ég és föld. Lippi alatt általában volt normális játék és BL-t is nyert, még ha veszített is. Capellonak köze nem volt a BL-hez és bűnrossz volt a játék is.
Soha nem gondoltam volna akkoriban, hogy Marcello Lippi több 10 éves űrt hagy maga után, amit senki nem lesz képes betölteni. :-(

2018.09.01. 07:27:33

@Matteo89: Ez azért kemény. Egy ideje sajnos látom, hogy van, amit ő sem lát a meccsen, de nagyon nem. :-( 2 dolgot biztosan nem lát: a végletesen defenzív játék a BL-ben az öntökönszúással egyenlő és Khedira "használata"a kezdőben szintén. És a pofára eséskor - ami az előző kettő miatt a legtöbb esetben bekövetkezik - meg biztosan csodálkozik, pedig nekem meg szinte magától értetődő. :-(

Il Principino 2018.09.01. 07:45:35

Allegri párti voltam,de ez érthetetlen hogy miért védi Khedirát...Bárkit kitesz a csapatból a padra ha van egy rossz meccse,de a kebaby csak akkor nem kezdő ha eltiltott vagy sérült!!!Sok kritika lehet a németre ha minden héten ezt kell nyilatkoznia...

MdewC 2018.09.01. 07:48:35

Nem is tudtam, hogy lesz viccrovat a blogon. :D

Apuleius 2018.09.01. 08:41:20

@Dr. Grant: "Capellonak köze nem volt a BL-hez és bűnrossz volt a játék is."

Biztos, hogy köze nem volt hozzá? Én igazán rühelltem a Capello-féle Juvét, de szerintem Allegri értelemszerűen az említett szakemberek teljes életútjáról, s nem csak a Torinóban töltött szezonokról beszél. Márpedig Capello Milanja a BL történetének egyik legemlékezetesebb döntőjén mosta fel a pályát az előzetesen nagy esélyesnek tartott Barcelonával, szóval azért nem mondanám, hogy köze nem volt a BL-hez.

Ettől függetlenül számomra is értelmezhetetlen Allegri véleménye Khedirával és a jó játékkal kapcsolatban.

Apuleius 2018.09.01. 08:41:45

@MdewC: Igyekszünk újítani :-)

JuventusFanatikus 2018.09.01. 09:39:46

Azt hiszem Allegri lassan felvarratja Khedira arcképét és aláíratja, hogy kritikán felüli játékos. Ja, és egy nagy szívet is.

2018.09.01. 10:00:07

@Apuleius: Jogos, azt kifelejtettem a mondatból, hogy természetesen Juventus-edzőként értettem azt, amit írtam. Hogy köze nem volt a BL-győzelemhez. Azzal sajnos nem voltunk előbbre, ha Capellonak máshol véletlenül bejöttek a húzásai. :-( Ráadásul a Juventusnak igencsak komoly kerete volt akkor.

2018.09.01. 10:01:35

@Apuleius: A bűnrossz játékra is nyilván Te is emlékszel. :-P

Apuleius 2018.09.01. 10:01:53

@Dr. Grant: Ok, ez rendben, csak hát Allegri nyilván nem csak a Juvénál eltöltött időszakra gondolt, mikor Capellót említette, így szint érdektelen, hogy a Juvénál mire ment a BL-ben.

babo0410 2018.09.01. 10:05:42

@The king of alibis: Nem Allegri a hülye! Vagy Gondolom ti jobban értetek hozzá. Miért nem ti vagytok ott akkor?
Ez a nyilatkozta olyan nekem, mintha olvasta volna a blogot. Szépen, higgadtan, és frappánsan, kicsit ironizálva megmondja a frankót. Nekem tetszett. :D

babo0410 2018.09.01. 10:08:06

Egyébként egyre nagyobb marhaságokat kezdtek írni, már Allegri is hülye, mert nem azt mondja amit hallani akartok. Bravó. Szerintem nektek kéne elgondolkozni, hogy vajon valaki, aki jobban ért hozzá, miért bizik Khedirában? Nem Allegri a hülye...

Rikoo 2018.09.01. 10:14:09

@babo0410: Csak tudod elég furcsa, hogy minden héten Khedira miatt kell magyarázkodnia, mert az újságírók már többet kérdeznek róla, mint Cristianoról.
Persze ő döntése, csak nehogy kikészítse idegileg ez a helyzet, mert nem lennék meglepődve, ha továbbra is minden sajtótájékoztatón róla kérdeznék őt az újságírók.

2018.09.01. 10:32:41

@Apuleius: Azzal nem értek egyet, hogy érdektelen, mert Allegri most a Juventus szurkolóknak (és a klubnak) kell, hogy bizonyítson. Capellonak ez nem igazán sikerült. Saját maga esetében sem mondhatja azt Max a Juvésoknak, hogy
"Ne aggódjatok, fogok én nyerni BL-t. Lehet, hogy nem itt, de az számít, hogy majd nyerek. Érdektelen, hogy hol."
Ráadásul mi Juventus szurkolók vagyunk. Hogy is lehetne érdektelen, hogy Capello hol nyert? Tarthatja Max őt jó edzőnek, ha akarja, de szerencsésebb lett volna olyan edzőre nem hivatkozni, akinek pont nem Torinóban jött ki a lépés.

2018.09.01. 10:34:50

@babo0410: Tudod, babo, lehet, hogy Allegri nem magától hozza elő újra és újra ezt a témát, ahogy @Rikoo: kolléga is írta. Valószínűleg bőven kapja Torinóban is a kritikát, nem csak ilyen messziről.

Dante01 2018.09.01. 11:12:01

Neki azt jelenti a foci, hogy mindegy milyen áron, de győzni kell. Ja és persze Khedira játsszon minden egyes rohadt meccsen, mert ha nem akkor összedől a kis világa Maxi bácsinak. Sokszor nem értem az egészet. Megvettük Ronaldot csatárnak úgy, hogy a legjobbját a bal szélről tudja nyújtani. Elküldtük Higut úgy, hogy Mandzu csatárban sokkal gyengébb. Costa pedig balon jobb mint jobb oldalon. Dybalanak nincs posztja. Mi lesz ebből azt nem tudom, de remélem kitalál két kezdőt Max.
Nálam ez lenne a két változat.
1)lengyel, Sanro, Chiello, Bonu, Cancelo, Can, Pjanic, Matuidi, Ronaldo, Mandzu, Berna
2) Perin, Spinazzola, Rugani, Benatia, DS, Khedira, Bentancur, Pjanic, Costa, Dybala, Cuadrado

2018.09.01. 11:23:36

Egy az egybe Mourinho a csávó...EL KELL INNEN KÜLDENI EZT AZ EMBERT KHEDIRÁVAL EGYÜTT! Ez a valóság!

The king of alibis 2018.09.01. 11:28:31

@fire06: amíg hozza az eredményeket addig felesleges.

Il Principino 2018.09.01. 11:40:26

@babo0410: Néha nagyon elfogult vagy,legyen szó Allegriről,Marottáról,Agnelliről,vagy épp az olasz tehetségeket illetően...De persze a tiéd is egy vélemény,amit elfogadok,csak néha már megmosolyogtató :)

2018.09.01. 12:16:49

@Dante01: Elég pontosan összeszedted, mik a problémáink a támadó posztokat illetően. Azt nem tudom, hogy ennyire nem volt egyeztetés Allegri és Marotta között, vagy Allegri ennyire nem tudja, hogy mit kezdjen támadásban.
A BL-ben szerintem ha mindenképpen erőltetni akarja a láthatatlan ember játszatását, akkor el kellene felejteni a 2, meg 3 emberes középpályát. Igaz, hogy akkor Costa, Dybala, Berna, Ronaldo, Mandzu közül 3-4 folyamatosan padozna, de legalább lenne középpályánk. Mert így ha egyszer véletlenül felmegyünk támadni egy komolyabb csapat ellen, akkor csak imádkozhatunk, hogy az ellentámadásból a pökhendi Bonucci idegesítően rémült feje legyen legnagyobb probléma és ne a kapott gól. De legjobb lenne nyilván Khedira padoztatása........vagy RÁJÖTTEM: ez lehet Allegri életműve, hogy valami forradalmit talál ki? Középpálya nélküli csapat? Meredek.

Juvetto 2018.09.01. 13:34:08

Feljelentem Maxit virtuális nemi erőszaktevés gyanújával, annyira agyf@szt kaptam.

Apuleius 2018.09.01. 13:34:19

@Dr. Grant: Azt hiszem, kezdünk erősen elkanyarodni attól, amit Allegri valójában mondott. Megnevezett néhány edzőt, akiket szakmailag, a Juventustól függetlenül, nagyra és eredményesnek tart. Nem az adott szakemberek Juvénál töltött időszakáról beszélt, az egész gondolat sokkal általánosabb volt. Köztük volt Capello is, ezt kifogásoltad, én pedig továbbra sem gondolom, hogy Capello megnevezésével Allegri mellé trafált volna. Nem beszélt a BL-ről, azt Te hoztad szóba, de (ahogyan azt írtam is), Capellónak egyébként ott is van eredménye. A Juventus szempontot Te hoztad bele a képbe, továbbra is tartom, hogy Allegri EREDETI gondolata szempontjából érdektelen. Marhára nem szerettem soha Capellót, de egyébként a Juvénál töltött 2 évében 2 bajnoki címet nyert, vagyis ha csak és kizárólag ezt az időszakot nézzük sem gondolom, hogy kifejezetten eredménytelennek lehetne nevezni, még ha a BL-ben elég felejthető is volt a csapat teljesítménye. Azt hiszem nagyjából kimerítettük ezt a témát :-)

2018.09.01. 14:39:07

@Apuleius: Szerintem nem kanyarodtunk el, mert Allegri részéről ez egy újabb hisztireakció a sajtó felé, még ha gyengébb formában is, mint volt a Tott ellen. :-) Ami pedig mindig ajtó általi kritizálásából indul ki. De még ha nem is értesz ezzel egyet, abban biztos vagyok, hogy értetted, miért írtam, hogy sem mi szurkolók, sem Allegri nem gondolkodhat Juventus-függetlenül.

Apuleius 2018.09.01. 15:51:28

@Dr. Grant: Azt hiszem elég érthetően leírtam mindent, mondott valamit, Te pedig olyasvalamit kifogásoltál az általa mondottakban, ami jogos és érthető lehet esetleg Juventus-szurkoló szemszögből (ezt nem vitattam), de valójában a szavainak kiforgatása vagy igencsak tetszőleges értelmezése volt. Azt sem vitatom, hogy ez esetleg hisztireakció volt részéről, azonban ennek vajmi kevés köze van ahhoz, hogy a kifogásolt mondat egyébként helytálló-e (na, mert hogy erről beszéltünk, nem Allegri általános megítélésről). Abban viszont messzemenőkig nem értek egyet, hogy Te vagy én, netán Allegri ne gondolkodhatnánk, ne alkothatnánk objektív véleményt, esetenként a Juvétől függetlenül, rajta túlmutatóan a labdarúgástól. Edzők szakmai eredményességéről beszélt, általánosan tette, s attól, hogy ő a Juventus kispadján ül, abszolúte nem gondolom, hogy a minden mondatát feltétlenül és automatikusan a Juventusra kellene vetíteni. Szerintem valójában érted Te ezt, s erősen túlragozódott az egész, úgyhogy részemről uff.

babo0410 2018.09.01. 17:47:55

@Il Principino: Én legalább nem játszom az önjelölt szakértőt. Engedjük már meg Allegrinek, Agnelliek vagy éppen Marottának, hogy jobban tudja mit miért csinál.
Én pl. lesz@rom ki kezd, ha nyerünk. Khedirával a kezdőben is nyerünk? Akkor meg?
Vagy pl. az áruló Bonuccinak sokan megbocsátottak, meg sokan mondják, hogy ő Kellett, meg megint jó a védelem. A lóf@szt. Minden meccsen vagy egy súlyos hibája, csak nem mindig lesz belőe gól. De természetesen ő jól játszik.
De Khedira gólt lő, labdát szerez, nem számít, mert akkor is megtaláljátok valamiért. A szezon első két meccsen szerintem nem lehetett panasz rá. De tudjuk, ő mindig hülye, és mindig sz@rul játszik. Nem én vagyok elfogult, ha éppen rosszul játszik, meg szoktam említeni, ha tényleg olyan rossz. De ti éjjel nappal őt ekézitek, akármit csinál.

.Bulldeo 2018.09.01. 18:09:10

@babo0410: valóban nem játszod az önjelölt szakértőt, de egy olyan blogot látogatsz, ahol egy rakás önjelölt szakértő osztja az észt, és mi, önjelölt szakértők egész jól megvagyunk egymás között, míg te, aki valami egész mást képviselsz (valami sokkal fennköltebbet nálunk), nagyon rosszul érzed itt magad.
Felmerül a kérdés, hogy akkor miért érzed nap, mint nap a késztetést, hogy ide gyere eljátszani Jeanne D'Arc szerepét.
Mindannyian tudjuk, hogy bármit is írunk itt le, annak nem lesz ráhatása a csapat teljesítményére. Khedira nem fog rosszabbul játszani, mert itt a blogon nem szeretjük. Nincsenek álmatlan éjszakái ettől. Szóval szabad a vásár, mindenki írja le, amit gondol, és nem kell ez az állandó, felesleges rinyálás.

Cannavaro 2018.09.01. 19:02:25

Mintha említettem volna már, valami hasonlót.... Persze takarodjak!

FAF 2018.09.01. 19:27:17

Remek hírek. Egyik barátom C leigazolás után megmondta, hogy tök mindegy kiket igazolunk nem fog változni a játék amíg Allegri az edző. Akkor még azt mondtam, hogy majd meglátjuk, hátha. Én kis naiv.
Szerinte sokan egyet értenek azzal, hogy nem minden meccset kell szép játékkal megnyerni meg hogy rossz játékkal is lehet nyerni. Vannak olyan meccsek amiket meg kell nyerni és akár csúnya játékkal is. A baj az, hogy nálunk ez már alap lesz, hogy nézhetetlen játékkal kell nyerni, mert a kedves edző bának vannak kedvencei akiknek játszani kell meg nincs töke a támadóbb játékhoz. Itt szerintem mindenki szereti a kemény védekezésen alapuló játékot de az nem egyenlő az impotens játékkal.

"Ő azon kevés játékosok egyike, akiben minden eddigi edzője megbízott és pályára küldött. Egy világbajnok és egy győztes, a tények önmagukért beszélnek."
Ennyi erővel ADP-t és Buffont is játszathatnánk még mert ez rájuk is igaz. Észre kellene már venni hogy Khedira se lett fiatalabb, lejárt már az ő ideje. Akkor még odatette magát gondolom és nem alibizett. A válogatottban se nagyon fognak már rá számítani.

alexGicamo 2018.09.02. 10:18:00

Akkor röviden a Mester szerint : Khediráról vagy jót vagy semmit . :-b

2018.09.02. 14:00:59

@Apuleius: Nyilvánvalóan nem is a Te munkádat kritizáltam. Azt értékelem, de már ezt leírtam nem is egyszer. Azt viszont visszautasítom, hogy Allegri szavait kiforgattam. Allegrinek Juventus vezetőként kellene mindenhez viszonyulnia és eképpen nyilatkoznia. És ez (is) egyre kevésbé sikerül, erre céloztam.

Apuleius 2018.09.02. 15:42:25

@Dr. Grant: Nem, dehogy, egyáltalán nem úgy vettem, hogy az én munkámat kritizálod.

Nagyon nem szeretném, ha félremenne ez az eszmecsere, de nagyon nem értek egyet veled. Attól még, hogy a Juventus edzője, sikeres edzőkről beszélve szerintem bátran megnevezhet olyan embereket, akik legnagyobb sikereiket esetleg egy másik klub kispadján aratták. Nem is értem, hogy ez miért lenne probléma. Azzal forgattad ki a szavait, hogy önkényesen egy 2 éves periódusra szűkítetted a véleményét, miközben nyilvánvalóan nem arról beszélt, s nnek fényében éltél kifogással. Csak ismételni tudom magamat, szerintem értelmetlen belekötni abba, hogy Capellót a sikeres edzők között említette. Kénytelen vagyok tartani a véleményemet az ügyben :-) Peace.

2018.09.03. 13:07:37

@Apuleius: Én sem szeretném. ;-) Persze, szíved joga nem egyetérteni velem s a véleményedet tartani. Ez nem is kifogásolható. :-)
Nem szűkítettem én semmit sehova, meg nem is forgattam ki (ez szerintem ráadásul erős kifejezés erre az esetre) mindössze megjegyeztem, hogy Allegrinek - a Juventus edzőjeként - olyan példaképeket kell maga elé állítania, akik a legnagyobb sikereiket a Juventus padján érték el. Mivel ő is a Juve sikereiért küzd. Lippi tökéletes példa, Capello nem az. Ráadásul borzalmas volt a játék akkoriban. Ezt nem tudom máshogy gondolni, vagy máshogy megfogalmazni.
A Juventus szurkolók közül nem sokan emlékeznek annyira szívesen vissza Capello edzőségére. Ha Max is így akar járni, ám legyen.

Apuleius 2018.09.03. 13:57:33

@Dr. Grant: Sajnálom, ha erősnek találod a kifejezést, mert egyáltalán nem volt célom semmi sértőt írni (főleg nem a blog egyik legszimpatikusabb olvasójának), de továbbra is azt gondolom, hogy teljesen indokolatlanul leszűkítetted Capello munkásságát, így teljesen kiforgatva Allegri mondandójának lényegét (így sajnos a megfogalmazást is tartanom kell). Messzemenőig nem értek egyet veled továbbra sem. Dehogy kell okvetlenül olyan edzőket megneveznie szakmailag eredményes edzőként, akik a Juventusnál dolgoztak. Ez kapitális képmutatás lenne. Értem én, hogy a Juve sikereiért dolgozik, de nehogy már ne mondhassa azt, hogy X vagy Y eredményes edző, akit nagyra tart szakmailag, függetlenül attól, hogy máshol érték el a legnagyobb sikereket. Ne már... Capello teljesen jó példa volt, mert egy eredményes olasz edző, s ebben a tekintetben nem az a lényeges, hogy Te vagy én, esetleg a Juve-szurkolók többsége nem szerette a csapatának játékát (nem mellesleg, ugyebár Allegri csapata sem a lehengerlően látványos játékáról nevezetes). Egyébként azt is meg kell ismételnem, hogy Capello mérlege: 2 év, 2 scudetto. Rühelltem Capello csapatát, de Allegri EREDMÉNYESSÉGRŐL beszélt, nem érdemes hozzáfűzni, hozzágondolni semmi mást. Kitartok minden állításom mellett :-)

2018.09.03. 17:53:57

@Apuleius: Az erőset elsősorban úgy értettem, hogy túlzó. Nem úgy, hogy sértő. :-)
De azért ne viccelj velem, hogy az nem lényeges, hogy a szurkolók szeretik-e a csapat játékát, vagy nem. :-) A klub a szurkolókból épül fel. Hiába van innen, onnan, bevétele a klubnak (meg lehet önfenntartó is), de szurkolók nélkül nem sokáig létezne.
És a szurkolóknak szerintem - amellett, hogy a meccsen szurkolnak, ahogy csak tudnak és a csapat mellett állnak - nem kell mindenre bólogatniuk a pályán kívül, amit nem tartanak helyesnek. És Allegri nyilatkozatai idén bőven az a kategória.
De részemről semmi harag. :-)

Apuleius 2018.09.03. 18:22:20

@Dr. Grant: Akkor OK, csak mintha egy kicsit elbeszélnénk egymás mellett :-)

Értem, s teljesen egyetértek azzal, amit írsz, ugyanezt gondolom én is egy klub normális működéséről, illetve a szurkolók szerepéről, de azt értsd meg, hogy most arról beszélünk, hogy Allegri mit mondott. Magyarán szólva nem azt mondtam, hogy abszolút értékben lényegtelen a dolog, hanem azt, hogy Allegri jelen esetben tök másról beszél abban a mondatban, amit kifogásoltál. Ő általánosságban megnevezett általa nagyra becsült szakembereket (láthatóan csak olaszokat), s köztük volt Capello is. Capello eredményessége szerintem megkérdőjelezhetetlen, függetlenül attól, hogy a csapatának "játékától" feláll a szőr egy Juve-szurkoló hátán. Azzal is egyetértek, hogy Allegrinek vannak nem túl szimpatikus nyilatkozatai (pl. ez is), de ez megint csak más téma. Nekem is szimpatikusabb lett volna, ha Lippi mellett mondjuk Trapattoni nevét említi, de ő valamiért Capellót említette (mondjuk vannak párhuzamok), egészségére váljék. Szerintem, ha az eredményesség a kritérium (s történetesen az volt), akkor ez rendben van, függetlenül attól, hogy sem Te, sem én, sem a legtöbb Juve szurkoló nem lelkesedett túlzottan a Torinóban végzett munkájáért. Személy szerint biztosan nem említeném Capellót az edzőgéniuszok között, de szerintem hülyeséget azért egyáltalán nem mondott Allegri.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása