Allegri: „Jobban kell játszanunk”

allegri_massimiliano_instrual.jpgMassimiliano Allegri a Fiorentina elleni 2-0 arányú győzelem után arról beszélt, hogy csapatának a Tottenham Hotspur ellen jobb teljesítményt kell majd nyújtania.

A Juventus Federico Bernardeschi és Gonzalo Higuain egy-egy góljával szerezte meg a győzelmet péntek este, azonban a mérkőzés a vitás helyzetektől sem volt mentes, mivel a Fiorentina tizenegyesét visszafújta a játékvezető a VAR rendszer felülbírálatával, mivel a Giorgio Chiellini kezezése előtt leshelyzet vagy Alex Sandróval szembeni szabálytalanságot vélt felfedezni a felvételeken.

„Nem volt egyszerű folyamatosan koncentrálni. Gratulációt érdemelnek a srácok és a Fiorentina csapata.” - mondta a mester a Premium Sport számára.

„Jól kezdtük a meccset, azonban nyomás alá helyeztek minket. Túl sokat játszottunk a széleken, ezzel pedig segítettük az ellenfelünket. Kockázatokat vállaltunk ellenük néhányszor, amelyek nyomán gólt kaphattunk volna, az első félidőt pedig ebben a helyzetben úgy kellett lezárnunk, hogy ne kerüljünk hátrányos helyzetbe. A második félidő különbözött az elsőtől.

A meccsek nem ugyanolyanok. Előfordulhatnak ködös pillanatok. A csapat jól teljesített, Dias kapufája egy kontratámadásból született, amely előtt mi hibáztunk. A második félidőben nem szenvedtünk túlságosan. Tudtuk, hogy milyen nehézségekkel kell szembenéznünk, hiszen fiatal és jó minőséggel rendelkező csapat volt az ellenfél.

Amikor a Fiorentina elkezdett védekezni, akkor a Juventus jól játszott. Gratulálnom kell a srácoknak mindazért, amit tesznek.

A Napoli az ellenfelünk, akik most mögöttünk vannak, de nem veszíthetjük szem elől a nehézségeinket.

Douglas Costa? Véleményem szerint a középpályán emberfölényes helyzetbe kerültünk a beállását követően. A hozzá mérhető játékosok révén nyitottá válik a küzdelem.

A tizenegyes? Én csak a bíró döntésére vártam, neki kell ezt megtennie, és volt már ilyen esetre néhány példa. Sokáig kellett várni, azonban szerencsére a tizenegyesre nem került sor. Ezt követően elkezdtünk jobban védekezni.

Hogy megértettem-e a bíró döntését? Nem volt egyértelmű, mintha szabálytalanságot láttam volna előtte. A játékvezetők sokkal figyelmesebbek a videofelvételek nyomán. Csak annyit tudok, hogy ott álltam és vártam.

Federico Bernardeschi kulcsfontosságú lehet a Tottenham elleni meccsen? Meglátjuk, először vissza kell nyernünk a frissességünket. Jó lenne továbbjutni, de mindenképpen óvatosnak kell lennünk.

A Spurs kiváló technikával rendelkezik, viszont a Bajnokok Ligája meccsek általában szorosak. Kötelezően jobban kell játszanunk.

Paulo Dybala visszatérésének az időpontja? Paulo a többiekhez képest eltérő edzésmunkát végez, de reméljük, hogy számíthatunk a játékára. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, mivel az ő esetében nem vállalhatok kockázatokat, hiszen rendkívül fontos játékosa a csapatnak, és a lehető legjobb állapotban van rá szükségünk.

Négy játékosunk sérült, de nem siettethetjük a visszatérésüket, hogy aztán még hosszabb időre kiessenek a keretből.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1113651190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya10 2018.02.10. 10:36:56

Az első bekezdésnél annyit javítanék h a Tottenham ellen jobban kell majd :)

Zoltan Hervay 2018.02.10. 10:40:52

Khedira tegnap tul gyenge volt semmit sem jatszot ès levette marchissiot aki legalàb labdàkat szerzet.Bentancur ès duglas costa beàllàsaval sokat javult a jàtèkunk reméllem bentancur több lehetösèget fog kapni.

jeneiPALI 2018.02.10. 10:42:07

Szar játék volt az elsö félidöbe amásodikba valamivel jobb, remélem az Angolok ellen kitalál valamit mert ez édes kevés lesz ott! Forza Juve,

jeneiPALI 2018.02.10. 10:43:58

Khedirával és Lighti vel minusz 2 emberrel vagyunk de föleg a berber kebabos egy foritot nem ér erre fent hagyja 10 emberrel vagyunk ha ö játszik , multkor egy szar Sass ELLEN JÓ VOLT DE HA AZ ELLEN JÓ AKKOR Ö NULLA

malloy_ 2018.02.10. 11:05:21

Sami Khedira #FiorentinaJuve 0 tackles, 0 interceptions, 0 shots & just 16 passes completed (Buffon had 20 ffs!)via @StatsZone

Patricco 2018.02.10. 11:11:13

Khedira jol jatszott mester igaz? Nyugtass meg h o jatszani fog a Spurs ellen!

Zsolt16 2018.02.10. 11:14:23

@malloy_: De a passzsávokat biztosan szépen zárta. Sajnos statisztika nincs róla, de kétség sem férhet ahhoz, hogy hasznos volt.

Juvetto 2018.02.10. 11:16:27

Néhány stat még:

- Minden versenysorozatot tekintve az utóbbi 16 meccsünkön egyetlen gólt kaptunk.

- Csapatunk zsinórban a 26. idegenbeli Serie A meccsen szerzett legalább 1 gólt.

- Giginek a tegnapi volt az 500. bajnokija a Juventusban (beleértve a 37 Serie B-s meccset is).

- Higuaín tegnap az 50 gólját szerezte Juve mezben.

I love JU!

Juvegaspy 2018.02.10. 11:41:30

Nem tartozom a Khedirat szidok koze de azert ez felhaborito ha Allegri nem veszi eszre h tnap semmit nem csinalt.
Igaz igy hibat sem vetett :)

Rikoo 2018.02.10. 11:45:08

@Juvegaspy: Furcsa ez a Khedira kérdés amúgy, mert az egy dolog, hogy a statisztikák szerint nem csinál semmit illetve mi is mind úgy látjuk, hogy csak alibizik és kíméli önmagát DE a Juventus, mint csapat stabilabb akkor mikor ő a pályán van, mint amikor nincs.
Persze nézőként jobb lenne egy Vidalhoz hasonló önfeláldozó játékost látni helyette..

Juvegaspy 2018.02.10. 12:15:32

@Rikoo: A problema hogy a mester nem kovetkezetes..pl ha Bentancur hozna le egy ilyen meccset garantaltan nem mehetne a palya kozelebe 3 honapig

venember83 2018.02.10. 12:30:24

@Mitya10: ezt részleteznéd, kérlek? Sajnos nem értem, valószínűleg nálam van a rendszerhiba. :)

Apuleius 2018.02.10. 12:32:15

@venember83: Tényleg volt benne egy fogalmazási hiba, amit Mitya10 kolléga vett észre, csak időközben javítottam :-)

venember83 2018.02.10. 12:51:01

@Apuleius: így már értem. Nem zárom ki természetesen, hogy volt, csak én már javítás után hiába kerestem a bugot. Köszönöm a javítást és az észrevételt.

2018.02.10. 13:07:24

Fontos győzelem volt. Bernának, Chiellonak elismerésem, de Marci is jól játszott, meg még páran. Khedirát fél óra után találgattam, hogy pályán van-e egyáltalán...

@Juvegaspy: ez tény. Aki nem csinál semmit, az hibázni sem tud. :-P

@Rikoo: ebben a stabilitás dologban teljesen biztos vagy?

2018.02.10. 13:13:58

Az egyetlen gondunk az,hogy hiába épül fel Dybala,a legerősebb támadósorunk kb sose fog együtt játszani...Bernardeschi-Dybala-Costa-Higuain. Ebben így lenne kreativitás,sebesség és gólok. Szerintem a világon nincs még egy olyan hülye,aki ezt a sort megbontja Mandzukic vagy Cuadrado miatt,illetve van egy ilyen,pont ő az edzőnk. Ő az edzőnk,aki Khedirát nem bírja kihagyni,pedig tegnap gyakorlatilag semmit nem csinált,továbbra is tartom magam ahhoz,hogy ebben a keretben sokkal jobb és eredményesebb játék is benne lehetne,ha hagyná a góré,de őt ismerve erre sosem derül majd fény!

venember83 2018.02.10. 13:18:29

@fire06: Mandzu és Khedira híján valószínűleg több lenne a lőtt gólok száma, de a szezon elején mutatott formából kiindulva a bekapott gólok száma is jelentősen megemelkedne.

2018.02.10. 13:32:42

@venember83: Amikor Mandzu hajlandó védekezni, akkor tényleg egy erős és meglepően elöl található védelmi vonalat képez, ami az ellenfeleknek akkor is váratlan néha, ha eleve tudnak róla. Sajnos nem mindig van kedve ehhez. De azt azért, hogy Khedira hiányában több lenne a bekapott gólunk ezt ugye csak viccből mondtad?

Rikoo 2018.02.10. 14:05:54

@Juvegaspy: Az a baj, hogy Marci és Bentancur is hiába ügyesek a labdával, de mégsem olyan stabil a védekezés, mint amikor az alibiző tuniszi herceg a pályán van.
Mondom ezt úgy, hogy nálam GIGI mellett Marci benne van a TOP3 kedvencek között.
Kicsit úgy érzem, mintha súlytalan lenne. Én örülnék a legjobban, ha úgy játszana, mint a sérülése előtt.
@Dr. Grant: Biztos vagyok. Talán a helyezkedése miatt vagy foggalmam nincs mi miatt, de mikor a 3 kp. közül egyik az Khedira sokkal kevesebb lehetősége van az ellenfélnek, mintha más játszik ezen a poszton.
Persze, én is örülnék, ha Emre Cant sikerülne leigazolni a helyére. Khedira a jövő szempontjából vagy a rotációban vagy egy MLS csapatban kellene, hogy legyen.

epaska 2018.02.10. 14:06:32

@fire06: Maximálisan khm...Teljesen egyetértek veled!

Zoltan Hervay 2018.02.10. 14:21:31

@Rikoo: szerintem marchissioval èppen az a baj h keveset vàlal inkàb vèdekezik.hiànyolom töle amit jàtszot akkor mikor pirloval es vidal jatszottak.sokkal többet tàmadot ès lötte a kaput.most a mèreg megesz mikor 18 meterrol a kapuval szembe inkàb kipasszolja szèlre.

2018.02.10. 14:26:26

@venember83: Szerintem így, hogy átálltunk a 3 belsőközéppályásos rendsterre Mandzukic balszélen játszatása teljesen szükségtelenné vált. A védekezést megoldja helyette a plusz középpályás, támadásban meg nem sok haszna van a maga 190 centijével a balszélen. Remélem Costát elkezdi gyakrabban játszatni a helyén Allegri, szerintem a legjobb megoldás elöl jelenleg a Costa-Dybala-Higuaín hármas lenne.

2018.02.10. 18:42:05

@Rikoo: Huhh. Nem tudom, de még ha statisztikailag ki is jönne én még akkor is véletlen egybeesésnek gondolnám. Tegnap mintha a pályán sem lett volna és ez nem azt jelenti, hogy csendben tette a dolgát, mert jó ideig nem nekünk állt a zászló. Lehet, hogy felállt védekezésnél ér valamit, de ha lendületből hozza a labdát az ellenfél, akkor érdekes módon ott sincs, nehogy olyan helyzetbe kerüljön, hogy sérülésveszélyes mozdulatba kelljen belemennie. Oké, Sturaronál lehet, hogy hasznosabb (most talán még a szertáros is), Marchisio még nem mer annyit kockáztatni a sérülése óta, de szerintem egyre biztatóbban játszik és talán vissza fog térni a nyár végi játékához, én reménykedek benne. Én egy Matuidi - Pjanic - Marchisio középpályát jobban favorizálnék a jelenlegi helyzetben. De hát a sérülések...

GGábr81 2018.02.11. 08:49:51

@Dr. Grant: Naná, hogy stabilabbak vagyunk. Mindenki jobban koncentrál amikor csak tizen vagyunk. Ééén nem tudom mi a titka, hogy ez mindig játszik, de sajnos míg az eredmények jönnek, addig biztos kezdő marad.

2018.02.11. 13:24:22

@GGábr81: Ez fájt, de lehet benne valami.

Rocky80 2018.02.11. 13:25:16

Akkor csak egy lehetséges: a puszta jelenléte az, ami akár tettek nélkül is pozitívan hat a csapatra.
Olyan ez mint gyógyszereknél a placebo hatás.

babo0410 2018.02.11. 13:43:27

Khedira valóban stabilabbá teszi a kp-t. És ez akkor is igaz, ha éppen úgy tűnik, hogy semmit se csinál. Egyszerűen a pályán való mozgásával lassítja az ellen támadásait. És mivel nélküle gyengébb a kp, így sajnos játszania KELL. Én se szeretem, hogy ennyit játszik, hogy nincsen alternatívája (talán ha lenne helyette vki, akkor összekapná magát), de ez van, jelenleg ezt el kell fogadni. Neki játszania kell, ha nem akarjuk, hogy átrohanjanak a kp-n. Ha Marchisio visszanyeri a régi formáját, akkor majd Khedira helyét remélhetőleg ő veszi át.
Emlékszem, hogy Marchisionak is volt olyan időszaka, mikor csak a védekezés volt a feladata, meg saját bevallása szerint ő volt mindig Pirlo mellett, mert figyelni kellett rá, mert könnyedén ki tudták venni a játékból. Akkor tájt Marcit is rengeteg kritika érte, hogy nulla, eltűnik, ott sincs, minusz egy ember, stb. Pedig a kp stabilitása szempontjából nélkülözhetetlen volt. És valószínűleg Vidal is sokkal kevésbé tudott volna fel, le rohangálni, ha ő nincsen, sokkal több védekezési feladat hárult volna rá.

Génmanipuláltházikecske 2018.02.11. 14:52:13

@babo0410: Lassítja az ellenfél játékát, és a miénket is.
Azt a minimális védekező feladatát is csak szökőévenként teljesíti.

pott70 2018.02.11. 15:45:57

@babo0410: Én Marcitól sose láttam olyat,és szerintem Te se,hogy konkrétan kétszer ér labdához egy félidő alatt,és azok is rossz passzok lesznek.Mert a Fior ellen kb ennyi volt az első félidő Khediránál.Talán egyedül a gyepnek lehetett hasznára,hogy a lassú kocogásával vissza taposgatta a meglazult fűcsomókat..

Rikoo 2018.02.11. 15:57:20

@Rocky80: Furcsán hangzik, de van benne valami.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása