Di Francesco: „Kevés gólt lővünk”

di_francesco_eusebio_fekete_oltonyben.jpgAz AS Roma mestere a szombati rangadó előtti sajtótájékoztatón profihoz méltón figyelmen kívül hagyta a Tuttosport provokálását, azt viszont elmondta, hogy legszívesebben Mario Mandžukićot látná a keretében.

A torinói napilap pénteken a Medhi Benatia, Miralem Pjanić és Wojciech Szczęsny hármasról készült képpel jelent meg, a kép alá pedig azt írták, hogy a játékosok vesztes rómaiakból győztes juventinók lettek.

„Mindenki szabadon kifejezheti a véleményét, amit csak szeretne.” - vette a rómaiak edzője félvállról a szalagcímet.

„Nekünk a pályán kell válaszolnunk, a szavakat elfújja a szél. Elemezhetjük az adatokat, vagy egyéb dolgokat is felhozhatunk, de nekem nem kell a Tuttosport felvetésére válaszolnom.”

A Juventus mestere, Massimiliano Allegri sokkal elismerőbben szólt az AS Roma csapatáról, és vetélytársnak titulálta a rómaiakat.

„Azt hiszem, hogy azt mondta, mi is a vetélytársak közé tartozunk. Köszönetet mondok neki, mivel elismerően beszélt rólunk, és ezt olyan ember mondta, aki tudja, hogyan lehet nyerni. Beszélt számokról, és a mi védekezési mutatóink jók, remélhetőleg szombaton is folytatjuk ezt a sorozatot. Részemről nincs akadálya a kölcsönös elismerésnek, hiszen Massimiliano Allegri nagyszerű mester.

Nagyon fontos meccsre készülünk. Nem mondanám, hogy döntő fontosságú a meccs, azonban pszichológiai tekintetben nagyon fontos lesz.

Jó eredményre kell törekednünk mindenáron, méghozzá egy olyan stadionban, ahol nagyon nehéz feladat vár a vendégekre. Mindazonáltal a csapat identitása változatlan marad. Fontos jel lenne a keret számára, ha Torinóban jó eredményt sikerül elérni.

Hogy melyik játékost fogadnám szívesen a Juventustól? Jó futballistáik vannak, Gonzalo Higuaín halálos tud lenni. Paulo Dybala egy bajnok, szóval könnyű lenne őt mondani, azonban inkább Mario Mandžukić mellett teszem le a voksom. Ő olyan futballista, aki a fizikai jellemzőivel képes teljesen átalakítani a védekező csapat egyensúlyát.”

Amennyiben a horvát csatár bevethető, akkor Alessandro Florenzi lehet az ellenfele, azonban a két játékos között nagy a fizikai különbség.

„Mario Mandžukić mellett szól a fizikai felépítés, azonban Ale már nem először találná magát ilyen helyzetben, hiszen többek között Danilo D’Ambrosio is ilyen felépítésű volt. Mario nagyon jól semlegesíti a jobbról esetleg érkező beadásokat az erejével és az általa megtestesített minőséggel, azonban mi is nagyszerű támadópotenciállal rendelkeztünk Alessandro Florenzi révén. Az összes párbaj esetén vannak pro és kontra érvek.”

Eusebio Di Francesco arról is beszélt, hogy a csapatnak több gólt kellene lőnie, bár azt is elmondta, hogy a Juventus sok esetben 1-0-ás meccsekkel nyerte a bajnokságot, szombat este pedig a legjobb védekezési mutatókkal rendelkező csapat látogat a legjobb támadósorral rendelkező csapathoz.

„A Juventus sokszor szerezte meg a bajnoki címet 1-0-ra nyert meccsekkel. Nekünk azonban javulnunk kell ebben a tekintetben. Amikor az ember ilyen sokszor lő kapura, azonban nem szerez túl sok gólt, akkor javulni kell, és nekünk megvan a szükséges minőségünk ehhez.

Ez mindenképpen kemény meccs lesz, az év egyik legnehezebb meccse, még ha a scudetto évében sikerült is nyernünk Hidetoshi Nakata góljával. Bizonyos feszültség érezhető, mivel az AS Roma hat vagy hét éve nem nyert Torinóban.

Edin Džeko? Óriási akarat tombol benne a gólszerzés tekintetében, azonban a csapat számára áldozatokat is hoz. Nem nyugtalan vagy türelmetlen az elmaradó gólok miatt, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan ismét visszatalál a gólszerzés útjára. Szombaton az Edin Džeko és Gonzalo Higuaín közötti párbaj döntő lehet a meccs kimenetelére.”

Az edzőt természetesen kissé kritizálták a héten, mivel a Torino elütötte a fővárosiakat a továbbjutástól az Olasz Kupában.

„Nem érdekel, hogy mások mit gondolnak, szeretném megváltoztatni ezt a mentalitást, amely nyomán idő előtt ítélkezünk. Szeretnék egy szolid mentalitást létrehozni, és ebben a tekintetben a Juventus lehet példa számunkra, azonban itt nagyszerűbb ezt létrehozni a kiváló szurkolói bázis miatt.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1813518925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BigP86 2017.12.22. 21:41:28

Ő egy nagyon intelligens és tehetséges edző. Kíváncsi leszek meg tudja e lépni a szintet a Roma-nál. Drukkolok neki, hogy odaérjenek a második helyre. :) Első csak a JUVE! :D

The king of alibis 2017.12.22. 21:57:47

@BigP86: már azzal meglépte a szintet, hogy a BL-ből csoportelsőként jutottak tovább

Andris Farkas 2017.12.22. 22:06:56

Amúgy én nagyon bírom őt, ráadásul nagyon jó edző is.

BigP86 2017.12.22. 22:11:09

@The king of alibis: az év vége év végén van. :) de valóban a bl csoportgyozelem valoban szép eredmény (foleg a Romanak) :)

BigP86 2017.12.22. 22:11:33

Allegri után jöhetne!

The king of alibis 2017.12.22. 23:08:42

@BigP86: az, mivel Spallettivel ez nem nagyon sikerült

Watakuki 2017.12.23. 18:33:41

Nahát, egy edző a Rómánál, aki nem a kifogásokat keresi, meg nem hegedűzik stb...

Szimpatikus.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9910) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7437) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása