Marotta: "Buffon és a klub kapcsolata idillikus"

marotta_beppe_sajto_reszvenyesek.jpgA Juventus ügyvezető igazgatója, Giuseppe Marotta újra szót ejtett a klub lehetséges célpontjairól, s Emre Cant az egyik legkeresettebb játékosnak nevezte, de szó esett a Manchester Unitedtől alighanem távozó Matteo Darmianról is.

"Emre Can a legkeresettebb játékosok egyike, egyfelől a képességei miatt, másfelől azért, mert ahogyan azt tudják, júniusban ingyen igazolhatóvá válik." - mondta Marotta a német válogatott középpályásról.

"Érthető, hogy ez a helyzet számos érdeklődőt vonz a játékos iránt, mi azonban a saját utunkat jártuk és járjuk. Tudjuk, hogy más klubok is versenyeznek érte, s ezek a klubok kétségkívül ott vannak a világ legjobbjai között. Ettől azonban még tény marad, amit mindig is mondok: egy játékos sorsa a saját kezében van.

Vagyis ha úgy dönt, hogy Torinóba jön a Juventushoz, boldogok leszünk, ha úgy dönt, hogy egy másik csapathoz csatlakozik, másik lehetőséget keresünk majd."

A másik játékos, akit rendre hírbe hoznak a Juventusszal, a Manchester United olasz védője, Matteo Darmian.

"Pillanatnyilag a Manchester United játékosa, vagyis egy olyan játékos, aki nem hozzánk tartozik, azonban elmondhatom, hogy ő egy jó és érdekes játékos."

A Juventus szurkolóit nagy izgalomban tartja, hogy az élő legenda, Gigi Buffon vajon nyáron valóban befejezi-e eredményekben gazdag pályafutását.

"A jelenre összpontosít. Egy olyan pillanatban, amikor számos nehéz út áll előttünk: a szombati mérkőzés az Olimpicóban, majd szerdán Londonban, a többi bajnoki találkozó, valamint az Olasz Kupa döntője.

Ez azt jelenti, hogy mindannyiunknak a jelenre kell összpontosítanunk, majd akkor nézünk szembe a jövővel, amikor eljutunk odáig. Számos alkalommal elmondta már, hogy az elnökkel beszéli majd meg a jövőjének kérdését. Ki kell hangsúlyoznom, hogy a kapcsolat közte és a klub között igazán idillikus. "

A Juventus mesterét, Massimiliano Allegrit is évről évre szóba hozzák más klubokkal, köztük például az Arsenallal is. 

"Úgy gondolom, hogy a kezdeti általános szkepticizmus után Allegri megmutatta, hogy nem csak a Juventushoz méltó, de a legjobb edzők egyike. Beszélhetünk az általa elért eredményekről, vagy arról, amire képesnek mutatkozott. 

Ez a kapcsolat nagy közömbösséggel indult, azonban ma bárhova is megy, a klub és a szurkolók részéről is nagy elismerést kap, ezért úgy gondolom, hogy biztosan folytatni fogja.  

A Napoli jobb játékot nyújt? Úgy gondolom, hogy a végén az számít, hogy ki lesz a győztes. A jó vagy a rossz játék másodlagos kérdés, amely különböző tényezőkkel függ össze. 

Úgy hiszem, hogy a végén kezet kell ráznunk a Napolival, mert bárki is lesz a győztes, rászolgált, függetlenül attól, ki játszott jobban. Amennyiben győznek, azért győznek, mert több pontjuk lesz nálunk.

Az egymás elleni mérkőzés fontos lesz, de úgy gondolom, hogy még rengeteg pont szerezhető mostantól a szezon végéig. Gyakran a könnyű meccsek, amelyeket az emberek biztosnak vesznek, bizonyulnak nehéznek, s váratlan eredményeket hoznak."

Gonzalo Higuaín versenyt fut az idővel, s egyelőre hatalmas kérdés, hogy bevethető lesz-e Londonban, a Tottenham Hotspur elleni visszavágón.

"A rúgás, amit kapott, igazán kellemetlen. Csontsérülésről van szó, ami különös körültekintést igényel az orvosi stáb részéről, ezért azt mondhatjuk, hogy a megfelelő és logikus óvatossággal kezeljük a visszatérését a pályára, azonban a sérülése nem komoly. A legjobb módon kívánjuk kezelni ezt a sérülést, s amennyiben várnunk kell, várni fogunk az esetében."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5613708626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2018.03.01. 23:14:05

Emre Can esetében egyre komolyabban felmerül a Real Madrid elsősorban a spanyol és angol sajtóban.
Már az olaszok sem veszik biztosra a leigazolását és a jövő hét elején személyes találkozó lesz Marotta és az ügynöke között.
Az ő alternatívája valószínűleg Fabinho.

A Darmianos rész röhejes és megalázó a Juventus szempontjából.
Az én részemről óriási csalódás kezd lenni a komplett vezetőség ténykedése.
A nyári mercatót hatosra értékeltem, de utólag kb. 4 pontot ért.
Nem tudom minek kell történnie, hogy észbe kapjanak a Juventusnál és úgy általánosságban az olasz labdarúgásban, hogy az élfutball rohamosan elhalad mellettük.
Nagyon örülnék, ha sikerülne kiejteni a Tottenhamet és sikerülne olaszban is tarolni, de hosszabbtávon lehet, hogy az idei év buktája változtathatna a klub politikáján.
Kicsit kétes érzéseim vannak jelenleg, de semmiképpen nem szeretném látni, hogy a Juventus szenved.
Sajnos jelenleg semmi identitást nem látok a klubnál. B kategóriás 30 feletti külföldi játékosok, spirito nélkül.
Allegri is tehet a helyzetről, de Marotta és Agnelli nyakig benne vannak.

west30 2018.03.01. 23:59:56

@Rikoo: Teljesen egyetertek veled,nagyon kellene a Juventusnak egy megujulas.

venember83 2018.03.02. 07:55:34

"Másik játékost keresünk majd"? Marha jó, hogy majd keresi a vezetôség. Egyfajta ismétlôdô motívum a klubnál, hogy A, B, C kategóriás lehetôségek merülnek fel, aztán mégis sok esetben az ábécé feléig visszalépnek az átigazolásért felelôs személyek az átigazolási idôszak közepére/végére. Nagyon sajnálatos és lehervasztó jelenség ez, és szerintem a csapat számára is, nem csak a szurkolóknak.

pedronegroo 2018.03.02. 09:38:03

Marotta-val való bármiféle interjúnak az égvilágon semmi értelme! Mindig ugyanazt mondja, ez egy ki...szott droid!

Knob 2018.03.02. 10:02:32

@Rikoo: Nagyon jókat mosolygok mostanában a hozzászólásokon. Emlékszem, hogy még tavaly szeptemberben, mikor egy hozzászólásomban megjegyeztem, hogy Mario Mandžukić és Blaise Matuidi nagyon gyengék, mindenki (talán 1-2 ember nem) lehurrogott és kikiáltottak egy hozzá nem értő, gyengén látó embernek. Ezt elfogadtam. Mikor egy kicsivel később Mattia De Sciglio esetében megjegyeztem, hogy szerintem nem annyira rossz, mint elsőre tűnik, na akkor kaptam az ívet rendesen.

Most az elmúlt 1 hónapban a helyzet a következőképpen változott:

- A Mattia De Sciglio-val kapcsolatos hozzászólások 75-80 % arról szól, hogy tényleg nem olyan rossz, Stephan Lichtsteiner-hez képest pedig egyenesen jó játékos.

- Egyre többen (azok is, akik tavaly lehurrogtak!) belátták és alátámasztják azon észrevételeimet (akár úgy beállítva, mint saját megfigyeléseiket), hogy Blaise Matuidi és Mario Mandžukić....nem tudom szépen megfogalmazni, úgyhogy inkább nem írom le.

Ezeket most csak azért írom le, mert hozzá tartozik a tavalyi átigazolási témához, hiszen akkor Blaise Matuidi, itt a hozzászólóknál egymaga testesítette meg az elmúlt 10 év legjobb 3 középpályását. Persze nem vagyok biztos benne és nem fogom vissza keresgetni, de azt hiszem Te is ezek az emberek között voltál. Ha nem akkor elnézést kérek.

A végére pedig csak egy kérdés maradt, ami mindenkinek szól: Ki nem ért a focihoz?

Juventino86 2018.03.02. 10:10:19

@Knob: Mivel tőlem sosem kaptad az ívet, válaszolok. Mandzukic sajnos tényleg nagyon gyenge szezont fut, ezen kár lenne vitatkozni. Abban is osztom a te véleményedet, hogy DS egyáltalán nem olyan vészes, mint ahogy várni lehetett.
Amiben más véleményen vagyunk, az Matuidi. Nem mondom, hogy világklasszis játékos, de rengeteget melózik a középpályán, és felér a támadásokhoz is. A befejezések aztán nem igazán jönnek össze, de a jelenlegi középpályánkon Pjanic után egyértelműen ő a legjobb. Szóval Matuidi szerintem egyértelműen jó igazolás volt.

mpite 2018.03.02. 10:27:06

@Knob: Nem voltam benne a "vitában", szóval attól a résztől eltekintve pár észrevétel, hogy én hogyan látom ezt az egészet:

- De Sciglio Lichtsteiner mellett kb Messinek tűnik, de szerintem ez leginkább utóbbi kritikája és nem az előbbi dicsérete. Elképesztő, hogy a Juventusnak sok-sok éve nincs beadni képes jobbhátvédje. Az olasz sérülékénységéről akkor még nem is beszéltem. Ha erre idehozzák Marottáék Darmiant, egy lépéssel sem leszünk előrébb.

- Akik most szidják Matuidit és Mandzukicot, kb az egész csapatot szidják és nem alaptalanul. Mindenki játéka nagyon látványosan visszaesett, számomra olyan, mintha motivációs problémák lennének a csapat háza táján, plusz ugye a sérülések is nagyon megnehezítik Allegri dolgát. Én nem gondolom, hogy ők nagyon lefelé lógnának ki a csapatból, mert egyszerűen mindenki szar mostanában. Ha azt nézzük, hogy Mandzukic milyen teljesítményre volt képes tavaly, amikor Allegri az ő 110%-a miatt kellett, hogy taktikát váltson, vagy hogy Matuidi milyen motiváltan érkezett ide és játszott a szezon elején, egyértelműen látszik, hogy mikre lennének ezek a játékosok képesek.

Juvegaspy 2018.03.02. 10:29:07

@Knob: Jolvan ugyes vagy.
Orulsz?

Alex8610 2018.03.02. 10:58:19

@Rikoo: Egyetértek, hasonlóan látom enis viszont azt ne hidd hogy egy esetleges idei kupa nélküli buktaval változna is bármi.Siman ki lehet magyarázni és teljesen jogosan mondhatnak hogy ez egy ilyen év volt. 6scudetto 3olasz Kupa 2Bl döntő. 13pont előny a bajnokságban úgy hogy 1meccsel kevesebbet játszottunk a Napoli idén kimagaslóan szerepel mindig nem nyerhetunk a BLben benne van a szerencse faktor is minden évben nem dontozhetunk Olasz Kupa meg egy meccsen bármi megtortenhet ráadásul eza Milán kezd magára találni Gattuso irányítasaval.Kesz ennyi megvan magyarázva.

Knob 2018.03.02. 11:01:22

@Juvegaspy: Igen. Köszönöm a dicséretet.

Knob 2018.03.02. 11:15:46

@mpite: Én egy kicsit (ha bele akarnánk menni a részletekbe) máshogy látom.

Blaise Matuidi-tól mást várni, vagy jobbat nagyon naiv dolog volt. Ő ennyire képes és pont. A befejezései mondjuk engem pont nem érdekelnek, mert az nagyon nem lenne a dolga. A haszontalan felfutásai és az, hogy gyakorlatilag nem tudja átvenni a labdát...na ezek már zavaróak. Ha jól tudom, Ő elvileg egy védekező szellemű középpályás lenne. Na most lehet, hogy a taktika áldozata, vagy csak Allegri és Ő maga is többet gondol a teljesítményéről, de a védekező munkájából eddig nem sokat mutatott, úgyhogy arról nem is tudok nyilatkozni. Passzolni sem tud, bár ez mostanában mindenkire igaz a csapatból.

Mario Mandžukić pedig tavaly azért tűnt olyan nagyon jónak, mert évekig nem volt szélsőnk. Szó szerint nem volt egy darab sem. Ő pedig stabilan ott szaladgált a bal oldalvonal mellett, rendíthetetlenül, mert nem volt más választása. Sem neki, sem Allegrinek. Tudta, ha nem csinálja, akkor viszlát. Az Ő esete egy kicsit nekem olyan, mint Stephan Lichtsteiner esete Dani Alves-sel. Amíg nem jött más, addig Stephan Lichtsteiner jó volt. Vagyis annak tűnt. Aztán jött Dani Alves és észrevettük, hogy mégsem jó. Na most Stephan Lichtsteiner idén is és tavaly is pont ugyanazt csinálta, mint 3-4 éve, csak már látunk alternatívát mellette. Most pedig végre vannak igazi szélsőink szeretett csapatunkban, akik tényleg hasznosak lehetnek azon a poszton és nem csak aggatnak, ténferegnek.

mpite 2018.03.02. 11:39:23

@Knob: Én tökre nem így látom, de ezért szép ez a sport. :) Viszont ilyenkor érdemes segítségül hívni a statisztikákat, hogy a szubjektív vélemények helyett (mert eddig mindkettőnké az volt) számszerűsíthető adatok alapján alkossunk véleményt. Én a Whoscoredot néztem most meg, ez alapján ez a helyzet:

Matuidi mérkőzésenkénti szereléseinek átlaga 1,5. Ez nem kiemelkedő egy középpályás esetében, a Napoliban pl Jorginhonál ez a szám 3,5. Viszont ez a 1,5 a Juventus középpályásai közül a legmagasabb szám. Visszafelé haladva a középpályások közül: Sturaro 1,4, Bentancur 1,3, Pjanic 1, Marchisio 0,6, Khedira 0,3 (ez nevetséges, bő három meccsen egy tackle...). Ahogy végignéztem a Serie A élmezőnyét, minden csapatban van legalább 1, de inkább több olyan játékos, akik ennél jóval többet szerelnek. Megintcsak azt tudom mondani, hogy a Juventusban jelenleg mindenki mélyen a tudása alatt játszik, de Matuidit kipécézni szerintem nem megalapozott.

Mandzukic esetében egyetértünk. Én nem azt mondtam, hogy ő egy jó szélső, mivel ő nem szélső. Ugyanakkor a védekező skilljeivel, a fáradhatatlan robotolásával neki ezt sikerült elfelejtettnie, a támadások inkább a másik oldalon futottak ő meg odaért a kapu elé, amikor kellett és kirobbanthatatlan volt a csapatból. Ebből most kb semmit nem látunk tőle, lényegében kiveszett belőle az, ami tavaly a csapatban tartotta. Centerként kéne próbálkozni vele szerintem, hátha magához tér, de ezt nem az én feladatom megítélni. Ahogy mondod is, végre vannak igazi szélsőink a csapatban, a baj az, hogy Douglas Costát kivéve mind sérült...

pedronegroo 2018.03.02. 11:44:01

@Rikoo: Nem fog változni semmi mivel nincs is ok amiért változzon. Évek óta ugyanilyen szarul játszunk, évek óta ugyanennyi a sérült. A bajnokságot meg nem elbukjuk mert igazából jobbak is vagyunk mint tavaly csak most van egy még jobb a Napoli. A BL-ben pedig egy Porto-formánkívűliBarca-Monaco vonalon most is elmennénk a döntőig. Pechünkre a Spurs most formában van, nem lehet mindig szerencsénk a BL-ben már pedig oda az is kell. Olasz kupában most is vagyunk. Szumma-szumma ugyanaz van mint évek óta.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása