Allegri: „Nem vagyok féltékeny”

allegri_massimiliano_uj_logo_hosszu_ujju_sajtokonf.jpgA vasárnapi rangadó előtt Massimiliano Allegri természetesen a Napoliról és Maurizio Sarri is beszélt, ami nem is meglepő, hiszen a déliek az utóbbi években csodálatos futballt mutattak, azonban eredmény nélkül, idén pedig egy kedvező torinói eredmény esetén reális esélyük van a bajnoki címre.

„Objektív tényeket veszek alapul. A tények szerint a Juventus 85 ponttal rendelkezik, a Napoli pedig 81 ponttal. Sok beszédet hallok, én meghallgatom, és közben jól szórakozok.

A véleményemet megtartom magamnak, de ha gondolják, elmehetnek a livornói sörözőbe, és megkérdezhetik a barátaimat, hogy mit gondolok.

Maurizio Sarri kiváló munkát végzett. Rafa Beníteztől örökölte a csapatot, és Marek Hamšíkot kiküldte szélre, ez a legfőbb különbség. A meccseit a védekezésre alapozza, mivel a keretből kizárólag Arkadiusz Milik elég magas és hatékony a levegőben, a többiek mind alacsonyak.

Olyan csapatot állított össze, amelyet jó nézni, azonban az évek során néhány nagyon jó eredményeket is elértek. Sokat fejlődött a Lega Pro bajnokságban töltött ideje óta, és bizonyítja a képességeit.

Az elmúlt hat évben a Napolinál körülbelül egy játékos változott, legalábbis nekem így tűnik. Ez mindenképpen előny. Az utolsó négy évben a Juventusnál rengeteg futballista megváltozott, és a klub kiváló munkát végzett az átigazolási piacon, és olyan futballistákat szerzett meg, akik különböző jellemzőkkel rendelkeztek a meglévő futballistákhoz képest.”

Ezt követően arról kérdezték Massimiliano Allegrit, hogy féltékeny-e a Maurizio Sarri által elért eredményekre, hiszen utóbbiról futballstílust neveztek el, a sarrismót, miközben az allegrismo kifejezés ismeretlen.

„Nem vagyok féltékeny. Örömömre szolgál, hogy sok évnyi kemény munka után Maurizio Sarri olyan szintet ért el, amit megérdemel. Az össes edző tanul a tapasztalatából, és évről évre fejlődni kell, mivel látni kell, hogy mit lehet javítani és optimalizálni. Véleményem szerint egy edzőnek a lehető legjobban kell kihasználni a keret révén rendelkezésre álló jellemzőket és minőséget.

Maurizio Sarri jó futballt játszat a Napoli együttesével, és a játékosok jellemzőit a lehető legjobban kihasználja. A Juventus soha nem tudna úgy játszani, mint a Napoli, mivel sokkal erőteljesebb fizikai jellemzőkkel és nagyobb magassággal rendelkezünk, miközben ők mind elég alacsonyak.

Végső soron mindegyik edző ugyanazt a célt próbálja elérni: a győzelmet. A stratégia és a cél elérése eltérő lehet. Ha általában két nyitott ajtót találok, és egyik nap már zárva vannak, akkor másik stratégiát kell keresnem. A tény változatlan, végül csak az marad, amit a történelemkönyvek rögzítenek.

A Napoli kiváló szezont fut, azonban ez már több éve tart a futballstílusukkal és a jó eredményekkel. Szinte egy teljes évet töltöttek a tabella élén. Letették a lábnyomukat olasz és európai szinten is, ezért az olasz futballnak büszkének kell lennie erre a csapatra.”

Maurizio Sarri a nyomásról beszélve azt mondta, hogy a Napolinak nincs veszítenivalója Torinóban, Massimiliano Allegri viccelődve válaszolt.

„A Napoli nincs nyomás alatt a Bajnokok Ligájában, az Európa Ligában vagy az Olasz Kupában, szóval természetes, hogy a Juventus fog nyerni, nem? Csodálatos ezeket a meccseket lejátszani, legyen szó a madridiról, az Olasz Kupa döntőjéről vagy egy BL-döntőről. Vannak fontos meccseink, és azokat nagy lelkesedéssel kell kezelnünk.

Amennyiben a Napoli előttünk fog végezni május huszadikán, akkor megemeljük a kalapunkat, azonban jelenleg mi vezetünk. Jelenleg csak a feladatokkal kell törődnünk. Nincs mi elterelje a figyelmünk, nincs értelme számításokat végezni. Amikor a meccsek menetrendje kiderült, mint mindig, az utolsó hat fordulót néztem meg, és azt mondtam, hogy a bajnoki cím sorsa minden bizonnyal ezekben a végső hetekben fog eldőlni.

A tény, hogy a Juve és a Napoli az utolsó öt meccset úgy kezdi, hogy mindössze négy pont válaztja el a két csapatot, az valószínűtlen volt, mivel így mindkét csapat legalább 96 pontot érhet el. Bárhogy is legyen, függetlenül attól, hogyan sikerül a szezonunk, nem biztosíthattuk be a bajnoki címet öt meccsel a vége előtt.

A Juventusnak annyi pontja van, amennyit megérdemel. Nincs értelme azon gondolkodni, hogy mi lett volna, ha nyer a csapat a SPAL vagy a Crotone ellen. Nem nyerhetünk meg minden meccset. A Juventus nagy erőbedobással harcolt Madridban, és természetes volt, hogy ezt követően elhullajtunk pontokat, mivel ez fiziológiai okokra vezethető vissza. A Crotone ellen kaptunk egy gólt ollózás nyomán. Ebben az évben gondjaink vannak az ollózós gólokkal… Remélhetőleg holnap nem látunk ilyet.

Mi jelenleg jobb pszichológiai állapotban vagyunk, mint a Napoli. Nagyon egyszerű, holnap ötmeccses minibajnokság kezdődik, mi pedig négypontos előnnyel rendelkezünk. Még sok pont gyűjthető a bajnoki cím megszerzéséhez egyéb meccseken. Fontos meccs lesz a Serie A vonatkozásában, de nem lesz döntő.”

Ezt követően Massimiliano Allegrit Paulo Dybala padra száműzéséről kérdezték, aminek oka részben combsérülés volt.

„Még nem döntöttem a kezdőcsapat tekintetében. Paulo Dybala jó állapotban van, nem értem, miért is ne lenne. Szinte mindenki visszatért, ezért készen állunk a holnapi csodálatos futballestére két olyan csapattal, amelyik nagyszerű harcot vív a bajnoki címért, május végén pedig a legjobb csapat fog nyerni.

Ha a Juventus a legjobb, akkor mi zárunk az élen. Amennyiben a Napoli a legjobb, akkor másodikok leszünk, mi pedig megemeljük a kalapunkat. A Juventus nagyon jó szezont tudhat magáénak, 85 pontunk van, és még öt forduló van hátra. Viszont a Napoli is hasonlóan fontos szezont fut, mivel jelneleg 81 ponttal rendelkezik az együttes, és akár 96-ot is gyűjthet.

A holnapi futballmeccset nyugodtan fogjuk kezelni. Tisztában vagyunk azzal, hogy olyan csapat ellen lépünk pályára, amelyik nagyszerű teljesítményt nyújtott egész szezonban. Rendkívül döntő lehet számukra, mi azonban négypontos előnnyel rendelkezünk, és ezért tudjuk, hogy pontokat tudunk még gyűjteni máshol gondok nélkül.

Van pár kérdésem a csapat tekintetében, de ez nem csak a kezdőcsapatra vonatkozik. Hosszú meccsre számítok, fontos, hogy rendelkezésre álljon egy-két opció, olyan játékosok, akik képesek megváltoztatni a játék menetét. Döntenem kell Paulo Dybala játszatása ügyében, de az sem zárható ki, hogy holnap reggel felkelek, és a semmiből valami új ötletem támad. Vannak ötleteim, de holnapig még sok idő eltelik.

Látnom kell, hogyan érzi magát Andrea Barzagli. Medhi Benatia két meccset játszott. Az a fontos, hogy mindenki elérhető legyen, és remélem, hogy a megfelelő játékosokat sikerül kiválasztani egy jó meccshez. Gonzalo Higuaín formájában vannak hullámhegyek és hullámvölgyek egy szezon során. Viszont kiváló állapotban van, és szerintem holnap döntőnek fog bizonyulni. Miralem Pjanić felépült. Mindenki jól van, kivéve Stefano Sturaro aki ínszalag problémával küzd, illetve Mattia De Sciglio, akinek a talpa sérült, de ezen kívül mindenki készen áll egy csodálatos estére.

Késznek kell lennünk nem annyira a holnapi meccsre, mint inkább az elkövetkező pár végső hétre, ami hátramaradt a szezonból. Nagy lehetőség ez számunkra, amint az Inter, a Roma és a Bologna ellen is jó lehetőség mutatkozik. Aztán ezt követően jön az Olasz Kupa-döntő az AC Milan ellen.

Csodálatos vége ez a szezonnak, nekünk pedig nyugodtan kell kezelnünk ezt, mivel ez a csapat hozzászokott a fontos meccsekhez, ugyanakkor tudjuk, hogy a Napoli ellen lépünk pályára, amelyik 81 pontot gyűjtött, és túl vannak pár kiváló szezonon. Nem lehetünk forrófejűek, mivel a vasárnapi meccs sokkal inkább döntő a Napoli számára, mint számunkra.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9013853574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

.Bulldeo 2018.04.21. 20:10:23

"Mindenki jól van, kivéve Stefano Sturaro aki ínszalag problémával küzd, illetve Mattia De Sciglio[...]".
Marchisio nincs a csapatban, azt írják, valami egészségügyi okok vannak a háttérben. Komolyan, Allegri ennyire lesz@rja az egyetlen saját nevelésű játékosunkat, hogy egy szerencsétlen Sturarót, meg DS-t megemlít, de őt nem? Lehet, hogy már Marchisio végleg lecsúszott a Juve szinttől (Sturaro mondjuk soha nem volt ott), de ennyit érdemel? Szomorú.

peti78 2018.04.21. 20:53:02

@.Bulldeo: sok tavozo lessz a nyaron lichti asa sandro marci dybala bar csak marcit sajnalom - jo helye lessz az mlsbe

CsakÚjváros 2018.04.21. 21:37:06

Ha holnap nem nyerünk elmegyek tüntetni az olasz követség elé,mert hát olyan nincs hogy nem az a csapat nyer amelyiknek én szurkolok!!

Alex8610 2018.04.22. 07:37:05

Biztos kurva féltékeny lehet a Sarri által elert eredményekre...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása