Allegri: „Csak a gól hiányzott a játékunkból”

allegri_massimiliano_esoben.jpgMassimiliano Allegri az Inter elleni, gólhelyzetet alig hozó és végül gól nélkül záruló mérkőzést követően arról beszélt, hogy jó teljesítményre számított csapatától, azonban nem ennyire jóra.

A mérkőzés egyetlen helyzete Mario Mandžukić nevéhez fűződik, aki azonban sajnos csak a felső kapufát találta el.

„Gratulálnunk kell a srácoknak a kemény teljesítményért, hiszen az Inter számára egyetlen gólszerzési lehetőséget sem hagytunk, leszámítva Marcelo Brozović próbálkozását a meccs végén.” - értékelt a mester a Mediaset Premium számára a meccs után.

„Az Inter vezeti a tabellát, számos jó technikával megáldott játékossal rendelkezik, a vendégek pedig igazán keményen dolgoztak. Nagyszerű második félidőnk volt, a játékunkból csak a gól hiányzott.”

A mestert arról is kérdezték, hogy miért a padon kapott csak helyet Paulo Dybala, Douglas Costa és Alex Sandro.

„A futballban a technikai kvalitásokon kívül nagyszerű fizikai formában kell lennie a játékosoknak. Mindig azt mondom, hogy a futás nem elengedhetetlen része a futballnak, azonban egyértelműen segíti a játékot.

Paulo Dybala veszélyes helyzeteket képes kialakítani a sorok között a meccs végső szakaszaiban. Ahogyan sokan mások, neki is javítania kell az erőnlétén, és ezen a héten ez lesz a feladatunk.

Úgy készültünk, hogy Mario Mandžukić a szélen kap helyet. A srácok jól teljesítettek, az Inter sok energiát használt fel az első félidőben arra, hogy nyomás alatt tartsanak minket, és a meccs vége felé kissé kimerültek.  Nem vagyunk még tökéletes fizikai állapotban, ezért fontosabb volt az energiaszintek kiegyensúlyozása.

Az Inter kemény nyomás alá helyezett minket az első húsz percben, és ezen körülmények között kellett boldogulnunk, még ha ekkor is mutatkoztak a legjobb lehetőségek számunkra Mario Mandžukić révén. Antonio Candreva és Ivan Perišić mindenkinél többször tudott beadni szélről ebben az évben az olasz bajnokságban, azonban ma este Juan Cuadrado, Mattia De Sciglio, Mario Mandžukić és Blaise Matuidi jól dolgozott, és együttes erővel megálljt parancsoltak a beadások tekintetében.

Kár, hogy nem nyertünk, azonban figyelembe véve, hogy még javulhatunk a jövőben, elégedett vagyok a teljesítménnyel. Az Inter képes versenyben maradni a legvégsőkig a címért, ahogyan a Juventus is. Reméltem, hogy a csapat jó teljesítményt nyújt ma este, azonban a vártnál jobbat láttam, és ezt azért mondom, mert a játékosok nincsenek kiváló állapotban jelenleg.

Jól mozogtunk az ellenfél térfelén, és kemény meccs volt, hiszen a hét közepén a BL-csoportban a továbbjutásért küzdöttünk, Athénban pedig nagy erőket mozgósítottunk.”

A BL-sorsolásra hétfőn fog sor kerülni, ezért pár szóban erről is beszélt a mester.

„Tudom, hogy 66 százalék esélyünk van az egyik angol csapattal találkozni. Valószínűleg a szigetországból kerül ki az ellenfelünk. A Paris Saint-Germain gyors és technikás futballt játszik, így őket lehetőség szerint elkerülném, azonban tagadhatatlan, hogy azzal kell majd játszanunk, akit ellenünk sorsolnak.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8713468443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fabio83 2017.12.10. 11:29:50

Maxi, Maxi, te nagy csibész vagy! :)

The king of alibis 2017.12.10. 11:40:01

Elégedett vagy? Ezért semfogunk sohasem Bl-t nyerni.

2017.12.10. 11:52:48

@Fabio83: Nincs kettő négy nélkül? :-)

niccolo 2017.12.10. 12:00:53

@Sas Jóska: ja,22-éve Max-on múlik mi?

pedronegroo 2017.12.10. 12:02:01

Van játékunk?? Lemaradtam valamiről??

epaska 2017.12.10. 12:12:43

Nem tudom, hogy ennek a fafejűnek mi baja Dybalaval és Sandroval, aztán Pjanic sem "csak sietett" lefelé...de a lófejűt sikerült a mellére ölelni.
Khedira-Mandzukic-Higuaín egy nagy nulla. Az argentín helyén szaladgálhatna egy Matri is. Kombinatív passzjátékban hasznavehetetlen mind a három. Játékot lassítani meg tördelni azt tudnak. Lefociztuk az intert muhahahhaa
Remélem Allegri a szezon végén távozik, Carletto pedig átveszi a helyét.

2017.12.10. 12:17:05

@epaska: Higuain meccseket döntött el az elmúlt hetekben a góljaival. Nem "Messizésre" született.

Alex8610 2017.12.10. 12:31:59

Nem nagyon értem miért kell ekézni Allegrit ha xeltünk volna a Napolival és az intert vertük volna meg most mindenki elégedett lenne fordítva sült el de ugyanannyi pontot kaptunk.A felszopott Napoli után az intert is letaktikázta az internek tegnap köze nem volt a meccshez oké az 1ponttal nyilván ők jártak jobban de arról nem a mester tehet hogy Mandzuba tegnap bentmaradt a gól hozzáteszem ismét sok mezőnymunkát végzett.Én örülök hogy újra ilyen szervezetten játszik és védekezik a csapat nem gondoltam volna hogy szinte egyik hétről a másikra ilyen változás lesz ezen a téren.Benatia visszatérése is a legjobbkor jött pláne hogy Höwedes ismét kidőlt.A támadójátékot kéne még szintbe hozni és jók leszünk de most szerintem fontosabb volt hogy ne kapjunk minden meccssen gólt anno az volt a baj hogy még a Spal is gólt lőtt nekünk ez ugy néz ki megoldódott.Engem sokkal jobban zavar az Atalanta a Sampdoria és a Lazio ellen elhullajtott pontok azokat ilyen szervezettséggel simán hoztuk volna és akkor most toronymagasan mennénk.A tegnapi meccsen inkább én a cseréket nem nagyon értettem Khedira helyett jöhetett volna Bentancur Pjanic tehermentesítésére Asa helyett Sandro Cuad helyett Costa jól játszott a pumukli de a végére elfáradt nemis csoda, Dybala becserélése értelmetlen volt a tegnapi játékunkat nézve.Aztán ezaz én véleményem vannak itt nagyobb futballguruk..:)

pott70 2017.12.10. 13:13:15

Ha csak a gól hiányzott a játékunkból,márpedig más tényleg nem,akkor azt mondja meg a Mister,hogy Berna miért nem kapott legalább 20percet?Mert az a gyerek a végén még képes kapura rúgni,meg akár simán be is basz egyet,csak úgy viccből!?

2017.12.10. 13:28:44

Ez a baj barátom,hogy te egy ilyen meccs után elégedett vagy! Nulla játék,ívelgetés és kínlódás,ha ez a cél,akkor legyél is elégedett,de ne csodálkozz,hogy azok a játékosok,akik brusztolás helyett focizni akarnak,szépen le fognak lépni,te meg itt rohadsz meg a lófejű szerelmeddel meg a horvát tankoddal együtt!

Zoltan Hervay 2017.12.10. 13:58:36

Allegri nagy taktikus jo is volt.khedira hejet ha kezd marchissio ès ha vègère dybalat de sciglio hejett kène feltennie cuadrado visszab maradt volna.asamoah jol jàtszot de alex sandroval utolso 15 percben lehetet volna nagy nyomast hejezni az interre èn ugy làttam h allegri is elegedet volt az x el.

Fabio83 2017.12.10. 14:37:18

A tegnapi meccsen az eredményt leszámítva több volt a pozitívum, mint a negatívum. Tegnap este olvastam még olasz oldalakat és elég egyöntetűen az volt a vélemény (az enyém is), hogy Maxi elsősorban kikapni nem akart. Persze nem bánta volna, ha nyerünk, de azért nem kockáztatta volna meg DC becserélését. De ez, hogy őt meglepi milyen jók voltunk, azért elgondolkodtató. És a csapat nincs még tökéletes kondiban decemberben? Ezen mosolyogtam egyet.

west30 2017.12.10. 14:40:53

Jo lenne ha nem abbol allna a tamadojatekunk,hogy Cudrado beadja Mandzukicnak aki persze mindent elbenazik.Egy szazmilliokat ero kerettol kicsit tobbet varna az ember,plane amikor a cserepad tele van meregdraga tamadokkal.

Cannavaro 2017.12.10. 14:57:19

Allegri lehetne a világ legjobb edzője, ha nem lenne a világ BESZARIJA!!!
Bárki ellen lehoz egy döntetlent, de ha az ellenfélnél van 3 focizni tudó player, akkor 4-5 felnőtt pelenkát használ félóránként!

Cannavaro 2017.12.10. 14:59:12

Szerintem ezért fél kihagyni Khedira t is, mer hát világbajnok, majd jól ott lesz a pályán, osz majd mindent jól megold, mer hát Ő biztos tudja hogyan kell....

FeriGjuve 2017.12.10. 16:09:53

....meg a tökösség,meg a küdelem,akarás és az igazi minőség támadásban.
Kezd a f*szom tényleg tele lenni ezzel a pojácával...
EZ ITT A JUVENTUS EMBER!!!!

Tony. 2017.12.10. 16:14:25

@juve1986: +1

Nagy részt Allegri beszariságán múlt, hogy nem lett meg a 3 pont. A végén mikor már a félpályán nem tudott áttántorogni az inter, Costa, Bernardeschi, Sandro a kispadon csücsült, és ott is maradt... De miééért?

Amúgy tényleg nagyon kemény, hogy egy edző ilyen focit játszat, amikor ~300 millió euró értékű támadórészleggel rendelkezik.

giorgio007 2017.12.10. 17:26:35

Lehet itt szidni Allegrit, h leginkább nem akart kikapni stb., de azért gondoljatok már bele, h mekkora hátrányban lehetnénk, ha kockáztat és nem jön be. Akkor meg azért elégedetlenkednétek, h 0 vagy 1 pontot szereztünk a kettő meccsből. Baszhatnánk az emelt fővel, sziporkázó játékkal beszopott vereséget/vereségeket. Biztos nagy vigasz lenne a szép játék meg egy 7 pontos lemaradás pl.

epaska 2017.12.10. 18:13:00

@Dr. Grant: 90 millióért elvárná az ember, hogy tudjon passzolni. Mellesleg Del Piero utolsó évében, 36 évesen gyorsabb volt...

2017.12.10. 20:40:03

@epaska: Higuain befejező csatár, nem passzgép. Del Piero 10-es volt, nem 9-es. Akkor már relevánsabb Trezeguet-hez hasonlítani.

2017.12.10. 21:06:56

@Dr. Grant: +1

Nyilván pontosan tudta mindenki, hogy milyen játékos is Higany amikor kifizették a 90 milliót érte, az más kérdés, hogy ilyen összegért nem kilences posztra "szokás" igazolni.
De szerintem jól mutatja tegnapi és a Napoli elleni meccs, hogy miért van nagy szükség Gonzalora és miért nem elég "csak" egy Mandzukic. Higuain ha kihagy egy helyzetet, a következőt biztosan beveri (ld. Napoli meccs), tegnap amikor Mandzukicnak kellett volna eldöntenie a meccset, 5 helyzetből 0 gólig és 3 kapura lövésig sikerült eljutnia, kétszer pedig inkább elesett...

Nathas 2017.12.10. 21:09:28

@Fabio83: igen, ezen én is nevettem. Valahogy előttem volt a kép, ahogy december 10-én Max odamegy a fiúkhoz: na gyerekek, rossz kondiban vagyunk, pedig már novemberben elkezdődött a szezon, úgyhogy alapozás! :-)

GGábr81 2017.12.10. 22:09:18

Ezt már korábban is írtam, de beigazolódni látszik az afrikaiaknak és a hullarablóknak is szerintem ez a max vagy közel a legjobb teljesítményük. Nekünk tavaszra ettől ezerszer jobb lesz a teljesítményünk és valószínűleg a csapat erőállapota stb. Fogunk javulni. Nem tudom, hogy mit látott az edzésen, hogy mennyire vannak kipurcanva, de a mutatott játék alapján lehettünk volna bátrabbak, bár elhiszem neki kiindulva abból amit 2-3 hete láttam a csapattól. Nevethetünk itt azon, hogy decemberben akar alapozni, de ezer oka van annak, hogy nincsenek a legjobb erőállapotban. Valljuk meg néha a kényszer állította össze a kezdőt és nem voltun szerencsések a sérülésekkel. A válogatottak utazásai sem szolgálták a javunkat, azzal együtt 4 fronton kell helytállniuk. + itt van még ez a decemberi kombó ami azért nem egyszerű.
Könnyen írtam tegnap, hogy lehetnénk bátrabbak a 3 pontért, de mindezt végig gondolva lehet jobb ez így. Még egyszer mondom ő látta őket edzésen. A másik, h a szurkoló szívvel vakmerően gondolkodás nélkül buzdít és hajt előre, de az edzőnek gondolkodni is kell.
Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy Stork a románok ellen hidegfejjel, kőkemény profizmussal megszerezte a tuti 1 pontot, én meg a halálba kívántam, a gyáva szart, mert végre megverhettük volna a románokat. De az eredmény végül őt igazolta.
Allegrinek is van néhány eredménye ami őt igazolja. De ettől független azért persze Allegri takaródjon.

Nathas 2017.12.10. 22:22:04

@GGábr81: remélem a szájliból lejött, hogy nem gondoltam véresen komolyan. Azonban a viccet félretéve: bő a keretünk, sokkal bővebb, mint az előző években, mégis vannak olyan játékosok, akik alig kapnak szerepet. Ésszerű rotációval ne legyen már kipurcanva a csapat november végén/december elején.

Fabio83 2017.12.10. 23:09:18

@GGábr81: erről azt gondolom, ha vkit meg lehet verni, akkor azt verjük meg. Ez nem szurkolói szív, hanem emberi jellem kérdése. Jó edző Allegri, de azért nem szeretném, ha egy lövészárokban kellene lennem vele. Lehet beszari módon is eredményeket elérni, de akkor nem kell ilyeneket nyilatkozni, hogy mi vagyunk a Juventus, mi mindig nyerni akarunk! Mert az ilyen naív szurkoló, mint én, ezt komolyan gondoljuk.

FeriGjuve 2017.12.11. 04:26:23

@Fabio83: Rég vártam ennyire derbyt,mint ezt és rég láttam ennyire szart...nem jó reklám ez az olasz focinak...
Egy ilyen Classico elképzelhetetlen lenne.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása