Allegri: "Dybala, Rugani és Bernardeschi is játszani fog a Genoa ellen"

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato.jpgA Juventus holnap este a Genoa elleni Olasz Kupa-mérkőzéssel folytatja a decemberi menetrendet, s a csapat mestere, Massimiliano Allegri megerősítette, hogy a formáját kereső Paulo Dybala is ott lesz a pályán.

"Két problémás sérültünk is van: Mandžukić tizenhárom öltést kapott, míg De Scigliónak gondja akadt a hajlító-izmával, s figyelni fogjuk őket az elkövetkező napok során. Nehéznek ígérkezik, hogy visszatérhessenek a Roma ellen" - kezdte Allegri a mai sajtótájékoztatót.

"Ami a holnapi meccset illeti, Dybala, Rugani és Bernardeschi is játszani fog. Marchisio is azok közé a játékosok közé tartozik, akik lehetőséget kaphatnak a holnapi meccsen.

A holnapi mérkőzés egy fontos célpontot jelent, hiszen egy olyan sorozatról van szó, amely legalább annyit ér, mint a bajnokság és a Bajnokok Ligája.

Egy olyan sorozat, amelyben a Juventus versenyben van, s amelyet az elmúlt három évben a srácok mindig megnyertek, ezért meg kell próbálnunk a lehető legtovább jutni, s megteremteni a lehetőségét annak, hogy bejussunk a döntőbe.

Ha továbbjutunk, az nagy lökést jelenthet a Roma elleni szombati mérkőzésre, négy nagyon fontos nap áll előttünk holnap és a szombat mérkőzés között a Roma ellen."

Eusebio Di Francesco a Juventus mesterének nagyszerű európai mérlegét méltatta, vajon Allegri is tartogat néhány kedves és udvarias szót kollégája számára?

"Di Francescónak semmi szüksége az én dicséretemre, hiszen nagyszerű munkát végzett a Sassuolónál, ahogyan most is remekül teljesít a Roma kispadján. A római körülmények összetettek és nehezek, azonban ő tisztában van ezzel, hiszen játékosként is megfordult ott. Egy jól összerakott keret, kiváló játékosokkal, s legfőképpen abban a tekintetben nyújtott kiemelkedőt, hogy megteremtette az egyensúlyt, amelynek köszönhetően a Roma csak nagyon kevés lehetőséget hagy az ellenfeleknek.

Ahogyan azt a múlt heti sajtótájékoztatón is elmondtam, a Roma kapusa nem mutat be sok védést, alig volt védeni valója ezeken a bajnoki mérkőzéseken, melyekből ha nem tévedek, öt-hat alkalommal is 1:0-ra győztek.

Nagyszerű mérkőzés lesz, azonban csak csütörtöktől fogva gondolunk rá, s úgy gondolom, hogy az lenne a legjobb, ha a továbbjutással a zsebünkben léphetnénk majd pályára."

Paulo Dybala kiváló formában kezdte a szezont, azonban drámai visszaesést produkált az utóbbi hetekben, hónapokban, így több alkalommal is csak csereként kapott lehetőséget.

"Nem arról van szó, hogy két nap alatt formába lendült volna, de keményen dolgozott, vasárnap pedig jól tejesített, mikor a pályára lépett. A holnapi mérkőzés olyan lesz, mint a többi, olyan, amelyet meg kell nyerni, s talán olyan mérkőzés, amely felszabadítja, hogy újra gólokat rúghasson.

A gól nem jelenthet problémát, Dybala olyan játékos, aki képes 15-20 bajnoki gólt termelni, s ha eljut húszig, már jó munkát végzett. A jellemzői túlmutatnak ezen, ő olyan játékos, akinek a gólszerzés mellett gólpasszokat is teremtenie kell, mert nem csak egy egyszerű befejező, Paulónak nem ez a feladata.

A többiekhez hasonlóan, Paulo is egy intelligens játékos, aki tudja, hogy a holnapi meccs fontos lesz számára és a Juventus számára is. Az elmúlt mérkőzések során más játékrendben játszottunk, ezért maradt ki, ilyen egyszerű. Ha Paulo játszik, azokat az adottságokat kell hasznosítania, amelyekkel ő rendelkezik. Ebben a rendszerben ő középcsatárként tud szerepelni."

Marko Pjaca hosszú kihagyás után készülődhet újra együtt a kerettel, vajon holnap ő is pályára léphet majd?

"Véleményem szerint Pjaca jól teljesíthet középcsatárként, talán egy másik támadó párjaként, mert olyna játékos, aki rendelkezik sebességgel, technikával és beindulásokkal, olyan, aki jól megtalálja az üres területeket. Holnap a továbbjutás a célunk, s ehhez képest kevésbé fontos, hogy Pjaca vagy egy másik játékos szerepel majd.

Napról napra kiértékeljük Cuadrado állapotát. Buffon bizonyosan vesz részt az edzéseken ezen a héten, így nehéz, szinte lehetetlen feladat, hogy ott legyen a Roma ellen. Chiellini bevethető, jól edzett, így holnap akár játszhat is. El kell döntenem, hogy ő vagy Barzagli kapjon-e lehetőséget. Lichtsteiner készen áll, s úgy gondolom, hogy holnap játszani fog. Hogy Pinsoglio is bemutatkozhat-e? Nem, Szczęsny játszik majd."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4713511949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TYUKI 2017.12.19. 15:35:59

Védhetne Pinsnglio!

m.martin91 2017.12.19. 15:39:06

@TYUKI: Azért ne essünk túlzásokba.

pedronegroo 2017.12.19. 16:01:26

Pjaca középcsatárként való szerepeltetését támogatom jól jönne egy kis konkurencia Higunak csak aztán ne 5 perceket kapjon. Amúgy nem szokott felvillanyozni az olasz kupa arra jó hogy játszanak a padosok is egy kicsit de a lényeg hogy ne sérüljön meg senki.

De Sciglio meg ennyit bír? 4-5 meccs aztán irány az orvosi? A Milánnál is ilyen sérülékeny volt?

The king of alibis 2017.12.19. 16:22:28

Mennyire nagyvonalú Mr. Hallegri...

Juvegaspy 2017.12.19. 16:40:27

@TYUKI: had vedjen csak a lengyel..az elmult idoszakban tetszik amit latok tole.

The king of alibis 2017.12.19. 16:45:53

Mi lesz így velünk a Roma ellen? 3 szeretőjéből 2 sérült. Marad Nyihahaha. Így nehéz lesz nyerni.

Mitya10 2017.12.19. 16:46:11

Most komolyan 1 szaros kupa meccs kellett megint hogy olyanok is szóhoz juthassanak akiknek alapjáraton a kezdő 11 részét kéne hogy képezzék? Ezek Sturaro Khedira Barzagli Lichti meccsek nem Dybala Berna Rugani !!! Rugani és Berna különösen érezhezi a bizalmat a "mestertől". Ez a nyilatkozat és felfogás egyáltalán nem kóser számomra.

Rikoo 2017.12.19. 16:51:20

Érdekes lenne Dybala középcsatárként, mögötte Douglas Costával és Bernardeschivel. Ezt kipróbálhatná Allegri egy kupameccsen, hogy milyen a kémia a 3 játékos között.
Középen meg nyugodtan játszhat Marchisio mellett Bentancur és talán Sturaro, de inkább Matuidi.

2017.12.19. 17:00:14

Dybala,Bernardeschi,Rugani és netán még Marchisio is egyszerre a pályán?!Lázas a mester,vagy mivan?!Nehogy a végén beleszaladjunk,ha rám hallgat,Khedirát azért a biztonság kedvéért beteszi a kezdőbe,nehogy még a végén sebesség és kreativitás is legyen egyszerre a pályán! :D

Drotkoszoru 2017.12.19. 17:45:03

Egy Szczesny - Lichtsteiner, Rugani, Barzagli, Asamoah - Bentancur, Marchisio - Bernardeschi, Dybala, Douglas Costa - Pjaca kezdő 11-et szívesen megnéznék holnap. Nem hittem volna, hogy valaha ezt le fogom írni, de nagyon remélem, hogy De Sciglio felépül valahogy a Roma elleni rangadóra. Nagyon nem lenne jó, ha a svájci kezdene szombaton a jobb hátvéd poszton, nála még Barzagli is jobb megoldás jobb hátvédként.

The king of alibis 2017.12.19. 18:03:15

@Drotkoszoru: semmi gond. Jön ismét a 3-4-3

Buffon - Rugani, Benatia, Chiellini - Cuadrado, Pjanic, Matuidi, Sandro - Dybala, Costa - Higany

The king of alibis 2017.12.19. 18:12:20

@Sas Jóska: egy normális világban.

Egy Allegris világban pedig:

Buffon (Szczeczny) - Barzagli, Benatia, Chiellini, Sandro - Khedira, Pjanic, Matuidi - Cuadrado, Costa - Higany

Drotkoszoru 2017.12.19. 18:47:02

@Sas Jóska: Buffon szerintem nem fog felépülni szombatig, illetve Cuadrado és Chiellini játéka is kérdéses (bár szerintem őket összedrótozzák). Mindenesetre én adnám a 3-4-2-1-et is, és most azzal sem lenne bajom, ha Barzagli kezdene ebben a felállásban Rugani helyett, mert tényleg jobb formában van.

Watakuki 2017.12.19. 21:14:58

Én eddig elégedett vagyok Szczeczny teljesítményével, nem Buffon szint, de teljesen hozza a kötelező szintet. Buffon (bár nagyon - nagyon nem szeretném hogy így legyen) szerintem szépen lassan el fogja veszíteni a helyét a kezdőben.

Pjacával szerintem ráérünk, legalábbis a posztján bőven vannak olyanok, akiknek égetően szükségük lenne a játékidőre. A Genoa pedig nem az a kiscsapat, aki ellen megengedhetjük a teljes kísérletezgetést, elég csak az egy évvel ezelötti meccsre gondolni, amikor 3-1 re ütöttek ki minket.

Drotkoszoru 2017.12.19. 21:53:24

@Watakuki: De, a Genoa pontosan az a kiscsapat, akik ellen hazai pályán minden további nélkül lehet kísérletezni, rotálni. A 17. helyen állnak 17 forduló után, 14 szerzett ponttal és ugyanennyi lőtt góllal. Csak a jobb gólkülönbségüknek köszönhető, hogy nincsenek kieső helyen (na meg hogy a 20 csapatos Serie A-ban van még náluk is talán 3 gyengébb csapat). Valószínűleg ők sem küldik fel a legjobb 11-üket, mivel élet-halál harcot vívnak a kiesés ellen. Az 1 évvel ezelőtti 3-1-es meccset pedig nem ildomos felhozni, mivel az Genovában volt, nem Torinóban. Pjaca pedig nem venné el senkitől a játékidőt, ha centerként kezdene, maximum Higany elől, de neki amúgy is pihennie kell a Roma elleni rangadó előtt. Bőven továbbjutnánk 'B' csapattal is, aztán ha nem működne valami, meccs közben még be lehetne cserélni a kulcsjátékosokat. Másrészről különösen nagy presztízse nincs az olasz kupának. Ha eldöcögünk az elődöntőig tartalékosan, akkor persze húzzuk be zsinórban negyedjére is, de én nem fogok kétségbe esni, ha most nem mi nyernénk. Fontosabb a bajnokság és a BL.

Rikoo 2017.12.19. 22:23:12

@Drotkoszoru: Szerintem Pjaca még 10 percet sem bírna erőnlétileg, főleg nem min. 45-öt. A Primavera meccseket is végigsétálja, igaz technikalag nagyon kiemelkedik onnan.
A Genoa pedig leigazolta Giuseppe Rossit, aminek én nagyon örülök, remélem végre egészséges lesz és olyan 30-as évei lesznek, mint Di Natalénak. Igazából jó lenne, ha egyáltalán csak nem lenne semmi probléma vele és élvezni tudná a játékot.

Drotkoszoru 2017.12.19. 22:48:23

@Rikoo: Nem néztem egyetlen Primavera meccset sem, ahogy az edzéseken sem láttam hogyan dolgozik. Csak annyiról értesültem, hogy edz rendesen már jó ideje, illetve 3-4-szer játszott kezdőként az "ifi csapatban". Ezekből arra következtettem, hogy fizikailag elméletben képes lehet 60 percnyi játékra. De ha azt mondod, hogy a Primavera csapatban is csak sétál a meccseken és nagyon leépült erőnlét terén, akkor azt készségesen elhiszem, nagyobb rálátásod van erre.

Drotkoszoru 2017.12.19. 22:51:21

@Rikoo: Giuseppe Rossinak pedig én is nagyon szorítok. Bírtam mindig is, rohadtul sajnálom szegényt, mert ha nincsenek a fránya sérülései, még mindig az egyik legjobb olasz csatár lenne, egyben állandó kezdő a válogatottban. Elvileg januárban térhet vissza, lesz játékra alkalmas, reméljük nem jön közbe neki semmi (bár elég szkeptikus vagyok sajnos).

Drotkoszoru 2017.12.19. 22:55:30

Ha Pjaca nincs még olyan állapotban, hogy kezdő legyen, akkor pedig a: Szczesny - Lichtsteiner, Rugani, Barzagli, Asamoah - Bentancur, Marchisio, Sturaro - Bernardeschi, Dybala, Douglas Costa 11-et preferálnám, 4-3-3-ban.

patrik1112 2017.12.19. 23:00:08

@Drotkoszoru: es eleg valoszinu hogy el is talalod a kezdot, legalabbis a legfrissebb hirek szerint

Rikoo 2017.12.19. 23:43:40

@Drotkoszoru: Edzéseken nagyon jól nyomja, tüzel mindenhonnan, mint Bernardeschi.

2017.12.20. 00:32:38

Nagyjából a mostani zűrzavarhoz képest rendben van ez a nyilatkozat, 1 dolgot kivéve: "egy olyan sorozatról van szó, amely legalább annyit ér, mint a bajnokság és a Bajnokok Ligája" - Remélem ez nem golndolta komolyan?
Dybalával kapcsolatban korrekten, támogatóan nyilatkozott.

@Rikoo: Ez nem pont, hogy hátrány Allegrinél?

2017.12.20. 00:34:14

@Dr. Grant: javítom magam: Remélem, ezt nem gondolta komolyan? Ez a gépelés....

Rikoo 2017.12.20. 00:53:54

@Dr. Grant: Ő is kb. annyi játékpercre számíthat majd, mint Bernardeschi.

venember83 2017.12.20. 08:23:18

Jó, hogy Allegri végre bedobja ezt a Dybala srácot a mélyvízbe a padmelegítés után. Úgy hallom, elég jó balosa van.

Nathas 2017.12.20. 09:39:59

@Sas Jóska: ez a kezdő jó lesz szombatra, most játsszon az, aki kevés lehetőséget kap.

niccolo 2017.12.20. 09:42:50

@venember83: Elég sok támadás elmegy a jó bal lába miatt,mert lököl mire eltudja lőni vagy passzolni, addig forgolódik mig elveszik tőle. Nem bántani akarom mert amúgy kedvelem.

Nathas 2017.12.20. 10:07:09

@niccolo: hát igen, a támadásaink legfőbb kerékkötője :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3387) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (917) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9921) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4161) mercato (4144) nyilatkozat (7443) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4174) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása