Allegri: „Nem lehet szó semmiféle BL-megszállottságról”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_portre.jpgMassimiliano Allegri a Juventust kissé átalakítja a Torino elleni meccsre, mivel nem számíthat Mario Mandžukić és valószínűleg Federico Bernardeschi játékára, azonban egyúttal figyelmeztetett bármiféle BL-megszállottság ellen.

A Juventus holnap kora délután a Torino ellen lép pályára a városi derbin.

„Jövő héten mindenki elérhető lesz Juan Cuadrado kivételével.” - kezdte a sajtótájékoztatót a mester.

„Mario Mandžukić lázas volt, így hazaküldtem. Federico Bernardeschi izomproblémát jelzett tegnap az edzésen, így a keret részét képezi, azonban az ő helyzetét még ki kell majd értékelnünk. Amennyiben Federico Bernardeschi nem játszhat, akkor valakit találnom kell a támadósorba. Rendelkezésünkre áll Rodrigo Bentancur, Alex Sandro és Stefano Sturaro. Valakit csak találunk.

Paulo Dybala jó állapotban van, azonban nem annyira, hogy kezdő lehessen. Valószínűleg képes félórát futballozni. Jövő héttől Blaise Matuidi is elérhető lesz. Megerősíthetem, hogy a középpályán Miralem Pjanic és Sami Khedira fog kezdeni, de még nem tudom, hogy ki lesz a harmadik.

A terveknek megfelelően holnap Gigi Buffon pihenőt kap, és majd az Olasz Kupa elődöntőjének a visszavágóján áll ismét kapuba az Atalanta ellen. Tehát Wojciech Szczęsny lesz a kezdő.

Jól tudtuk, hogy várhatóan ezen a két, Tottenham és Torino elleni meccsen nem sok játékos fog rendelkezésre állni, de felkészültünk erre.

A Torino nem kapott gólt hazai pályán Walter Mazzarri kinevezése óta, így rendkívül szilárd csapat lesz az ellenfelünk. A derbi mindig kulcspillanata a bajnoki szezonnak. Továbbá a három pont révén a Napoli közvetlen közelségében maradhatunk.”

A Napoli egyértelművé tette, hogy mit is tekint prioritásnak, hiszen a csütörtöki EL-meccsen korántsem a legjobb csapat lépett pályára.

„Az európai meccsek mindig nehezek, a Napoli pedig egy nagyon jó csapattal került szembe, amelyik gondokat okozott nekik.”

A Juventus sem lehet túl büszke a legutóbbi európai fellépésére, hiszen hazai pályán 2-0-ról döntetlent sikerült elérni a Tottenham Hotspur ellen.

„A továbbjutási esélyeink pontosan ugyanakkorák, mint az első meccs előtt. Sokat hibáztunk a meccs során, hiszen a sikeres passzok százaléka 55 százalék körül volt, míg ez általában 70 százalék körüli. Mindazonáltal a Tottenham évek óta a Premier League egyik rendkívül hatékony csapata erős védősorral és egy kiváló csatárral. Nem egyszerű ellenük futballozni.

A Bajnokok Ligáját nem szabad megszállottsággal megélni, mert megszállottként soha nem lehet nyerni. Szerintem a Juventus kapcsán mindenkinek nagyon büszkének kell lennie, hiszen stabilan Európa tíz legjobb klubja között vagyunk.

Motivációként kell megélnünk azt, hogy Európa legjobb csapatai ellen léphetünk pályára, és soha nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy a továbbjutás kérdésében ezekben a helyzetekben könnyen dönthet az, hogy a labda 5 cm-rel egyik vagy másik irányba kerül.

Most az a fontos, hogy a bajnokságra és az Olasz Kupa elődöntőjére koncentráljunk, mivel még hosszú az út a március hetedikei visszavágóig.

A Torino jó futballt játszik, és kevés lehetőséget engedélyez az ellenfélnek, szóval a meccset adott incidensek és rögzített helyzetek fogják eldönteni. Walter Mazzarri saját ötleteket valósított meg, és karrierje során mindig jó eredményeket szállított. A derbi mindig derbi, szóval a körülményektől függetlenül kemény meccsre számítok.”

A Napoli mestere ismét szót emelt a sorsolás miatt, mondván, hogy a BL prioritást élvez az olasz bajnokság rendezői számára, azonban Massimiliano Allegri nem sokat foglalkozott kollégája kifogásaival.

„Mindig adott a nyomás, mivel ha a tabella első helyezettje előtt játszik a csapat, akkor nyomás van az együttesen, hogy megszerezze a három pontot, ha viszont az első helyezett után játszik a csapat, akkor nyomás alatt kell tartani a lépést az első helyezettel. Ez olyan, mint amikor a kutya a saját farkát kergeti.

A globális futballvilág részét képezzük különböző meccsekkel különböző napokon a TV-s közvetítési jogoknak megfelelően. Ha nem tetszik a helyzet, a harmadosztályú Lega Pro csapatainál is lehet dolgozni, ahol 15 naponta vannak meccsek.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7713676916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya10 2018.02.17. 17:13:05

Igen kérlek kínozz még Khedirával ajjj ez a bitang jó horvát szélső is most esett ki amikor élete formáját tolja pedig tuti kezdett volna. Folytasd Allegri ne hagyd abba...

venember83 2018.02.17. 17:15:41

„Szerintem a Juventus kapcsán mindenkinek nagyon büszkének kell lennie, hiszen stabilan Európa tíz legjobb klubja között vagyunk.

Motivációként kell megélnünk azt, hogy Európa legjobb csapatai ellen léphetünk pályára...”

Furcsa ezeket a szavakat olvasni a Juve kapcsán. Én eddig azt hittem, hogy a BL-győzelem a cél, meg a szűk európai elitbe kerülés. De hát akkor lófütyit, inkább örüljünk annak, hogy nem zúgott ki Olaszország első számú csapata a csoportból a harmadik vagy negyedik helyen.

jeneiPALI 2018.02.17. 17:22:58

Esküszöm sturárot szivessebben nézem mint alibista khedirát.kezdem megutálni Allegrit is ez miatt, lehet lerugják a berbert akkor nem kell néznunk máskulomben ö kezd ha az ég leszakad akkor is , nemsemmi ez amester viheti jövöre magával a nöjét is ha megy khdira szeméjébe

Juvegaspy 2018.02.17. 18:05:43

Az uccso mondattal gyonyoruen odaszurt Sarrinak.
Khedira allando jateka mar mar komediaba illo a baj csak az h senki nem nevet.

pott70 2018.02.17. 18:26:18

@venember83: Nagyot változott a világ a csapat háza táján,a tavalyi évhez képest.Legalábbis a kommunikáció nagyon más.Tavaly még egyértelműen europa 3-4.legerősebb csapataként emlegettek minket,idén már a legjobb tízről beszélünk,sőt örüljünk ennek is.A keret egyben tartásáról volt szó,és Agnelli még sztár igazolást is ígért.Hát,sztárok távoztak ugyan(Bonu-Alves),viszont maximum jónak mondhatóak érkeztek,és nem posztra,hanem ahova sikerült olcsón.A világ meg úgy elment mellettünk,hogy csak kapkodjuk a fejünket.Az idén majd még lelép Sanyi meg Dybala,és esélyünk se lesz őket megfelelően pótolni(nem is szokás egyébként),az elit meg egyre távolabbra kerül..
Huh,remélem,tök hülyeségeket firkálok itt össze,aztán közben bl-t nyerünk,meg minden,és oktatjuk majd a világot..

I love JU 2018.02.17. 19:36:36

"Ha nem tetszik a helyzet, a harmadosztályú Lega Pro csapatainál is lehet dolgozni, ahol 15 naponta vannak meccsek.” ez dúrva :D

2018.02.17. 19:41:54

Jelenleg úgy néz ki, hogy ha kiválogatnák Messi, Vidal és Pirlo DNS-éből a legjobb "futballista-géneket" és holnap abból megszületne 28 évesen (8 év rutinnal és ereje teljében) a szuperfocista, aki egy KÖZÉPPÁLYÁS és mindenáron a Juventusban akarna focizni, neki is csak a pad maradna Khedira mellett...

2018.02.17. 19:46:43

@Juvegaspy: Nem nevet senki, mert ez már tragikomédia...

Apuleius 2018.02.17. 19:50:38

Vajon minek kellene történnie ahhoz, hogy Khedira kikerüljön végre a kezdőcsapatból?

Juvegaspy 2018.02.17. 19:56:01

@Apuleius: par honapja meg en is gyartottam elmeleteket h biztos kihajtja a belet edzesen vagy valami de ezt mar en sem ertem.
NEM letezik hogy Allegri nem latja h mit muvel az utobbi 3meccsen.

The king of alibis 2018.02.17. 22:33:42

Én így kezdenék

Szczezny - DS, Rugani, Benatia, Asamoah - Betancur, Pjanic, Marci - Costa, Higany, Sandro

epaska 2018.02.17. 22:39:24

@Apuleius: Allegri távozása/Khedira visszavonulása

CsJuve 2018.02.18. 06:58:51

@The king of alibis: 352 Ben még el is tudnám képzelni amit írtál.
DS, Rugani, Benatia
Asa, Benta, Pjanic, Marci, Sándor
Costa, Higu. Bár kicsit védekezô felállás lenne, de egy próbát megérne. A kp stabil lenne az tuti.
Sándort nem tudom elképzelni Higu mellett támadóként ahogy írtad...

Tomy81 2018.02.18. 10:36:04

Erre tippelek:
DS-Benatia-Chiellini-Sandro
Pjanic-Matuidi
Costa/Berna-Dybala-Mandzu/Costa
Higuain

Sztovicska 2018.02.18. 10:58:26

@Apuleius: pontosan ez merült fel bennem. Pontosabban hogy hány európai szintű kp-t kell igazolni hogy végre kiszoruljon a kezdőből? Tisztelem Allegrit mert zseniális edző és brutál nagy taktikus. De komolyan nem értem hogy hogy nem látja hogy khediránál csak sturaro gyengébb a középpályán. Marchisio, matuidi, bentancur. Tényleg nincs jobb? Kiváncsi vagyok kan imre kiszoritja e bár kezdek félni hogy nem

venember83 2018.02.18. 11:17:45

@Sztovicska: Can fiatal, előtte a jövő, nincs miért siettetni a beépítését, jó lesz neki Sami-csere szerep a padon egyelőre. Amúgy a láthatatlan német középpályás másfél hónapja kirobbanthatatlan a csapatból.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1850) bajnokság (3373) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (856) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1646) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2426) meccsek (4141) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása