Allegri: „Nem volt jó meccsünk”

allegri_massimiliano_portre_1.jpgMassimiliano Allegri a Bentegodi gyepén nyújtott teljesítményt gyengének minősítette, bár Paulo Dybala két gólt is szerzett, és így remélhetőleg sikerült kimásznia a kisebb gödörből, amibe került.

„Fontos, hogy Paulo ismét betalált. A gól után elkezdett jobban játszani, és kellemetlen pillanatokat élt meg, amikor nem úgy mentek a dolgok, ahogy szerette volna. A szabadrúgásokat is elkezdte egyre jobban végrehajtani. A futballban a pszichológia mindent visz, az önbizalom, pedig kulcsfontosságú.” - értékelt a mester a Mediaset Premium számára.

„Koncentrálni kell, illetve a határozottság is elengedhetetlen. Csak azzal a tanáccsal tudok szolgálni Paulónak, hogy kizárólag a futballal és az általa bejárni kívánt úttal foglalkozzon, és hagyja figyelmen kívül a Leo Messivel vagy Cristiano Ronaldóval való összehasonlításokat. Nincs értelme, hogy erőt vegyen az emberen a szorongás, miközben mindent megpróbál túlcifrázni.

Mindannyian tudjuk, hogy ma este nem nyújtottunk jó teljesítményt. Erős kezdés után a győzelmet kockáztattuk, mivel lelassítottunk, többször elveszítettük a labdát, ebből a szempontból pedig javulnunk kell.

Nem hullajthatunk el pontokat ilyen helyzetekben, különösen mivel a mai győzelem révén elszakadhattunk az üldözőktől, és így magunk mögött tudhatunk egy nagyszerű első félévet.”

A Juventus a második helyen zárja a 2017-es naptári évet, egy ponttal lemaradva a Napoli mögött, miközben a harmadik Inter hat ponttal kevesebbet gyűjtött, mint az Öreg Hölgy, a legutóbbi fordulóban pedig az Inter, a Roma és a Lazio is csak döntetlent ért el.

„Még hátra van 19 mérkőzés, és sok pontot lehet szerezni, ezért előre kell tekintenünk, ott pedig a Napoli található. Csodálatos 2017-es évük volt, lenyűgöző futballt játszanak, és komoly ellenfél a scudetto tekintetében. 18 meccs áll rendelkezésünkre, hogy megelőzzük őket…

A szezon második felére azt remélem, hogy a Juventus versenyben marad mindhárom fronton. Nem egyszerű győzni idegenben, és a második félévben számod idegenbeli meccsünk lesz, tehát a szezon kulcsmomentumai lesznek ezek a meccsek számunkra. Ezekre a legnehezebb felkészülni, de ezek a legfontosabbak is egyben.”

Martín Cáceres nagyszerű gólt lőtt távolról egykori csapatának, ezzel az egyenlítő találattal pedig izgalmassá tette a találkozót.

„Egy elkerülhető gólt kaptunk, miután elveszítettük a labdát. A srácok jól reagáltak, és fontos eredményt szállítottak, azonban a teljesítmény egyértelműen elmaradt a saját elvárásainktól, különösen az első és az egyenlítő gól közötti időszakban.

Mivel Mario Mandžukić lényegében negyedik középpályásként futballozott, a széleken megfogyatkoztunk. Többször elveszítettük a labdát, és számos ellentámadást engedélyeztük a Verona csapatának. Az ellenfél jó formában van, gyorsan futnak, szóval ez veszélyes párosítás volt.

Továbbá a Juventus nem nyert bajnoki Veronában 2001 óta, szóval semmiképpen sem szabad lebecsülni ezt az eredményt. Le akartam hozni Mario Mandžukićot a gól előtt, mivel amikor a helyzet egyszerűnek tűnik, akkor sok esetben mintha készenlétbe kapcsolna, és elkezdene takarékoskodni az energiájával.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5513535849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocky80 2017.12.31. 11:06:23

Végre egy kis kritika Mandzu felé is.

Legközelebb egy Khedira kritikát várok. :D

Bertalan Sanya 2017.12.31. 11:27:41

Ennyi erővel lehetne a közèppàlyàn Mandžukič mert 4-3-1-2 nekem nemigazàn tetszik, szèlen futhatna olyasvalaki, akinek ez a posztja ès Khedira helyett jàtszhatna a horvàt közèpen! Csoda, hogy a mester nem pròbàlta ki kezdőkènt.

pott70 2017.12.31. 11:35:40

Na jóó,de ha tudja a Mester,hogy ilyen lazább meccseken Mandzsu teljesen hasztalan,akkor minek játszatja mindenképpen?Kényszeríti valaki?Nem vagyok egy túlzottan nagy Costa rajongó,de mégiscsak egy igazi szélső!

Juventino86 2017.12.31. 11:39:22

@pott70: Nem is beszélve arról, h Mandzu szinte sose pihen. Azért ő se fiatal már, nem kéne minden meccsen kezdetni.

JuventusFanatikus 2017.12.31. 11:47:59

@Rocky80: Azt hiszem Ő is már megkapta a Sampdoria elleni integetés miatt.

Azt jól teszi Allegri, hogy a nyilatkozataiban tényleg mindenkit egyformán kritizál, kár , hogy ez a kezdők felállításánál annyira ez nem látszik.

venember83 2017.12.31. 11:58:32

@JuventusFanatikus: ennek ellenére Cáceresről ő volt az, aki lemaradt.

ForzaJuve12 2017.12.31. 12:02:48

Én jövőre megnéznék egy ilyen felállást:

---------------------------------------Buffon-----------------------------------------------------------------De Sciglio - Rugani - Chiellini - Sandro-----------------------------------------------------Marchisio - Matuidi - Pjanic----------------------------------------------------------------------Bernardeschi-------------------------------------------------------------------------Dybala - Higuain--------------------------------------

pott70 2017.12.31. 12:11:36

@venember83: Ezt rosszul láttad!Jól zárta tegnap is a passzsávokat,és rengeteg fontos szerelése volt,csakúgy mint mindig az utóbbi időkben!Én is sokáig rosszul láttam,de múltkor Babo megvilágosított,azóta már jól látok,és felismerem Sami zsenialitását!

The king of alibis 2017.12.31. 12:15:47

Egyszer kiállhatnánk teljes létszámban, s nem kellene emberelőnyt biztosítani az ellenfélnek.

Tomy81 2017.12.31. 12:17:37

@Rocky80: Akinek nincs a pályán feladata vagy nincs felé elvárás akkor ott nincs helye kritikának sem.

epaska 2017.12.31. 12:22:02

Pedig Khedira és Mandzukic is remekül fociztak tegnap. Remekül látnak a pályán, technikailag zseniálisak, hihetetlenül gyorsak és robbanékonyak. Mellesleg Khedira világelső beszarásban a horvát pedig mutogatásban. Kurva nehéz lesz a nyáron megtartani őket. Attól félek, ha Marotta bácsi nem tudja őket itt tartani Allegri megorrol és lelép.

CsJuve 2017.12.31. 12:34:21

Sokan még nem látjátok át a Mister céljait és elképzeléseit. Én úgy látom, jogosan; hogy a tavalyi kezdő a prooritás idén is. Azzal a kezdővel bajnokságot nyertünk, bl döntőztünk. Ha a döntőben lett volna Berna, Costa, Pjaca, biztos vagyok benne, hogy nyerünk... Idén annyi változott, hogy újra kell építeni a védelmet. Nekem elnézve Bonu játékát, nem hiányzik... Mostanra a védelem jól muzsikál, hiszen a nagyoktól nem kaptunk gólt. Ez a veronai meg becsúszott, na bumm. Allegri szerintem hatalmas taktikus. Idén több rendszert kipróbált, és lehet fikázni, de mindenhol domináltunk eddig; Nápoly, inter stb. tehát az eredmények őt igazolják. Aki látványos focit akar látni nézzen premier liget, aki gólokat az spanyol, (talán) német, aki taktikus meccseket, az olaszt. Egyébiránt a juve nem rendelkezik világsztárokkal sajnos, így a hosszútávon működő taktikai rendszerrel pótoljuk a győzelmeket. Bárki is távozott eddig ugyan egy az egyben nem lett pótolva, de a játékrendszerbe be tudtunk építeni sok játékost azóta. Elment Vidal, Pogba, Pirlo, DP, Trezegue, Ibra, Zizu, Nedved, Apacs, sorolhatnám. Azonban a győztes mentalitás és játékrendszer soha nem fog változni. Játékosok jönnek mennek, a stílus örök. A juve soha nem lesz reál, barca, akik támadnak és megszórnak mindenkit. Ez az olasz foci. Innen csak a Nápoly lóg ki felfelé. Bajnokság végére kiderül hosszútávon melyik a kifizetődőbb...

Patricco 2017.12.31. 13:01:34

@CsJuve: a Napoli ellen dominaltunk? Max úgy mint egy kiscsapat!

CsJuve 2017.12.31. 13:11:32

@Patricco: Dominálás nem egyenlő a labdabirtoklással. A pályán az történt, amit mi akartunk. A Nápoly nem tudta azt a látványos szép játékot hozni, amit megszoktunk tőlük. Teszem hozzá, ha belementünk volna az adok-kapokba, mi veszítettünk volna...

I love JU 2017.12.31. 13:40:40

@Patricco: kézben tartottuk a meccseet!

2017.12.31. 15:03:36

Kedves Max, én azért örülök az eredménynek. Tényleg nem volt szép meccs, de hát ilyeneket szoktunk eddig is játszani, azok sem szoktak jobbak, vagy szebbek lenni, nem tudom azokban mit lát, amit én nem. Mindegy. Nekem most elég, ha nyerünk. Kezdek beletörődni, hogy a támadó foci az bukó, hiába van hozzá meg a játékosanyag.

@Rocky80: Igen, ahogy @JuventusFanatikus: kolléga mondja. Az után a meccs után komolyan nekiment szóban Allegri Khedirának. Dörzsöltem is a tenyerem, hogy 1-2 meccsen hátha nem látjuk, de semmi sem változott.

@pott70: Neeeeeeeeeeee! Rád rakták a rontást, nem látod már a nyilvánvalót. :-DDD
Én is figyeltem tegnap (IS) Khedira játékát és én egészen mást láttam: jobb hátul 30-40 méterre a kaputól próbált (gyámoltalanul, nem túl meggyőzően) szerelni, nyilván nem sikerült és majdnem helyzet lett belőle a mi kapunknál. @venember83: kollégának igaza van, én is láttam: Cáceres gólja előtt csak kicsi sprint és egy nem túl erőteljes becsúszás kellett volna a mentéshez, de meg sem fordult a fejében. Meg most is többször előresprintelt és ellentámadásnál hiányzott a védekezésnél. Még szerencse, hogy csak egy Hellas volt az ellenfél. Igaz, hogy Higunak ő passzolt és majdnem gól lett, de hálát adtam a sorsnak, hogy nem elé pattant vissza a labda, mert akkor egészen másként is alakulhatott volna a meccs. Nyilvánvalóan kihagyta volna, mert ki szokta. Csak hirtelen, ami eszembe jutott, mert szembetűnőek voltak.

karesssz 2017.12.31. 15:23:01

Nekem most lett elegem Khedirából. Persze hatalmas munkat vegez csak a hatterben jahhh....
Meg aki nemėrt a focihoz az fikazza mert zseni a nemeteknel is kezdo ... jah.. elegemvan belőle. Lusta lomha. Visszahuzza a csapatot. Ėn nemėrtek a focihoz nem ebből ėlek de ezt látom. Nem Juventus szint ės ezzel az emberrel nemfogunk Bl t nyerni soha.

CsJuve 2017.12.31. 15:26:19

@Dr. Grant: Támadó focit Olaszországban csak a Nápoly játszik. Európában látjuk milyen eredménnyel... Ergo nekik sem elég az állományuk ahhoz a focihoz. Mennyiségben lehet megvannak hozzá, de minőségben semmiképp!! Gondoljátok, hogy a mi állományunk elég lenne? Őszintén szólva még a nápolyhoz sem érünk fel támadófoci tekintetében. Részünkről ez a legeredményesebb; a taktikus, csapategységre épülő rendszerfoci, ahol mindenkinek a legjobb jellemzője dominál és alkot egy egészet. Már rég vagyok juve drukker, többé kevésbé mindig ezt játszotta a csapat. Kész sztárokat nagyon ritkán igazoltunk. Nagyrészük az igazolásainkból “senkik” és nálunk lesznek “nagyok”.

Rikoo 2017.12.31. 15:54:56

@CsJuve: Udinese is azt játszik.

2017.12.31. 16:00:08

@CsJuve: hát éppen ez a lényeg. Én is már lassan 22 éve vagyok Juve drukker, de nem emlékszem olyanra, hogy a keret 1-szer is ennyire fel lett volna duzzasztva a támadó, vagy kreatív típusú játékosokkal. Lippi focija nekem teljesen megfelelt, Capellóé azért már kicsit idegesített, de nincs kifogásom az olasz felfogású focival kapcsolatban. Tavaly a barkasz elleni idegenbeli meccs nekem pl. sokkal többet ért úgy, ahogy volt, mint ha 3-2-re nyertünk volna. És így 1 db gólt sem tudtak lőni nekünk 2 meccsen. Én sem azt akarom, hogy ész nélküli támadó focit játsszunk. Ellenkezőleg. Allegrit eddig okos embernek láttam, aki a taktikát is tudja a játékosállományhoz igazítani és azon indokolt esetben változtatni. Azt szeretném, ha már kis túlzással tele vagyunk jó támadó játékosokkal, akkor legyen 1 olyan opció is, hogy a csapat le tudja hengerelni az ellenfelet a támadójátékával, de másik ellenfelet le is tudja védekezni, ha szükséges. Akár lehet ez is a gyakrabban használt taktika felőlem. De csak azt látom, hogy lassan az összes kreatív játékos kikerül a csapatból, mert Allegri nem tud velük mit kezdeni, mert a komoly támadópotenciálá nem áll össze, ez azért csalódás. És azért ez a csapat eredményeiben is meglátszódhat a végelszámolásnál, mert ez a csapat nem lesz alkalmas a sztárokkal teletűzdelt csapatok elleni kizárólagos védekezésre. Ha esetleg meg majd a margit-PSG-barkasz-szintű csapatok ellen kontrázni akarunk, az sem fog menni Khedirával, Mandzukiccsal, Higannyal, mert nem tudnak futni. Én most nem kritikát akarok megfogalmazni elsősorban, hanem szeretném, hogyha Max felkészülne egy irdatlan szo***s elkerülésére, mert a keret nagyjából megvan az eredmények eléréséhez. De ez nem az a "szokásos" olaszos keret, ami a védekezésre lenne alkalmas szerintem.

The king of alibis 2017.12.31. 16:46:17

@CsJuve: egy Nápolyban hol van Dybala, Bernardeschi, Higany, Costa, Cuadrado? Nehogy már azt mond, hogy az Insigne-Mertens-Callejon trió jobb az általam leírt játékosoktól....

Fabio83 2017.12.31. 18:09:10

@CsJuve: a mi állományunk sokkal erősebb, mint a Napoli állománya. A két edző játékfelfogása viszont teljesen különbözik.

Rikoo 2017.12.31. 18:40:36

@Fabio83: Látszódik is, mert a Juventus 48 gólt lőtt, a Napoli csak 42-t.

CsJuve 2017.12.31. 18:44:37

@Dr. Grant: Nagyjából egyetértünk 99%ban

CsJuve 2017.12.31. 18:50:22

@The king of alibis: Nem azt mondtam, hogy jobb az állománya a napolinak, hanem, hogy a támadófocira alkalmasabb. Ha támadófocival akarnánk egy Nápolyt megverni 10:8 szor kikapnánk. A mi keretünk a tipikus olasz focira alkalmas, de arra nagyon.

CsJuve 2017.12.31. 18:57:43

@Fabio83: erősebb igen, a maga rendszerében. Nem csak a két edző stílusa más, hanem a két csapaté is. A nápoli mindig támadófocit játszott más edzőkkel is.

Fabio83 2017.12.31. 19:08:50

@Rikoo: ha arra gondolsz, hogy kevésbé tudatos támadójáték mellett is több gólt lövünk, mint a tudatosabb támadójátékkal, ámde gyengébb állománnyal rendelkező Napoli, akkor egyetértünk. Egyébként ezzel nem azt mondom, hogy ki a jobb vagy eredményesebb edző, azonban a támadójáték sokkal inkább megkomponáltabb a Napolinál.

babo0410 2017.12.31. 20:58:21

@pott70: Volt idén pont elég olyan meccse amikor valóban így volt, és Khedira jól játszott. És ahhoz képest, hogy szerintetek csak azért játszik mert Allegri szerelme 3 gólt szerzett idén.
Elismerem vannak nagyon gyenge meccsei, de voltak jók is.

pott70 2017.12.31. 21:27:27

@babo0410: Hát,ebben nem fogunk egyetérteni,mert szerintem egy se volt.
Konkrétan húsz fillért nem ér a bőre véleményem szerint.
Nem baj ez,nem kell nekünk egyetérteni.Különbözően látunk dolgokat,hát megvitatjuk.

CsJuve 2017.12.31. 21:50:33

@pott70: @babo0410: Emlékszem, mikor anno Pirlo volt Khedira. Mindenki a fenébe kivánta. Nem ismerős nektek?

Fabio83 2017.12.31. 22:12:54

@CsJuve: Most tényleg nem tudom eldönteni, hogy ezt a "Khedira hihehetetlen módon zárja a passzsávokat" komolyan írod, vagy ironizálsz. Remélem az utóbbi!

Ámok 2017.12.31. 22:21:23

@Fabio83: Szerintem már beütött neki a grappa :)

Roli984 2017.12.31. 22:25:30

Egyebként az elsö és második gól előtt is adott Khedira egy kulcspasszot. Nem védeni akarom mert én sem szeretem, de unalmas hogy egyesek minden meccsen ugyanazt böfögik ide.

CsJuve 2017.12.31. 22:34:42

@Fabio83: Nem irónia. Neki ez a skillje. Bármilyen hihetetlen, de tényleg jól helyezkedik. Jópár lehetőséget lezár az ellenfél támadásánál. Nem annyira látványos, de szükségszerű jónéhány ellenféllel szemben.

Fabio83 2017.12.31. 22:43:08

Nos. Hát ezt a "skillt" egy jó megye 1-es játékosnak is tudnia kell, hogy adott pozícióban, melyik passzávot kell lezárni. Ez nem skill, ez alapkövetelmény. A tegnapi meccs első félidejében, valóban az idényének az egyik legjobb teljesítményét nyújtotta. A baj, hogy ehhez a Hellas kellett. Ő véleményem szerint alkalmatlan 4231-ben középső kp.-t játszani -magas szinten. Az ő játéka csak 3 belső kp-ás felállásban lenne lehetséges, ha nem lenne Allegri kedvence.

CsJuve 2018.01.01. 03:54:07

@Fabio83: Alapkövetelmény lenne... Mint a többieknél a labdakezelés, a passzpontosság, a helyezkedés, stb.

GGábr81 2018.01.01. 09:25:37

A 3 tagú kp-n a legjobb osztályzatot Khedira kapta. Legalább is ott ahol én néztem. Persze ez nem azt jelenti, hogy jó volt, de voltak nála rosszabbak is. Lehet a gól előttit a nyakába varrni (szerintem is tehetett volna többet), de Matyika adta el a játékszert (ezt senki nem említi, biztos azért, mert csak Khedirát divat szidni). Bekurt szeretem, de amilyen meccset most nyomott, enyhén szólva jogos a kritika. Több kulcspassza is volt a meccsen (gólpasszt érő átadása is). Magához képest nagyon is jó meccset játszott. Ez persze nem azt jelenti, hogy örülnék, ha ő maradna a kp. Mert bizony szerintem is sokkal jobb játékosra lenne szükség helyette. De ezekből jól látszik, hogy bekerült egy skatulyába és a blogon nem tudják objektívan értékelni. Persze nem mondom, hogy nem szolgált rá a negatív előítéletre, de ebből következik, hogy nem reális képet alkotnak/ alkotunk róla.
Nem akarom védeni, de szerintem az igazsághoz ezek is hozzátartoznak.

Fabio83 2018.01.01. 11:52:32

@GGábr81: úgy van, ahogy írod. A 3 tagú középpályán sokkal elfogadhatóbb a teljesítménye (és persze nem a passz-sávok lezárása miatt:)). Emberileg is korrekt egyébként Khedira, normálisak a megnyílvánulásai. Képességei alapján nem Juve kezdő szint. A gond nem is vele van, hanem hogy Allegri másként kezeli őt (és Mandzukicot), mint a többieket. Ez a bicskanyitogató sokak szemében.

Cannavaro 2018.01.01. 13:40:12

Az az unalmas, hogy mindenkinél előrébb van, és kötelező jelleggel játszik, ha szar(ez a több)ha éppen elfogadható meccse van, mint pl: a tegnapi nem volt katasztrófa, de sok esetben látszott most is, hogy hátráltatja a csapatot, elsősorban támadásépítésben, de ugyanúgy labdaszerzésben is nagyon gyenge!
Marci ettől fél lábbal, sérülten többet tesz oda bármikor, és a leglényegesebb, nagyon ritkán akad el rajta egy támadás! De oké játszon, DE NE FOLYAMATOSAN, úgy hogy ha tolószékkel is, de bent kell lennie a pályán! Ez k.vára irritáló már! Matuidi, kib.ssza a szemünket, amennyivel hasznosabban játszik! Pjanic tudás, klasszisokkal előrébb van, még ha nincs is a legjobb formában, és mindketten mögötte vannak a ranglétrán, így Sami Allegri(Leánykori nevén: Sami Khedira) már nagyon K.rja sokak szemét! Nem kell ezen csodálkozni!!

pott70 2018.01.01. 15:06:27

@Fabio83: @juve1986: Urak!Tökéletesen megválaszoltátok ezt a kérdést.Ennyi!
Amúgy Buék!Mindenkinek!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása